Προς το περιεχόμενο

linux mint requirements

Silenzio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά,

έβαλα χτες σε εναν παλιο Pentum 4 την έκδοση mint 16. (δεν έχω ιδεα απο Linux απλα έχω διαβασει οτι ειναι πολυ ελαφρυα και για να αξιοποιησω το pc αλλα και να παρω μια ιδεα απο τη χρηση τους..)

τα ακριβη χαρακτηριστικα του pc ειναι p4 1,8ghz, 1 gb ram ddr 266 hz, hdd 40 gb ide και vga η nvidia 5200,

τα minimum requirements καλύπτονται αλλά το θέμα ειναι οτι κολλάει το pc σε σημείο που να καταντάει αδύνατη η χρήση του, με τέτοιο hardware ξεχνάω το linux ή έχω κάνει κάτι λάθος ?

(και τα xp ακόμα καλύτερα τρέχουν δηλαδη..)

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε μια διανομή , η οποία δεν είναι τόσο βαρια, π.χ  lubuntu,manjaro, mint debian.

Προσωπικά έχω βάλει σε λάπτοπ δεκαετίας manjaro και  είμαι ευχαριστημένος .

• Like 1

αν και τα επίσημα requirements ίδια τα βλέπω θα δοκιμάσω την έκδοση που αναφέρεις.

σε ευχαριστω.

έχεις την  Manjaro XFCE Edition ? λέει οτι ειναι πιο ελαφρυα απο τις αλλες..

manjaro xfce  με chromium   browser  rules  B) , γενικά ότι xfce διανομή έχω βάλει , xubuntu, mint debian xfce το λάπτοπ την σήκωνε και είναι ένα παλιό ασπιρε με 1ΓΒ και  amd sempron 2800, το μόνο που έχω πρόβλημα εινα με το wifi,το οποίο λύθηκε με την αγορά ενός  συμβατού usb wifi

• Like 1

παιδια την πέρασα την έκδοση manjaro και όντως καμμία σχέση τώρα δεν κολλάει και πάει καλα αλλα ενώ με την άλλη έκδοση που έβαλα είχε ιντερνετ αυτοματα εδω τιποτα, έχει ιδέα κανεις τι παίζει ?

επίσης στο libre office έχει μονο μια γλώσσα τα αγγλικα, τα ελληνικα δε μπορω να τα βαλω, να γράφει ελληνικα εννοω..με alt shift δε γίνεται δουλεια..

ηχο θα δοκιμασω στο σπιτι γιατι εδω δεν εχω ηχεια (το λεω γιατι καποτε δοκιμασα στο καλο μου pc να το κανω dual boot με ubuntu και τελικα δεν υπηρχαν οδηγοι για την καρτα ηχου μου οποτε το ακυρωσα)

πάντως μαρέσει αυτή η αλλαγη που βλέπω κατι καινούριο αλλα φαίνεται λίγο βουνό, αν έχετε κανεναν αξιόπιστο οδηγο για αρχη δωστε μου κανενα λινκ (οχι τυχαια στο google,  αυτο το κάνω ηδη εγω)

manjaro xfce  με chromium   browser  rules  B) , γενικά ότι xfce διανομή έχω βάλει , xubuntu, mint debian xfce το λάπτοπ την σήκωνε και είναι ένα παλιό ασπιρε με 1ΓΒ και  amd sempron 2800, το μόνο που έχω πρόβλημα εινα με το wifi,το οποίο λύθηκε με την αγορά ενός  συμβατού usb wifi

chromium ?

οκ προτιμω τον firefox  ποτε δεν συμπαθησα τον chromium .. η μανα μου δεν θελει chromium σε παλιο μηχανημα και την εβαλα firefox

Και εγώ σε atom με κάρτα γραφικών της πλάκας έχω βάλει lubuntu και πάει σχετικά καλά αλλά θέλει και αυτό τις ρυμισούλες του για να έρθει στα μέτρα σου.

• Like 1

Είμαι της άποψης αν το μηχάνημα είναι παλιό να μπαίνει διανομή με openbox....πιο light νομίζω δεν πάει...θέλει τον χρόνο του να το μάθεις και να το προσαρμόσεις αλλά η ταχύτητα είναι πολύ καλή...

• Like 1

σίγουρα θέλει χρόνο αλλα δε μου μπαίνει ιντερνετ οποτε να φανταστω οτι πρέπει να ψαξω drivers ? υπάρχει περίπτωση να μην δουλέψει ?

πάντως μαρέσει πολύ έτσι σαν πρώτη εμπειρια αυτο το διαφορετικο, χωρις να έχω ιδέα βέβαια..

Χρειάζεται να περάσεις τους drivers για την ασύρματη κάρτα. Η διαδικασία ειναι σχετικά ευκολη

Αφου μπήκες στο χώρο, θα σου προτεινα να ρίξεις μια ματιά και στο solydx ( http://solydxk.com/homeedition/solydx/ )

Πατάει σε debian και για de εχει xfce4. Κατεβασε την 32bit έκδοση

Οι συντελεστές εχουν πραγματικά κάνει το extra mile για τη διευκόλυνση των νέων χρηστών. Έχω δοκιμάσει, δουλέψει και ακομα δουλέυω διαφορες εκδόσεις με xfce. H solydx είναι κατά τη γνώμη μου η less buggy και most firendly out of the box. 

Αν ακομα δεν βρήκες λύση με τη γλώσσα, πες μου να δωσω οδηγίες. 

• Like 1

φίλε δεν έχω ασύρματη κάρτα, με καλώδιο το έχω στο νετ..προτείνεις δηλαδη να βάλω αυτη την έκδοση ? γιατι αυτη που προτεινε ο φιλος παραπανω δε μου κολλαει αλλα αν ειναι καλυτερη όπως λες και εύκολη για αρχη να τη δοκιμασω..

δε το έψαξα και πάρα πολυ γιατι δε βρηκα χρονο βέβαια αλλα αν μπορεις να βοηθησεις φυσικα και θα το ηθελα..το κυριοτερο βεβαια ειναι να τα καταφερω να μπει ιντερνετ..

Άκυρο αυτό που είπα για wifi. Κάτι διάβασα λάθος. 

H διανομή manjaro πατά σε arc ενω η solydx σε debian. Επειδή και οι δυο εχουν de xfce θα πηγαίνουν το ιδιο γρήγορα στο ιδιο μηχάνημα. Πρακτικά δεν θα δεις τεράστιες διαφορές. Δουλέυω και τις 2 αλλά πλεον προτιμώ την solydx για δικους μου λόγους. 

Για το θέμα της γλώσσας. 

1. Μπες στο manjaro
  2. Ανοιξε το μενου και στην ευρεση γράψε keyboard και επελεξε το.
  3. Στο νεο παραθυρο πήγαινε στο tab layout
  4. Στην περιοχή Keyboard Layout πάτα Add και πρόσθεσε Greek (simple) και πάτα οκ
  5. Στην περιοχή change layout option διάλεξε Alt+shift (ή οτι αλλο θες)
  6. Πάτα Close

Για να βλέπεις τη σημαία-γλώσσα:

• Κάνε δεξί κλικ σε κανό χώρο στην taskbar και διάλεξε Panel -> Add New Items
  • Βρες το Keyboard Layouts
  • Αυτό μπορείς να το κάνεις drag&drop εκεί που θες ή απλά πάτα το πλήκτρο +Add
  • Πάτα close και είσαι έτοιμος

Για το internet: Δεν εχω συναντήσει ουτε μια περιπτωση που κάποια συγχρονη διανομή Linux να μην βλέπει αυτόματα δίκτυο μεσω κάρτας δικτύου. Είσαι σίγουρος οτι εχεις συνδέσεις σωστά καλώδια και οτι η κάρτα δικτύου δεν είναι καμμένη; Έχεις ρυθμίσει το router να δίνει αυτόματα ip (dhcp on);

Άνοιξε ένα terminal (μενου -> Terminal Emulator) και δώσε την εντολή

lspci | grep Ethernet

πάτα enter και οτι σου βγάλει γράψε το εδω. Αν δεν σου βγάλει τιποτα γράψε 

lspci 

και οτι σου βγάλει γράψε το εδω. 

Μετά βλέπουμε

Επισης οταν βάλεις Internet να δοκιμάσεις ΚΑΙ τον chromium ΚΑΙ τον firefox. Αυτό γιατί σε παλιά μηχανήματα διαπιστώνω οτι συνήθως ο chromium "παίζει πιο στρωτά". Εννοείται οτι hd youtube video δεν θα τα βλέπει ετσι κι αλλιως (δεν ειναι θεμα software αλλα θεμα hardware). 

• Like 1

τότε που έγραψα το είχα πάρει στη δουλειά και δεν έμπαινε ιντερνετ οπότε δε ξερω τι ρυθμισεις έχει εκει (η καρτα δικτυου σιγουρα δεν ειναι καμενη) ενω πιο πριν σπιτι μου οταν δοκιμασα την εκδοση μιντ  κολλουσε βεβαια αλλα ειχε ιντερνετ.

τώρα το θέμα ειναι οτι το pc δεν μου ανοίγει απο τοτε που το εφερα σπιτι και κοιτάω για αρχη αυτο το θεματακι (θεωρω πως αν μου ανοιξει θα εχει ιντερνετ) και μετα θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα που μου είπες και ρυθμίσες αλλα θα τσεκάρω και το solydx (ηδη το έχω σε δισκακι έτοιμο)..

και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια σου :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...