Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν αναφερομαι στο yearly outcome, αναφερομαι στις καθημερινες διακυμανσεις.

Αν μια μερα ανεβει Χ%, προκαλειται υπερμετρος ενθουσιασμος και γραφονται διαφορες υπερβολες. Η ανοδος δηλαδη δεν μπαινει δηλαδη στα (λογικα) πλαισια του high volatiliy, εκει δηλαδη που τοποθετουνται με ιδιαιτερη ευκολια κατρακυλες σαν τη χθεσινη.

Περι πιθανοτητων κερδους/χασουρας για το μελλον δε θα μιλησω για δυο λογους:

Α. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα

Β. Με δεδομενο το Α και με δεδομενο οτι ειμαι παρατηρητης απο αποσταση ασφαλειας, το σεναριο ανοδων-καθοδων κλπ μοιαζει πολυ με αναλογα σεναρια του παρελθοντος που δεν ειχαν ευτυχη καταληξη παρα μονο για οσους ειχαν τη δυναμη να κατευθυνουν το πραγμα προς τα εκει που τους βολευε. Μπορει ομως να κανω και λαθος. Αν μια στο εκατομμυριο δεν κανω λαθος ομως, τοτε ξεκαθαρα διανυουμε την περιοδο του αναγκαιου hype και της ακομα πιο αναγκαιας καθετης ανοδου.

Υπερβολες γράφονται γενικα γιατι ο κοσμος δεν ξερει πως λειτουργει η αγορα και μιλαμε οτι ασχολούνται και σχετικα νεα ατομα(<30) με αυτο οχι experienced traders οποτε δικαιολογώ τον ενθουσιασμό για το "ευκολο" χρημα, επισης εχω δει και στα dips αντιστοιχη καταστροφολογια ομως, λιγο στο chat του tradingview στα cryptocurrencies να πας θα παρεις μια ιδεα..

Κατα τα αλλα τι να σου πω εμενα προσωπικα δεν μου κανει καμια αίσθηση αν πεσει 20-30% ισα ισα καλυτερα λεω και ψαχνω τα targets μου για buy, ουτε στην ανοδο ενθουσιαζομαι ιδιαιτερα γιατι ξερω οτι θα υπαρξει correction, οπως εχω δει ομως σε μεγάλο timeframe θα εχω κέρδος.

Για το μέλλον που λες κανεις δεν ξερει αυτη ειναι η αποψη μου, αυτη τη στιγμη οσοι ασχολούνται θεωρω οτι ειναι ακομα innovators ουτε καν early adopters οποτε δεν μπορω να αποκλείσω κανένα ενδεχόμενο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν μια μερα ανεβει Χ%, προκαλειται υπερμετρος ενθουσιασμος και γραφονται διαφορες υπερβολες. Η ανοδος δηλαδη δεν μπαινει δηλαδη στα (λογικα) πλαισια του high volatiliy, εκει δηλαδη που τοποθετουνται με ιδιαιτερη ευκολια κατρακυλες σαν τη χθεσινη.

Το λες σαν να εχεις την εντυπωση οτι καποιος προσπαθει να "καλυψει" το κρασαρισμα, λες και μπορει να κανει κατι τετοιο και να προωθησει τα ανεβασματα. Λιγο κουφο μου φαινεται σαν ιδεα, εκτος απο ανεπιτευκτο.

Υπερβολες ειναι βεβαια, ομως αυτο που εγινε φετος ειναι οντως εντυπωσιακο, ειδικα οταν τα νουμερα εχουν ανεβει τοσο πολυ στα crypto σε σχεση με αλλες χρονιες.

Οταν απο την αρχη του χρονου που πιασαμε ATH ολοι μιλανε για το σκασιμο της φουσκας και συνεχως διαψευδονται οσο η τιμη ανεβαινει σε απιστευτα επιπεδα σου κανει εντυπωση οτι θα δημιουργησει νεα?

Και φυσικα και τα κρασαρισματα οπως το χθεσινο (ειχαμε 2-3 φετος τουλαχιστον) καλυπτονται απο τα νεα και γινονται ευκαιρια για τις καθε λογης κασανδρες να μιλησουνε για το σκασιμο της φουσκας αν οχι το θανατο του bitcoin.

Οποτε ναι, τα διψηφια νουμερα σε καθημερινη βαση οφειλονται στο high volatility, ειτε θετικα ειτε αρνητικα. Το 1000% πανω σε μια χρονια και το θετικο % πανω σε καθε χρονια τα τελευταια 5 χρονια (εκτος του 14) δειχνει γενικη ταση προς τα πανω.

Και το 14 ηταν κατω γιατι το 13 ανεβηκε πολυ πανω απο 1000%

Το λες σαν να εχεις την εντυπωση οτι καποιος προσπαθει να "καλυψει" το κρασαρισμα, λες και μπορει να κανει κατι τετοιο και να προωθησει τα ανεβασματα. Λιγο κουφο μου φαινεται σαν ιδεα, εκτος απο ανεπιτευκτο.

Υπερβολες ειναι βεβαια, ομως αυτο που εγινε φετος ειναι οντως εντυπωσιακο, ειδικα οταν τα νουμερα εχουν ανεβει τοσο πολυ στα crypto σε σχεση με αλλες χρονιες.

Οταν απο την αρχη του χρονου που πιασαμε ATH ολοι μιλανε για το σκασιμο της φουσκας και συνεχως διαψευδονται οσο η τιμη ανεβαινει σε απιστευτα επιπεδα σου κανει εντυπωση οτι θα δημιουργησει νεα?

Και φυσικα και τα κρασαρισματα οπως το χθεσινο (ειχαμε 2-3 φετος τουλαχιστον) καλυπτονται απο τα νεα και γινονται ευκαιρια για τις καθε λογης κασανδρες να μιλησουνε για το σκασιμο της φουσκας αν οχι το θανατο του bitcoin.

Οποτε ναι, τα διψηφια νουμερα σε καθημερινη βαση οφειλονται στο high volatility, ειτε θετικα ειτε αρνητικα. Το 1000% πανω σε μια χρονια και το θετικο % πανω σε καθε χρονια τα τελευταια 5 χρονια (εκτος του 14) δειχνει γενικη ταση προς τα πανω.

Και το 14 ηταν κατω γιατι το 13 ανεβηκε πολυ πανω απο 1000%

Τετοια θελουμε για να πεσει στα 6-7k που θελω να αγορασω παλι. :P

Περι πιθανοτητων κερδους/χασουρας για το μελλον δε θα μιλησω για δυο λογους:

Α. Δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα

Β. Με δεδομενο το Α και με δεδομενο οτι ειμαι παρατηρητης απο αποσταση ασφαλειας, το σεναριο ανοδων-καθοδων κλπ μοιαζει πολυ με αναλογα σεναρια του παρελθοντος που δεν ειχαν ευτυχη καταληξη παρα μονο για οσους ειχαν τη δυναμη να κατευθυνουν το πραγμα προς τα εκει που τους βολευε. Μπορει ομως να κανω και λαθος. Αν μια στο εκατομμυριο δεν κανω λαθος ομως, τοτε ξεκαθαρα διανυουμε την περιοδο του αναγκαιου hype και της ακομα πιο αναγκαιας καθετης ανοδου.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός πλέον; Δηλαδή, αν ήταν να σκάσει δεν θα είχε σκάσει στα 1,2,3 χρόνια; Δεν έχω ιδέα, ούτε μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη. Απλά πλέον πιστεύω όλο και περισσότερο ότι θα καθιερωθεί (σε όποια τιμή) παρά ότι θα εξαφανιστεί.

Καλησπέρα,

Μπορείτε να προτείνετε καποιο τσαμπα bitcoin wallet; Αν εχει και app για android ακομα καλύτερα. Εχω ενα στο bitcoinwallet.com (ήταν απλά το 1ο που βρήκα) αλλα δεν με εχει βολεψει καθόλου

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Μπορείτε να προτείνετε καποιο τσαμπα bitcoin wallet; Αν εχει και app για android ακομα καλύτερα. Εχω ενα στο bitcoinwallet.com (ήταν απλά το 1ο που βρήκα) αλλα δεν με εχει βολεψει καθόλου

Ευχαριστώ

desktop: electrum

android: coinomi

• Like 1

Τι περιμενεις απο το kraken? Απλα παρε σε wallet οτι εχεις εκει περα, οι servers τους πρεπει να ειναι οι χειρότεροι που εχω δει ποτε, μαλλον τους εχουν σε freehosting δεν εξηγείται αλλιώς. :P 

Τι περιμενεις απο το kraken? Απλα παρε σε wallet οτι εχεις εκει περα, οι servers τους πρεπει να ειναι οι χειρότεροι που εχω δει ποτε, μαλλον τους εχουν σε freehosting δεν εξηγείται αλλιώς. :P

Περιμένω να στείλω λεφτά για να κάνω καμιά αγορά :)

Με τα wallets δεν έχω βγάλει κι απόλυτα άκρη να πω την αλήθεια...

Περιμένω να στείλω λεφτά για να κάνω καμιά αγορά :)

Με τα wallets δεν έχω βγάλει κι απόλυτα άκρη να πω την αλήθεια...

Δοκιμασες το electrum και το βρηκες δυσκολο?

Αν ποτε σκεφτεις να βαλεις καποιο σοβαρο ποσο να εχεις ηδη λυσει το θεμα με τα wallets.

Καταλαβαινω οτι το σκεπτικο σου ειναι να βγαλεις καποιο κερδος και ειναι σεβαστο, αλλα δεν μπορεις να αγνοεις τελειως καποια πραγματα γιατι χτιζεις καστρα στην αμμο.

• Like 1

Δοκιμασες το electrum και το βρηκες δυσκολο?

Αν ποτε σκεφτεις να βαλεις καποιο σοβαρο ποσο να εχεις ηδη λυσει το θεμα με τα wallets.

Καταλαβαινω οτι το σκεπτικο σου ειναι να βγαλεις καποιο κερδος και ειναι σεβαστο, αλλα δεν μπορεις να αγνοεις τελειως καποια πραγματα γιατι χτιζεις καστρα στην αμμο.

Έχεις δίκιο, πρέπει να το δω. Το electrum το κατέβασα στο κινητό μου, είδα που ήθελε κάτι seed κλπ και δεν το προχώρησα. Επίσης δεν κατάλαβα αν είναι εντελώς off line γιατί κάπου είχα δει ότι θέλει πάρα πολύ χώρο (στον υπολογιστή που χρησιμοποιώ πιο πολύ δεν τον έχω καν) οπότε τα άφησα κάποια στο kraken και κάποια στο bittrex.

Είναι κι αυτό το πράγμα που πληρώνεις προμήθειες κάθε φορά που στέλνεις κάτι οπότε είπα να μη κάνω πολλά πέρα δώθε.

Ολοι μεσα στο παιχνιδι.....  :-D

Bitcoin futures trading gets the green light from US regulators

• Bitcoin futures trading can go ahead on three US exchanges, the Commodity Futures Trading Commission said on Friday.

• Futures contracts give traders a way to bet on bitcoin prices and earn profits without buying the actual cryptocurrency.

• Bitcoin has surged nearly 1,000% against the dollar this year as its popularity has grown.

• The Chicago Mercantile Exchange says it will launch its bitcoin futures contracts on December 18.

http://uk.businessinsider.com/bitcoin-price-futures-trading-exchanges-cftc-2017-12?utm_content=buffera45e0&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer-bi&r=US&IR=T

• Like 2

Τη δεδομενη χρονικη στιγμη, ο μεγαλυτερος ογκος συναλλαγων στο bitcoin ειναι speculation. Αυτο πρεπει να το παραδεχτουμε ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

Η αγορα των futures θα επιτρεψει στους τζογαδορους να το κανουν με μεγαλυτερη μοχλοτητα αλλα και χωρις να κανουν απευθειας συναλλαγες στο bitcoin.

Δηλαδη τωρα θελει καποιος να βγαλει κερδος επειδη το bitcoin ανεβηκε, θελει να το πουλησει επειδη φοβαται κρασαρισμα, η θελει να το αγορασει γιατι πιστευει οτι θα ανεβει, κανει συναλλαγες που επηρεαζουν την πραγματικη τιμη.

Τωρα μπορει να βγαλει ακομα περισσοτερα (η να χασει) χωρις καν αυτο. Απλα...παιζοντας στοιχημα?

Πραγματικα δεν μπορω να προβλεψω τι προεκτασεις θα εχει αυτο. Απο τη μια εχω την εντυπωση οτι θα μειωσει το volatility στην πραγματικη τιμη, για το λογο που ανεφερα, απο την αλλη φοβαμαι οτι ακομα ειναι πολυ ευκολο να χειραγωγησει καποιος την τιμη και αμα εχει επενδυσει ενα σκασμο σε futures και εχει τις πλατες απο πισω να το χειραγωγησει... δε θελω να το σκεφτομαι.

• Like 1

Απο τη μια εχω την εντυπωση οτι θα μειωσει το volatility στην πραγματικη τιμη, για το λογο που ανεφερα, απο την αλλη φοβαμαι οτι ακομα ειναι πολυ ευκολο να χειραγωγησει καποιος την τιμη και αμα εχει επενδυσει ενα σκασμο σε futures και εχει τις πλατες απο πισω να το χειραγωγησει... δε θελω να το σκεφτομαι.

Με 184 δις market cap το οποιο ειναι τιποτα πραγματικα δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολο..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...