Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Χωρίς να έχω καταλάβει ακριβώς, μήπως αυτά τα future μας δείχνουν περίπου και τη μελλοντική τιμή;

όχι, αλλά η τιμή του future έχει σχέση με την τιμή του spot. Όταν ανεβαινει/πέφτει το ένα ακολουθει το άλλο, αυτές οι πληροφορίες ενσωματώνονται δηλαδή στην τιμή του καθενός. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιότερα είχα πάει να κατεβάσω το bitcoin core από περιέργεια, αλλά τόσα gigabyte που ήταν τελικά το παράτησα.

Θέλω όμως να αγοράσω bitcoin, και έχω κάποιες ερωτήσεις:

1. Το Electrum φαίνεται να μη χρειάζεται 100+ GB κατέβασμα... Έίναι ασφαλής όμως ?

2. Ποια είναι κάποια ασφαλή μέρη αν θέλω να πουλήσω ή να αγοράσω bitcoin ?

Παλιότερα είχα πάει να κατεβάσω το bitcoin core από περιέργεια, αλλά τόσα gigabyte που ήταν τελικά το παράτησα.

Θέλω όμως να αγοράσω bitcoin, και έχω κάποιες ερωτήσεις:

1. Το Electrum φαίνεται να μη χρειάζεται 100+ GB κατέβασμα... Έίναι ασφαλής όμως ?

2. Ποια είναι κάποια ασφαλή μέρη αν θέλω να πουλήσω ή να αγοράσω bitcoin ?

η δεύτερη ερώτηση έχει απαντηθεί ξανά και ξανά σε αυτό το topic. δλδ το λέμε ξανά και ξανά ποια ανταλλακτήρια είναι εντάξει.

Το electrum είναι αρκετά ασφαλές. Στο bitcoin-qt αν θέλεις να περιορίσεις τον χώρο που αποθηκεύει το blockchain θα πας στον φάκελο /.bitcoin/ και εκεί θα δημιουργήσεις ένα αρχείο bitcoin.conf με ένα text editor και θα βάλεις μέσα την παράμετρο 

prune=5000 ώστε να κρατάει πάντα τα τελευταία 5gb του blockchain για να μην πιάσει πολύ χώρο.

Απλά θα πρέπει να κάνεις συγχρονισμό όλο το blockchain που θα σου πάρει κανά δύο μέρες.

η δεύτερη ερώτηση έχει απαντηθεί ξανά και ξανά σε αυτό το topic. δλδ το λέμε ξανά και ξανά ποια ανταλλακτήρια είναι εντάξει.

Καλό θα ήταν να γίνει edit το πρώτο post του thread, ώστε όλες αυτού του είδους οι πληροφορίες να είναι συγκεντρωμένες για όποιον έρχεται και είναι νέος στο χώρο.  ;)

και ίσως και ένα link με τη σελίδα που έχει τα ελληνικά καταστήματα που το δέχονται, λίγες πληροφορίες για τα πορτοφόλια κτλπ. Να έχει ένα FAQ / Guide, κάτι τέτοιο.

Το electrum είναι αρκετά ασφαλές. Στο bitcoin-qt αν θέλεις να περιορίσεις τον χώρο που αποθηκεύει το blockchain θα πας στον φάκελο /.bitcoin/ και εκεί θα δημιουργήσεις ένα αρχείο bitcoin.conf με ένα text editor και θα βάλεις μέσα την παράμετρο 

prune=5000 ώστε να κρατάει πάντα τα τελευταία 5gb του blockchain για να μην πιάσει πολύ χώρο.

Απλά θα πρέπει να κάνεις συγχρονισμό όλο το blockchain που θα σου πάρει κανά δύο μέρες.

αξίζει όμως να κατεβάσω το electrum για να γλιτώσω απ' όλο αυτό ?

• Like 3

Καλό θα ήταν να γίνει edit το πρώτο post του thread, ώστε όλες αυτού του είδους οι πληροφορίες να είναι συγκεντρωμένες για όποιον έρχεται και είναι νέος στο χώρο.  ;)

και ίσως και ένα link με τη σελίδα που έχει τα ελληνικά καταστήματα που το δέχονται, λίγες πληροφορίες για τα πορτοφόλια κτλπ. Να έχει ένα FAQ / Guide, κάτι τέτοιο.

αξίζει όμως να κατεβάσω το electrum για να γλιτώσω απ' όλο αυτό ?

ναι κατέβασε το electrum αν και πάντα το official wallet θα είναι ποιο ασφαλές από οτιδήποτε αλλά και ποιο δύσκολο στην χρήση.

H πρώτη σελίδα δεν μπορεί να γίνει πλέον edit.

Για καταστήματα που δέχονται bitcoin πολύ καλή σελίδα είναι αυτή εδώ

https://weacceptbitcoin.gr/

ναι κατέβασε το electrum αν και πάντα το official wallet θα είναι ποιο ασφαλές από οτιδήποτε αλλά και ποιο δύσκολο στην χρήση.

H πρώτη σελίδα δεν μπορεί να γίνει πλέον edit.

Για καταστήματα που δέχονται bitcoin πολύ καλή σελίδα είναι αυτή εδώ

https://weacceptbitcoin.gr/

Άμα ζητηθεί η βοήθεια από έναν moderator ίσως ?

νομίζω καλύτερα θα ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο νήμα με όλες αυτές τις πληροφορίες. Εδώ είναι ποιο πολύ θέμα για συζήτηση γύρω από το bitcoin

Τι γίνεται ρε παιδιά με τα bitcoins,το έβλεπα καιρό το θέμα,αλλά δεν είχα μπει να δω τι παίζει! Υπάρχει κάνεις σας που έχει κονομησει από όλη την ιστορία;Επίσης αν έχει κάποιος λίγα χρήματα της τάξης των 2000 ευρώ αξίζει να επενδύσει και κατά πόσο είναι εύκολο κάποιος άσχετος να ασχοληθεί;

Εγώ λέω να αγοράσω 100€ bitcoin και να τα αφήσω να δώ που θα φτάσουν. Στην καλύτερη να βγάλω 100 ευρώ κέρδος στην χειρότερη τα χάνω όλα. Όταν είχα δώσει 800€ και είχα πάρει 2 bitcoins τα πούλησα αμέσως γιατί είχαμε cc και ήθελα να αγοράσω απο το εξωτερικό.

• Like 1

Εγώ λέω να πάρω και τώρα, πιστεύω πήρε την ανηφόρα!

(Δεν ξέρω τι λέει και ο chek2fire αν θα ήταν καλύτερα να υπάρχει ξεχωριστό θέμα για τα υπόλοιπα νομίσματα. Ίσως χαλάμε το θέμα εδώ δηλαδή).

Όταν άνοιξε το θέμα δεν υπήρχαν altcoins τέτοιου μεγέθους. Το bitcoin έφερε και τα υπόλοιπα.Τα threads για τα άλλα coins θα χαθούν και ο κόσμος απλά θα σπαμάρει "τι πιστεύετε για το vertcoin; να αγοράσω;" ενώ θα υπάρχει κάπου χωμένο ένα thread για το vertcoin. Δεν πρέπει να σπάσουν οι συζητησεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...