Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το Bcash δεν είναι καν Bitcoin αλλά ένα altcoin. Απλά για να μην μπερδευόμαστε. 

Καλό site που παρακολουθεί τα scam  στο Bitcoin είναι αυτό εδώ

http://www.badbitcoin.org/

η τελευταία του καταχώρηση είναι αυτή εδώ...

Απλά να θυμάσαι ότι το kraken έιναι ανταλλακτήριο και ανταλλακτήριο σημαίνει ότι δεν αγοράζεις από την πλατφόρμα αλλά αγοράζεις από χρήστες και η πλατφόρμα είναι ενδιάμεσος. 

Σε αντίθεση με το Coinbase το kraken σου δίνει μεγάλη ευελιξία στο trading όπως στο να βάλεις εντολές αγοράς στην ισοτιμία που σε ενδιαφέρει η ακόμα να κάνεις και margin trading. 

Αν σε ενδιαφέρει τι είναι το margin trading μπορώ να σου εξηγήσω. Και εγώ τον τελευταίο καιρό το κατάλαβα.

Αν είναι κάτι απλό πες μου, αλλά φοβάμαι μη μπερδευτώ επειδή είμαι πολύ αρχάριος ακόμα :) Άλλη επιλογή για να αγοράζουμε διάφορα νομίσματα έχουμε ή μόνο ανταλλακτήρια σαν το bittrexq;

Κάτι άλλο που σκεφτόμουν είναι ποια είναι η χειρότερη εξέλιξη που μπορεί να έχει ένα fork, να χάσει την αξία του το bitcoin; Κατάλαβα ότι το fork είναι μια διάσπαση, αλλά δεν κατάλαβα ποιος και πόσο πιθανός είναι ο κίνδυνος ή αν τελικά δεν είναι κίνδυνος και είναι μια νέα καλύτερη προοπτική.

Με το btc τόσο ψηλά πάντως πιστεύω ότι στο μόνο που μπορεί να ελπίζει κάποιος είναι να ανέβει κάποιο άλλο νόμισμα πολύ. Αν και τόσο πολύ είναι δύσκολο να ανέβει κάποιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν είναι κάτι απλό πες μου, αλλά φοβάμαι μη μπερδευτώ επειδή είμαι πολύ αρχάριος ακόμα :) Άλλη επιλογή για να αγοράζουμε διάφορα νομίσματα έχουμε ή μόνο ανταλλακτήρια σαν το bittrexq;

Κάτι άλλο που σκεφτόμουν είναι ποια είναι η χειρότερη εξέλιξη που μπορεί να έχει ένα fork, να χάσει την αξία του το bitcoin; Κατάλαβα ότι το fork είναι μια διάσπαση, αλλά δεν κατάλαβα ποιος και πόσο πιθανός είναι ο κίνδυνος ή αν τελικά δεν είναι κίνδυνος και είναι μια νέα καλύτερη προοπτική.

Με το btc τόσο ψηλά πάντως πιστεύω ότι στο μόνο που μπορεί να ελπίζει κάποιος είναι να ανέβει κάποιο άλλο νόμισμα πολύ. Αν και τόσο πολύ είναι δύσκολο να ανέβει κάποιο...

δεν θέλω να παρασύρω κανέναν αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το Bitcoin δεν είναι καθόλου ψηλά.

• Like 1

δεν θέλω να παρασύρω κανέναν αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το Bitcoin δεν είναι καθόλου ψηλά.

Ναι σίγουρα μπορεί να ανέβει κι άλλο, απλά τόσο που κάνει πόσα να πάρεις; Από αυτή την άποψη το λέω. Τέλος πάντων, θα πάρω όσα μπορέσω συν μερικά ακόμα νομίσματα και θα δούμε.

Για αυτό που ρώτησα για το fork έχεις κάποια άποψη; Ποιο είναι το κακό σενάριο δηλαδή και ποιο το καλό.

και εγώ ποτέ δεν με ενδιαφέρει η ισοτιμία των alt σε fiat και πάντα το παρακολουθώ σε btc. Το bcash το έχω σκοτώσει στο 0.2-0.3. Αν το ξαναδεί κανείς ξανά σε αυτή την ισοτιμία κερνάω σουβλάκια :D

Δεν το σκοτωσες, το μοσχοπουλησες.

Ποια διαδικασια ακολουθησες για να αποκτησεις προσβαση και τι μετρα ασφαλειας πηρες? Επισης ποιο wallet χρησιμοποιησες?

Στο bittrex λέει για ένα νόμισμα ότι η αγορά αυτή θα σβηστεί στις 20 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι απλά δεν θα τα δέχεται για αγοροπωλησίες ή ότι δεν μπορείς ούτε να τα κρατήσεις εκεί και πρέπει να τα μεταφέρεις;

Δεν το σκοτωσες, το μοσχοπουλησες.

Ποια διαδικασια ακολουθησες για να αποκτησεις προσβαση και τι μετρα ασφαλειας πηρες? Επισης ποιο wallet χρησιμοποιησες?

το electrum για το bcash χρησιμοποίησα κάνοντας export τα private key σε κάθε διεύθυνση που είχα στο bitcoin-qt και import μετά εκεί. Φυσικά πρώτα είχα μεταφέρει τα bitcoin σε νέες διευθύνσεις του στο bitcoin-qt,

Τα bitcoin που τα είχα σε hardware wallet έγιναν split μόνα τους. Τα μόνα bitcoin που δεν μπόρεσα να κάνω spit ήταν αυτά στο greenadresss μέχρι σήμερα.

• Like 1

Στο bittrex λέει για ένα νόμισμα ότι η αγορά αυτή θα σβηστεί στις 20 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι απλά δεν θα τα δέχεται για αγοροπωλησίες ή ότι δεν μπορείς ούτε να τα κρατήσεις εκεί και πρέπει να τα μεταφέρεις;

Συνηθως στο delisting σε ειδοποιουν εγκαιρως να τα βγαλεις πριν κλεισουν τελειως το wallet τους. Αν ειπανε οτι πρεπει να τα εχεις βγαλει μεχρι τις 20 καλυτερα μην το διακινδυνεψεις. Και να σε αφησουν να τα βγαλεις αργοτερα θα ειναι για μερικες μερες το πολυ.

το electrum για το bcash χρησιμοποίησα κάνοντας export τα private key σε κάθε διεύθυνση που είχα στο bitcoin-qt και import μετά εκεί. Φυσικά πρώτα είχα μεταφέρει τα bitcoin σε νέες διευθύνσεις του στο bitcoin-qt,

Τα bitcoin που τα είχα σε hardware wallet έγιναν split μόνα τους. Τα μόνα bitcoin που δεν μπόρεσα να κάνω spit ήταν αυτά στο greenadresss μέχρι σήμερα.

Ωραιος. Μαλλον αυτο ακριβως θα κανω κι εγω. Ελεγα στην αρχη να παω σε νεο seed αλλα αρκει να αλλαξω τις διευθυνσεις. Ευτυχως το electrum μου επιτρεπει και export ξεχωριστων priv keys και ας προερχονται απο seed.

Θα περιμενω να βγει και το 2x να τα κανω ολα μια και καλη

• Like 1

Καλά υπάρχει άνθρωπος που βγάζει άκρη με όλα αυτά τα νομίσματα;! Τι χαμός είναι αυτός...

Με ποια κριτήρια ένα ανταλλακτήριο διαλέγει ποια νομίσματα θα διαπραγματεύεται, ποια θα κρατήσει και ποια θα σταματήσει;

Καλά υπάρχει άνθρωπος που βγάζει άκρη με όλα αυτά τα νομίσματα;! Τι χαμός είναι αυτός...

Με ποια κριτήρια ένα ανταλλακτήριο διαλέγει ποια νομίσματα θα διαπραγματεύεται, ποια θα κρατήσει και ποια θα σταματήσει;

Παλια (2014) ηταν λιγο μπατε σκυλοι αλεστε η κατασταση. Εβγαζε καποιος ενα νεο coin, εκανε αιτηση στο bittrex (που ηταν ο μικρος παικτης τοτε) και σχεδον σιγουρα εμπαινε.

Ακολουθουσε το παραδοσιακο pump and dump, το νομισμα εκλεινε τον κυκλο του και οταν ο ογκος συναλλαγων επεφτε κατω απο ενα οριο το βγαζανε και το ξεχνουσαμε για παντα.

Τωρα, με τοσα νεα νομισματα καθημερινα, και μαλιστα eth tokens τα πιο πολλα ουτε καν στο δικο τους blockchain δε βρισκονται, η κατασταση εχει αλλαξει. Τα bittrex, poloniex, ειδικα, αλλα και το cryptopia ως ενα βαθμο ζητανε μεγαλα ποσα για να κανουν Listing. 2,3 μπορει και 5 btc. Γι αυτο και πλεον πολυ λιγα νεα νομισματα βλεπουμε σε αυτα τα ανταλλακτηρια. Τα πιο πετυχημενα φτανουν μεχρι cryptopia.

Εξαιρεση γινεται για καποια που μπορει να πεισουν τους υπευθυνους καποιου ανταλλακτηριου οτι αξιζουν και να μπουν χωρις πληρωμη. Το μονο που ξερω τους τελευταιους μηνες ειναι το elastic στο bittrex, χωρις αυτο να σημαινει οτι παει καλα η τιμη του.

Υπαρχουν και μικροτερα ανταλλακτηρια με μικροτερα fees, καποια βαζουν και ψηφοφοριες στους χρηστες και οποιο μαζεψει τους ψηφους μπαινει.

Υπαρχει και ο πατος με το Yobit. Με μολις 0.1 btc σε βαζει, με μηδεν support, δεν τα βγαζει ποτε, ακομα και αν εγκαταλειφθει το νομισμα και το Blockchain του σταματησει να δουλευει, αυτο εκει θα υπαρχει listed και ας μην μπορεις να κανεις withdraw. Εννοειται οτι αν κανεις support ticket σε γραφουν κανονικοτατα :-D

• Like 2

μπορείς νομίζω με eth

Συνηθως στο delisting σε ειδοποιουν εγκαιρως να τα βγαλεις πριν κλεισουν τελειως το wallet τους. Αν ειπανε οτι πρεπει να τα εχεις βγαλει μεχρι τις 20 καλυτερα μην το διακινδυνεψεις. Και να σε αφησουν να τα βγαλεις αργοτερα θα ειναι για μερικες μερες το πολυ.

Ωραιος. Μαλλον αυτο ακριβως θα κανω κι εγω. Ελεγα στην αρχη να παω σε νεο seed αλλα αρκει να αλλαξω τις διευθυνσεις. Ευτυχως το electrum μου επιτρεπει και export ξεχωριστων priv keys και ας προερχονται απο seed.

Θα περιμενω να βγει και το 2x να τα κανω ολα μια και καλη

η επόμενη έκδοση του bitcoin-qt θα έχει και την επιλογή για να δημιουργήσεις τελείως νέο wallet στο ίδιο πορτοφόλι με ξεχωριστά δικά του private key.

Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει όσους θέλουν να κάνουν split με ασφάλεια τα coin τους και να κάνουν import στα forked wallet τα private key τους.

Ποιο πολύ το bitcoin-qt βάζει αυτή την επιλογή γιατί θα ενσωματώσει τις segwit διευθύνσεις που όπως φαίνεται δεν μπορούν να δημιουργηθούν με τα ίδια legacy wallet αλλά πρέπει να δημιουργείς νέα wallet που δουλεύουν αποκλειστικά με segwit διευθύνσεις. 

• Like 1

meanwhile....  :-)

A 39-year-old who sold everything he owned in exchange for bitcoin now lives on a campsite waiting for the ultimate cryptoboom

http://uk.businessinsider.com/man-in-the-netherlands-sold-everything-for-bitcoin-2017-10?r=US&IR=T

• Like 2

DMgfBVBWkAEXVVT.jpg

πάντως ο Tim Draper έκανε την πιο έξυπνη επιχειρηματική κίνηση όταν αγόρασε πριν λίγα χρόνια τα κατασχεθέντα bitcoin του Silk road από την δημοπρασία που είχε κάνει η αμερικάνικη κυβέρνηση 

https://www.youtube.com/watch?v=obKtE1in7NA

Λοιπόν αν έχω καταλάβει καλά θα γίνουν δύο διασπάσεις το επόμενο διάστημα για το btc και θα προκύψουν δύο νέα νομίσματα. Αυτά θα τα πάρουν αυτόματα όσοι έχουν btc στην ίδια ποσότητα με τα btc που έχουν; Άρα να τα κάνουμε όλα btc; :)

Για το eth classic τι γνώμη έχετε; Αξίζει να βάλει κάποιος κάποια λεφτά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...