Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε λιγο κλεινει 4 χρονια το θεμα στο Μπλα Μπλα και ακομα μιλαμε για φουσκα.... 

Πηγαινετε στις πρωτες σελιδες και ριξτε μια ματια, ειναι ακριβως τα ιδια σχολια.

ΥΓ. Το εντυπωσιακο ειναι οτι οσοι ειναι ακομα σκεπτικοι και το αμφισβητουν, ειναι οι ιδιοι με τοτε. Απλα τωρα με τετοια αξια δεν μπορουν να κανουν τον ιδιο χαβαλε.

Εγώ πάντως που το αμφισβητούσα πλέον έχω αλλάξει οπτική...:)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το market share σαν indicator απο μονο του δεν λεει τιποτα μιας και με το arbitrage που γινεταιμεταξυ των market ενα bump στο ενα market εξαπλώνεται αυτοματα και στα υπολοιπα. Αν καποιος δηλαδη αγοραζει btc με φανταστικα coin (πχ τεθερ) στο μπιτφινεξ η τιμη του ανεβαινει και στα υπολοιπα μαρκετ.

και που μπλέκει το tether όταν το market share είναι κατά 80% στην Ιαπωνία? Και το tether είχε volume στα 900 εκατομμύρια την ίδια ώρα το bitcoin ξεπερνούσε τα 6 δις. 

Μην ξεχνάμε ότι το tether αφορά αποκλειστικά τα altcoin καθώς κυρίως στο ethereum είναι το νόμισμα που χρησιμοποιείτε περισσότερο για να γίνει trade με δολάριο. 

Τα altcoin δεν έχουν τα περισσότερα το προνόμιο να διαπραγματεύονται σε ρυθμισμένες αγορές και διαπραγματεύονται σε ανταλλακτήρια όπως το bittrex, poloniex, hitbtc και τόσο άλλα που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα tether.

Τι εννοεις ρυθμισμενες αγορες? Αυτες που εχουν την επιλογη μετατροπης σε fiat? 900 εκατομμύρια αερα δεν τα θεωρεις αρκετα για χειραγωγηση της τιμης?

Τι εννοεις ρυθμισμενες αγορες? Αυτες που εχουν την επιλογη μετατροπης σε fiat? 900 εκατομμύρια αερα δεν τα θεωρεις αρκετα για χειραγωγηση της τιμης?

ρυθμισμένες αγορές είναι αυτές που έχουν άδεια για να διαπραγματεύονται με δολάριο. Το tether μπήκε ως υποκατάστατο για τα ανταλλακτήρια που δεν έχουν αυτή την άδεια και όπως έχω πει αφορά αποκλειστικά την αγορά των altcoin και έχει πολύ μικρή επίδραση στην αγορά του Bitcoin. 

Υπόψη ότι ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών του Bitcoin γίνετε αυτή την εποχή στην Ιαπωνία που υπάρχει νομοθετική ρύθμιση του.

Τώρα έχουμε 13 δισεκατομμύρια όγκο συναλλαγών για όλη την αγορά των crypto. Απο αυτά τα 930 είναι σε tether.

ok.... :P

Τη βρωμα δεν χρειάζεται να την αποδείξει καποιος, αυτοι που ισχυρίζονται οτι πισω απο καθε tether υπάρχει και ενα δολαριο ειναι υποχρεωμενοι να το αποδείκνυουν καθε φορα που εκδιδουν τα 25αρια τους οποτε τους καπνισει, και δεν το εχουν κανει.

Και για οσους πιστευουν οτι οταν σκασει αυτη η φουσκα θα επηρεάστει μονο το bitfinex ειναι πολυ γελασμενοι

Οχι, αν σκασει το tether θα καταρρευσει το ιδιο σε ολα τα ανταλλακτηρια φυσικα, οχι μονο στο bitfinex. Απλα δεν θα παρει το bitcoin μαζι του

Δεν μπορώ να αγοράσω από coinbase , μου βγάζει ότι η κάρτα δεν είναι 3D secure. Τράπεζα πειραιώς είναι με debit κάρτα που είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό. Έχει κανείς να προτείνει κάτι πέρα του να μιλήσω με την Πειραιώς;

Χωρίς να κράξετε κλπ κλπ. Δε θέλω να γίνω εκατομμυριούχος. Θέλω απλά για χαβαλέ να δω τι παίζει με την αγορά και πώληση bitcoin. Είμαι εντελώς άσχετος, έχω διαβάσει μόνο κάποια βασικά.

Έκανα λογαριασμό στο coinbase κανονικά και αγόρασα μέσω χρεωστικής το ελάχιστο επιτρεπτό ποσό. 

Ερωτήσεις: 

1) Έχω bitcoin αυτή τη στιγμή;
2) Πρέπει να τα στείλω σε κάποιο wallet;

3) Μπορώ να τα πουλήσω και να ζητήσω τα χρήματα στη χρεωστική μου; 

Για όλα αυτά τα νομίσματα που υπάρχουν από που μπορεί να ενημερωθεί κάποιος. Πχ εγώ θέλω να αγοράσω κάτι τώρα, πως να ξεχωρίσεις κάποια από τα εκατοντάδες;

Χωρίς να κράξετε κλπ κλπ. Δε θέλω να γίνω εκατομμυριούχος. Θέλω απλά για χαβαλέ να δω τι παίζει με την αγορά και πώληση bitcoin. Είμαι εντελώς άσχετος, έχω διαβάσει μόνο κάποια βασικά.

Έκανα λογαριασμό στο coinbase κανονικά και αγόρασα μέσω χρεωστικής το ελάχιστο επιτρεπτό ποσό. 

Ερωτήσεις: 

1) Έχω bitcoin αυτή τη στιγμή;

2) Πρέπει να τα στείλω σε κάποιο wallet;

3) Μπορώ να τα πουλήσω και να ζητήσω τα χρήματα στη χρεωστική μου; 

Είμαι περίπου στην ίδια κατάσταση με σένα, μόνο που είμαι με coinify.

Προσπαθώ εδώ και περίπου 15 μέρες να αγοράσω

και δεν με αφήνει η εθνική να κάνω συναλλαγή. Πήρα τηλέφωνο πριν κάποιες μέρες και μου είπαν είναι λόγω capital control.

Προσπάθησα πάλι σήμερα και πάλι δεν με άφησε...

Έχει καταντήσει ενοχλητικό...Θα πάρω τηλέφωνο πάλι αύριο. Αν δεν βγάλω άκρη θα δοκιμάσω με αλλή τράπεζα.

Σαν έσχατη λύση θα δοκιμάσω την revolutt που έχω.

Τώρα ας προσπαθήσω να απαντήσω σύμφωνα με ότι εχω καταλάβει:

1. Αν μόλις έφτιαξες λογαριασμό κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις bitcoin

2. Πρέπει να φτιάξεις ένα wallet (εγώ χρησιμοποίησα το blockchain)

3. Υπάρχουν κάποια services που δέχονται πληρωμές απ'ευθείας με bitcoin (δεν έχω δει κάποια στην Ελλάδα αλλά μόνο στο εξωτερικό)

Υπάρχουν κάποια (ελάχιστα) ATMs στην Ελλάδα που νομίζω μπορείς να κάνεις ανάληψη. Κάπου επίσης διάβασα ότι υπάρχουν mastercard κάρτες που τις "φορτίζεις" με bitcoin και κάνεις αγορές σαν να είναι μια κανονική mastercard. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, ακόμα το ψάχνω.

Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί κι εγώ ακόμα το ψάχνω...

Είμαι περίπου στην ίδια κατάσταση με σένα, μόνο που είμαι με coinify.

Προσπαθώ εδώ και περίπου 15 μέρες να αγοράσω

και δεν με αφήνει η εθνική να κάνω συναλλαγή. Πήρα τηλέφωνο πριν κάποιες μέρες και μου είπαν είναι λόγω capital control.

Προσπάθησα πάλι σήμερα και πάλι δεν με άφησε...

Έχει καταντήσει ενοχλητικό...Θα πάρω τηλέφωνο πάλι αύριο. Αν δεν βγάλω άκρη θα δοκιμάσω με αλλή τράπεζα.

Σαν έσχατη λύση θα δοκιμάσω την revolutt που έχω.

Τώρα ας προσπαθήσω να απαντήσω σύμφωνα με ότι εχω καταλάβει:

1. Αν μόλις έφτιαξες λογαριασμό κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις bitcoin

2. Πρέπει να φτιάξεις ένα wallet (εγώ χρησιμοποίησα το blockchain)

3. Υπάρχουν κάποια services που δέχονται πληρωμές απ'ευθείας με bitcoin (δεν έχω δει κάποια στην Ελλάδα αλλά μόνο στο εξωτερικό)

Υπάρχουν κάποια (ελάχιστα) ATMs στην Ελλάδα που νομίζω μπορείς να κάνεις ανάληψη. Κάπου επίσης διάβασα ότι υπάρχουν mastercard κάρτες που τις "φορτίζεις" με bitcoin και κάνεις αγορές σαν να είναι μια κανονική mastercard. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, ακόμα το ψάχνω.

Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί κι εγώ ακόμα το ψάχνω...

Εγώ χρησιμοποιώ εθνική στο kraken και δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δες το αν θες.

Απο παρασκευή έχω κάνει εγγραφή στο kraken , φορτώνει πολύ αργά και ακόμα δεν με αφήνει να κάνω verify λέει ότι ειναι απενεργοποιημένο. Και πολλά πάρα πολλά error 520

Εγώ χρησιμοποιώ εθνική στο kraken και δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δες το αν θες.

Πως κάνεις την συναλλάγη;

Με χρήση του αριθμού κάρτας ή με μεταφορά (χρήση IBAN κλπ);

Λέω να δοκιμάσω και μία με IBAN μήπως και δω άσπρη μέρα.

btw, αναφέρεσαι σ'αυτό: https://www.kraken.com/ ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...