Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, τι γνώμη έχετε για τούς δίσκους τής Toshiba; Ψάχνω έναν 2TB για αποθήκη καθαρά και, με μια πρόχειρη ματιά στο skroutz, βλέπω ότι έχουν καλές συγκριτικά τιμές. Δε θέλω να ξεπεράσω το κατοστάρικο και τράβηξαν την προσοχή μου, αυτός και αυτός. Διευκρινίζω:

- Ξέρω ότι η αξιοπιστία στους σκληρούς είναι περισσότερο θέμα «ζαριάς».

- Αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων μου κρατώ πάντα, είτε σε σκληρούς, είτε σε dvd-r.

Δεν κοιτάω σε seagate, διότι με έχει ...προδώσει πολλές φορές και είμαι προκατειλημμένος (το ομολογώ!...), ενώ για τους green τής wd που επίσης δεν είναι ακριβοί, ακούω συχνά για προβλήματα με το «parking» τής κεφαλής και έχω επηρεαστεί.

Θα πήγαινα στο black τής wd, ακόμα και μόνο λόγω μεγάλης εγγύησης, αλλά όπως είπα στην παρούσα φάση δε θέλω να τα «χώσω». Άλλωστε, η αντικατάσταση τού hardware, είναι επιθυμητή μεν, αλλά δευτερεύουσας σημασίας για 'μένα, όσο αφορά στους σκληρούς. Τα δεδομένα είναι που μετράνε.

Αλήθεια, με τη «μόδα» των εξαγορών τής μίας εταιρείας από την άλλη, τους δίσκους τής Toshiba ποια τους έχει πάρει;  

Δημοσ.

Αν μπορούσες να πας στα 105 euro θα πήγαινα στον red της western digital αφου δεν θέλεις τον green http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30985&cat=6&sub=0&pmanuf=23&sort=3&step=2 (παρολο που εγω εχω 2 και δεν εχουν πάθει το παραμικρό) , σε toshiba παντως δεν θα πήγαινα προσωπικά.

Δημοσ.

Φίλε SPANK, τον red τον κρατώ υπό σκέψη, αν και θα προτιμούσα να μην αγγίξω ή ξεπεράσω το κατοστάρικο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Πληροφοριακά, η γνώμη σου για τους Toshiba, βασίζεται σε περιπτώσεις προβλημάτων που έχεις ακούσει;

Δημοσ.

Προσωπικα μια φορα εχω χρησιμοποιήσει toshiba πριν χρόνια και δεν θυμάμαι να ειχα καποιο πρόβλημα , δεν ξέρω αν έτυχε ομως χτες και την προηγούμενη βδομάδα μου έτυχαν 2 περιπτώσεις προβληματικών / χαλασμένων δίσκων toshiba ενας εσωτερικός και ενας εξωτερικός σε διαφορετικά άτομα , και γενικα δεν εμπιστεύομαι / προτιμώ την toshiba για δίσκους

Δημοσ.

...Ντη, όχι ρε άρρωστε, τί Τοσίμπες και πράσινα άλογα; ΕΝΑΝ χρόνο εγγύηση έχουν αυτοί που διάλεξες...! (...)

Έναν Ρεντ*  πάρε, με 99€  που έχει ΤΡΙΑ χρόνια ( I μιλιόρι αουγγούρι από ΓουΝτου - κρόνια ΠΟΛΛΑ).

Δες e-gate Xαλάνδρι ή Cosmodata κέντρο ή και Digital Master από Χανιά που κάνουν τζάμπα παράδοση με ACS.

(...το ΉζυΜπάι που τον έχει 92.5, αναφέρει στο τέλος της σελίδας του ότι τον δίνει με 12μηνη, οπότε μπάι-μπάι. Ή πάρε ένα τηλ. και ρώτα -7 καταστήματα έχουν Αττική- μήπως λέει μαλακίες το σάιτ ξερωγώ)

*(...που, στη θεωρία έστω, έχει εκτός την "μπόλικη" εγγύηση αντικατάστασης, "ενδιάμεση ποιότητα κατασκευής" - κάτι μεταξύ Black και Blue)

...Επίσης μπορείς να ψηθείς και για αυτόν : http://www.skroutz.gr/s/3870003/Western-Digital-AV-GP-2TB-SATA-III.html.

Ναι μεν "Green Power" -αλλά όχι (...; ) ακριβώς "Green"- με ΤΡΙΑ κι αυτός χρόνια εγγύηση. 

Τα δε Ευρά ένα 10άρι ακόμη πιο κάτω (η πιο φθηνή περιπτωση είναι από το Χανιώτικο με 87.5 - η δε πιο "εξασφαλισμένη" με 90 από e-gate το οποίο είναι παλιούρι μαγαζί και για τον συγκεκριμένο έχει δωρεάν μεταφορικά, όπως κι οι Χανιώτες)

Οι Τοσίμπηδες που ρωτάς -μέχρι πριν αρκετούς μήνες που ήξερα- συνεχίζουν να είναι "ανεξάρτητοι" και να έχουν ένα μικρό μερίδιο της αγοράς - γύρω στο 10% άι θινκ- το οποίο δεν με προδιαθέτει για καλά πράμματα. Δεν είναι δίσκοι που θα ακούσεις να έχουν γνωστοί σου δεξιά κι αριστερά, ακόμη και τώρα που στην ουσία είναι 3 οι εταιρίες παγκοσμίως (αλλά και παλιότερα, Μάξτορ και Σάμσουνγκ πιο πολύ παίζανε). Ελάχιστοι (2-3) έχουν περάσει από τα χέρια μου και δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω, αλλά μου φαίνονται  γενικά, "Χιτάτσι φάση", δηλαδή ούτε κρύο/ούτε ζέστη (με μια τάση ίσως προς το κρύο μάλιστα).

Δεν έχουν για 'μένα νόημα τα "πειράματα" (που θες να κάνεις για να έχεις μια άποψη και γι' αυτούς, όπως καταλαβαίνω), ειδικά όταν δίνουν χαμηλές εγγυήσεις (2 ή 1 χρόνια συνήθως), στις τιμές που οι άλλοι παρέχουν 2 και 3 στάνταρ.

Δημοσ.

Έχει και το ίδιο ένα disclaimer στο τέλος της σελίδας, σχετικά με τον ακριβή χρόνο, ναι. Ας πάρει όμως ένα τηλ. αν είναι, για να το επιβεβαιώσει.

Δημοσ.

Λοιπόν...

...ο συνετός φορουμίστας (η αφεντιά μου...), από τη στιγμή που ζητά συμβουλές, πρέπει να τους δίνει σημασία. Αφού λοιπόν με απέτρεψαν ήδη δύο φίλοι και παλιά μέλη - πόσο δε μάλλον, όταν ο ένας εκ των δύο, είναι ο γνωστός και καταξιωμένος σκληροδισκολόγος washcloud - από την επιλογή τού Toshiba, δε θα πάω γυρεύοντας: Back to WD again, μετά από πολλά χρόνια.

Μια τελευταία ερωτησούλα μόνο: Μεταξύ των δύο WD που προτάθηκαν (red και AV), ποιες είναι η ουσιαστικές διαφορές χαρακτηριστικών; Δεδομένης τής χρήσης για την οποία προορίζεται ο δίσκος που θα πάρω - αποθήκη ταινιών, συχνότατατα «γράψε σβήσε», εγγραφές των περιεχομένων του σε dvd και όχι εγκατάσταση λειτουργικού ή προγραμμάτων - έχω λόγο να στραφώ περισσότερο προς έναν απ' τους δύο; Ας υποθέσουμε ότι είναι στην ίδια τιμή.

Btw: Welcome back Wash! Είχε μεσολαβήσει αρκετός καιρός που δε σ' έβλεπα να συμμετέχεις γενικά - ίσως να μού είχε διαφύγει βέβαια... - και όλο έλεγα να ρωτήσω με κάνα pm πού έχεις εξαφανιστεί...

Δημοσ.

Tόσο δισκολόγος δεν είμαι εγώ πάντως Κωστή για να έχω άποψη τί στην κυριολεξία ρόλο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βαράν οι μεν Ρεντ και οι δε ΑΒ. Το δισκολογικό μου πάντως ένστικτο μου λέει "τα ίδια (γκουχ)" θα είναι...[από τα καλά (γκουχ) όμως, είπαμε], κι η WD πιθανώς πριονίζει τα πριονίδια και μας ζαλίζει τα (ΑΨΟΥ!) ...κρύωσα (πρτςςςς) την (ΣΝΦΦΦΦΦΦ) μου μέσα... με "υποτιθέμενες" διαφορές...

(Σε γενικές μου θυμίζει φάση πχ F1 ή στίβο, όπου οι διαφορές είναι της τάξεως των μικροδευτερολέπτων...)

Προσωπικά δεν θα κάτσω να το κουράσω τόσο, όταν η ΟΥΣΙΑ είναι για 'μένα στις εγγυήσεις αντικατάστασης : 3 χρόνια και οι δυο. Ε του πούστη, δίσκοι είναι, τί να το ψειρίζω, άμα το βγάλουν το 3χρονο πρέπει να πω κι ευχαριστώ. Από 'κει και πέρα, είναι κι εκείνο το 10άρικο  στη μέση, και ανάλογα αν μ' ενδιαφαρει ή όχι, θα το συνυπολογίσω και αυτό. Για 'μένα δεν παίζουν άξιες λόγου διαφορές στο "είναι για λειτουργικό - είναι για προγράμματα - είναι για αποθήκευση". Αυτά είναι για τους κωνωποδιυλίζοντες που τους ενδιαφέρουν τα δευτερόλεπτα. Εμένα πάλι μ' ενδιαφέρουν τα χρόνια.

[...παρ' όλ' αυτά, να την πω την μαλακία μου : ΥΠΟΘΕΤΩ ότι οι ΑΒ είναι "για συνεχή μεν αλλά ομαλή λειτουργία" πιο πολύ (και καλά, λέω εγώ), αφού είναι για να μπαίνουν σε συστήματα καταγραφής (κάμερες κλπ οργουελικά), ράιτ; Ίσως να είναι γι' αυτό τον λόγο και φτιαγμένοι για να αντέχουν πιο πολύ τις "συνεχείς" θερμοκρασίες, ενώ οι άλλοι, που είναι για συστήματα NAS, ίσως είναι φτιαγμένοι έτσι που να αποδίδουν καλύτερα στις "ξαφνικές έντονες αλλαγές", χρήσης και θερμοκρασίας...Αν κάποιος βγει και πει πιο εμπεριστατωμένα πράγματα, καλώς να ορίσει - εγώ πάντως θεωρώ ότι "σε δουλειά να βρισκόμαστε" είναι ολ' αυτά, από τις εταιρίες...Όπως έλεγαν και στο "Ο Αστερίξ Και Οι Γότθοι" (καιρό είχαμε να ξανα-κάνουμε τέτοιες αναφορές ε Κώτσο; ) "η μόνη αλήθεια είναι ο ψυχολογικός πόλεμος", ε η μόνη αλήθεια για 'μένα είναι οι εγγυήσεις.)]

(...ε, τί τα θες, λίγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του παπά, λίγο που ο χρόνος έχει παραγίνει πολύτιμος, λίγο που γεράσαμε κι άλλο, λίγο το ένα, λίγο το άλλο...ψιλοχάθηκα κι εγώ, που ρωτάς και που ορθώς είχες παρατηρήσει και όχι δεν σου είχε διαφύγει...Έτσι απλά και χωρίς συνωμοσία. Για όσους νόμιζαν ότι ήμουν στη λίστα Λαγκάρντ δηλαδή και χάθηκα. Θενκς και για το γουέλκαμινγκ και για την σκέψη...)

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, ας μην το κουράζουμε με εικασίες. Εδώ στη χώρα των τρελών, αυτή την εποχή, μόνο Hitachi βρίσκω και μάλιστα, εκτός τού ότι δεν έχω εμπειρία από δαύτους, είναι και ηλιθίως ακριβοί (γύρω στο εβδομηντάρι - σε ευρώ... - τα 500gb, οπότε δε θέλω να ξέρω πόσο πουλάνε τα 2tb...)

Έστειλα ήδη σήμα στο αδερφάκι μου, να τσιμπήσει όποιον απ' τους δύο wd βρει άμεσα διαθέσιμο στο e-gate. Στο τέλος τής ερχόμενης εβδομάδας θα τον έχω στα χέρια μου. 

Δημοσ.

70άρι τον 500άρη Χιτάτση ε; Πςςς. Με μιστά Γεωργίας κι όλα. Τί να είπω. Τεσπα.

(...α δεν εισ' εδώ. Έλεγα ότι θα ήρθες για γιορτές και ψάχνεσαι για ντόπιους δίσκους. Φαντάζομαι με συστημένο ΕΛΤΑ θα στον στείλει ε. Ή θα τον φορτώσει σε κα'να πούλμαν μαζί με κουραμπιεδομελομακάρονα; )

Δημοσ.

θα τον φορτώσει σε κα'να πούλμαν μαζί με κουραμπιεδομελομακάρονα;

Αυτό! Στο χέρι τού οδηγού, ο οποίος είναι φίλος και θα μού τον φέρει. Ούτε χρέωση, ούτε τίποτα.

Δημοσ.

Ταριφόκλικα :ρ

(...ευτυχώς δηλαδή, γιατί μόλις τσέκαρα πού έχει φτάσει το πακετάκι ΕΛΤΑ μέχρι 2 κιλά για Τζόρτζια...Ο μισός σκληρός ένα πράμμα...)

Δημοσ.

Μιας και μιλάμε για toshiba, σε ενα εξωτερικό δίσκο toshiba που ειχε πέσει στα χέρια μου μεσα ειχε δίσκο hitachi .... :huh:

Δημοσ.

...πώς ήταν εκείνη η κλιματιστικοδιαφήμιση που έλεγε "έξω κάνει ζέστη - μέσα κάνει Φουτζίτσου" ένα πράμμα...

(Έξω κάνει Τοσίμπα - μέσα κάνει Χιτάτσι δηλαδή...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...