Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από θεμα hardware είμαι παντελως ασχετος.Μου αρεσει η ιδεα να εχω ένα "δυνατο" συστημα,αλλα το τι ακριβως θα αγορασω και το πως θα το διαχειριστω μ αρεσει να το συζητω με ανθρώπους που γνωριζουν.Πριν από λιγες μερες μου δημιουργηθηκε η εξης απορια.Οι εταιρειες που δημιουργουν hardware παραγουν "θηρια" επεξεργαστες και παντοδυναμες καρτες γραφικων.Φυσικα για την αγορα τους απαιτούνται και πολλα χρηματα, αλλα το topic αυτό δε θα ασχοληθεί μ αυτό το κομματι τωρα.Αυτό που θελω να ρωτησω μεσα από αυτό το κειμενο είναι το εξης.Αν οντως υπαρχει λογος να φτιαξει καποιος έναν υπολογιστη με τα πιο δυνατα και εξελιγμένα κομματια της αγορας.Δηλαδη,πολύ απλα να παρει την καλυτερη μητρικη τον καλυτερο επεξεργαστη την πιο δυνατη καρτα γραφικων και ο,τι πιο δυνατο υπαρχει τελος παντων και να συνθέσει έναν πυργο.Με λιγα λογια υπαρχει εφαρμογή (παιχνιδι η πρόγραμμα) που να εκμεταλευεται ΠΛΗΡΩΣ ένα τοσο δυνατο συστημα ή η δουλεια θα γινοταν ούτως η αλλως και με καποιο λιγοτερο δυνατο.Στο δικο μου υπολογιστη εχω έναν i5 και μια ati 6870 και εχω παρατηρησει ότι τα παιχνίδια που κυκλοφορησαν στην αγορα το ιδιο διαστημα μ αυτό το συστημα, ετρεχαν ΑΝΕΤΑ σε πληρη αναλυση και με καποιο λιγοτερο δυνατο υπολογιστη.Φυσικα η ερωτηση αυτή είναι και για οσους χρησιμοποιουν pc για εφαρμογες.Τελος να πω ότι εννοείται πως γνωριζω ότι η αγορα ενός πολύ δυνατου σηστηματος δε παει χαμενη αφου σιγουρα θα χρησιμοποιηθεί στο μελλον (που βεβαια στο μελλον θα κοστιζει λιγοτερο).

 

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Δεν αξίζει για κανένα λόγο εκτός απο επίδειξη ή για καθαρά επαγγελματικούς λόγους, που ο χρόνος είναι χρήμα να πάρει κανείς την κορυφή με την υπερτιμολόγηση που έχει για να κάνει ελαφρώς καλύτερα κάτι που θα κάνει με τα μισά χρήματα.Σε λίγους μήνες θα εχει βγεί κάτι άλλο.Δεν είναι επένδυση ένα δυνατό σύστημα καλύτερα να πέρνεις ένα με αναλογία κόστους προς απόδοση και να αλλάζεις πιο συχνά.Και έτσι και θα έισαι μέσα στο παιχνίδι και δεν θα πλουτίζεις τις εταιρείες.

  • Like 8
Δημοσ.

υπαρχει εφαρμογή (παιχνιδι η πρόγραμμα) που να εκμεταλευεται ΠΛΗΡΩΣ ένα τοσο δυνατο συστημα ή η δουλεια θα γινοταν ούτως η αλλως και με καποιο λιγοτερο δυνατο.

 

Εφαρμογές που εκμεταλλεύονται πλήρως τη δύναμη τού hardware, σαφώς υπάρχουν. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία «ξεζουμίζουν» τον όποιο επεξεργαστή, προκειμένου να επιτύχουν το ζητούμενο αποτέλεσμα στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Κατά τη γνώμη μου όμως, η πιο σωστή ερώτηση θα ήταν: Εσύ - όπου «εσύ», βάλε τον χ τυχαίο χρήστη - πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις; Αν ναι, στοχεύεις σε απόσβεση τής δαπάνης πού έκανες για την αγορά τού hardware; Θα σού αποδώσουν χρήματα, με άλλα λόγια; Εξαρτάται η δουλειά σου από την απόδοση τού hardware;

 

Ότι οι περισσότερες εργασίες γίνεται να πραγματοποιηθούν και με πιο «συμβατικά» συστήματα, γίνεται. Ότι με το - ανά κάθε χρονική περίοδο - απολύτως ισχυρότερο, θα πραγματοποιούνται ταχύτερα και πιο «άνετα», είναι επίσης αληθές. Το θέμα είναι τι απαιτήσεις έχει ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και να ξεφορτώσεις ένα καράβι λεφτά, αγοράζοντας το «καλύτερο τού σήμερα», θα έρθει σύντομα το «καλύτερο τού αύριο», καθώς η εξέλιξη καλπάζει, οπότε «αύριο» το δικό σου θα έχει ξεπεραστεί.

 

Η χρυσή τομή, πιστεύω ότι είναι να θέτεις εξ αρχής ένα αυστηρό όριο δαπάνης - αδιάφορο το πόσο ψηλά θα είναι αυτό - έχοντας ορίσει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σου και να αγοράζεις με τη λογική: «Μπορώ/θέλω να ξοδέψω τόσα λεφτά, οπότε αναζητώ ό,τι καλύτερο μπορούν να αγοράσουν αυτά τα λεφτά». 

  • Like 3
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι να ζορίσεις όμως το σύστημά σου όλο για να παίξεις ένα παιχνίδι και να τρέξεις autocad. Γι'αυτό κατά γενικό και πρόχειρο κανόνα, παίρνουμε κάτι λίγο ανώτερο των απαιτήσεών μας για παν ενδεχόμενο.

Επίσης, από τη στιγμή που η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και ακόμα και μόνο browser να τρέχεις θες ram αρκετή π.χ., κάνεις μια επένδυση ετών. 

 

Ένα παράδειγμα. Το laptop μου είχε πάνω 2gb ram. Γενικά με έβγαζε 4 μήνες που το είχα έτσι. ¨Εβαλα άλλα 2gb και έβλεπα ότι το πολύ να γινόταν χρήση 2.5. ¨Ελα όμως που τις τελευταίες μέρες που χρειάζομαι πολλές καρτέλες ταυτόχρονα στον chrome...φτάσαμε και τα 3.5...

Δημοσ.

Τον Η/Υ πρέπει να τον φτιάχνεις ανάλογα με τις ανάγκες και τα λεφτά σου και ψάχνοντας λίγο θα καταλάβεις τι θές!

Από ένα σημείο και μετά είναι σπατάλη γιατιί ξεκινάς και αγοράζεις κατι που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ το 100% και πάνω σε αυτα που θα κάνεις δεν θα έβλεπες σημαντικές αλλαγές με ένα "κατώτερο" σύστημα!

Τα ακριβά κομμάτια είναι για enthusiastics,overclockers και επαγελματίκες δουλειές!

Για μένα ο gamer  είναι ένας casual pc user με μια ιδιαιτερότητα στα παιχνίδια και εκεί πέρα είναι το κομμάτι που κάνουν υπερβολές οι περισσότεροι χωρίς λόγο!

Αλλά χρυσός κανόνας είναι οτι τα λεφτά ο καθένας τα ξοδεύει οπου θέλει αρκεί βεβαι να ξέρει τι!

Δημοσ.

Ειναι σαν να  ρωτας : αξιζει να κανω τους ποιο ακριβους Ολυμπιακους αγωνες στην ιστορια ?

 

Η απαντηση ειναι η ιδια.

 

Αν εισαι ο αρχοντας της σπαταλης και πληρωνουν αλλοι φυσικα αξιζει. 

 

Αν δεν εισαι αρχοντας της σπαταλης και πληρωνεις απο την τσεπη σου, τοτε φυσικα οχι.

Δημοσ.

Προφανώς όχι...με τα χρηματα που θα κόστιζε ένα τέτοιο pc...1000 φορές να άλλαζα αυτοκίνητο....

 

Δες το όμως και αλλιώς. Αν είχες ενα τετοιο "τέρας" πόσα χρόνια θα ήθελες να σου βγάλει? 5,6 7 χρόνια? παραπάνω ίσως? Ποιός δίνει τόσο μεγάλες εγγυήσεις? Αν το κάθε πράμα που "φοράει" κοστίζει ένα σκασμό λεφτα τότε 1 μόνο απ όλα να σου χαλάσει...θα χώσεις χοντρά το χέρι στην τσέπη αν είσαι εκτως εγγύησης. 

 

Εγώ αγοράζω πράγματα που υπολογίζω να μου βγάλουν 2-3 χρονάκια (για αυτό και κοιτάω να είναι ανάλογη και η εγγύηση). Μετα ξαναψάχνομαι για αναβάθμιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...