Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλά το arbitrage προϋποθέτει και την μετάβαση από το ένα ανταλλακτήριο σε άλλο, εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος απ'το άρθρο.

Μόνο εντός του ίδιου ανταλλακτηρίου μπορεί να γίνει στιγμιαία/σχεδόν στιγμιαία, αλλά εκεί περιορίζονται και αρκετά οι ευκαιρίες (και τα περιθώρια) για arbitrage trading...

Υποθετω οτι οι ενδιαφερομενοι θα πρεπει να εχουν ηδη μια ικανη ποσοτητα σε ολα τα μεγαλα ανταλλακτηρια ωστε να μπορουν να κανουν αμεσα arbitrage trades και καθε μερα η καθε λιγες μερες να μεταφερουν/αναπληρωνουν ποσα μεταξυ των ανταλλακτηριων ωστε να μην ξεμενουν σε κανενα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υποθετω οτι οι ενδιαφερομενοι θα πρεπει να εχουν ηδη μια ικανη ποσοτητα σε ολα τα μεγαλα ανταλλακτηρια ωστε να μπορουν να κανουν αμεσα arbitrage trades και καθε μερα η καθε λιγες μερες να μεταφερουν/αναπληρωνουν ποσα μεταξυ των ανταλλακτηριων ωστε να μην ξεμενουν σε κανενα.

Πςςς. Και νόμιζα δεν θα το έλεγε κανείς :P

Yup, ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πςςς. Και νόμιζα δεν θα το έλεγε κανείς :P

Yup, ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός.

Και ο μοναδικός θα έλεγα, απλά ξεφεύγει απ'αυτό που ξέρω εγώ ως High Frequency Trading και μάλλον δικαιολογεί και τις διαφορές τιμών από ανταλλακτήριο σε ανταλλακτήριο, γιατί στο forex πχ. τα περιθώρια arbitrage εξαφανίζονται σε ms...

Δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνονται για το volatility πάντως, νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με την όλη φύση του συστήματος (de-regulated margin trading σε ψηφιακό asset που δεν μπορεί να αποτιμηθεί με συνηθισμένες μεθόδους).

Το video στην προηγούμενη σελίδα του Αντωνόπουλου είναι φοβερό πάντως, κυρίως για τα παραδείγματα που αναφέρει.

Edit: $4250 και $2.7 δις τζίρο στο τελευταίο 24ώρο :o

Επεξ/σία από Zaknafein

Δεν ξέρω κατά πόσο ευθύνονται για το volatility πάντως, νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με την όλη φύση του συστήματος (de-regulated margin trading σε ψηφιακό asset που δεν μπορεί να αποτιμηθεί με συνηθισμένες μεθόδους).

Όταν υπάρχουν πολλοί που δίνουν τις ίδιες εντολές σχεδόν ταυτόχρονα (βάση αλγόριθμου), αυτό λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστης στην υπάρχουσα volatility.

Ενδεικτικό το τι συμβαίνει είναι ότι τα μεγάλα οικονομικά ειδησεογραφικά μέσα έχουν το bitcoin ακόμα και στα πρωτοσέλιδα τους.Ακόμα και το bbc αφιέρωσε λίγα λεπτά στο Bitcoin

After calling latest surge above $4,000, Standpoint's Ronnie Moas raises bitcoin forecast to $7,500

Bitcoin hits another record high; value has risen over $15 billion in one week alone

η δε περιβόητες πίτσες πλέον κοστίζουν 43 εκατομμύρια δολάρια :P

Εγώ πάντως πούλησα μερικά εχθές το βράδυ.

Για μένα καλά έκανες εφόσον είχες ένα καλό κέρδος.

Δεν ξέρω αλλά προσωπικά συνεχίζω να βλέπω το bitcoin σαν μια επένδυση, μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη για να βγάλει κάποιος παραδοσιακό χρήμα. Λίγοι ρομαντικοί νομίζω ότι το βλέπουν αλλιώς, τους ενδιαφέρει η τεχνολογία, οι αλλαγές που μπορεί να φέρει κλπ. Για τους πολλούς πιστεύω ότι είναι απλά μέσο να βγάλουν χρήματα, σαν μετοχές ή σαν συνάλλαγμα.

Αν δεν μπορείς να το ελέγξεις απλά ξέσκισε το στα hard fork... :P

Block 494,784: Segwit2x Developers Set Date for Bitcoin Hard Fork

μάλλον πάμε πλέον και για τρίτο fork. Η Bitpay μόλις ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμίσει τους client στο btc1 καθώς το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι πελάτες της

μάλλον πάμε πλέον και για τρίτο fork. Η Bitpay μόλις ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμίσει τους client στο btc1 καθώς το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι πελάτες της

Δε μιλανε για δικο τους fork αλλα για την αναβαθμιση του client τους ωστε να υποδεχτει το segwit2x. Δηλαδη το δευτερο fork.

Προς στιγμη ανησυχησα οτι μιλουσες για ενα ακομα, τριτο fork

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...