Asmodeus21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Ποιά παρέδωσαν πνεύμα από τέτοιες θερμοκρασίες αποδεδειγμένα στον χώρο; Και πότε; Πιο πάνω υπάρχουν πόσα παραδείγματα προιόντων που δε πάθανε τίποτα. http://hardforum.com/showthread.php?t=1421710 http://forums.evga.com/tm.aspx?m=956555 http://hardforum.com/showthread.php?t=1512580 Να προσθεσω κι την δικια μου ref 4850 που παρεδωσε πνευμα μετα απο 1.5 χρονο χρησης λογω θερμοκρασιων (χτυπαγε 110 κι μετα shutdown). Κι εκατονταδες αλλα. Τα ηλεκτρονικα που δουλευουν κοντα στο οριο ειναι υψηλου κινδυνου.
Asmodeus21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Σε κανα χρονο θα δουμε μερικα τετοια posts κι για τις ref. 290/290X
Millennium Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δεν έχω δει καμμία έρευνα από αξιόπιστη πηγή που να βγάζει συμπέρασμα οτι αποδεδειγμένα προκλήθηκε ζημιά μαζικά από θερμοκρασίες τεχνικών προδιαγραφών σε συγκεκριμένες κάρτες ή επεξεργαστές.
NT1G Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Σε κανα χρονο θα δουμε μερικα τετοια posts κι για τις ref. 290/290X Για τα Τ junc εδώ τι έχεις να πεις; 1
Millennium Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Να προσθεσω κι την δικια μου ref 4850 που παρεδωσε πνευμα μετα απο 1.5 χρονο χρησης λογω θερμοκρασιων (χτυπαγε 110 κι μετα shutdown). Κι εκατονταδες αλλα. Τα ηλεκτρονικα που δουλευουν κοντα στο οριο ειναι υψηλου κινδυνου. Μιας και ανέφερες την 4850.Είχα δύο.Η πιο ζεστή (ref) χτύπαγε 90αρες.Λειτουργούν και οι δύο μια χαρά.Reference 4890 έχει ένας φίλος σε CF από τότε που βγήκαν με 90+ βαθμούς και δεν έχουν πάθει τίποτα.
Fulgore1 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Θα παρακαλουσα για τελευταια φορα την κουβεντα περι 290 να γινει ειτε στο topic http://www.insomnia.gr/topic/502989-amd-radeon-hd-9-series/page-274 ειτε σε whisper.
trollmaster Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Επεξεργαστή παρε τον i5 4670 , δεν θες i7 , ουτε AMD . Αμα γουστάρεις και λίγο overclock τότε 4670k . Είναι μονόδρομος . Απο gpu πάρε η 770 η 780 απλή . Οσο πιο πολύ αντέχει η τσέπη σου χαμένη δεν θα πάει . Μην πάρεις AMD κάρτα , γιατι θα ψήνεις μπιφτέκια πανω . Corsair καλή επίλογη για PSU , και gigabyte για mobo .
SPANK Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Ρε παιδιά αν ηταν τοσο κακα τα συστήματα ψύξης των καρτών τοτε θα έπρεπε μαζι με καθε καινούργια κάρτα (reference cooler) να αγοράζουμε και aftermarket σύστημα ψύξης , και ξανα λέω οταν η κάρτα μου δούλευε τοσο ψηλά 80 / 90 + επικοινώνησε με asus για λεω ειναι χαλασμένη εχει πρόβλημα κτλπ , και μου λεει οι θερμοκρασίες για αυτην την κάρτα ειαι φυσιολογικές και ειναι σχεδιασμένη για να αντέχει τοσο ψηλά , τα σχόλια δικα σας
Asmodeus21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Για τα Τ junc εδώ τι έχεις να πεις; Αντοχες υλικων κι οχι περιοχες λειτουργιας συνθετων υψισυχνων κυκλωματων μεγαλης καταναλωσης ειναι αυτα. Πολυ το κουρασαμε για να πουμε το αυτονοητο.Οποιος θελει το pc του στους 100 μεγεια του με χαρα του.συστηματα που τρεχουν στους 100 εχουν μειωμενη διαρκεια ζωης στο μισο(Δειτε την καμπυλη) Οποιος θελει το οτι αρνητικο (θερμοκρασιες,καταναλωση,ηχος κλπ) μπορει να το βαφτιζει θετικο κανενα προβλημα αλλα να με πεισει για το αντιθετο δυσκολα. Μιας και ανέφερες την 4850.Είχα δύο.Η πιο ζεστή (ref) χτύπαγε 90αρες.Λειτουργούν και οι δύο μια χαρά.Reference 4890 έχει ένας φίλος σε CF από τότε που βγήκαν με 90+ βαθμούς και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ασχετο το τι παθενει ο καθενας (Το εδωσα σαν απαντηση απλα) . Το 1ο πραγμα που κοιταμε σε ενα troubleshooting μαντεψε... Ειναι οι θερμοκρασιες κι οταν ειναι 95~105 τι λεμε? Προβλημα θερμοκρασιων. Ρε παιδιά αν ηταν τοσο κακα τα συστήματα ψύξης των καρτών τοτε θα έπρεπε μαζι με καθε καινούργια κάρτα (reference cooler) να αγοράζουμε και aftermarket σύστημα ψύξης , και ξανα λέω οταν η κάρτα μου δούλευε τοσο ψηλά 80 / 90 + επικοινώνησε με asus για λεω ειναι χαλασμένη εχει πρόβλημα κτλπ , και μου λεει οι θερμοκρασίες για αυτην την κάρτα ειαι φυσιολογικές και ειναι σχεδιασμένη για να αντέχει τοσο ψηλά , τα σχόλια δικα σας day 1 δουλευε στους 95? Κι παλι σωστο δεν ειναι κι επειδη εσενα ηταν οκ σε αλλους τα επαιξαν μετα απο 2-3 χρονια. 1
SPANK Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 day 1 δουλευε στους 95? Κι παλι σωστο δεν ειναι κι επειδη εσενα ηταν οκ σε αλλους τα επαιξαν μετα απο 2-3 χρονια. Στους 95 δεν δούλευε day 1 αλλα δούλευε στους 70 και μετα σταδιακά πήγε και στουσ 90+ , το θέμα ειναι ομως οτι η Asus μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες το ιδιο και το μαγαζί που την αγόρασα
Millennium Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Αντοχες υλικων κι οχι περιοχες λειτουργιας συνθετων υψισυχνων κυκλωματων μεγαλης καταναλωσης ειναι αυτα. Πολυ το κουρασαμε για να πουμε το αυτονοητο.Οποιος θελει το pc του στους 100 μεγεια του με χαρα του.συστηματα που τρεχουν στους 100 εχουν μειωμενη διαρκεια ζωης στο μισο(Δειτε την καμπυλη) Από την αρχή λέμε οτι αντέχουν τα υλικά και οι κάρτες γιατί είναι σχεδιασμένες έτσι όπως κάποιες άλλες που αναφέρθηκαν (4890,480,580 κ.α).Άλλο να λέμε οτι προτιμάμε να έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες εννοείται και άλλο οτι θα χαλάσουν σε ένα χρόνο.Αν ήταν έτσι θα είχαμε μαζικά RMA σε Ivy των 105c tjmax και θα περιμέναμε και τους haswell.Μειωμένη διάρκεια ζωής μπορεί να έχουν αλλά δεν έχω δει πουθενά να αποδεικνύεται σε τέτοια προιόντα μαζικά ακόμα και με oc (μέσα σε λογικά πλαίσια και αφού τηρούνται κάποιοι κανόνες).Άσε που η 290 απευθύνεται κυρίως σε κοινό που αλλάζει hardware πολύ συχνά και δεν το απασχολεί. Οποιος θελει το οτι αρνητικο (θερμοκρασιες,καταναλωση,ηχος κλπ) μπορει να το βαφτιζει θετικο κανενα προβλημα αλλα να με πεισει για το αντιθετο δυσκολα. Δε το βάφτισε κανένας θετικό απλά άλλο το FUD για τις θερμοκρασίες. Ασχετο το τι παθενει ο καθενας (Το εδωσα σαν απαντηση απλα) . Το 1ο πραγμα που κοιταμε σε ενα troubleshooting μαντεψε... Ειναι οι θερμοκρασιες κι οταν ειναι 95~105 τι λεμε? Προβλημα θερμοκρασιων. Τότε είναι άσχετες και μεμονωμένες οι περιπτώσεις των 4850,570 etc που έδειξες πιο πάνω. day 1 δουλευε στους 95? Κι παλι σωστο δεν ειναι κι επειδη εσενα ηταν οκ σε αλλους τα επαιξαν μετα απο 2-3 χρονια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα