ph03nix Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Σε αυτό ναι, με τραπεζική μεταφορά το κάνω. Δοκίμασα με μεταφορά στο coinify. Η τράπεζα τουλάχιστον αυτή τη φορά με άφησε να κάνω την συναλλαγή. Ακόμα βέβαια βλέπω στην σελίδα του coinify οτι δεν έχω κάνει την πληρωμή. Θα δείξει αν θα κλαίμε τα λεφτά μας Αν πάει πάλι στραβά θα ρίξω και μία ματιά στο kraken. Καλή συνέχεια κι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 αν θέλετε πιστωτικές που της φορτώνεις με bitcoin το spectrocoin είναι πολύ αξιόπιστο https://spectrocoin.com/ για ταυτοποίηση του λογαριασμού δέχεται και Ελληνικούς λογαριασμούς. Συν ότι δεν χρειάζεται να πουλάς bitcoin απλά τραβάει από το wallet σου η πιστωτική σου όταν κάνεις αγορές. Τώρα κάτι άλλο. Θα το γράφω και θα το ξαναγράφω συνέχεια. Εμπιστευτείτε και εγκαταστήστε wallet δικά σας και μην επιστεύεστε τα bitcoin σας σε online πλατφόρμες. Αν τις χακέψουν άπλά έχετε χάσει όλα τα bitcoin σας. Υπάρχουν άπειρα wallet και μπορείτε να δείτε μια αξιόπιστη λίστα έδω https://bitcoin.org/el/choose-your-wallet 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Ποιο θέλει τον μικρότερο χώρο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 το electrum για pc αν και το bitcoin-qt που είναι το κλασικό wallet μπορεί με μια ρύθμιση να μειώσεις των χώρο του στα 5gb. Το electrum δεν θέλει καθόλου χώρο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ph03nix Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 αν θέλετε πιστωτικές που της φορτώνεις με bitcoin το spectrocoin είναι πολύ αξιόπιστο https://spectrocoin.com/ για ταυτοποίηση του λογαριασμού δέχεται και Ελληνικούς λογαριασμούς. Συν ότι δεν χρειάζεται να πουλάς bitcoin απλά τραβάει από το wallet σου η πιστωτική σου όταν κάνεις αγορές. Τώρα κάτι άλλο. Θα το γράφω και θα το ξαναγράφω συνέχεια. Εμπιστευτείτε και εγκαταστήστε wallet δικά σας και μην επιστεύεστε τα bitcoin σας σε online πλατφόρμες. Αν τις χακέψουν άπλά έχετε χάσει όλα τα bitcoin σας. Υπάρχουν άπειρα wallet και μπορείτε να δείτε μια αξιόπιστη λίστα έδω https://bitcoin.org/el/choose-your-wallet Συμφωνοι με την συμβουλή σου για το wallet. Θυμάμαι ότι το electrum το έχω ξαναδεί! Θα ξαναρίξω μία ματιά. @chek2fire: απλά δεν εχω καταλαβει τι γίνεται αν θες να έχεις access από διαφορετικές συσκευές με κάτι σαν το electrum. πρέπει να τσεκάρω ξανά το documentation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Συμφωνοι με την συμβουλή σου για το wallet. Θυμάμαι ότι το electrum το έχω ξαναδεί! Θα ξαναρίξω μία ματιά. @chek2fire: απλά δεν εχω καταλαβει τι γίνεται αν θες να έχεις access από διαφορετικές συσκευές με κάτι σαν το electrum. πρέπει να τσεκάρω ξανά το documentation. και γιατί να μην έχεις δύο wallet ένα για να αποθηκεύεις τα bitcoin σου και ένα στο κινητό σου. Για όποιον δεν θεωρεί ικανό τον εαυτό του να διατηρήσει τον υπολογιστή του ασφαλή τότε τα hardware wallet είναι μόνόδρομος όπως τα ledgerwallet και trezor συν ότι δέχονται και άλλα νομίσματα εκτός bitcoin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 το electrum για pc αν και το bitcoin-qt που είναι το κλασικό wallet μπορεί με μια ρύθμιση να μειώσεις των χώρο του στα 5gb. Το electrum δεν θέλει καθόλου χώρο Αν δεν θέλει καθόλου χώρο σημαίνει ότι τα νομίσματα αποθηκεύονται κάπου σε κάποιο cloud; Δεν είναι κι αυτό επικίνδυνο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Αν δεν θέλει καθόλου χώρο σημαίνει ότι τα νομίσματα αποθηκεύονται κάπου σε κάποιο cloud; Δεν είναι κι αυτό επικίνδυνο; δεν αποθηκεύονται σε κάποιο cloud εδώ κάνεις λάθος. Το έχω ξαναγράψει ότι στην ουσία τα bitcoin δεν μεταφέρονται στα wallet σου αλλά τα wallet έχουν τα private key που λένε στο bitcoin δίκτυο ότι είσαι ο κάτοχος των συγκεκριμένων bitcoin. Στα wallet που έχεις στον υπολογιστή σου ακόμα και αρκετά από αυτά που τρέχουν στο κινητό σου τα private key τα έχεις εσύ και μόνο εσύ και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν την μορφή κάποιον seed key. Από την άλλη στα wallet σε online πλατφόρμες όπως coinbase, ανταλλακτήρια κτλ τα private key τα έχει η πλατφόρμα και άρα στην ουσία δεν έχεις Bitcoin αλλά μια υπόσχεση ότι όταν πας να τα τραβήξεις θα στα δώσουν... Από την άλλη όταν λέμε δεν έχουν αποθηκευτικό χώρο σημαίνει ότι τραβάνε τις πληροφορίες για τις συναλλαγές του δικτύου από δικά τους node ενώ αντιθέτως το bitcoin-qt κάνει και επιβεβαίωση του ιστορικού των συναλλαγών τοπικά. Αυτό έχει σημασία για περισσότερη ανωνυμία και μεγαλύτερη αξιοπιστία φυσικά καθώς είσαι εσύ που επιβεβαιώνεις ότι η συναλλαγή σου είναι έγκυρη και όχι κάποιος τρίτος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Aν έχεις wallet στο σύστημά σου, και θες να δέχεσαι πληρωμές, πχ mining, χρειάζεται να είναι online το pc σου όλη την ώρα; Ή όταν τον ανοίξεις θα έρθουν όλα μαζί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Aν έχεις wallet στο σύστημά σου, και θες να δέχεσαι πληρωμές, πχ mining, χρειάζεται να είναι online το pc σου όλη την ώρα; Ή όταν τον ανοίξεις θα έρθουν όλα μαζί; θα σου έρθουν όταν το ανοίξεις καθώς τα bitcoin έχουν φύγει ήδη μέσα στο bitcoin δίκτυο προς την διεύθυνση σου έχεις δεν έχεις ανοιχτό το pc σου. Τώρα το bitcoin-qt εδώ έχει την ιδιαιτερότητα που μπορεί να φοβίσει τους νέους χρήστες ότι πάντα συγχρονίζει σε πραγματικό χρόνο τις συναλλαγές του. Δλδ για να τα δείς τα bitcoin σου θα πρέπει πρώτα να περιμένεις να συγχρονιστεί με το δίκτυο κάτι που παίρνει ώρα. Στα υπόλοιπα wallet αυτό δεν συμβαίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο να έχω σαν πρόγραμμα; Και φαντάζομαι, απλά copy paste κατα καιρούς σε flash drive (και μετά κρύψιμο) για backup; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 δεν αποθηκεύονται σε κάποιο cloud εδώ κάνεις λάθος. Το έχω ξαναγράψει ότι στην ουσία τα bitcoin δεν μεταφέρονται στα wallet σου αλλά τα wallet έχουν τα private key που λένε στο bitcoin δίκτυο ότι είσαι ο κάτοχος των συγκεκριμένων bitcoin. Στα wallet που έχεις στον υπολογιστή σου ακόμα και αρκετά από αυτά που τρέχουν στο κινητό σου τα private key τα έχεις εσύ και μόνο εσύ και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν την μορφή κάποιον seed key. Από την άλλη στα wallet σε online πλατφόρμες όπως coinbase, ανταλλακτήρια κτλ τα private key τα έχει η πλατφόρμα και άρα στην ουσία δεν έχεις Bitcoin αλλά μια υπόσχεση ότι όταν πας να τα τραβήξεις θα στα δώσουν... Από την άλλη όταν λέμε δεν έχουν αποθηκευτικό χώρο σημαίνει ότι τραβάνε τις πληροφορίες για τις συναλλαγές του δικτύου από δικά τους node ενώ αντιθέτως το bitcoin-qt κάνει και επιβεβαίωση του ιστορικού των συναλλαγών τοπικά. Αυτό έχει σημασία για περισσότερη ανωνυμία και μεγαλύτερη αξιοπιστία φυσικά καθώς είσαι εσύ που επιβεβαιώνεις ότι η συναλλαγή σου είναι έγκυρη και όχι κάποιος τρίτος Άρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και εφόσον έχεις τα keys έχεις πάντα και τα btc σου ό,τι και να γίνει; Και να κλείσει το electrum πχ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Άρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και εφόσον έχεις τα keys έχεις πάντα και τα btc σου ό,τι και να γίνει; Και να κλείσει το electrum πχ; φυσικά Προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο να έχω σαν πρόγραμμα; Και φαντάζομαι, απλά copy paste κατα καιρούς σε flash drive (και μετά κρύψιμο) για backup; κοίτα για απλή χρήση στο dekstop το electrum είναι μια χαρά νομίζω. Τώρα στο electrum τα private key έχουν την μορφή κάποιων λέξεων τα λεγόμενα seed key που αυτά είναι το κλειδί σου για το bitcoin και αυτό μπορείς να το κάνεις import σε κάποιο electrum wallet ακόμα και αν σου καταστραφεί ο σκληρός και μετά να έχεις ξανά τα ίδια τα bitcoin σου. Δλδ αυτό θα πρέπει να το αποθηκεύσεις και να το γνωρίζεις μόνο εσύ. Το ίδιο έχουν και τα hardware wallet όπως το ledger και trezor. Απλα εκεί η διαφορά τους είναι ότι η υπογραφή των συναλλαγών δεν γίνετε στο desktop αλλά στις συσκευές και αυτό σου δίνει μια μεγαλύτερη ασφάλεια. Από την άλλη σε wallet όπως το bitcoin-qt τα private key βρίσκονται σε ένα αρχείο στην περίπτωση του bitcoin-qt στο .dat αρχείο και αυτό πρέπει να το αποθηκεύσεις κάπου για backup. Μπορεί αν το έχεις σε κάποιο usb. To .dat αυτό αρχείο του βάζεις και ένα password για μεγαλύτερη ασφάλεια ώστε αν κάποιος ποτέ στο κλέψει να μην μπορεί να το "ανοίξει" με λίγα λόγια να στείλει bitcoin αφού θα πρέπει πρώτα να βάλει το password 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Το electrum δέχεται μόνο bitcoin ε; Άρα λογικά εγώ αφού φτιάξω ένα πορτοφόλι θα στείλω εκεί τα btc που έχω στο kraken πληρώνοντας μια προμήθεια και μετά τα btc που έχω στο bittrex πληρώνοντας ξανά και θα πρέπει να βρω πορτοφόλια να κάνω το ίδιο και για τα άλλα νομίσματα που έχω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valkon Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Το electrum δέχεται μόνο bitcoin ε; Άρα λογικά εγώ αφού φτιάξω ένα πορτοφόλι θα στείλω εκεί τα btc που έχω στο kraken πληρώνοντας μια προμήθεια και μετά τα btc που έχω στο bittrex πληρώνοντας ξανά και θα πρέπει να βρω πορτοφόλια να κάνω το ίδιο και για τα άλλα νομίσματα που έχω; Υπάρχει electrum για litecoin και vertcoin σίγουρα, για άλλα δεν έχω κοιτάξει. Ethereum σίγουρα όχι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις