Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερωτηση προς traders.

Το προηγουμενο ΣΚ το Pandacoin (PND) ειχε τιμη 0,000014 $. Αγορασα αρκετα PND στο Cryptopia με Litecoin (LTC). Τοτε η ισοτιμια ηταν 0,00000021 LTC το καθε PND.

Σήμερα το πρωί πέτυχα το PND σε τιμη 0,000042 $. Αποφασια λοιπον να ανταλλαξω το μεγαλυτερο μερος των PND μου ξανα με LTC πιστευοντας οτι εχω τριπλασιασει το κεφαλαιο μου. Η ισοτιμια ομως ηταν 0,00000023 LTC.

Συμφωνα με τους υπολογισμους μου, PND/LTC = 0,000042$/56,95$ = 0,00000073, δηλαδη περιπου η τριπλασια ισοτιμια.

Εψαξα και σε αλλες σελιδες και παντου η ισοτιμια ηταν περιπου οσο και η αρχικη οταν αγορασα, παρολο που το νομισμα ειχε τριπλασιασει την τιμη του.

Γιατι συμβαινει αυτο;

Πρεπει να περασει καποιο διαστημα με τις νεες τιμες για να διαμορφωθει η νεα ισοτιμια με κρυπτο; Κανω καποιο χοντρο λαθος καπου;

Υποθετω την τιμη την ειδες εδω

https://coinmarketcap.com/currencies/pandacoin-pnd/#markets

Οπως βλεπεις οι διακυμανσεις αναλογα με το ανταλλακτηριο ειναι τεραστιες.

Μαλλον προκειται για pump που εγινε και τελειωσε πριν προλαβεις να το εκμεταλλευτεις. Συμβαινουν αυτα σε μικρα νομισματα με ασημαντο volume και μικρη τιμη. Τωρα που ελεγξα στο nova η τιμη εχει επανελθει αν και δεν φαινεται ακομα στο coinmarketcap

Ενα πραγμα ακομα που πρεπει να καταλαβεις με αφορμη αυτο ειναι οτι δεν υπαρχει "μια τιμη". Ειναι μεσος ορος αυτο που θεωρουμε τιμη του καθε νομισματος, απο τις αγορες στις οποιες βρισκεται. Για μεγαλα νομισματα με "σχετικα" μικρη διακυμανση εχει καποιο νοημα η μετρηση αλλα για τα μικρα οχι τοσο.

Ενα πραγμα ακομα που πρεπει να καταλαβεις με αφορμη αυτο ειναι οτι δεν υπαρχει "μια τιμη". Ειναι μεσος ορος αυτο που θεωρουμε τιμη του καθε νομισματος, απο τις αγορες στις οποιες βρισκεται. Για μεγαλα νομισματα με "σχετικα" μικρη διακυμανση εχει καποιο νοημα η μετρηση αλλα για τα μικρα οχι τοσο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Chek2fire και λοιποί έμπειροι, λίγες μέρες πριν τη διάσπαση πιστεύετε ότι είναι σωστό να πάρει κάποιος ένα σεβαστό ποσό btc; Ή καλύτερα να περιμένω να περάσει; Προσωπική γνώμη, ξέρω ότι κανένας δεν μπορεί να σου πει ή να προβλέψει.

δεν θα απαντήσω αλλά θα σε ρωτήσω κάτι άλλο. Είσαι έτοιμος αυτά τα bitcoin που έχει πάρει να τα κρατήσεις όταν η ισοτιμία του ενδεχομένως κάποια στιγμή να κάνει ένα crash σε 50-60%?

Γιατί στην ιστορία του bitcoin δεν έχουμε μόνο άνοδο αλλά και epic crash.

δεν θα απαντήσω αλλά θα σε ρωτήσω κάτι άλλο. Είσαι έτοιμος αυτά τα bitcoin που έχει πάρει να τα κρατήσεις όταν η ισοτιμία του ενδεχομένως κάποια στιγμή να κάνει ένα crash σε 50-60%?

Γιατί στην ιστορία του bitcoin δεν έχουμε μόνο άνοδο αλλά και epic crash.

Για να τα κρατήσω τα πήρα (όχι για πάντα αλλά ούτε και για μια βδομάδα). Το πρώτο μου πλάνο είναι να τα κρατήσω μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αν κάνει -50-60% σχεδόν αναγκαστικά θα τα κρατήσω!

• Like 1

Υποθετω την τιμη την ειδες εδω

https://coinmarketcap.com/currencies/pandacoin-pnd/#markets

Οπως βλεπεις οι διακυμανσεις αναλογα με το ανταλλακτηριο ειναι τεραστιες.

Μαλλον προκειται για pump που εγινε και τελειωσε πριν προλαβεις να το εκμεταλλευτεις. Συμβαινουν αυτα σε μικρα νομισματα με ασημαντο volume και μικρη τιμη. Τωρα που ελεγξα στο nova η τιμη εχει επανελθει αν και δεν φαινεται ακομα στο coinmarketcap

Σε ευχαριστω, τωρα καταλαβα.

Μιλαμε για τεραστιες διαφορες, δεν το περιμενα. 

Ο μεσος ορος των τιμων λοιπον μπορει να παραμενει 0,000043$ αλλα στο Cryptopia να ειναι χωμα η τιμη 0,000012$

Το πραπανω ανοιγει την ορεξη και για arbitrage βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια :P

Προσωπικη μου αποψη ειναι να μην ασχολειστε και πολυ με shitcoins, trading στα crypto ειναι δύσκολο ακομα και για αρκετα εμπειρους, μερικα market caps ειναι τοσο μικρα που ενα buy/sell wall αλλαζει τα παντα.

Σε ευχαριστω, τωρα καταλαβα.

Μιλαμε για τεραστιες διαφορες, δεν το περιμενα. 

Ο μεσος ορος των τιμων λοιπον μπορει να παραμενει 0,000043$ αλλα στο Cryptopia να ειναι χωμα η τιμη 0,000012$

Το πραπανω ανοιγει την ορεξη και για arbitrage βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια :P

Πραγματικο Arbitrage για να κανεις συμφωνα με τον ορισμο πρεπει να εξουδετερωσεις πληρως το ρισκο. Πχ, να εχεις ποσοτητες σε πολλα ανταλλακτηρια και να βρεις περιπτωση που το bid στο ενα ειναι μεγαλυτερο απο το ask στο αλλο. Πολυ δυσκολο, γιατι παρα τις μεγαλες διαφορες που αναφερονται στις τιμες, θα δεις οτι το bid /ask spread ειναι τοσο μεγαλο που δεν βρισκεις ευκαιρια.

Ειδικα εφοσον πολλοι σιγουρα εχουν φτιαξει bots που κανουν τετοια δουλεια οποτε οι ευκαιριες εξαφανιζονται αμεσως.

• Like 1

Ακόμα και αν βρεις πραγματικά arbitrage τιμές, το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει ρευστότητα, θα θες να πουλήσεις και δεν θα αγοράζει κανένας, κτλ

Εγω πουλησα 18 btc στα 500€ περιπου... Σημερα κοστιζουν οσο ενα διαμερισμα...

Οι περισσότεροι που είχαν πολλά λογικά τα πούλησαν νωρίτερα. Σίγουρα με καλό κέρδος αλλά αν σκεφτείς πόσο έχουν τώρα σε πιάνει απελπισία...

εγώ το έχω πάθει με τα altcoin αυτό. Τα bitcoin πάντα ήμουν holder από πάρα πολύ χαμηλά που τα είχα. Δλδ κάτι eth, litecoin, monero, κτλ τα έχω σκοτώσει σε τιμές πάρα πολύ χαμηλές από τι τώρα.

Αλλά όταν βγάζεις ένα μεγάλο κέρδος δεν το σκέφτεσαι.

Θυμάμαι το ίδιο ακριβώς είχε απαντήσει σχετικά πρόσφατα αυτό το παιδί που είχε αγοράσει δύο πίτσες με 10.000bitcoin. Οτι εκεινη την εποχή όλοι τα σκότωναν σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι το bitcoin θα πάει τόσο πολύ ψηλά.

• Like 2

καλύτερα την ισοτιμία να την παρακολουθείς στο ανταλλακτήριο που κάνεις trade γιατί από ανταλλακτήριο σε ανταλλακτηριο αλλάζουν πολύ οι τιμες.

Τώρα μια γενική ισοτιμία μπορείς να την παρακολουθείς από το coindesk η από τα api του όπως αυτό που υπάρχει στο bitcoin-gr.org

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...