AmiJIm Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπερα,το σπιτι μου βρισκεται 20χλμ μακρια απο τον οτε της πρεβεζας με 42db down attenuation,8db downstream noise margin.Κλειδωνω προς το παρων 5300/1000 kbps.Τωρα χρησιμοποιω το netfaster 1, κ σε μια lan εχω ενα geetek apn access point,ομως.Οταν ειναι 20 συσκευες ταυτοχρονα συνδεμενες,το acess point κολαει κ χρειαζεται επανεκινηση.αρκετες φορες πρεπει να επανεκινησω κ το μοντεμ.Μολις χτες κεραυνος εκαψε το geetek gt-apn 1000mw http://www.geetek.net/products/boost-n/13/2. http://www.premiertek.net/products/networking/PL-APN.html κ θα το αντικαταστησω με το ubiquiti rocket m2.Πρωτο ερωτημα εαν το rocket θα καταφερει με τα 600mw να εχει εμβελεια αναλογη η μεγαλητερη του geetek κ εαν το access point η το μοντεμ δινει την ip σε καθε ασυρματη συσκευη που συνδεεται .Δευτερον εαν το μπουκωμα του access point οφειλεται στο netfaster η στο acess point κ τελος μια προταση για αλλαγη του μοντεμ π επισης καηκε.Επιτυχως εχω δουλεψει μονο το παλιο belkin F5D7630uk4A http://www.sat.dundee.ac.uk/~arb/belkinadsl/ κ με πολλες επανασυνδεσεις με netfaster 1 bautec ote,zte ote, zte wind ,speedtouch 510.χρειαζομαι ενα μοντεμ με 4 lan ports κ οχι απαραιτητα wireless.προαπαιτουμενα να ειναι βραχος κ να εχει καλο qos.φτηνα μπορω να βρω τα level one 1461, zyxel 660 h-t1 linksys vag200 και fritz η αλλο με μεγιστο κοστος 50ε,παντα παρεα με το ubiquiti rocket κ 2 ip. cameras.τι μου προτεινεται?ενα cisco isr 877 ειναι πραγματι κατα πολυ καλητερο απο τα οικιακα μοντελα? Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2013 από AmiJIm
Captain Nemo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Μόνο που το βλέπω το μήνυμα με πιάνει ζαλάδα που να το διαβάσω κιόλας κάνα κενούλι, καμιά παραγραφούλα, κάνα κεφαλαιούλη, δεν παίζει ; Για να δεχτεί κάποιος να το διαβάσει και να μην χρειαστεί κάνα κουτί ντεπόν.
AmiJIm Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Συγνώμη για τα μικρά,έγραψα το μήνυμα από το tablet sony xperia z 9.4 δώρο της cyta , k τώρα θα το διορθώσω με το παλιό καλό Compaq 1800t !!!!!
poulinos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα,το σπιτι μου βρισκεται 20χλμ μακρια απο τον οτε της πρεβεζας με 42db down attenuation,8db downstream noise margin.κλειδωνω προς το παρων 5300/1000 kbps.τωρα χρησιμοποιω το netfaster 1, κ σε μια lan εχω ενα geetek apn access point,ομως.οταν ειναι 20 συσκευες ταυτοχρονα συνδεμενες,το acess point κολαει κ χρειαζεται επανεκινηση.αρκετες φορες πρεπει να επανεκινησω κ το μοντεμ.μολις χτες κεραυνος εκαψε το geetek gt-apn 1000mw http://www.geetek.net/products/boost-n/13/2. http://www.premiertek.net/products/networking/PL-APN.html κ θα το αντικαταστησω με το ubiquiti rocket m2.πρωτο ερωτημα εαν το rocket θα καταφερει με τα 600mw να εχει εμβελεια αναλογη η μεγαλητερη του geetek.δευτερον εαν το μπουκωμα του access point οφειλεται στο netfaster η στο acess point κ τελος μια προταση για αλλαγη του μοντεμ π επισης καηκε.επιτυχως εχω δουλεψει μονο το παλιο belkin F5D7630uk4A http://www.sat.dundee.ac.uk/~arb/belkinadsl/ κ με πολλες επανασυνδεσεις με netfaster 1 bautec ote,zte ote, zte wind ,speedtouch 510.χρειαζομαι ενα μοντεμ με 4 lan ports κ οχι απαραιτητα wireless.προαπαιτουμενα να ειναι βραχος κ να εχει καλο qos.φτηνα μπορω να βρω τα level one 1461, zyxel 660 h-t1 linksys vag200 και fritz η αλλο με μεγιστο κοστος 50ε,παντα παρεα με το ubiquiti rocket κ 2 ip. cameras.τι μου προτεινεται?ενα cisco isr 877 ειναι πραγματι κατα πολυ καλητερο απο τα οικιακα μοντελα? μην προσπαθεις να καλυψεις ενα μεγαλο χωρο με 1watt ενισχυση και ενα access point. β.20 Km δεν εισαι απο τον οτε.απο το κεντρικο κτιριο μπορει απο το dslam εισαι 3 Km και κατι.εγω θα επαιζα με ενα draytek για adsl router και απο εκει και περα με 2-3 access points για να καλυψω ενα χωρο.εκτος αν εχεις το access point για link οποτε παμε αλλου.ετσι θα σηκωνες και πιο ευκολα τα 20 ατομα.βεβαια η adsl θα τα παιξει με 20 ατομα πανω και θα φας bottleneck εκει αλλα οκ.cisco 877δεν θα επαιρνα σε γραμμη με 42 attenuation.belkin sucks.πολυ σταθερο σε χαλια γραμμα αλλα θα ειναι καλο να το χρησιμοποιησεις στην περιπτωση σου σαν modem ειναι ενα thomson,technicolor.κκαι απο πισω θα μπορουσε να υπηρχε ενα draytek.draytek πχ το 2710n.αλλα δεν μιλαμε για 50 ευρω.τα belkin sucks σαν adsl router.
AmiJIm Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα,το internet κολλαει κ απο τους 10 clients κατεβαζουν μονο οι 2-3.Αλλοι δεν μπορουν να παρουν καν ip.Εαν κανω restart το μοντεμ netfaster και το access point geetek ολα δουλευουν για 5-6 ωρες.φταιει το dhcp του μοντεμ η του access point?
poulinos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα,το internet κολλαει κ απο τους 10 clients κατεβαζουν μονο οι 2-3.Αλλοι δεν μπορουν να παρουν καν ip.Εαν κανω restart το μοντεμ netfaster και το access point geetek ολα δουλευουν για 5-6 ωρες.φταιει το dhcp του μοντεμ η του access point? αν το accceess point παιζει σαν access point και οχι σαν ρουτερ τοτε ο dhcp ειναι μονο στο adsl router.αν ειναι router τοτε αυτος κανει τον dhcp.αλλα ναι εγω σαν λυση θα επαιρνα ενα καλο adsl router ωστε να καλυπτει και μια χ περιοχη σαν access point ταυτοχρονα και μετα θα εβαζα και ενα δευτερο access point ωστε να τραβηξει traffic καιαυτο με την σειρα του.
AmiJIm Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω φιλε μου για την καθοδηγηση.Διαβασα αναφορικα για το vigor 2700vg οπου κ θα δοκιμασω κ το επομενο βημα η επιλογη access point για omni directional αναμεσα σε ubiquiti rocket m2, bullet m2, picostation m2.Το μονο που θελω ειναι POE και αδιαβροχη λειτουργεια.Ευχαριστω.
poulinos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω φιλε μου για την καθοδηγηση.Διαβασα αναφορικα για το vigor 2700vg οπου κ θα δοκιμασω κ το επομενο βημα η επιλογη access point για omni directional αναμεσα σε ubiquiti rocket m2, bullet m2, picostation m2.Το μονο που θελω ειναι POE και αδιαβροχη λειτουργεια.Ευχαριστω. το 2700 απλα παιζει 802.11g αλλα ναι μπορεις να το χρησιμοποιησεις σαν modem μονο χωρις το κομματι του Wireless.το 2710 ειναι πιο ακριβο.τωρα για τα αλλα ας απαντησει καποιος αλλος.εχω χρησιμοποιησει Poe και αδιαβροχα access point αλλα σε hp λογω δουλειας .και οι τιμες τους ειναι πολυ εκτος απο αυτα που θες να δωσεις.μιλαμε για πανω απο 300 ευρω το καθε access point
AmiJIm Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα, βρήκα ένα μόντεμ σε ένα τοπικό μαγαζι , συγκεκριμένα ένα zyxel 662hw-d1. Μου το αφήνει στα 35ε.Διαβάζω ότι είναι επαγγελματικό μοντέλο,20 VPN λέει.Αναρωτίεμαι αν έχει καλύτερο DHCP server από τα κοινά home user μοντεμς.Στο μεταξύ για access point επέλεξα ένα ubiquiti rocket m2.Μοντεμ και AP θα λειτουργήσουν στο μέλλον το wifi δίκτυο στην μικρή τουριστική μονάδα που έχουμε κ που οι ξένοι χρείαζονται το internet όπως εμείς τη μπύρα.Στο μεταξύ μοιράζω την dsl μου στην πολυκατοικία κ αναγκάζομαι συνεχώς να κάνω επαννεκινησεις.Να το πάρω το zyxel 662?Πως συγκρινεται με το Vigos 2700vg στο κομμάτι του σταθερού DSL link και του DHCP server?Τελευταίο official firmware από το 2010 και δεν βλέπω να υπάρχει κατι σε custom.Ξέρει κανείς σας κατι περισσότερο?
xinetd Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μεγαλο ρολο στο να μην σου "μπουκωνει" το modem απο τις πολλες συνδεσεις, παιζει η RAM. Αν δεν με απατα η μνημη μου, καπου ειχα διαβασει ότι το Vigor 2700 εχει μολις 16MB RAM, τα οποια είναι πολύ λιγα με τα σημερινα δεδομενα. Θες ένα modem router με τουλάχιστον 64MB RAM, μη σου πω 128 για να εισαι σιγουρος. Εγω θα προσανατολιζόμουνα προς το D-Link 2750B που εχει 64MB RAM ή αλλιως προς το TP-Link TD-W8970 που εχει επισης 64ΜΒ RAM και εχει VDSL2 chip πανω (φυσικα δουλευει σαν ADSL). Το zyxel δεν το ξερω καθολου και δεν μπορω να βρω και πληροφοριες γι'αυτο. 1
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 zyxel παλια εβλεπα συνεχεια στις εταιρειες.παρα πολλες εταιρειες ειχαν.αν εβγαζε προβλημα βεβαια εβγγαζε οτι πιο κουφο μπορουσες να δεις.κατα τα αλλα επαιζαν οκ αν και εχω πετυχει zyzel που σηκωνε 100 τις 100 cpu usage.τωρα πλεον δεν βλεπω σχεδον ποτε zyxel.βλεπω συνεχεια draytek ειδικα σειρα 2800.το 2700vg δεν το εχω πετυχει σε εταιρεια.απο zyxel μονο zyxel βλεπω.δες καιτα air live τι χαρακτηριστικα εχουν αλλα σαν access point τοεννοουσα οχι σαν adsl router.θα μπορουσες βεβαια να βαλεις 2 access point οποτε το ROuter Που θα παρεις να μην αναλαβει και το κομματι του wifi.λιγοτερο φορτο.αυτο γινεται και στα Hot spot.σε πιο μεγαλες εγκαταστασεις ο controller ειναι σκετο controller καιτιποτε αλλο.στις πιο μικρες παιζει και σαν controller και σαν access point.
rfc Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Zyxell linksys draytek βγαζουν θεικα εργαλεια και δες αυτο που σου λεει ο φιλος για την μνημη αλλιως προσανατολισου στο max clients connected. Κατι αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις ακομη ενα AP για να μοιρασεις τα εισερχομενα αν και σιγουρα το προβλημα στο εμφανιζει το νετφαστερ το οποιο δεν ειναι και για πολλα πολλα ασχετως αν για τσαμπα ειναι μια χαρα ρουτερακι.
poulinos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Zyxell linksys draytek βγαζουν θεικα εργαλεια και δες αυτο που σου λεει ο φιλος για την μνημη αλλιως προσανατολισου στο max clients connected. Κατι αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις ακομη ενα AP για να μοιρασεις τα εισερχομενα αν και σιγουρα το προβλημα στο εμφανιζει το νετφαστερ το οποιο δεν ειναι και για πολλα πολλα ασχετως αν για τσαμπα ειναι μια χαρα ρουτερακι. για αυτο και του ειπα να βαλει 2 ap και να αφησει το router μονο για routing πραγματα και οχι για wireless.θα ειναι πολυ καλυτερα.ενταξει βγαινει πιο ακριβα το project αλλα οπως καταλαβα ειναι για σοβαρη χρηση οποτε αξιζει να παιζει σωστα και απροσκοπτα παρα να τρεχει συνεχεια για να γλυτωσει 50-100 ευρω.το φτιαχνεις μια και καλη να παιζει σωστα και να μην χρειαζεται να κανεις Reboot Κτλ.
AmiJIm Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα,τελικά πήρα το Zyxel 662HW-D1 στα με 35ε,θα το ρισκάρω παρότι είναι πολύ παλιό ,τελευταιο firmware 2010.Είναι μόντεμ επαγγελματικό και σύμφωνα με το παρακάτω ιστότοπο, http://wiki.openwrt.org/doku.php?id=oldwiki:hardware:zyxel χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Texas Instruments AR7 (TNETD7200GDU) στα 211mhz ,32mb ram,8mb flash rom ,(TNETW1350A chipset) nic.Θα το ανοίξω κ θα βγάλω φωτογραφίες.Πραγματικές μετρήσεις θα έχω σε λίγες μέρες που θα μου έρθει κ το Ubiquiti rocket m2 AP.Στο μεταξύ,διάβαζα ότι υποστηρίζει OpenWRT αλλά δεν κατάλαβα αν υποστηρίζει κ το ADSL modem.Γνωρίζει κάποιος αν θα δουλεύει κ το ADSL και βέβαια αν αξίζει να αντικαταστήσω το Zyxel OS? http://www.insidegadgets.com/wp-content/uploads/2013/06/ar7w_prod_bulletin.pdf
xinetd Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Tο modem των AR7 συσκευων υποστηρίζεται σε OpenWrt. Αλλα είναι πολύ πιθανο αν περασεις OpenWrt, να ξεμείνεις από RAM, αν εχεις πολλους χρηστες. 32MB είναι και παλι λιγα. Δοκιμασε πρωτα με το εργοστασιακο και βλέπεις. Αν εχεις προβλήματα, προσπαθεις για τη μεταβαση σε OpenWrt. Απ'οσο ξερω οι AR7 συσκευες εχουν ADAM bootloader, και είναι λιγο πακετο να περασεις OpenWrt, αλλα το ψάχνεις. EDIT: Τα 8MB flash που τα ειδες? Γιατι στο openwrt.org δεν αναφέρεται το μέγεθος, και αν ριξεις μια ματια στο firmware... ftp://ftp2.zyxel.com/P-662HW-D1/firmware/ θα δεις ότι είναι 2.5-3.0 ΜΒ το μέγεθος, οποτε κατά 99% εχει 4MB flash. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2013 από xinetd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα