Προς το περιεχόμενο

NAS4Free προβληματα.....

NiVa013

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, είμαι απεγνωσμένος εδώ και πόσο καιρό. Προσπαθώ να στήσω ένα downloader torrent pc αλλά συνεχώς όλο και κάτι δε μου κάθεται. Τη πρώτη φορά το εγκατέστησα με την βοήθεια αυτού του βίντεο-http://www.youtube.com/watch?v=jLRkiElXUaw-, όλα μια χαρά, έβλεπε και ο υπολογιστής μου τον δίσκο του στο δίκτυο αλλά όταν ενεργοποίησα το Bittorrent δεν ξεκινούσε να κατεβάσει αρχεία. Στην δεύτερη προσπάθεια μου δεν αναγνωριζόταν ο δίσκος του στο δίκτυο μου. Δεν αντέχω άλλο, έχω φάει αρκετό χρόνο, αν υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει και ξέρει ας με βοηθήσει κάπως, αν είναι και από Θεσσαλονίκη κιόλας. Καλές γιορτές, ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται ότι θα γίνει επί πληρωμή αν κάτσει και ασχοληθεί, τίποτα δεν είναι τζάμπα. Τί και μετά? Ο χρόνος είναι χρήμα, οπότε ή χρόνο θα χάσω ή χρήμα. Δηλαδή πόσες ακόμα φορές θα πρέπει να το κάνω πάλι εγκατάσταση και να μην ξέρω τί γίνεται? Δεν αντέχω άλλο...

Δυστυχώς για μ' ένα το πρόγραμμα μου φαίνεται λίγο σύνθετο σαν τρόπο δημιουργίας ενός ZFS δίσκου και έχω κουραστεί τόσες φορές. Τί άλλο δηλαδή μου προτείνεις να κάνω? Έχω φτάσει στα όρια μου.................

Για να τα ξεκαθαρίσεις λίγο τα πράγματα για να βλέπει τον δίσκο στο δύκτιο σου θα πρέπει να φτιάξεις άλλον ένα φάκελο όπου εκεί θα μεταφέρεις τα αρχεία που κατεβάζεις. Μετά θα πρέπει να στήσεις ένα upnp server στον freenas ώστε να μοιράζει περιεχόμενο.

Η καλύτερη λύση είναι αυτή για μένα ώστε να παίζεις τα αρχεία σου μέσω τηλεόρασης.

Αν θέλεις να τα βλέπεις μέσω του pc τότε στήνεις ένα samba server η και ftp server και απλά κάνεις mount τον δίσκο σου.

Γενικά να σου πω για να μην πεδεύεσαι και για να μην δίνεις λεφτά για συνέχεια δεν πας να πάρεις κάποιον έτοιμο nas server όπως της qnap?

Τον έκανα samba server εφ' όσων είχα φτιάξει τους φακέλους που ήθελα και λειτουργούσε μια χαρά. Όχι δεν θέλω να δώσω λεφτά σε έτοιμη λύση, γιατί δεν είναι ότι δεν ξέρω από υπολογιστές (έχω και ένα hackintosh) απλώς σε αυτό το σημείο έχω κολλήσει. άσε που έδωσα εδώ και πόσο καιρό λεφτά για να φτιάξω το ήδη υπάρχον pc. Τόση μεγάλη διαφορά έχει το λειτουργικό από μια εταιρία?  

Γράψε όλες τις ανάγκες σου αναλυτικά όπως και την σύνθεση του PC

Μέχρι τωρα ξέρουμε για samba και torrent client

α για να το πω απο την αρχή, εάν το στήσω θα βάλω καθαρόαιμο freebsd

MOBO/CPU: Intel D510

RAM: 1GB

HDD: 500GB

Θέλω να έχει Bittorent και Samba. Αυτά νομίζω.

Τί εννοείς καθαρόαιμο freebsd? Τί διανομή θα εγκαταστήσεις δηλαδή? 

Τελικά κατάφερα την λειτουργία samba ενεργοποίησα το bittorrent, αλλά προσπαθώ να κατεβάσω torrent και δεν ξεκινάει. Τί μπορεί να φταίει?

Torrent και 1Gb ram δεν πανε μαζι, για zfs δεν υπάρχει κανένας λόγος σε αυτό το μέγεθος και χωρίς pool

Το zfs θέλει αρκετή ram, τουλάχιστον 4Gb

Όταν φτιάχνεις ένα pool υπάρχουν παρά πολλές επιλογές όσον αφορά την λειτουργία του filesystem

Τα πιο σημαντικά απο αυτά η ευθυγραμμιση δίσκου σε 4k (ashift 12) το compress lz4 η ακύρωση dedup, επιλογή τρόπου checksum, ένα USB stick για να το βάλεις σαν cache, vfs.zfs_max_ram

Το zfs ειναι πολύ δυνατό εργαλείο αλλά δεν ξέρω. Αν αξίζει τον κόπο σε τέτοια μεγέθοι

Το nas4free, freenas ειναι κουτσουρεμένο freebsd με ενα lighttpd

Φίλε μου εκτιμώ την προσπάθεια σου να με βοηθήσεις αλλά τα τελευταία που ανέφερες μου φαίνονται κινέζικα δυστυχώς! Για το θέμα της RAM μπορεί να διορθωθεί αν βάλω καμιά 4άρα σύνολο. Για τα υπόλοιπα που είπες προσπαθώ να καταλάβω! Δηλαδή ποιά άλλη διανομή FreeBSD υπάρχει, που να είναι καθαρόαιμη. Εγώ βασικά, ύστερα από ψάξιμο είδα όλοι στο Internet χρησιμοποιούν NAS4Free, και πιστεύω ότι με υπερκαλύπτει.   

Τα torrent clients έχουν και μια επιλογή για prefetch, ρίξε μια ματια τι κάνει και τι χρειάζεται, όπως σε ποσά byte σου έρχεστε το κάθε μέρος του torrent

Το ότι δουλεύει με 256 mb σημαίνει ότι ο δίσκος διαβάζει όλη την ώρα (άντε να γλιτώσει κάτι η cache του δίσκου) με να του εχεις αρκετή ράμ το ελαχιστοποιεί

Άρα μεγαλώνεις την διάρκεια ζωής του δίσκου, χαμηλή θερμοκρασία, λιγότερος θόρυβος κτλ κτλ

Ξέρεις θέλει και το κερνελ μερικά mb, η samba δες πως αλλάζει η ταχύτητα μεταφοράς ανάλογα με την ράμ, αν εχεις δε και έναν webserver ( για να δεις τα torrent σου ας πούμε ) εκεί να δεις τι κάνει σε 24/7

Για rsync δε, για backup πχ, εάν θες να κανεις την δουλειά σου σε ανθρώπινους χρόνους θες ράμ

Το άλλο με το rss δεν καταλαβαίνω την σχετικότητα με την ram πραγματικά, άρα αδυνατώ να σχολιάσω

Συγκεκριμένα για το πρόβλημα μου πιστεύω ότι φταίει το trigger port που μου το εμφανίζει κλειστό τελικά στην θύρα 51413 και δεν ξέρω πώς να το ενεργοποιήσω. Πήγα στις ρυθμίσεις του modem έκανα port triggering αλλά τίποτα ρε γμτ...

Συμφωνώ με τον martinoff. Αν και εγώ στο δικό μου έχω freenas 0.7.2 με ufs.

Όταν λέει καθαρόαιμο freebsd εννοεί κανονική unix like διανομή και όχι κουτσουρεμένη όπως τα nas4free και freenas.

Και όχι το freebsd δεν είναι λίνουξ. Το zfs θέλει μνήμη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...