Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

meanwhile in London   :-) 

Luxurious London mansion on sale for 18 mln pounds - bitcoin accepted

only 4200btc   :-D

https://uk.reuters.com/article/britain-realestate-bitcoin/luxurious-london-mansion-on-sale-for-18-mln-pounds-bitcoin-accepted-idUKL8N1MR4HV

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα στείλω κάποια χρήματα στο kraken, παίρνει μέρες είδα αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς...στα έξοδα αποστολής είναι καλύτερα να διαλέξω shared ή δικά μου, ξέρει κάποιος; Αφού πάνε τα χρήματα και αγοράσω btc μετά που θα τα στείλω στο bitterx θα πάνε άμεσα υποθέτω ε;  

Και κάτι άλλο που σκεφτόμουν, τι θα γίνει με τις υποδιαιρέσεις του btc; Μήπως πρέπει να ονομαστούν κάπως για να βγάζεις άκρη και να είναι πρακτικό; Πχ αν θες να πάρεις κάτι που κάνει 10€ ούτε να θυμηθείς το ποσό μπορείς σε btc, ούτε να το πεις καλά καλά :)

Οταν τα στειλεις στο bittrex, θα φανουν αμεσα στα pending deposits απο το πρωτο confirmation αλλα για να στα κανει διαθεσιμα θελει περισσοτερα confirmations, δεν θυμαμαι ποσα. Λογικα το αργοτερο μια ωρα μετα θα τα εχεις.

Οι υποδιερεσεις του btc συμβατικα ειναι οι εξης:

1 mBTC = 0.001 BTC

1 μBTC = 0.000001 BTC

Αλλα οταν αγορασεις κατι online παντα θα σου εχει την τιμη σε ευρω/δολαρια και αμα εχει επιλογη bitcoin θα σου βγαλει αυτοματα την τιμη στην τρεχουσα ισοτιμια.

Φυσικα ανα πασα στιγμη το εξακριβωνεις βλεποντας online την τρεχουσα ισοτιμια και κανοντας μια διαιρεση.

• Like 1

Thanks παιδιά, μέχρι να πάνα τα λεφτά στο kraken και από κει στο bittrex έκανα μια μικρή αγορά με κάρτα από το coinbase για να πειραματιστώ. Όλα οκ, τα έστειλα στο bittrex και μπόρεσα να αγοράσω ένα νόμισμα βλέποντας ένα βίντεο :)

• Like 1

Άρα για να τα συμμαζέψω λίγο.

Κατάλαβα τί είναι το block chain. Βασικά είναι ένας εφυέστατος τρόπος για να εξασφαλιστεί η προστασία των συναλλαγών.

Επίσης κατάλαβα πως θα επιτευθχεί ο μη υπερπληθωρισμός. Αυξάνει η δυσκολία και κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα ανώτατο όροι αριθμού bicoins.

Τα altcoins ΔΕΝ έχουν τέτοιο κανόνα, άρα κάποια στιγμή θα πέσει μαθηματικά η αξία τους.

ΑΛΛΑ αν κάποιος μαντέψει το νόμισμα που κάποια στιγμή στο μέλλον θα αυξηθεί η τιμή του λόγω ζήτησης και μόνο, τοτε κερδίζει.

Πάμε στη διαδικασία.

Πορτοφόλι. Είτε στο cloud, είτε στο pc είτε σε hardware μορφή.

Εδώ εγώ επέλεξα το electrum (αν και όπως λέει ο δεν είναι κακό να έχεις πολλά).

Μετά είτε παράγουμε, είτε αγοράζουμε.

Το πρώτο είδα πως δεν αποδίδει. Η 470 μου έδινε μόλις 1.5€/ημέρα καθαρά. Άσε που αυξάνει η δυσκολία.

Για την αγορά πάμε σε ανταλλακτηρια.

Εδώ γνωστά είναι τα kraken και bittrex.

Εδώ επέλεξα το kraken. Έγινα tier 2.

Μέχρο εδώ σωστά?

Μένει να καταλάβω τί είναι τα fork και token.

edit

Οκ αυτό το άρθρο είναι κατατοπιστικότατο για το fork

https://hackernoon.com/bitcoin-august-1-fork-5d8249407f3a

• Like 2

Αυτό που θεωρώ παράλογο και δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να υπάρχει προμήθεια σε κάθε συναλλαγή ακόμα κι αν είναι από ένα δικό μου πορτοφόλι σε ένα άλλο. Για ποιο λόγο να παίρνουν χρήματα οι miners; Εκτός αν δεν το κατάλαβα καλά.

Επίσης δεν κατάλαβα πόσο άμεσες είναι οι συναλλαγές. Έκανα μία χθες το βράδυ αλλά το είδα σήμερα ότι μπήκαν τα λεφτά, δεν ξέρω σε πόση ώρα είχαν μπει όμως.

Τι παιζει με το bittrex σημερα? Ειδα αυτο και διαφορα horror stories..

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-altcoin-exchange-bittrex-eyed-with-suspicion-due-to-thousands-of-mysterious-account-closings

Γι'αυτό λέτε να μην έχουμε τα νομίσματα online σε ανταλλακτήρια ε;

Ερώτηση.

Πάω να βάλω με e-banking της εθνικής, 20€ σε kraken. Μου βγάζει fee στο 1€ ανεξαρτήτως ποσού. 

Σωστά?

1€ μου έβγαλε κι εμένα για μεγαλύτερο ποσό. Στο shared τόσο είναι αλλά πρέπει να έχει χρέωση και από την πλευρά τους οπότε το ποσό που θα μπει θα είναι 18€ λογικά.

Αυτό που θεωρώ παράλογο και δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να υπάρχει προμήθεια σε κάθε συναλλαγή ακόμα κι αν είναι από ένα δικό μου πορτοφόλι σε ένα άλλο. Για ποιο λόγο να παίρνουν χρήματα οι miners; Εκτός αν δεν το κατάλαβα καλά.

Επίσης δεν κατάλαβα πόσο άμεσες είναι οι συναλλαγές. Έκανα μία χθες το βράδυ αλλά το είδα σήμερα ότι μπήκαν τα λεφτά, δεν ξέρω σε πόση ώρα είχαν μπει όμως.

οι miner πρέπει να  παίρνουν fee γιατί από ένα σημείο και μετά τα fee θα είναι το βασικό τους κίνητρο για να βγάζουν κέρδος και να συνεχίσουν να κάνουν mining.

οι miner πρέπει να  παίρνουν fee γιατί από ένα σημείο και μετά τα fee θα είναι το βασικό τους κίνητρο για να βγάζουν κέρδος και να συνεχίσουν να κάνουν mining.

Αφού βγάζουν το ίδιο το νόμισμα. Ή εννοείς ότι θα γίνει τόσο ασύμφορο που αν δεν έχει fee θα κοστίζει περισσότερο η παραγωγή από την πώληση; Αλλά αυτό δεν συμβαίνει και τώρα για πολλούς και παράγουν λίγοι που τους συμφέρει;

Άρα για να τα συμμαζέψω λίγο.

Κατάλαβα τί είναι το block chain. Βασικά είναι ένας εφυέστατος τρόπος για να εξασφαλιστεί η προστασία των συναλλαγών.

Επίσης κατάλαβα πως θα επιτευθχεί ο μη υπερπληθωρισμός. Αυξάνει η δυσκολία και κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα ανώτατο όροι αριθμού bicoins.

Τα altcoins ΔΕΝ έχουν τέτοιο κανόνα, άρα κάποια στιγμή θα πέσει μαθηματικά η αξία τους.

ΑΛΛΑ αν κάποιος μαντέψει το νόμισμα που κάποια στιγμή στο μέλλον θα αυξηθεί η τιμή του λόγω ζήτησης και μόνο, τοτε κερδίζει.

Η δυσκολια αυξανεται ωστε καθως αυξανεται η μειωνεται ο αριθμος των Miners, ο ρυθμος ευρεσης των blocks να μενει κατα ΜΟ σταθερος. Δεν εχει αμεση σχεση με την τελικη supply του νομισματος. Αυτη εχει καθοριστει οτι θα τελειωσει σε καποιο συγκεκριμενο αριθμο block που δεν τον ξερω αλλα μπορει να βρεθει σιγουρα ψαχνοντας. Δηλαδη δεν ειναι οτι η δυσκολια αυξανεται με το χρονο και ο αριθμος των νεων btc μειωνεται εξαιτιας αυτου.

Στα altcoins ειναι κατα περιπτωση αλλα σιγουρα δεν ισχυει κατα κανονα οτι εχουν απειρο supply. Πολλα μαλιστα εχουν και μικροτερο απο του btc

Πάμε στη διαδικασία.

Πορτοφόλι. Είτε στο cloud, είτε στο pc είτε σε hardware μορφή.

Εδώ εγώ επέλεξα το electrum (αν και όπως λέει ο δεν είναι κακό να έχεις πολλά).

Μετά είτε παράγουμε, είτε αγοράζουμε.

Το πρώτο είδα πως δεν αποδίδει. Η 470 μου έδινε μόλις 1.5€/ημέρα καθαρά. Άσε που αυξάνει η δυσκολία.

Εννοεις τα παραγεις μεσω καποιου altcoin υποθετω. Για να βγαλεις 1.5 ευρω σε btc απευθειας θες asic πλεον, με gpu ουτε cents δε βγαζεις

Αφού βγάζουν το ίδιο το νόμισμα. Ή εννοείς ότι θα γίνει τόσο ασύμφορο που αν δεν έχει fee θα κοστίζει περισσότερο η παραγωγή από την πώληση; Αλλά αυτό δεν συμβαίνει και τώρα για πολλούς και παράγουν λίγοι που τους συμφέρει;

κάθε 4 χρόνια μειόντεται η παραγωγή των bitcoin στο μισό. Κάποια στιγμή θα βγάζουν τόσα λίγα bitcoin ανά block που τα fee θα είναι συμαντικό κίνητρο για κέρδος.

Ομως τα fee δεν έχουν μπει για να δώσουν κίνητρο στου miner αλλά για αποτρέπουν τα spam attack στο δίκτυο.

Αν δεν υπήρχαν fee θα μπορούσε κάποιος απλά να στέλνει χιλιάδες συναλλαγές στον εαυτό του για μέρες, μήνες γεμίζοντας τα block και μπλοκάροντας τους υπόλοιπους να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή.

Αν αφήσεις τώρα ελεύθερο τον αποθηκευτικό χώρο των block όπως φωνάζουν μερικοί τότε έχει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που χτυπάει την αποκέντρωση του δικτύου.

Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνει υπερβολικά το blockchain και τα block του Bitcoin μπορούν να τα διαχειριστούν μόνο μεγάλες εταιρείες και όχι χρήστες δημιουργώντας ένα κίνδυνο για sybil attack στα δεδομένα του δικτύου αποκαλύπτοντας ποιος βρίσκεται πίσω από κάθε συναλλαγή.

• Like 1

Διάβαζα ότι όσοι είναι υπέρ της διάσπασης που θα γίνει είναι επειδή θα επιστρέψει το mining στους απλούς χρήστες. Αυτό εμένα μου φάνηκε θετικό, δεν είναι;

Επίσης, με κάθε διάσπαση ουσιαστικά δημιουργείται χρήμα από το πουθενά;! Πχ όταν έσπασε το btc σε btc και cash βρέθηκαν όσοι είχαν bitcoin με άλλα τόσα cash, που έχουν αρκετή αξία απ'ό,τι είδα!

Γιατι χρησιμοποιεις το bitcoin blockchain το οποιο φυσικα δεν ενδιαφερεται αν οι διευθυνσεις ανηκουν στο ιδιο ατομο ουτε μπορει να το ξερει.

Στο bitcoin network πληρωνεις για το χωρο που καταναλωνει η συναλλαγη σου μονιμα και για τον κοπο των miners να την κανουν verify. Γι αυτο και παει αναλογα με τα kb που πιανει και οχι με το ποσο (που δεν προκειπτει απο τα kb).

Αν θες να δεις ποτε μπηκε η συναλλαγη σου στο blockchain θα πρεπει να πας σε καποιον blockchain explorer (πχ blockchain.info) και να κανεις search το transaction id.

Θα δεις σε ποιο block ανηκει, το time stamp του block και τι αλλες συναλλαγες περιλαμβανει. Αν η συναλλαγη εγινε για λογαριασμο σου απο καποιο ανταλλακτηριο θα δεις οτι η μια αυτη συναλλαγ περιλαμβανει πολλες πληρωμες. Ετσι αν και η συναλλαγη ειναι μεγαλη σε ογκο, ο ΜΟ των bytes για καθε συναλλαγη διατηρειται πιο χαμηλος

• Like 1

Διάβαζα ότι όσοι είναι υπέρ της διάσπασης που θα γίνει είναι επειδή θα επιστρέψει το mining στους απλούς χρήστες. Αυτό εμένα μου φάνηκε θετικό, δεν είναι;

Επίσης, με κάθε διάσπαση ουσιαστικά δημιουργείται χρήμα από το πουθενά;! Πχ όταν έσπασε το btc σε btc και cash βρέθηκαν όσοι είχαν bitcoin με άλλα τόσα cash, που έχουν αρκετή αξία απ'ό,τι είδα!

το bitcoin gold αν γίνει απλά αλλάζει το αλγόριθμο mining και από asic τον κάνει σε κάποιον που μπορούν οι απλοί χρήστες να κάνουν mining. Το ίδιο κάνουν και εκατοντάδες άλλα altcoin χωρείς να έχει βοηθήσει αυτό στην αποκέντρωση του mining αν και το bitcoin θεωρώ ότι έχει το ποιο σοβαρό πρόβλημα συγκεντρωτισμού στο mining αυτή την στιγμή. Ο λόγος είναι ότι στην κυριολεξία υπάρχει μόνο μια εταιρεία που δημιουργεί asic mining επεξεργαστές η Bitmain. Αυτό θα αλλάξει το 2018 αφού οι Ιάπωνες έχουν δηλώσει ότι μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι της δημιουργίας επεξεργαστών για bitcoin mining.

Γενικά η βιομηχανία του Bitcoin mining έχει φοβερά μεγάλο κέρδος για να μείνει για πάντα έτσι συγκεντρωτική.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...