Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολυ περιεργο αλλα αν φταιει καποιος μαλλον το bittrex θα ειναι που εφτιαξε το transaction. Υποθετω εγραψες το σωστο νουμερο στο ποσο και τη διευθυνση για το withdrawal και στο history στα δειχνει σωστα;

Αν ναι κανε ticket παραθετοντας το tx id και ζητα τους τα ρεστα

μα δεν είπε ότι του έφαγαν τα χρήματα απλά ότι είδε σε έναν blockchain explorer στο output bitcoin παραπάνω από τι είχε κάτι σύνηθες σε όλα τα ανταλλακτήρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μα δεν είπε ότι του έφαγαν τα χρήματα απλά ότι είδε σε έναν blockchain explorer στο output bitcoin παραπάνω από τι είχε κάτι σύνηθες σε όλα τα ανταλλακτήρια.

Φυσικα τα transactions των ανταλλακτηριων κανουν Multiple payments, αυτο δεν ειναι περιεργο αλλα δες τα νουμερα που γραφει. Συμφωνα με αυτα που λεει, του φαγαν ενα ποσο.

Ζητησε απο το bittrex 0.256 και κατι ψιλα και του δωσαν 0.251 και κατι. Ενα αλλο ποσο, πολυ κοντα στη διαφορα (συμπτωση?) πηγε σε αλλη διευθυνση.

Πρεπει να δει το ιστορικο των withdrawals απο το bittrex τι ποσο γραφει και αν δεν συμφωνει με το transaction φταινε αυτοι

Αγόρασα ~10 ether τον Ιουλιο και εχω ενα καλο roi προς το παρον, μετα έπαιξα λιγο και με alt-coins (DASH/IOTA/ripple), το DASH το πιστεύω για long term τα αλλα 2 meh δεν τα βλεπω να κανουν τιποτα, απλα θα τα κρατήσω γιατι ηταν small positions. Το δίλημμα μου ειναι τωρα που το bitcoin πέφτει σχετικά μηπως κανω trade τα ethers βαλω και λιγα παραπάνω και παρω 1 bitcoin.? 

Δεν ξερω πραγματικά βλεπω στα περισσότερα exchanges για να αγοράσεις alts θελει deposit σε bitcoin, αυτο νομιζω αυτόματα δινει μια ασφάλεια σε σχεση με την τιμη του, ειναι στην ουσια οτι το USD για το NYSE.. Ολα τα υπολοιπα ειναι "υποσχόμενα" μεν και λιγο φουτουριστικη τεχνολογια απο πισω αλλα το bitcoin φαινεται σχετικά stable, ναι θα εχει τα ups and downs οπως ολα αλλα μου βγαζει μεγαλυτερη ασφαλεια. Θα το εψαχνα περισσότερο αλλα ουτε πολυς χρονος υπαρχει ουτε θελω να γινω day trader ηδη τα κοιταω καμια 10αρια φορες τη μερα ενω το πλανο ηταν buy and hodl.. :P

Δεν ξερω τι να κανω πραγματικά με εχει προβληματισει η τραμπα eth>btx, με την τυχη μου σε αυτα βεβαια να ξερετε αν παρω bitcoin θα κανει tank σύντομα και το ether θα εκτοξευτεί.. :P

Δεν ξερω πραγματικά βλεπω στα περισσότερα exchanges για να αγοράσεις alts θελει deposit σε bitcoin, αυτο νομιζω αυτόματα δινει μια ασφάλεια σε σχεση με την τιμη του, ειναι στην ουσια οτι το USD για το NYSE.. Ολα τα υπολοιπα ειναι "υποσχόμενα" μεν και λιγο φουτουριστικη τεχνολογια απο πισω αλλα το bitcoin φαινεται σχετικά stable, ναι θα εχει τα ups and downs οπως ολα αλλα μου βγαζει μεγαλυτερη ασφαλεια. Θα το εψαχνα περισσότερο αλλα ουτε πολυς χρονος υπαρχει ουτε θελω να γινω day trader ηδη τα κοιταω καμια 10αρια φορες τη μερα ενω το πλανο ηταν buy and hodl.. :P

Ειναι καπως εθιστικο οντως. Λες και αμα μαθεις οτι το τελευταιο λεπτο επεσε η ανεβηκε 0.1 % ακομα κατι εγινε!

Υπαρχουν και ανταλλακτηρια που λειτουργουν και με το eth ως νομισμα αναφορας και καποια εχουν και litecoin, dash η και monero ακομα ως τετοια.

Και φυσικα ολα αυτα μπορεις και να τα αγορασεις με διολαρια/ευρω αντι για bitcoin.

Τουλαχιστον για το eth, με τοσα κεφαλαια που εχουν πεσει μεσα και projects για τη βελτιωση του (ηδη ετοιμαζεται κατι αντιστοιχο του lightning network στο bitcoin) δεν θα ανησυχουσα τοσο για την ασφαλεια του. Δηλαδη αν αποτυχει το eth θα ειναι γιατι θα εχει αποτυχει και το bitcoin και ολα τα αλλα.

Αν παλι το bitcoin η το eth ξεπεραστουν απο ανωτερα μεταγενεστερα νομισματα, παλι δεν θα σε εχει σωσει το μεγεθος τους.

Κοιτα ξερω οτι ειμαι long οποτε δεν με νοιαζει και 25% να πεσει απλα ξενερώνω εκεινη τη στιγμη που δεν μπηκα τοτε η δεν εχω αλλα fiat για restock, αλλα οκ αυτα ας τα αφησω για τους traders εγω ενα long position ηθελα να κανω και εχω αρχισει να εθίζομαι οντως. :P  Ναι σε αυτο που λες δεν εχεις άδικο απλα το bitcoin εχει αντεξει περισσότερο το τεστ του χρονου αν και ειναι παρα πολυ νωρις για να πουμε με σιγουρια τι θα γινει.

Μπορει το bitcoin να φτασει 10k το 2018 μπορει το ethereum να ειναι στα 500-600 idk πραγματικα δεν ξερω. Καλυτερα θα κανω stick to the plan που ειχα απο την αρχη απλα θα αγοραζω και λιγο bitcoin σιγα σιγα. Αν μηδενίσει μηδένισε δεν εβαλα και οτι λεφτα ειχα στην ακρη αν και δεν τα λες και λιγα μπορω να την αντεξω τη χασουρα αν πανε ολα στραβα.

Μια γρηγορη ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει:

Ειχα στειλει καποιο ποσο σε ενα πορτοφολι στο mobile app blockchain.

Χρησιμοποιησα το "backup funds" για να παρω τα seed και να ανακτησω το πορτοφολι στο Electrum στο desktop μου.

Η ερωτηση μου ειναι, το ποσο αυτο ανηκει σε εμενα πλεον ή στο blockchain? Θεωρειται cold storage?

Μια γρηγορη ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει:

Ειχα στειλει καποιο ποσο σε ενα πορτοφολι στο mobile app blockchain.

Χρησιμοποιησα το "backup funds" για να παρω τα seed και να ανακτησω το πορτοφολι στο Electrum στο desktop μου.

Η ερωτηση μου ειναι, το ποσο αυτο ανηκει σε εμενα πλεον ή στο blockchain? Θεωρειται cold storage?

Το ποσο αυτο ανηκε παντα σε σενα. Ο διαχωρισμος ειναι το αν εχεις η δεν εχεις τα private keys και οχι αν το wallet που χρησιμοποιεις ειναι web based.

Το blockchain.info παντα ισχυριζοταν οτι δεν κραταει τα κλειδια σου παρα μονο σε encrypted μορφη που αποκωδικοποιειται τη στιγμη που βαζεις τον κωδικο σου.

Αντιθετως τα ανταλλακτηρια εχουν δικα τους wallets και σου δινουν ενα public key να κανεις καταθεση. Αυτο το public key αντιστοιχει σε σενα για να πιστωθουν οι καταθεσεις σου αλλα αν δεις, λιγο μετα δεν θα υπαρχουν στην πραγματικη διευθυνση.

Cold storage θα ειναι αμα δεν μπαινεις ποτε στο internet απο το pc που εχει τα private keys.

• Like 1

Λοιπον τελικα βρηκα που ειχα βαλει τα λεφτα, αλλα μαλλον την πατησα.. virwox λεγεται το site, αλλα διαβαζω κακες κριτικες.. Τεσπα το θεμα ειναι οτι τα εχω σε SLL ( Linden Dollars!! :S ) το οποιο ειναι νομισμα στο παιχνιδι Second Life ( WTF!! ). Τωρα γιατι ζητουσε το extratorrent κατι τετοιο δε ξερω.. Αντιστοιχουν σε 11 ευρω αν θελησω να κανω μετατροπη.

Παντως η ισοτιμια SLL/BTC, SLL/Euro ειναι ιδια; Ακριβως τα ιδια ποσα με τοτε, ειναι και τωρα.. Τζαμπα χαρηκα..

post-248498-0-81207300-1505168325_thumb.png

Το ποσο αυτο ανηκε παντα σε σενα. Ο διαχωρισμος ειναι το αν εχεις η δεν εχεις τα private keys και οχι αν το wallet που χρησιμοποιεις ειναι web based.

Το blockchain.info παντα ισχυριζοταν οτι δεν κραταει τα κλειδια σου παρα μονο σε encrypted μορφη που αποκωδικοποιειται τη στιγμη που βαζεις τον κωδικο σου.

Αντιθετως τα ανταλλακτηρια εχουν δικα τους wallets και σου δινουν ενα public key να κανεις καταθεση. Αυτο το public key αντιστοιχει σε σενα για να πιστωθουν οι καταθεσεις σου αλλα αν δεις, λιγο μετα δεν θα υπαρχουν στην πραγματικη διευθυνση.

Cold storage θα ειναι αμα δεν μπαινεις ποτε στο internet απο το pc που εχει τα private keys.

τα bitcoin που μπαίνουν στα ανταλλακτήρια δεν ανήκουν ποτέ σε εσενα αλλά είναι σαν το χρήμα στις τράπεζες.. Ουσιαστικά ανήκει στα ανταλλακτήρια η όπως το ευρώ ανήκει στις τράπεζες μέχρι να το τραβήξεις από εκεί και να το αποθηκεύσεις σε κάποιο δικό σου πορτοφόλι.

• Like 1

τα bitcoin που μπαίνουν στα ανταλλακτήρια δεν ανήκουν ποτέ σε εσενα αλλά είναι σαν το χρήμα στις τράπεζες.. Ουσιαστικά ανήκει στα ανταλλακτήρια η όπως το ευρώ ανήκει στις τράπεζες μέχρι να το τραβήξεις από εκεί και να το αποθηκεύσεις σε κάποιο δικό σου πορτοφόλι.

Επειδη γνωριζεις αρκετα, θελω να σε ρωτησω κατι, που λογικα θα αφορα ολα τα ηλεκτρονικα νομισματα.

Για να κανει καποιος επενδυση, λογικα χρησιμοποιει τα ανταλλακτηρια, σωστα; Το wallet δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να σου αυξησει την αξια των χρηματων που εχεις. Δλδ αν στο wallet ειχες 10BTC παλια, τοτε που ηταν πολυ φθηνο, ακομα και σημερα θα εχουν την ιδια ισχυ σε Ευρω, σωστα;

Η καταθεση Ευρω σε ανταλλακτηριο ή Wallet, εχει προμηθεια; Η αναληψη;

Επειδη γνωριζεις αρκετα, θελω να σε ρωτησω κατι, που λογικα θα αφορα ολα τα ηλεκτρονικα νομισματα.

Για να κανει καποιος επενδυση, λογικα χρησιμοποιει τα ανταλλακτηρια, σωστα; Το wallet δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να σου αυξησει την αξια των χρηματων που εχεις. Δλδ αν στο wallet ειχες 10BTC παλια, τοτε που ηταν πολυ φθηνο, ακομα και σημερα θα εχουν την ιδια ισχυ σε Ευρω, σωστα;

τα bitcoin που έχεις είτε σε ανταλλακτήριο είτε σε δικό σου wallet έχουν την αξία σε ευρώ όταν και αν αποφασίσεις να τα πουλήσεις. Υπάρχουν και ανταλλακτήρια που τα πουλάς σε χρυσό ας πούμε. Και εκεί έχουν την αξία του χρυσού όταν αποφασίσεις να τα πουλήσεις.

Χωρίς να είμαι ειδικός δεν το βρίσκω λογικό να ισχύει αυτό. Αν έχεις 10 coins αξίζουν όσο είναι η αξία τους τώρα.

• Like 1

Έτσι ακριβώς. Δεν έχουν τίποτα διαφορετικό από ευρώ σε τράπεζα ή μετοχές σε ένα χαρτοφυλάκιο. Δεν αλλάζει η ποσότητα αλλά η ανταλλακτική αξία.

Αν αύριο το EUR/USD πάει στο 1,40 (από 1,20 που είναι σήμερα πχ), τα 100 ευρώ στην τράπεζα που σήμερα αντιστοιχούν σε 120 δολλάρια, θα αντιστοιχούν σε 140 δολλάρια, αλλά στο λογαριασμό σου 100 ευρώ θα λέει υπόλοιπο και σήμερα και αύριο κτλ μέχρι να τα σηκώσεις/μεταφέρεις κτλ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα cryptos.

Λοιπον τελικα βρηκα που ειχα βαλει τα λεφτα, αλλα μαλλον την πατησα.. virwox λεγεται το site, αλλα διαβαζω κακες κριτικες.. Τεσπα το θεμα ειναι οτι τα εχω σε SLL ( Linden Dollars!! :S ) το οποιο ειναι νομισμα στο παιχνιδι Second Life ( WTF!! ). Τωρα γιατι ζητουσε το extratorrent κατι τετοιο δε ξερω.. Αντιστοιχουν σε 11 ευρω αν θελησω να κανω μετατροπη.

Παντως η ισοτιμια SLL/BTC, SLL/Euro ειναι ιδια; Ακριβως τα ιδια ποσα με τοτε, ειναι και τωρα.. Τζαμπα χαρηκα..

attachicon.gif screenshot-www.virwox.com-2017-09-12-01-18-09.png

Αφου δεν ειχες καθολου bitcoin τελικα πως να επωφεληθεις απο την ανοδο της ισοτιμιας του?

Φυσικα η ισοτιμια SLL.BTC και EUR/BTC εχουν αλλαξει αλλα η SLL/EUR μπορει να εχει αλλαξει ελαχιστα οποτε τα ιδια λεφτα πανω κατω θα εχεις.

Για τις προμηθειες που ρωτας, αναλογα με το ανταλλακτηριο. Τα πιο πολλα θελουν προμηθεια οταν τραβας οχι οταν καταθετεις αλλα ειναι για να καλυψουν τα transaction fees. Το κερδος τους το βγαζουν απο τις προμηθειες των ιδιων των ανταλλαγων που κανεις.

Το wallet φυσικα δεν θελει τιποτα, πως να σου παρει προμηθεια αφου ανηκει σε σενα. Μιλαμε παντα για wallet που ελεγχεις τα private keys ετσι?

Αυτο που χρειαζεται σε καθε περιπτωση ειναι να πληρωσεις Transaction fee για να στειλεις καπου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...