Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι το διευκρινησα οτι αμα εξαιρεσεις το γεγονος οτι τα περισσοτερα αλτ κινούνται με βαση το btc αν ενα αλτ που επενδυσες ειναι +100% και το btc πεσει 50% νομιζω δεν σε επηρεαζει σε fiat money

Καθόλου δεν σε επηρεάζει ναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και εγώ την ειχα αυτη την απορια.Αν ο σκοπος μας ειναι fiat money->alt->fiat τι μας νοιαζει ποσο κοστιζει το btc?Έστω ότι καταθέτω 150 ευρω με το btc να αξιζει 15000,παιρνω 0.01 btc το οποίο το κανω κατευθείαν alt,ουτε ενα σεντ σε btc.Μεσα σε 3 μηνες εγω κανω τα 150 ευρω 450,τα μετατρεπω ξανα σε btc το οποιο εχει πεσει στα 4500 ευρω και παιρνω 0.1 btc αυτη τη φορα το οποιο ομως κοστίζει οσα ακριβως ειχα σε αλτ απλα εχω μεγαλύτερο ποσοστο Bitcoin αυτη τη φορα.Τα νουμερα ειναι στρογγυλά για να ταιριάζουν.Αν εγω δεν εχω σκοπο ποτε να επενδυσω τι με ενδιαφέρει αν ανεβοκατεβαινει(εκτος απο το οτι η αγορα κινειται συνηθως με το btc)

Κατσε ας τα παρουμε απο την αρχη.

Αυτη τη στιγμη το btc ειναι οτι το fiat για τον SP500, αγοραζεις alts με btc.

Κανεις μια υποθεση η οποια λεει οτι το btc θα πεσει 70% ενω το alt που εχεις επιλεξει θα ανεβει 200%, αυτη η υποθεση αν εχεις παρατηρήσει το market δεν σου λεω για ενα χρονο αλλα για ενα μηνα θα δεις οτι δεν στεκει. Εκτος απο σπανιες περιπτωσεις pump n dump groups τα οποια συνηθως δεν κρατανε και πολυ κτλπ. Οπως και να εχει δεν ειναι καθολου συνηθισμενο ειδικα σε μεγαλυτερα timeframes που μας ενδιαφερουν (τουλαχιστον εμενα)

Συνηθως παει:

- To bitcoin ανεβαινει τα alts πεφτουν (για να αγορασουν περισσοτερα btc)

- To bitcoin πεφτει, πεφτουν και τα alts μαζι του.

- Το bitcoin ανεβαινει ειμαστε σε ωραιο bull market ανεβαινουν και τα alts.

Η λογικη ειναι απλη, αν ας πουμε κανεις trading ltc και ειναι up σε σχεση με το usd αλλα down σε σχεση με το btc τοτε απλα χανεις λεφτα γιατι απλα θα ηταν καλυτερο να κραταγες btc.

Για εμενα παει fiat>btc>alts>>>more btc ο στοχος μου ειναι να μαζευω btc σταδιακα με καλα swing trading και entry οταν βρω ευκαιρια, day trading δεν κανω αν και μπαινω στον πειρασμο καμια φορα. Αν ο στοχος σου ειναι απλα να τζογαρεις και να βρεις το επομενο 35-40x coin και να παρεις fiat πισω τοτε οκ δεν σε ενδιαφερουν τα btc pairs. Δεν ειναι κακο να βλεπεις και alt/usd αλλα συμπληρωματικα εγω προσωπικα βλεπω και τα 2 αλλα με βαση το alt/btc κρινω.

• Like 2

Άσχετο λίγο με το θέμα (αν και πλέον το θέμα άλλαξε λίγο..) αλλά σκέφτομαι από τον επόμενο μήνα να "βάζω" $300/week στα 100 coins με το μεγαλύτερο market cap. Έτσι για να δω τι θα γίνει χαχα

Ουσιαστικά $3/coin κάθε week για ~1 χρόνο.

• Like 1

Μακροπροθεσμα να το δείτε. Στα 2700 είχα αγοράσει bitcoin. Το έκανα alt κατευθείαν. Τώρα πχ σε btc θα είχα x6 περίπου 650 ευρώ από τα 110 που έβαλα. Έχω 460 όμως με τα Altcoins που έβαλα τα οποία όμως έχουν πάνε από x40 μέχρι x2 και μερικά έμειναν στάσιμα. Το θέμα είναι το btc πόσο να ανέβει ακόμα? 20 25k? X10 απόδοση δηλαδή. Ενώ τα alt που έβαλα έχουν δυνατότητα να πάνε και X100 όπως φαίνεται μέσα στο 2018. Το btc άξιζε στα κάτω από 1000 ευρώ και ακόμα ίσως αξίζει εφόσον βάζετε αρκετά χιλιάρικα οπότε και με μικρή απόδοση έχετε καλό κέρδος.

Βασικά τα ίδια έλεγαν αρκετοί και όταν είχε 10 ευρώ το BTC...τα ίδια και όταν είχε 100 ευρώ...τα ίδια και τώρα στα 15.000 ευρώ.

Το θέμα είναι πότε θα σκάσει η φούσκα και ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα έχουν βγάλει χρήμα πριν σκάσει. Και στο χρηματιστήριο εποχές 2000 κάποιοι έφτιαξαν περιουσίες και άλλοι έχασαν περιουσίες όταν έσκασε. Έβλεπες θειές στον δρόμο να συζητάνε για μετοχές και μερίσματα λίγο πριν σκάσει. Σύντομα οι θειές αυτές θα συζητάνε για Bitcoin.

• Like 1

Αν φτάσουν οι θείες να συζητάνε για bitcoin η τιμη θα εχει παει x100 λογο supply and demand, προς το παρον ειναι σχετικα δυσκολο ακόμα και για ατομα εξοικειωμένα με την τεχνολογία ποσο μαλλον για το μεσο user να το καταλαβει, φαντασου σαν να στελνεις ενα email το 1995 ξερω γω. Επισης "φουσκα" δεν σημαινει οτι θα παψει και να υπαρχει το bitcoin και τα cryptocurrencies η οτι δεν θα ανακάμψει και δεν θα φτασει μακροπροθεσμα σε ακομα μεγαλύτερα μεγεθη.

Γιατι δεν παίρνετε για παράδειγμα το dotcom bubble, εγινε το crash καποιες εταιρείες εχασαν το 90% της αξιας τους και μετα ανέκαμψαν και εφτασαν σε ακομα υψηλότερα επίπεδα, αλλες εξαφανιστηκαν εντελώς κτλπ, δεν λεω οτι δεν θα γινει καποιο ξεσκαρταρισμα καποια στιγμη. Δεν ειναι ομως αναγκη να ειναι ολες οι "φουσκες" επιπεδου ΧΑ Αθηνών και τουλίπας γιατι αυτα μας συμφερουν..

• Like 2

Μακροπροθεσμα να το δείτε. Στα 2700 είχα αγοράσει bitcoin. Το έκανα alt κατευθείαν. Τώρα πχ σε btc θα είχα x6 περίπου 650 ευρώ από τα 110 που έβαλα. Έχω 460 όμως με τα Altcoins που έβαλα τα οποία όμως έχουν πάνε από x40 μέχρι x2 και μερικά έμειναν στάσιμα. Το θέμα είναι το btc πόσο να ανέβει ακόμα? 20 25k? X10 απόδοση δηλαδή. Ενώ τα alt που έβαλα έχουν δυνατότητα να πάνε και X100 όπως φαίνεται μέσα στο 2018. Το btc άξιζε στα κάτω από 1000 ευρώ και ακόμα ίσως αξίζει εφόσον βάζετε αρκετά χιλιάρικα οπότε και με μικρή απόδοση έχετε καλό κέρδος.

Πόσες φορές το έχουμε σκεφτεί όμως το πόσο θα ανέβει ακόμα; Κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει πιστεύω. Μπορεί του χρόνου τέτοιο καιρό να έχει 100 χιλιάδες, μπορεί και 500€!

• Like 1

Τωρα πια ειναι σαν τον μουτζουρι. Στο τελος που θα σκασει η φουσκα οσοι τα χασουν ολα θα αρχισουν να πηδανε απτα μπαλκονια.

• Like 1

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σκάσει; Επειδή είναι αρκετά χρόνια.

Ζιο επειδη σε βλεπω και ρωτας αρκετα συχνα για αυτο απλα θα σου πω μη βαλεις ΠΟΤΕ λεφτα που δεν εισαι διατεθειμένος να χασεις. Απο κει και περα δεν μπορουμε να ασχοληθουμε με τον καθε ραντομα που μπαινει για να φωναξει "φουσκα" εχει καταντησει κουραστικο οκ, δεν καταλαβαινουν ουτε σε βασικο επιπεδο τι ειναι το bitcoin ουτε το bubble απλα καπου το ειδαν και ερχονται να πεταξουν την εξυπνάδα τους, μην ασχολείσαι απλα ignore.

Αν θες να μιλησουμε σοβαρα για το ενδεχομενο "φουσκας" κανεις δεν μπορει να σου πει με απολυτη σιγουρια τι θα γινει, εγω προσωπικα πιστευω οτι αυτη τη στιγμη η τιμη του bitcoin ειναι inflated απο το hype. Ναι μπορει μια μερα να αλλαξει τον κοσμο σιγουρα αλλα δεν το κανει αυτη τη στιγμη οποτε ειλικρινά περιμενω ενα μεγαλο correction (τοτε θα πεταχτουν ακομα περισσοτεροι να φωναξουν "ΦΟΥΣΚΑ") εμενα δεν με επηρεάζει καθολου εχω τη στρατηγική μου και ετσι θα μεινω. Εβαλα ενα video που με εκφραζει απολυτα μερικες σελιδες πισω. Απο κει και περα do your own research..  ;)

Αν μηδενίσει σε μια μερα οπως νομίζουν μηδένισε δεν εχω λεφτα που δεν αντεχω να χασω εδω να ειμαστε και να γελαμε..  :P

• Like 3

Τα 'χουμε ξαναπεί ρε παιδιά - απ'την στιγμή που παίζει pump από τις ΚΤ, όλα φούσκες είναι. Σε κάποιο βαθμό φυσιολογικό είναι αυτό - και δεν αφορά αυστηρά κ μόνο τα χρηματο-οικονομικά. Το πρόβλημα με τα κρυπτονομίσματα είναι ότι χωλαίνει η θεμελιώδης ανάλυση λόγω αποκέντρωσης, οπότε είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αντικειμενικά ποια είναι η πραγματική τους αξία.

• Like 3

Δεν υπαρχει περιπτωση να μη γινει ξεκαθαρισμα. Τωρα το αν αυτο μπορει να ονομαστει σκασιμο φουσκας θα φανει στην πορεια.

Μπορει να φτασει στα 20000 και να πεσει στα 10000 και να σταθεροποιηθει καπου εκει πχ. Αυτο ειναι σκασιμο?

Μπορει να παει και στα 2-3000. Πιο κατω το θεωρω πολυ δυσκολο γιατι εχει πεσει αρκετο χρημα ηδη ενω και το κοστος παραγωγης του πλεον ειναι αρκετα μεγαλο. Αλλα ποτε δεν ξερεις.

Και μακροπροθεσμα πιστευω θα ανακαμψει ακομα και απο τετοιο σκασιμο.

• Like 2

Πόσες φορές το έχουμε σκεφτεί όμως το πόσο θα ανέβει ακόμα; Κάνεις δεν ξέρει τι θα γίνει πιστεύω. Μπορεί του χρόνου τέτοιο καιρό να έχει 100 χιλιάδες, μπορεί και 500€!

Έτσι είναι απλά στα 15k δύσκολα θα αγόραζα έχει φτάσει πολύ ψηλά.

Βασικά τα ίδια έλεγαν αρκετοί και όταν είχε 10 ευρώ το BTC...τα ίδια και όταν είχε 100 ευρώ...τα ίδια και τώρα στα 15.000 ευρώ.

Το θέμα είναι πότε θα σκάσει η φούσκα και ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα έχουν βγάλει χρήμα πριν σκάσει. Και στο χρηματιστήριο εποχές 2000 κάποιοι έφτιαξαν περιουσίες και άλλοι έχασαν περιουσίες όταν έσκασε. Έβλεπες θειές στον δρόμο να συζητάνε για μετοχές και μερίσματα λίγο πριν σκάσει. Σύντομα οι θειές αυτές θα συζητάνε για Bitcoin.

25k ίσως πάει παραπάνω δεν πρόκειται θα γίνει correction κοντά είμαστε. Dash lite coin ethereum μπορεί να πάνε 10k στα επόμενα χρόνια. Δεν έχω κανένα από τα 3 νομίσματα άργησα να μπω στον χορό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...