Renobatio Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Χαίρεται, έχω φτιάξει μια κλάση όπου "ζωγραφίζω" μερικες γραμμές μέρος της είναι αυτό και θέλω να την προσθέσω μέσα στο συγκεκριμενο πανελ (γενικα μεσα στ frame περιεχονται και άλλα πανελς πινακες κλπ οποτε μην σας μπερδέψει η main παρακάτω) public class GUI { JFrame frame = new JFrame("Net"); JPanel panel = new JPanel(); public GUI() { frame.setSize(835,650); frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.DISPOSE_ON_CLOSE); frame.setVisible(true); frame.add(panel); panel.setSize(600,600); panel.setLocation(215,5); panel.add(new DrawPlanes(300,300,200,Color.BLACK));} η main μου κλάση είναι αυτη : public static void main(String[] args) { SwingUtilities.invokeLater(new Runnable(){ @Override public void run(){ //new GUI(); new GUI().buildTable(); } }); η κλαση που θελω να προσθέσω λοιπόν είναι αυτη : public class DrawPlanes extends JPanel { private static int centreX, centreY, radius; private Color colour; public DrawPlanes() { centreX = 300; centreY = 300; radius = 200; colour = Color.BLACK; } public DrawPlanes(int centreX,int centreY, int radius, Color colour) { this.centreX = centreX; this.centreY = centreY; this.radius = radius; this.colour = colour; } @Override protected void paintComponent(Graphics g) { super.paintComponent(g); System.out.println("ppp"); Graphics2D g2D = (Graphics2D) g; g2D.setStroke(new BasicStroke(2F)); g.setColor(Color.BLACK); g.drawOval(centreX - radius , centreY - radius, radius * 2 , radius * 2); ...... } } τωρα το πρόβλημα είναι οτι οι ζωγραφίες δεν παιρνουν το μέγεθος του πανελ, για να πω την αληθεια μου εμφανιζει ενα μικρό γκρί τετραγωνο στο κέντρο λίγο πιο πάνω απ την μέση. Μετα απο ψάξιμο είδα οτι ίσως να φταιει το Layout δοκίμασα με GridBag και τα Constraints του όπως και με MigLayout το μονο που καταφερα ηταν να μετακινησω αυτο το τετραγωνακι ακριβως στο κεντρο.Μετα προσπαθησα να χρησιμοποιήσω getPreferredSize και να τν κανω Override αλλα και παλι τζιφος. Τι φταιει καμια ιδεα τι άλλο να δοκιμασω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα