Socratis 7 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 ένας φίλος μου θέλει να εγκαταστήσει έναν sata σκληρό σε ένα παλιό πύργο που έχει, αλλά όταν πάει να βάλει τα windows xp δεν αναγνωρίζει γιατί λείπουν τα drivers, θέλω να ρωτήσω τώρα τρόπους τι να κάνουμε, μπορώ να εγκαταστήσω τα 7αρια και μετά να bootaro απο BIOS τα xp και να τα περάσω απο πάνω, μπορώ να βρω κάπου τα drivers και να τα περάσω με F6, αλλά πως θα φτιάξω δισκέτα εκκίνησης ώστε να τρέξει τα drivers και που θα βρω τα drivers? Η μητρική είναι gigabyte GA-K8NE.
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 "...να μπουτάρεις από BIOS τα ΧΡ και να τα περάσεις από πάνω"...; Ή εγώ παραγέρασα, ή θέλει να το διατυπώσεις καλύτερα αυτό που εννοείς και ρωτάς... (...ΑΝ πάντως εννοείς να κάνεις "downgrade" του λειτουργικού, δηλαδή από 7 -> ΧΡ, δεν παίζει. Μόνο το ανάποδο μπορείς.) Τεσπα, αν ήδη υπάρχουν διαθέσιμα floppy drive και floppy diskette, η μία (και μάλλον η ευκολότερη) επιλογή είναι (αν δεν έχει ο φίλος το CD της μητρικής, μέσα στο οποίο μπορεί να βρει τον σχετικό driver και να τον αντιγράψει απλώς σε μια δισκέτα) να γράψετε στην αναζήτηση του site της μητρικής το μοντέλο της και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βρείτε σελίδα με downloadable driver για τον disk controller της (ως SATA ή έστω RAID θα αναφέρεται, κατά πάσα πιθανότητα, και αν δεν είστε άτυχοί, λογικά θα πρόκειται απλώς για ένα ZIP αρχείο). Στην συνέχεια, αφού βρήκατε δηλαδή το σχετικό ZIP φάκελο με τον driver, ξεζιπάρισμα και μεταφορά απλώς των αρχείων που περιέχει, στην δισκέτα (ΔΕΝ χρειάζεται να φτιάξετε "δισκέτα ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ¨"). Την οποία βάζετε στο floppy drive, ξεκινάτε το μηχάνημα για να πάτε για εγκατάσταση, και με το που θα εμφανιστεί η μπλε οθόνη της, συνεχόμενο/διακεκομμένο πάτημα του F6 μέχρι να βγάλει παραθυράκι που θα δίνει επιλογές για διαχείριση των αρχείων που βρήκε στη δισκέτα. Και στην ουσία τέλος, και θα συνεχίσει η εγκατάσταση βλέποντας μετά από λίγο τον δίσκο και θα δώσει επιλογές για να εγκατασταθούν τα Win. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε CD (ή DVD ξερωγώ) μέσω της χρήσης του προγράμματος n-Lite, που να περιέχει τα αρχεία εγκατάστασης των Win και τον driver, ούτως ώστε να παρακάμψετε την δισκέτα. Στην ουσία να φτιάξετε με το n-Lite ένα νέο δισκάκι εγκατάστασης που σπλώς θα περιέχει ΚΑΙ τον σχετικό driver. Ίσως να είναι λίγο πιο μανούρα - εγώ θα επέλεγα την δισκέτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα