Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χμμ, πιο εντυπωσιακή τεχνολογία από τις εταιρείες που κατασκευάζουν πχ. ιατρικά μηχανήματα, πυρηνικά εργοστάσια, διαστημική τεχνολογία;

Δεν νομίζω. Απλά τώρα βρισκόμαστε ακόμα στην φάση του hype, κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει.

IMHO, τα futures θα είναι game changer

Btw. Η financial conduct authority, ο πιο αξιόπιστος regulator στην Ευρώπη, εξέδωσε ανακοίνωση που ουσιαστικά κατατάσσει τα cryptocoins στον τζόγο.

“ICOs are very high-risk, speculative investments,” said the FCA. “You should be conscious of the risks involved … and prepared to lose your entire stake.”

Μάλλον ούτε αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν τις πολυπλοκες έννοιες που όμως καταλαβαίνει ο check2fire...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ευτυχώς είχα βάλει limit στα 0.012 (είχα αγοράσει στα 0.0085 :-D ).

Εντελώς απρόβλεπτο.

il4b28b8

Σαν να βελτιώθηκε η απόκριση του Kraken πάντως. Καιρό έχω να το δω έτσι. 

Χμμ, πιο εντυπωσιακή τεχνολογία από τις εταιρείες που κατασκευάζουν πχ. ιατρικά μηχανήματα, πυρηνικά εργοστάσια, διαστημική τεχνολογία;

Δεν νομίζω. Απλά τώρα βρισκόμαστε ακόμα στην φάση του hype, κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει.

Btw. Η financial conduct authority, ο πιο αξιόπιστος regulator στην Ευρώπη, εξέδωσε ανακοίνωση που ουσιαστικά κατατάσσει τα cryptocoins στον τζόγο.

“ICOs are very high-risk, speculative investments,” said the FCA. “You should be conscious of the risks involved … and prepared to lose your entire stake.”

Μάλλον ούτε αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν τις πολυπλοκες έννοιες που όμως καταλαβαίνει ο check2fire...

τα ico's είναι μια ξεχωριστή κατηγορία που τα περισσότερα από αυτά είναι scam και ήδη έχουν γίνει βήματα να απαγορευθούν. αν θέλεις μπορώ να σου εξηγήσω τι είναι πάνω κάτω

Τελικά και αυτή εδώ η επίθεση δείχνει να προέρχεται από τους miner και αυτή την φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε ευρηματικότητα. Από τι φαίνεται δημιουργούν συναλλαγές με μικρά fee ανεβάζουν το κόστος γενικά ολων των fee και αφού γεμίσουν το δίκτυο μετά βάζουν στα block τους μόνο τις συναλλαγές με τα μικρά fee όπως αποκαλυφθηκε αφήνοντας εξω τις συναλλαγές με τα κανονικά fee.
Δείτε εδώ

γιαυτό έχουμε το φαινόμενο τις τελευταίες μέρες συναλλαγές ακόμα και με κανονικά fee να κάνουν μέρες για να γίνουν confirm
Τι να πεις. Οπως το έχω γράψει το Bitcoin νομίζω είναι το μόνο από τα ψηφιακά νομίσματα που σχεδόν όλοι οι miner αλλά και τα μεγάλα startup είναι τελέιως εχθρικά απέναντι του και απλά θέλουν να το καταστρέψουν και να το αντικαταστήσουν με το δικό τους random shitcoin. Ο λόγος είναι φυσικά ότι απλά δεν μπορούν να το ελέγξουν. 

Tώρα το kraken έβγαλε σήμερα ανακοίνωση λέγοντας ότι αναβαθμίζει τους server του ώστε το ανταλλακτήριο να μπορέσει να γίνει και πάλι λειτουργικό

Να γράψω για άλλη μια φορά τα κανάλια επικοινωνίας της Ελληνικής Bitcoin κοινότητας
Υπάρχει στο reddit το r/bitcoin_greece όπου ανεβάζουμε καθημερινά ότι νέο άρθρο υπάρχει στην Ελλάδα και αφορά το bitcoin

το φορουμ στο bitcointalk 

το bitcoin.org στα Ελληνικά με χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το Bitcoin

το blog με τα νέα γύρω από την κοινότητα 

η σελίδα του meetup στην αθήνα με εκδηλώσεις κάθε μήνα και συναντήσεις που διοργανώνονται και αφορούν το bitcoin

το κανάλι στο slack καθαρά Ελληνικό που το διαχειρίζονται οι ίδιοι οι διοργανωτές του meetup

το meetup κανάλι της Θεσσαλονίκης 

και τέλος τo Ελληνικό κανάλι που έχουμε στο Bitcoin-core που έχει πάνω από 7 χιλιάδες μέλη με το Ελληνικό τμήμα του να έχει 126 member. 
Οποιος θέλει invite εκεί ας μου κάνει pm το email του.
  • Like 2

Λιγο ακυρη και αδικη συγκριση, μιλαμε για τελειως διαφορετικα πραγματα.

Με την ιδια λογικη τεχνολογιες που αναπτυχθηκαν οπως τα πρωτοκολλα δικτυου tcp/ip και τεχνολογιες για routing μεταξυ διαφορετικων δικτυων ποση αξια ειχαν πριν 30 χρονια? Τι θα καταλαβαινε ο μεσος ανθρωπος αν τον ρωτουσες και πως θα συγκρινονταν με τις τεχνολογιες που ανεφερες?

Τωρα το Internet ειναι σαν το ρευμα.

Καμια σχεση, αυτοι μιλανε για ICOs. Δεν θα βρεις κανεναν εδω να υποστηριζει το αντιθετο απο αυτο που εκανες quote. Αλλα δεν εχει αμεση σχεση με την τεχνολογια κρυπτονομισματων και τις δυνατοτητες που προσφερει

• Like 1

Παιδιά να ρωτήσω κάτι και εγώ με τη σειρά μου!

1. Υπάρχει λόγος να προτιμήσουμε το kraken από το gdax του coinbase τώρα που πάει σφαίρα όπως λέτε? Εκτός από το ότι έχει πολλά coins, πιο άλλο είναι το πλεονέκτημα του kraken?

2. Παρατηρώ ότι το gdax έχει πάντα μεγαλύτερη ισοτιμία btc / ευρώ, άρα για έναν που ήδη έχει btc δεν είναι καλύτερο το gdaχ?

3. Κάτι πολύ σημαντικό που παρατήρησα στο GDAX! Όταν κάνω μια αγορά ή πώληση στο ανταλλακτήριο μου κρατάει το αντίστοιχο fee!

Πριν λίγο όμως έβαλα ένα order για πχ 10 ltc να τα πουλήσω στα 260 ευρώ. Από αυτά πουλήθηκαν τα 9 και δεν γέμισε 100% το order μου. Στη συνέχεια το ακύρωσα και είδα ότι δεν μου χρέωσε για τα 9 ltc που πουλήθηκαν τίποτα! Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό? Είναι φυσιολογικό? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ζάχος

Το bitcoin και τα cryptos γενικότερα είναι επαναστατικά σε 2 βάσεις. Η μία είναι τεχνολογική - το blockchain προσφέρει έναν κρυπτογραφικά ασφαλή τρόπο μεταφοράς δεδομένων που είναι αποκεντρωμένος, δηλαδή σε αντίθεση με άλλες μεθόδους δεν προσφέρει σε κάποιον επίδοξο επιτιθέμενο την δυνατότητα να εστιάσει σε ένα σημείο - πρέπει να τα "βάλει" με όλο το δίκτυο. Η άλλη είναι κοινωνικό-οικονομική, καθώς είναι μια μορφή κοινωνικού πειράματος που προσφέρει ένα μέσο συναλλαγών το οποίο δεν έχει κάποιον κεντρικό έλεγχο ούτε κάποια κεντρική αρχή που το υποστηρίζει (βλ ΚΤ/κυβέρνηση/στρατεύματα κτλ).

Για τα περί τζόγου κτλ, καλό είναι να ξέρεις για τι ακριβώς μιλάς - τα ICOs είναι παρακλάδι των cryptos και δυστυχώς λόγω της μορφής τους, περνάνε μέσα από κάποια παραθυράκια της νομοθεσίας που επιτρέπει να γίνονται προσφορές χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από πίσω - φαντάσου το σαν να μπορούσε κάποιος με ένα απλό φυλλάδιο να διαφημίσει την δήθεν μεγαλοεταιρεία του και να την εισάγει σε κάποιο χρηματιστήριο, λέγοντας ότι παράγει διαστημική τεχνολογία ενώ στην πραγματικότητα είναι μια μικρή βιοτεχνία ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Τα περισσότερα ICOs είναι κάπως έτσι, αφού δεν υπάρχει ούτε εποπτεύουσα άρχη, ούτε κάποιος ουσιαστικός τρόπος ελέγχου.

• Like 1

Παιδιά να ρωτήσω κάτι και εγώ με τη σειρά μου!

1. Υπάρχει λόγος να προτιμήσουμε το kraken από το gdax του coinbase τώρα που πάει σφαίρα όπως λέτε? Εκτός από το ότι έχει πολλά coins, πιο άλλο είναι το πλεονέκτημα του kraken?

2. Παρατηρώ ότι το gdax έχει πάντα μεγαλύτερη ισοτιμία btc / ευρώ, άρα για έναν που ήδη έχει btc δεν είναι καλύτερο το gdaχ?

3. Κάτι πολύ σημαντικό που παρατήρησα στο GDAX! Όταν κάνω μια αγορά ή πώληση στο ανταλλακτήριο μου κρατάει το αντίστοιχο fee!

Πριν λίγο όμως έβαλα ένα order για πχ 10 ltc να τα πουλήσω στα 260 ευρώ. Από αυτά πουλήθηκαν τα 9 και δεν γέμισε 100% το order μου. Στη συνέχεια το ακύρωσα και είδα ότι δεν μου χρέωσε για τα 9 ltc που πουλήθηκαν τίποτα! Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό? Είναι φυσιολογικό? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ζάχος

Ειλικρινά θα σου απαντήσω ως noob.

Το kraken προσφέρει :

1. Πανεύκολο verification για fiat money

2. Έχει αρκετά νομίσματα.

3. Για μένα εύκολο περιβάλλον .

Άρα για fiat money -> bitcoin και μετά bitcoin-> alt , για μένα με καλύπτει απόλυτα.

Βέβαια δεν έχω ασχολήθεί με άλλα ...χεχε . Μόνο με το bitfinex αλλά ήθελε πιο πολύπλοκη διαδίκασία για fiat money και το περιβάλλον χρήσης μου φάνηκε δύσχρηστο (αν κ όλα θέμα συνήθειας είναι).

• Like 1

Τελικά και αυτή εδώ η επίθεση δείχνει να προέρχεται από τους miner και αυτή την φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε ευρηματικότητα. Από τι φαίνεται δημιουργούν συναλλαγές με μικρά fee ανεβάζουν το κόστος γενικά ολων των fee και αφού γεμίσουν το δίκτυο μετά βάζουν στα block τους μόνο τις συναλλαγές με τα μικρά fee όπως αποκαλυφθηκε αφήνοντας εξω τις συναλλαγές με τα κανονικά fee.

Δείτε εδώ

https://twitter.com/JoshuaJBouw/status/941625444700270592

γιαυτό έχουμε το φαινόμενο τις τελευταίες μέρες συναλλαγές ακόμα και με κανονικά fee να κάνουν μέρες για να γίνουν confirm

Τι να πεις. Οπως το έχω γράψει το Bitcoin νομίζω είναι το μόνο από τα ψηφιακά νομίσματα που σχεδόν όλοι οι miner αλλά και τα μεγάλα startup είναι τελέιως εχθρικά απέναντι του και απλά θέλουν να το καταστρέψουν και να το αντικαταστήσουν με το δικό τους random shitcoin. Ο λόγος είναι φυσικά ότι απλά δεν μπορούν να το ελέγξουν. 

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ρε συ! Έχουν επενδύσει εκατομμύρια, βγάζουν λογικά εκατομμύρια από το btc και θέλουν να το καταστρέψουν; Δεν είναι μεγάλο ρίσκο αυτό; Πώς ξέρουν ότι το δικό τους coin θα πάρει τη θέση του και θα φτάσει τόσο ψηλά;

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω ρε συ! Έχουν επενδύσει εκατομμύρια, βγάζουν λογικά εκατομμύρια από το btc και θέλουν να το καταστρέψουν; Δεν είναι μεγάλο ρίσκο αυτό; Πώς ξέρουν ότι το δικό τους coin θα πάρει τη θέση του και θα φτάσει τόσο ψηλά;

Δεν θελουν να το καταστρεψουν. Θελουν να περασουν την εντυπωση οτι δεν ειναι καταλληλο ως χρημα καθημερινης χρησης γιατι εχει γινει πολυ ακριβο. Επισης οτι ηταν λαθοσ η επιλογη να υιοθετησουν το segwit αντι για το κλασικο block size increase αφου τελικα δεν ελυσε το συγκεκριμενο προβλημα.

Quiz: Ποιο νομισμα εχει αντιμετωπισει το προβλημα, το κατεχουν οσοι ειχαν bitcoin το καλοκαιρι και μπορει να γινει mined με τον ιδιο εξοπλισμο? :-D

Φυσικα ειναι η μιση αληθεια, αλλα οταν υπαρχει τοση παραπληροφορηση στο χωρο ακομα και στις βασικες εννοιες, με την καταλληλη αφηγηση μπορεις να κανεις οτιδηποτε να φανει λογικο και αυτονοητο

• Like 1

Τα πάντα ανεβαίνουν. 510 ευρώ το blockfolio σήμερα 400 ήταν πριν 1 βδομάδα. Όσα νομίσματα έχω όλα τα πάνε περίφημα.

Όντως σήμερα πάνε όλα καλά! Πάντα τέτοια! :D

Bspus έβγαλα περισσότερο νόημα τώρα, thanks!

• Like 1

Όντως σήμερα πάνε όλα καλά! Πάντα τέτοια! :D

Bspus έβγαλα περισσότερο νόημα τώρα, thanks!

Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Σκέφτομαι να πάρω τα 100 και να αγοράσω άλλα νομίσματα αλλά δεν ξέρω ακόμα. Θα πέσουν πολλά μετά να έχω 20 30 seed κωδικούς για κάθε πορτοφόλι.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...