Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολυ ωραια συζητηση εχετε εδω και σας διαβαζω ωστε να καταλαβω πως δουλευει το συστημα.

Εχω μια ερωτηση, οταν γινεται ενα fork, το κρυπτονομισμα που δημιουργειται εμφανιζεται στο walket μου(copay) ή πρεπει να κανω καποια διαδικασια για να τα "δω" ωστε να τα στειλω καπου για trade; Δηλαδη υπαρχει περιπτωση μετα το προσφατο fork να εχω καποιο επιπλεον κρυπτονομισμα στο copay και να μην το ξερω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν το υποστηριξουν στο copay θα το δεις. Υποθετω οτι δεν το τρεχεις τοπικα αλλα online ετσι? Τοτε θα πρεπει και ο host να αναβαθμισει στην εκδοση που θα το υποστηριζει, εφοσον βγει.

Υποθετω εχεις προσβαση στα private keys απο το copay, σωστα? Αν ναι, τα εξαγεις και τα εισαγεις σε καποιο αλλο wallet που υποστηριζει και το νεο fork οταν βγει και αποκτας ετσι προσβαση.

Πολυ ωραια συζητηση εχετε εδω και σας διαβαζω ωστε να καταλαβω πως δουλευει το συστημα.

Εχω μια ερωτηση, οταν γινεται ενα fork, το κρυπτονομισμα που δημιουργειται εμφανιζεται στο walket μου(copay) ή πρεπει να κανω καποια διαδικασια για να τα "δω" ωστε να τα στειλω καπου για trade; Δηλαδη υπαρχει περιπτωση μετα το προσφατο fork να εχω καποιο επιπλεον κρυπτονομισμα στο copay και να μην το ξερω;

Δυστυχώς στο wallet σου θα εμφανιστεί μόνο το token που θα ακολουθήσει το συγκεκριμένο wallet. Στην περίπτωση του copay η διαχειρίστρια εταιρεία του έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει το fork δλδ θα ακολουθήσει το νέο token και όχι το Bitcoin.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη για τους νέους χρήστες αν πραγματοποιηθεί αυτό το fork και χωρίς replay attack

Να φανταστείς ότι χωρίς replay attack μπορεί να στέλνεις αυτά τα νέα token από το wallet σου και την ίδια στιγμή να φεύγουν και τα bitcoin που έχεις στην original αλυσίδα.

Η μόνη εύκολη λύση για τους νέους χρήστες που μπορώ να σκεφτώ είναι λίγες μέρες πριν το fork να μεταφέρετε τα bitcoin σας σε κάποιο μεγάλο ανταλλακτήριο όπως ας πουμε το kraken που εκεί είναι σίγουρο ότι και split θα κάνουν τα coin σας και θα μπορέσετε μετά να μεταφέτε τα bitcoin και τα νέα σας token στα wallet σας η απλά να τα πουλήσετε.

Αν το υποστηριξουν στο copay θα το δεις. Υποθετω οτι δεν το τρεχεις τοπικα αλλα online ετσι? Τοτε θα πρεπει και ο host να αναβαθμισει στην εκδοση που θα το υποστηριζει, εφοσον βγει.

Υποθετω εχεις προσβαση στα private keys απο το copay, σωστα? Αν ναι, τα εξαγεις και τα εισαγεις σε καποιο αλλο wallet που υποστηριζει και το νεο fork οταν βγει και αποκτας ετσι προσβαση.

Ναι online το τρεχω. Εχω προσβαση στα private keys οποτε θεωρητικα βρισκω καποιο wallet που θα υποστηριζει το νεο fork και τα στελνω εκει. Εκτος και αν το copay τα υποστηριξει και τα δυο. Καταλαβα

Εδώ και 2,3 μήνες διαβάζω το θέμα εδώ και δεν καταλαβαίνω τπτ. Τί fork και πιρουνια είναι αυτα;

σε ένα blockchain σύστημα όπως είναι το bitcoin η λειτουργία βασίζεται πάνω σε κάποιους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι στο δίκτυο. Είτε είναι miner, είτε είναι node είτε είναι χρήστες. 

Αν κάποιο από αυτά τα μέρη σπάσει αυτόν τον κανόνα τότε αυτόματος οι συναλλαγές του απορρίπτονται από το υπόλοιπο δίκτυο και δημιουργεί μια δικιά του αλυσίδα συναλλαγών που πλέον δεν έχει καμία συμβατότητα με την original αλυσίδα.

Δυστυχώς στο wallet σου θα εμφανιστεί μόνο το token που θα ακολουθήσει το συγκεκριμένο wallet. Στην περίπτωση του copay η διαχειρίστρια εταιρεία του έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει το fork δλδ θα ακολουθήσει το νέο token και όχι το Bitcoin.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη για τους νέους χρήστες αν πραγματοποιηθεί αυτό το fork και χωρίς replay attack

Να φανταστείς ότι χωρίς replay attack μπορεί να στέλνεις αυτά τα νέα token από το wallet σου και την ίδια στιγμή να φεύγουν και τα bitcoin που έχεις στην original αλυσίδα.

Η μόνη εύκολη λύση για τους νέους χρήστες που μπορώ να σκεφτώ είναι λίγες μέρες πριν το fork να μεταφέρετε τα bitcoin σας σε κάποιο μεγάλο ανταλλακτήριο όπως ας πουμε το kraken που εκεί είναι σίγουρο ότι και split θα κάνουν τα coin σας και θα μπορέσετε μετά να μεταφέτε τα bitcoin και τα νέα σας token στα wallet σας η απλά να τα πουλήσετε.

Δηλαδη μου λες οτι αν κρατησω το copay μετα το fork δεν θα βλεπω bitcoin στο wallet πια; αν ειναι ετσι, το θεωρω τραγικο. Δηλαδη ναχεις ενα wallet χρονια και ξαφνικα να σταματησει να υποστηριζει το νομισμα που δουλευεις και να τα χασεις ολα(;). Προτεινεις καποιο wallet που θεωρητικα θα ακολοθει το bitcoin "για παντα" και να εχει και mobile και desktop εκδοση;

Δηλαδη μου λες οτι αν κρατησω το copay μετα το fork δεν θα βλεπω bitcoin στο wallet πια; αν ειναι ετσι, το θεωρω τραγικο. Δηλαδη ναχεις ενα wallet χρονια και ξαφνικα να σταματησει να υποστηριζει το νομισμα που δουλευεις και να τα χασεις ολα( ;). Προτεινεις καποιο wallet που θεωρητικα θα ακολοθει το bitcoin "για παντα" και να εχει και mobile και desktop εκδοση;

γιαυτό και θεωρείτε attack αυτό το fork λόγο ότι οι εταιρείες που θα το ακολουθήσουν δεν έχουν ενημέρωσει τους χρήστες τους ότι θα μεταφερθούν σε μια νέα αλυσίδα μη συμβατή με την παλιά.

Οπως σου είπε ο Bspus μπορείς όποτε θέλεις να μεταφέρεις το seed key σου σε ένα wallet που θα υποστηρίζει το Bitcoin.

Και μένα πάντως το copay μου αρέσει σαν wallet και το χρησιμοποιώ στο κινητό αλλά θα πρέπει να ψάξω κάτι καινούργιο να βάλω. Νομίζω το electrum είναι η καλύτερη λύση αυτή την ώρα.

γιαυτό και θεωρείτε attack αυτό το fork λόγο ότι οι εταιρείες που θα το ακολουθήσουν δεν έχουν ενημέρωσει τους χρήστες τους ότι θα μεταφερθούν σε μια νέα αλυσίδα μη συμβατή με την παλιά.

Οπως σου είπε ο Bspus μπορείς όποτε θέλεις να μεταφέρεις το seed key σου σε ένα wallet που θα υποστηρίζει το Bitcoin.

Και μένα πάντως το copay μου αρέσει σαν wallet και το χρησιμοποιώ στο κινητό αλλά θα πρέπει να ψάξω κάτι καινούργιο να βάλω. Νομίζω το electrum είναι η καλύτερη λύση αυτή την ώρα.

Απλα τραγικο. Και ποιος κανει αραγε αυτο το attack, καποιος που θελει να μειωσει\ελεγξει τον αριθμο των bitcoins παγκοσμσιως ή καποιος "εχθρος" του bitcoin που θελει να το πληξει;

Απλα τραγικο. Και ποιος κανει αραγε αυτο το attack, καποιος που θελει να μειωσει\ελεγξει τον αριθμο των bitcoins παγκοσμσιως ή καποιος "εχθρος" του bitcoin που θελει να το πληξει;

απλά το χρήμα είναι πολύ και πλέον γίνονται παιχνίδια για τον έλεγχο του Bitcoin. Τώρα αυτό το fork έχει σχεδιαστεί από 5 μεγάλες επιχειρήσεις του Bitcoin σε συνεργασία με το καρτέλ της Bitmain στο mining. Από "σύμπτωση" αυτές οι 5 επιχειρήσεις έχουν κύριο χρηματοδότη και την mining εταιρεία Bitmain.

Αυτού του τύπου τα attack είναι για όλους αναμενόμενα ότι θα γίνουν στο bitcoin και στο μέλλον ακόμα ποιο οργανωμένα. Το θέμα είναι να μην έχουν καμία επιτυχία. Το συγκεκριμένο έτσι όπως είναι τα δεδομένα αυτή την στιγμή πάει για μεγάλο epic Fail.

απλά το χρήμα είναι πολύ και πλέον γίνονται παιχνίδια για τον έλεγχο του Bitcoin. Τώρα αυτό το fork έχει σχεδιαστεί από 5 μεγάλες επιχειρήσεις του Bitcoin σε συνεργασία με το καρτέλ της Bitmain στο mining. Από "σύμπτωση" αυτές οι 5 επιχειρήσεις έχουν κύριο χρηματοδότη και την mining εταιρεία Bitmain.

Αυτού του τύπου τα attack είναι για όλους αναμενόμενα ότι θα γίνουν στο bitcoin και στο μέλλον ακόμα ποιο οργανωμένα. Το θέμα είναι να μην έχουν καμία επιτυχία. Το συγκεκριμένο έτσι όπως είναι τα δεδομένα αυτή την στιγμή πάει για μεγάλο epic Fail.

Τόσο σύμπτωση ε.. Βλέπω το bitcoin να περνάει δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να επιβιώσει. Πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις παιδία, σας ευχαριστώ. Τώρα μου αρχίζω να παίρνω μυρωδιά (παρόλο που κάνω τυπικές συναλλαγές αρκετό καιρό) θα μπορέσω και εγώ να βοηθήσω την κοινότητα

Δηλαδη ναχεις ενα wallet χρονια και ξαφνικα να σταματησει να υποστηριζει το νομισμα που δουλευεις και να τα χασεις ολα( ;).

Μα δεν χανεις τιποτα, απλως αναγκαζεσαι να αλλαξεις το software που εχεις για να κανεις interact με το bitcoin blockchain.

Αυτος ειναι ο λογος που εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να λεμε οτι πρεπει οι νεοι χρηστες να εξοικειωνονται απο νωρις στη νοοτροπια να εχουν πληρη ελεγχο και τα κλειδια στην κατοχη τους.

Το bitcoin δεν ειναι απλα ενα μοδατο εναλλακτικο paypal ουτε μετοχες στο χρηματιστηριο.

• Like 1

Μα δεν χανεις τιποτα, απλως αναγκαζεσαι να αλλαξεις το software που εχεις για να κανεις interact με το bitcoin blockchain.

Αυτος ειναι ο λογος που εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να λεμε οτι πρεπει οι νεοι χρηστες να εξοικειωνονται απο νωρις στη νοοτροπια να εχουν πληρη ελεγχο και τα κλειδια στην κατοχη τους.

Το bitcoin δεν ειναι απλα ενα μοδατο εναλλακτικο paypal ουτε μετοχες στο χρηματιστηριο.

Καλά τα λες, φαίνεται ότι έχει πολύ βάθος σαν εγχείρημα και η ανωνυμία προσέλκυσε και προσελκύει πολλούς που δεν είχαν διάθεση να καταλάβουν πως ακριβώς λειτουργεί και όλο αυτό ίσως και να είναι κακό για το ίδιο το κρυπτονόμισα. Τώρα αν καταφέρουν οι περισσότεροι που το δουλεύουν και μάθουν κάποια πράγματα(βάζω και εμένα μέσα) τότε κανείς και ποτέ δεν θα μπορεί να το ελέγξει.

Θα στείλω κάποια χρήματα στο kraken, παίρνει μέρες είδα αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς...στα έξοδα αποστολής είναι καλύτερα να διαλέξω shared ή δικά μου, ξέρει κάποιος; Αφού πάνε τα χρήματα και αγοράσω btc μετά που θα τα στείλω στο bitterx θα πάνε άμεσα υποθέτω ε;  

Και κάτι άλλο που σκεφτόμουν, τι θα γίνει με τις υποδιαιρέσεις του btc; Μήπως πρέπει να ονομαστούν κάπως για να βγάζεις άκρη και να είναι πρακτικό; Πχ αν θες να πάρεις κάτι που κάνει 10€ ούτε να θυμηθείς το ποσό μπορείς σε btc, ούτε να το πεις καλά καλά :)

τα έξοδα αποστολής πάντα shared. Τώρα για τις υποδιαιρέσεις έτσι και αλλιώς όλα τα wallet σου εμφανίζουν το ποσό και σε fiat money.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...