Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H διάσπαση του Bitcoin gold έχει γίνει από τις 20 Οκτωβρίου απλά τώρα μπήκε σε λειτουργία ας πουμε το blockchain του. Προσοχή σε τι wallet θα κάνετε import τα private key σας για να πάρετε αυτά τα coin καθώς αρκετά από τα wallet ακόμα και τα προτεινόμενα που έχει η σελίδα του bitcoin gold μπορεί αν είναι scam. Υπάρχουν αναφορές ότι χρήστες που έκαναν import τα private key τους έχασαν και τα bitcoion τους.

Για μένα θα πρέπει πάντα πρωτού κάνετε import κάποια bitcoin private key για να πάρετε τα fork νομίσματα πρώτα θα πρέπει να έχετε μεταφέρει τα bitcoin σας σε κάποιο άλλο wallet.

Δηλαδη εγω που τα εχω σε paperwallet, πρωτα να τα μεταφερω σε ενα αλλο wallet (ισως ξανα σε paper) και στη συνεχεια χρησιμοποιώντας ξανα το private key απο το πρωτο paper wallet να μεταφερω τα btg σε ενα wallet που τα υποστυριζει? Στην ουσια να χρησιμοποιησω το τωρινο private key μου 2 φορες, μια για να μεταφερω τα btc και μια για τα btg?

Διορθωσε με αν κανω καπου λαθος. Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δηλαδη εγω που τα εχω σε paperwallet, πρωτα να τα μεταφερω σε ενα αλλο wallet (ισως ξανα σε paper) και στη συνεχεια χρησιμοποιώντας ξανα το private key απο το πρωτο paper wallet να μεταφερω τα btg σε ενα wallet που τα υποστυριζει? Στην ουσια να χρησιμοποιησω το τωρινο private key μου 2 φορες, μια για να μεταφερω τα btc και μια για τα btg?

Ναι. Δυστυχως ειναι λιγο πακετο. Ειδικα τωρα που τα fees ειναι αυξημενα αν και ευτυχως σημερα πεσαν καπως.

• Like 1

Ναι. Δυστυχως ειναι λιγο πακετο. Ειδικα τωρα που τα fees ειναι αυξημενα αν και ευτυχως σημερα πεσαν καπως.

Δε βιάζομαι, οπότε και τα fees δεν αποτελούν πρόβλημα :D

Ίσως το κάνω από βδομάδα και ας έχει πιάσει πάτο το BTG!

Ευχαριστώ!

αν χρησιμοποιείς segwit με 60 satoshi/kb σου περνάνε κανονικά οι συναλλαγές και ας προτείνει το wallet 200

θα μεταφέρεις πρώτα τα bitcoin σου σε ένα νέο wallet για να έχει ένα νέο private key και μετά θα κάνεις import το παλιό σου private key σε ένα wallet που υποστηρίζει bitcoingold όπως ας πούμε το Coinomi. Θα έχουν γίνει φυσικά πρώτα confirm τα bitcoin στην μεταφορά στο νέο wallet.

• Like 1

αν χρησιμοποιείς segwit με 60 satoshi/kb σου περνάνε κανονικά οι συναλλαγές και ας προτείνει το wallet 200

Υποθετω εννοεις 60 sat/byte. Ενα μικρο απλο transaction ειναι συνηθως γυρω στα 300-350 byte οποτε το κοστος θα ειναι περιπου 20000 sat. Αν μου λεγανε περυσι οτι το ελαχιστο κοστος θα ηταν πανω απο 1 ευρω δεν θα το πιστευα!

Βλεπω εδω

https://bitcointicker.co/networkstats/

Εκει που λεει fee within n blocks ποσο κοστιζει. Αυτη τη στιγμη αν μπορεις να περιμενεις μεχρι 6 block και δε βιαζεσαι, ειναι γυρω στα 180 sat/byte. Δυστυχως δεν τα εχω σε segwit αλλα θα τα βαλω.

Πιστευω την Κυριακη θα ειναι αρκετα πιο κατω ακομα. Θα εχει μολις πεσει το difficulty οποτε τα blocks θα ερχονται πιο ευκολα ενω το σαββατοκυριακο γενικως ο ογκος συναλλαγων πεφτει.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι κατα καιρους βλεπω να βγαινουν Blocks σχεδον κενα απο transactions. Για ποιο λογο να το κανουν αυτοι οι miners, αφου τους συμφερει να τα γεμιζουν.

Υποθετω εννοεις 60 sat/byte. Ενα μικρο απλο transaction ειναι συνηθως γυρω στα 300-350 byte οποτε το κοστος θα ειναι περιπου 20000 sat. Αν μου λεγανε περυσι οτι το ελαχιστο κοστος θα ηταν πανω απο 1 ευρω δεν θα το πιστευα!

Βλεπω εδω

https://bitcointicker.co/networkstats/

Εκει που λεει fee within n blocks ποσο κοστιζει. Αυτη τη στιγμη αν μπορεις να περιμενεις μεχρι 6 block και δε βιαζεσαι, ειναι γυρω στα 180 sat/byte. Δυστυχως δεν τα εχω σε segwit αλλα θα τα βαλω.

Πιστευω την Κυριακη θα ειναι αρκετα πιο κατω ακομα. Θα εχει μολις πεσει το difficulty οποτε τα blocks θα ερχονται πιο ευκολα ενω το σαββατοκυριακο γενικως ο ογκος συναλλαγων πεφτει.

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι κατα καιρους βλεπω να βγαινουν Blocks σχεδον κενα απο transactions. Για ποιο λογο να το κανουν αυτοι οι miners, αφου τους συμφερει να τα γεμιζουν.

Για segwit δες το samurai wallet σε κινητό android. Αν και είναι σε beta ακόμα όσοι το δουλεύουν δεν έχουν αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Για υπολογιστή τώρα το electrum αλλά το κακό με αυτό είναι ότι σου δίνει segwit διευθύνσεις που τα περισσότερα ανταλλακτήρια και wallet δεν τις αναγνωρίζουν και δεν σε αφήνουν να στείλεις bitcoin σε αυτές, Το samurai όπως και τα ledger, trezor κάνουν μια χακιά και οι segwit διευθύνσεις τους αρχίζουν από 3 σαν τις multisig διευθύνσεις και δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.

Για electrum ελεγα που το χρησιμοποιω τοσο καιρο. Το ειχα προσεξει οτι ηταν περιεργες οι διευθυνσεις του.

Το να μην μπορω να στειλω σε αυτες κατευθειαν δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα, εφοσον μπορω να στειλω απο αυτες οπουδηποτε (υποθετω).

Αλλα δεν μου αρεσει να υπαρχουν τετοια προβληματα και σιγουρα δεν μου αρεσει να εξαρτωμαι απο πατεντες σαν αυτη που περιεγραψες. Θα το σκεφτω σοβαρα τωρα να παραμεινω σε legacy διευθυνσεις.

Από αυτές μπορείς να στείλεις όπουδήποτε και σε αυτές μπορείς να στείλεις αλλά θα πρέπει το wallet να υποστηρίζει segwit. Δλδ το electrum δίνει το segwit όπως πρέπει να είναι. Οι υπολοιποι κάνουν χακιές για να είναι συμβατές με το δίκτυο. Αν αναβαθμίσουν τώρα όλοι σε segwit αυτές οι διευθύνσεις θα αναγνωρίζονται από όλα τα wallet.

Για άλλη μια φορά έχω την εντύπωση ότι ανταλλακτήρια και wallet περιμένουν τον έτοιμο κώδικα του core για να περάσουν σε segwit που θα είναι στην επόμενη έκδοση.

άλλο ένα fork πριν λίγες ώρες το Bitcoin diamond

και ακολουθούν αυτά εδώ :P

1) Bitcoin Diamond (Nov-24)
2) Bitcoin Silver (Dec 2017)
3) Bitcoin Unlimited (early 2018)
5) Super Bitcoin (early 2018)

super bitcoin lol 

Οπως και να έχει μεγάλη προσοχή σε όποιον πάει να πάρει τα token αυτά

Τελικα εκανα το migration. Τα αποταμιευτικα πηγαν σε segwit και ενα spending wallet σε legacy.

Προλαβα και το bitcoin diamond!

Για silver και υπολοιπα οταν μαζευτουν πολλα βλεπουμε απο το 18

Για άλλη μια φορά προσοχή που βάζετε τα private key σας για να πάρετε τα fork coins και πάντα πρώτα μεταφέρουμε τα Bitcoin σε νέο wallet περιμένουμε να γίνουν confirm και μετά κάνουμε import private key.

Εκατομμύρια δολάρια χάθηκαν σε site που και καλά έλεγε ότι θα σου δώσει τα bitcoin gold νομίσματα

https://www.coindesk.com/bitcoin-gold-wallet-scam-nets-3-million-illicit-earnings/

το coinomi μου έχουν πει ότι είναι ok αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Εχω πάρει ένα μικρό μέρος από το ledger. Λέω να τα αφήσω τα άλλα. Δεν είναι και τόσο του πεταματού αυτό το coin.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...