Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έβαλα πρίν λίγες μέρες ένα μικρό ποσό (που δέν θα μου λείψει αν το χάσω) σε Bitcoin.

Πιστεύω ακράδαντα οτι είναι φούσκα, απλά ελπίζω οτι θα συνεχίζει να φουσκώνει μέχρι να τα τραβήξω. Έχω βάλει χρονικό όριο 3 μηνων, το οποίο όταν λήξει θα τα βγάλω ότι και να έχει γίνει. Επίσης αν δώ οτι στο ενδιάμεσο κάνει καμια τρελλή άνοδο (οπότε και το μπαμ είναι κοντά) θα τα βγάλω πιό νωρίς.

Σε καμία περίπτωση δέν περιμένω να γίνω πλούσιος απο αυτό, απλά ελπίζω να βγάλω κάποιο μικρό ποσό ωστε να πάρω ένα δώρο στον εαυτό μου, πχ κάποιο καλό κινητό, άλλωστε το ποσό που έβαλα είναι πολύ μικρό και θα χρειαστεί τρελή ανοδος για κάτι παραπάνω.

Το διάγραμμα που έβαλε ο ADHD είναι πολύ χαρακτηριστικό. Προσωπικά πιστεύω οτι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κάπου μεταξύ Belief και Thrill, οπότε στους 3 μήνες θα συνεχίσει η άνοδος. Ελπίζω να μήν κάνω λάθος και είμαστε το Euphoria!

Πάντως πιστεύω οτι όταν αρχίσει η πτώση, η σφαγή που θα γίνει θα είναι πολύ χειρότερη απο αυτές που γίνονται στις φούσκες μετοχών, καθώς λόγω των καθυστερήσεων στις συναλλαγες θα είναι αδύνατον να πάρεις έστω και μέρος των χρημάτων πίσω.

Και είναι 100% σίγουρο οτι όταν αρχίσει να πέφτει το bitcoin θα πάρει μαζί του και όλα τα altcoins.

Καλά όλοι λένε ότι θα πέσει. Το θέμα είναι πως η αγορά ποτέ δεν κάνει το χατίρι στους πολλούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν είναι κριτήριο το αν θα σταματήσει να υπάρχει η τεχνολογία ή το προϊόν για το αν θα γίνει το σκάσιμο. Οι τουλίπες σταμάτησαν να υπάρχουν επειδή έγινε φούσκα; Ή τα χρηματιστήρια και οι μετοχές έπαψαν να υπάρχουν μετά το κραχ;

Με όλο το σεβασμό για τα χρήματα σας, συζήτηση κάνουμε και αν θίχτηκαν μερικοί δεν ήταν σκοπός μου.

Δεν είναι κριτήριο το αν θα σταματήσει να υπάρχει η τεχνολογία ή το προϊόν για το αν θα γίνει το σκάσιμο. Οι τουλίπες σταμάτησαν να υπάρχουν επειδή έγινε φούσκα; Ή τα χρηματιστήρια και οι μετοχές έπαψαν να υπάρχουν μετά το κραχ;

Με όλο το σεβασμό για τα χρήματα σας, συζήτηση κάνουμε και αν θίχτηκαν μερικοί δεν ήταν σκοπός μου.

Πάντα και σε όλα λέμε να ποντάρει κάποιος όσα δεν τον πειράζει να χάσει. Αν ακολουθείς αυτό είσαι οκ, φυσικά θα στεναχωρηθείς αν τα χάσεις αλλά δεν θα καταστραφείς.

Εννοείται συζήτηση και για αυτό είμαστε εδώ ασχέτως τι πιστεύει ο καθένας(ή τι ξέρει) γιατί πιστεύω έχουν ενδιαφέρον τα cryptocurrencies και που θα οδηγήσει.

• Like 1

Στην πράξη πάντως υπάρχουν αδυναμίες, για μένα δηλαδή αυτά τα νομίσματα αυτή τη στιγμή κοστίζουν περισσότερο από αυτά που προσφέρουν. Εκτός αν είναι τόσο σημαντική η ανωνυμία ή η «ηθική ικανοποίηση» ότι δεν μεσολαβεί τράπεζα.

Εννοώ αργές συναλλαγές και μεγάλες προμήθειες ακόμα και μεταξύ του ίδιου ατόμου. Έτσι είναι φτιαγμένο θα μου πείτε, απλά εγώ το βλέπω σαν αδυναμία προς το παρόν.

• Like 1

Αν θέλεις να τραβήξεις από ανταλλακτήριο δεν υπάρχει ανωνυμία. Κάνω λάθος;

Γενικά αν θέλεις να τα μετατρέψεις σε κλασσικά λεφτά δεν μπορείς να το κάνεις ανώνυμα, εκτός αν το κάνεις χέρι με χέρι. Το ίδιο και με την αγορά από ανταλλακτήρια, θέλει ταυτότητες κλπ.

(όλα αυτά με επιφύλαξη, είμαι πολύ καινούργιος!).

Σοβαρα παλι οι τουλίπες και οι βολβοι?? κατι που εγινε το 1636 για ενα χρονο?? Δεν ξερω τι σχεση εχεις γενικα με τα οικονομικα αλλα αυτο ειναι το καλυτερο παραδειγμα που έχετε απέναντι στο bitcoin?? :P

Εγω θα ελεγα οτι το dotcom bubble πλησιάζει πολυ περισσότερο, ολοι λεγαμε οτι το internet θα ειναι το μελλον τι εγινε ομως? Εσκασε η φουσκα απάτη ηταν και δες που ειμαστε τώρα, τσέκαρε τον NASDAQ, υπαρχει ακομα? πες μου ποσο εχει χασει μετα το κραχ? Μονο σου τα λες, δες τον SP500, υπαρχει ακομα? ποσο εχει χασει?

Οποτε ενα κραχ ειναι πολυ πιθανο οπως σε ολες τις οικονομιες, να εξαφανιστει η τεχνολογια και τα κρυπτονομισματα εντελως? Δεν ξερω πολυ ακραιο σεναριο για εμενα..

Η φούσκα γίνεται από την κερδοσκοπία. Τώρα είτε λέγεται βολβός είτε πατάτα δεν έχει καμία σημασία. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω γιατί είναι ευαίσθητο το νήμα και το καταλαβαίνω.

• Like 1

Απο μενα ενα συγγνωμη. Καλα κανεις και λες οσα λες, απλώς το προηγουμενο σου μηνυμα ειχε ενα ύφος περιεργο (μαλλον το παρεξηγησα?) και πανω σε αυτο αντεδρασα!

• Like 2

Απο μενα ενα συγγνωμη. Καλα κανεις και λες οσα λες, απλώς το προηγουμενο σου μηνυμα ειχε ενα ύφος περιεργο (μαλλον το παρεξηγησα?) και πανω σε αυτο αντεδρασα!

Δεν χρειάζεται συγγνώμη φίλε. Είμαι λίγο σαρκαστικός..

Η φούσκα γίνεται από την κερδοσκοπία. Τώρα είτε λέγεται βολβός είτε πατάτα δεν έχει καμία σημασία. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω γιατί είναι ευαίσθητο το νήμα και το καταλαβαίνω.

Κερδοσκοπια υπαρχει παντου, δεν βλεπεις το big picture ομως, στο ανεφερα παραπανω. Ναι το μαρκετ μπορει να κρασαρει εχει συμβει πολλες φορες θα ξανασυμβει, απο κει και περα τι?? Για εμενα δεν ειναι ευαισθητο δεν με νοιαζει αν χασω οτι bitcoin και altcoins εχω, δεν το εκανα σαν επένδυση και δεν εβαλα λεφτα που δεν αντέχω να χασω.

Σκεπτικιστές κατά του bitcoin και κριτική καλό είναι να υπάρχουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...