Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα οποια private keys απ'οτι καταλαβα δεν βλεπεις ποτε στο nano ledger ειναι hardcoded στη συσκευη(αυτο ειναι και το point του hardware wallet) οποτε ο μονος τροπος ειναι το 24 word seed, το οποιο πως το εμπιστεύομαι οτι δουλεύει πρώτον(ειμαι χαζος και δεν εκανα δοκιμη με ενα μικρο ποσο) και δευτερον τι αποτρέπει ενα brute force attack αφου το seed ειναι random words(οκ ισως ειναι παρα πολυ δυσκολο αλλα και παλι..) αφου δεν μπορεις να προσθέσεις και δικα σου η κατι αλλο?

Και κατι αλλο, μπορω καπως να παρω private key απο το seed και να χρησιμοποιησω πχ το electrum η καποιο αλλο wallet για recovery??

sry αλλα χρησιμοποιώ exchanges περισσότερο και δεν ειμαι πολυ εξοικειωμένος με wallets. :P

το private key σου όπως είπα δεν είναι hardcoded αλλά είναι το seed key σου. Μπορείς να το διαγράψεις και να δημιουργήσεις άπειρα νέα private key.

Πάντως να είσαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί να το τεστάρεις γιατί στα upgrade του ledger όταν μπαίνει ενα νέα firmware στην ουσιά η συκσκευή σου ζητάει να κάνεις wipe out τα πάντα και μετά επαναφορά του wallet εισάγοντας το seed key. 

Αν δεν δουλεύει απλά δεν θα δεις ξανά τα bitcoin σου :P

Wallet σαν το electrum υποστηρίζουν import key με την μορφή του seed λέξεων.

https://news.bitcoin.com/restore-hardware-wallet-seed-phrase/

και πως τα private key γίνονται seed keys. Αν έχεις όρεξη διάβασε εδώ 

https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0039.mediawiki

https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0032.mediawiki

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@ADHD έτσι κατάλαβα και εγώ. Το backup 24 λέξεων πρέπει να είναι ένα seed που παράγει ψευδοτυχαία κλειδιά (private keys) για τα άλλα νομίσματα. Ο λόγος που το πιστεύω είναι ότι το backup επαναφέρει τα πάντα, όλα τα νομίσματα όλες τις εφαρμογές. Το δοκίμασα και με το eth wallet μου. 

Διόρθωση: Το key δεν είναι hardcoded. Δημιουργείται από τις 24 λέξεις που παράγονται τυχαία όταν δημιουργείς (σετάρεις) καινούριο ledger.

@ADHD έτσι κατάλαβα και εγώ. Το backup 24 λέξεων πρέπει να είναι ένα seed που παράγει ψευδοτυχαία κλειδιά (private keys) για τα άλλα νομίσματα. Ο λόγος που το πιστεύω είναι ότι το backup επαναφέρει τα πάντα, όλα τα νομίσματα όλες τις εφαρμογές. Το δοκίμασα και με το eth wallet μου. 

τα τελευταία δύο link που έβαλα εξηγούν πολύ καλά πως παράγονται τα seed key και είναι είναι ούτε τυχαία ούτε ψεύτικα και δημιουργούνται σε άμεση συνάρτηση με τα υπαρκτά σου private key

το private key σου όπως είπα δεν είναι hardcoded αλλά είναι το seed key σου. Μπορείς να το διαγράψεις και να δημιουργήσεις άπειρα νέα private key.

Πάντως να είσαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί να το τεστάρεις γιατί στα upgrade του ledger όταν μπαίνει ενα νέα firmware στην ουσιά η συκσκευή σου ζητάει να κάνεις wipe out τα πάντα και μετά επαναφορά του wallet εισάγοντας το seed key. 

Αν δεν δουλεύει απλά δεν θα δεις ξανά τα bitcoin σου :P

Wallet σαν το electrum υποστηρίζουν import key με την μορφή του seed λέξεων.

https://news.bitcoin.com/restore-hardware-wallet-seed-phrase/

και πως τα private key γίνονται seed keys. Αν έχεις όρεξη διάβασε εδώ 

https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0039.mediawiki

https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0032.mediawiki

Τέλεια.. :P

thnx για το info θα τα μελετησω λιγο.

@check2fire

τα τελευταία δύο link που έβαλα εξηγούν πολύ καλά πως παράγονται τα seed key και είναι είναι ούτε τυχαία ούτε ψεύτικα και δημιουργούνται σε άμεση συνάρτηση με τα υπαρκτά σου private key

Αντιγράφω: https://www.reddit.com/r/ledgerwallet/comments/6ts1pu/how_does_1_24_word_seed_restore_all_wallets_to/

...

This is true, except the wallet generates a unique private key from your master seed for every cryptocurrency address (so it generates a new private key for each bitcoin address, each ethereum address, etc.). All of those private keys are deterministically generated, so they can be re-generated by a new wallet using only the master seed (and passphrase if you used one).

....

μπορεί να κάνω και λάθος στο ότι τα hardware wallet δημιουργούν τυχαία private key αλλά νομίζω ότι κάθε bitcoin wallet κάνει κάτι τέτοιο

@check2fire Το συγκεκριμένο (ledger s) δημιουργεί όντως ένα τυχαίο seed 24 λέξεων από το οποίο μετά παράγει πορτοφόλια για btc, eth, ripple, u2f κλπ. Με ένα seed τα παράγει όλα. Προσωπικά το τέσταρα με eth. Έβαλα ένα μικροποσό, έβαλα 3 φορές λάθος pin ώστε να διαγραφεί το περιεχόμενο. Μετά έκανα επαναφορά με τις 24 λέξεις και επανήλθε το eth. Μου φάνηκε όμως δύσκολο στη χρήση του, μου πήρε ώρες για να το λειτουργήσω. Στα win δεν έχω βρει ακόμη τι ενοχλεί τις usb θύρες και δεν μπορεί να δουλέψει, στο linux έπρεπε να βρω από τη σελίδα υποστήριξης "εντολές" για το udev, όπου και κατάφερα να το δουλέψω. 

Παιδια έχω bitcoin στο kraken και απο όσο διάβασα δεν θα δώσει bitcoin gold το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο. Μπορει κανέις να μου προτείνει ένα πορτοφόλι να τα στείλω ώστε να παραλάβω και bitcoin gold μολις γίνει το fork? 

Ανακοίνωση της Coinbase για το segwit2x fork κυρίως και για το bgold fork. Για το δεύτερο λέει ότι καποια στιγμή θα δώσει στους πελάτους του το νόμισμα αλλά το ποιο ενδιαφέρων είναι ότι λέει για το πρώτο.

The Bitcoin Segwit2x fork is projected to take place on November 16th and will temporarily result in two bitcoin blockchains. Following the fork, Coinbase will continue referring to the current bitcoin blockchain as Bitcoin (BTC) and the forked blockchain as Bitcoin2x (B2X).

θα συνεχίσουν να θεωρούν την original αλυσίδα του Bitcoin ως Bitcoin φυσικά και την νέα αλυσίδα ως b2x. 

Το όνειρο που είχαν οι forker του segwi2x να κάνουν hijack το όνομα του Bitcoin νομίζω πλέον έχει τελειώσει και προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αυτό το fork δεν θα γίνει ποτέ.

Mετά από 196 σελίδες τόπικ, πιστεύω check2fire πρέπει να κάνεις έναν κόπο να βάλεις μερικά links/οδηγούς στο πρώτο πόστ σου, ώστε να βοηθήσεις τους αρχάριους.

Εκτός και αν κάνω λάθος, η διαδικασία αγοράς/πώλησης bitcoin είναι πλέον πανεύκολη με κάποιο επώνυμο ανταλλακτήριο (coinbase, kraken κλπ). Ούτε χρειάζεται να έχεις physical wallet, έτσι δεν είναι?

• Like 1

Mετά από 196 σελίδες τόπικ, πιστεύω check2fire πρέπει να κάνεις έναν κόπο να βάλεις μερικά links/οδηγούς στο πρώτο πόστ σου, ώστε να βοηθήσεις τους αρχάριους.

Εκτός και αν κάνω λάθος, η διαδικασία αγοράς/πώλησης bitcoin είναι πλέον πανεύκολη με κάποιο επώνυμο ανταλλακτήριο (coinbase, kraken κλπ). Ούτε χρειάζεται να έχεις physical wallet, έτσι δεν είναι?

ναι πλέον είναι γενικά πολύ εύκολο να αγοράσει κάποιος bitcoin και αν το ψάξει μπορεί να το κάνει με πολύ χαμηλά fee κιόλας. 

Τώρα για τα wallet όπως γράφουμε πάντα είναι καλύτερο να τα κρατάει κάποιος σε δικά του wallet παρά να τα έχει σε ανταλλακτήρια γιατι τα ανταλλακτήρια μπορεί να βαρέσουν κανόνι η να τα κλέψουν και δεν σου εγγυούνται καμία ασφάλεια για τα χρήματα σου.

Νομίζω το καλύτερο site για να ξεκινήσει κάποιος με πληροφορίες γύρω από το bitcoin είναι το bitcoin.org

https://bitcoin.org/el/

Μια πολύ καλή υπενθύμιση και warning από το ledger

PSA: NEVER enter your 24 words seed on any BTG wallet to "reclaim your Bitcoin Gold". DO NOT EVER ENTER YOUR 24 WORDS ON ANY UNTRUSTED PLACE

το bitcoin gold δείχνει όλο και ποιο scam. Η σελίδα τους τώρα είναι πεσμένη πάντως και γενικά δεν το βλέπω με καλό μάτι. Προσοχή.

Ο Garzik ο μοναδικός developer του segwi2x ανακοίνωσε σήμερα ότι φτιάχνει το δικό του altcoin και ξεκινάει ico  ;D

hhahahahahahahahahaha

ρε δεν υπάρχουν οι τύποι. εχει γίνει χαμός παντού. Τον κοροϊδεύουν και οι πέτρες η καλύτερα τους κοροιδεύουν. Ρε οι τύποι είναι βλαμμένοι μην πω scammer και νομίζω ότι πλέον πρέπει να θεωρούμε 100% βέβαιο ότι αυτό το fork δεν θα γίνει ποτέ. 

Το μόνο που κατάφεραν είναι να χάσουν την αξιοπιστία τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...