mascuale Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Έχω το φορητό Toshiba Satellite A100-784 http://www.toshiba-greece.com/discontinued-products/satellite-a100-784/ και μιας και λειτουργεί ακόμα, θέλω να το χρησιμοποιώ για απλές εργασίας (internet, καμιά ταινία κλ). Είχε αρχικά Windows Vista, τα οποία είχαν αντικατασταθεί από XP. Το χρησιμοποιούσε άλλος για χρόνια, και τώρα που ξανάρθε στα χέρια μου, βλέπω ότι σέρνεται και πρέπει να γίνει format και να ξαναπεραστούν τα xp. Δυστυχώς, δεν έχω cd με drivers, και δεν μπορώ να τους βρω μάλλον επειδή είναι τόσο παλιό μοντέλο. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Επίσης, έχει 2x512Μb RAM, DDR2 PC5300 533MHz. Στις αγγελίες βρήκα 2x1Gb DDR2 PC5300 667MHz. Ξέρει κάποιος αν θα είναι συμβατές, δηλαδή αν θα λειτουργούν κανονικά, απλά σε χαμηλότερη συχνότητα; Ευχαριστώ.
coolerman Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 η μνήμες σίγουρα θα δουλέψουν. τα υπόλοιπα πηγαίνεις στο σαιτ τις toshiba κάνεις ανάζητηση το μοντέλο σου(Satellite A100-784)τους κατεβάζεις και τους κάνεις εγκατάσταση. 1
arc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Σε κάθε περίπτωση η προσθήκη μνήμης θα βελτιώσει σημαντικά το μηχάνημα, είτε μείνεις με xp ή πας σε vista ή κάτι αλλο. Άρα φρόντισε να βάλεις μνήμη. Όσον αφορά το λειτουργικό θα σου πρότεινα να μην βάλεις xp γιατί η υποστήριξη τους λήγει σε 4 μήνες. Τα vista θα τα παιρνουσα μόνο αν ο υπολογιστής θα ήταν σε εργασιακό περιβάλλον που απαιτεί αγορασμένη άδεια και αν έπρεπε ο υπολογιστής να εχει windows. Αν η χρήση που θες ειναι απλή (browsing, ταινίες, επεξεργασία κειμένου, κλπ) τότε θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το μαγικό κόσμο του linux. Δοκίμασε κάποια διανομή 32but με γραφικό περιβάλλον xfce. Ενδεικτικά: solydx manjaro linux mint 13 xfce xubuntu 1
mascuale Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπόν, πήγα στη σελίδα που της toshiba μου υπέδειξε ο φίλος coolerman, έβαλα το μοντέλο και το λειτουργικό και μου έβγαλε τους ακόλουθους drivers: 1. Lan driver, wireless lan driver, dvd-ram driver, sound driver, display driver, touchpad driver Μπορείτε να μου πείτε αν χρειάζομαι άλλους; 2. Αγόρασα 2x1Gb RAΜ από τις αγγελίες, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω και σκληρό δίσκο. Αν αφαιρέσω αυτόν που έχει χωρίς να τον πειράξω καθόλου, δοκιμάσω τον καινούργιο (εγκατάσταση xp κλπ), αλλά πχ κάτι δεν πάει καλά, αν ξανασυνδέσω τον παλιό δίσκο, θα λειτουργεί ακριβώς όπως πριν (κομπλέ με drivers δηλαδή χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα); 3. Μπορώ να κάνω ακριβές αντίγραφο του δίσκου πχ με MiniTool Partition Wizard, έτσι ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να το ξαναπεράσω στο δίσκο; Τo linux που πρότεινε ο φίλος arc δεν είναι εφικτό (για την ώρα), μιας και θα τον μοιράζομαι με δεύτερο άτομo και θέλει οπωσδήποτε windows. Ευχαριστώ.
acomaedo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Μια χαρά θα λειτουργήσει με καινούργιο δίσκο και αν ξαναβάλεις τον παλιό θα λειτουργεί όπως και τώρα χωρίς πρόβλημα. Για drivers με αυτά που αναφέρεις είσαι μια χαρά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα