Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια..εχω ενα θεμα..πριν λιγες μερες συνειδητοποιησα πως το ups μου ριχνει συνεχεια τον γενικο στον πινακα του σπιτιοιυ...δοκιμασα να το ελαφρυνω λιγο απο πριζες που εχω συνδεδεμενες επανω του δοκιμασα να το βαλω σε αλλη πριζα δοκιμασα να βγαλω ολες τις πριζες απο πανω και να βαλω το ups μονο του.παντα ριχνει τον γενικο...τι μπορει να φταιει? η ασφαλεια που εχει η μικρη το ups ειναι κομπλε αποσο δειχνει? να την αλλαξω ετσι κι αλλιως με αλλη καινουρια? μηπως φταιει κατι αλλο?συνδεσα ολες τις πριζες σε ενα πολυπριζο ασφαλειας τωρα τα παντα απο τον υπολογιστη και δουλευει μια χαρα και ο πινακας και ο υπολογιστης...να τοου αλλαξω μπαταρια μηπως βραχυκυκλωνει αυτο? το ups μου ειναι αυτο..

Digitus Line Interactive 1000VA UPS Model: DN-170021

Δημοσ.

Ετσι οπως το περιγράφεις για καποιο βραχυκύκλωμα με την μπαταρία μου κανεις , για αλλαξε ασφάλεια μηπως φτιάξεις , ποιο ups ειναι το εχεις καιρό ?

Δημοσ.

το εχω 5-6 χρονια...ειμαι πολυ ικανοποιημενος μαλιστα...μονο την μπαταρια του εχω αλλαξει μια φορα που ειχε θεμα και δεν φορτιζε...ειναι αυτο εδω...

fvhx.jpg

Δημοσ.

<p>καλημερα παιδια..εχω ενα θεμα..πριν λιγες μερες συνειδητοποιησα πως το ups μου ριχνει συνεχεια τον γενικο στον πινακα του σπιτιοιυ...δοκιμασα να το ελαφρυνω λιγο απο πριζες που εχω συνδεδεμενες επανω του δοκιμασα να το βαλω σε αλλη πριζα δοκιμασα να βγαλω ολες τις πριζες απο πανω και να βαλω το ups μονο του.παντα ριχνει τον γενικο...τι μπορει να φταιει? η ασφαλεια που εχει η μικρη το ups ειναι κομπλε αποσο δειχνει? να την αλλαξω ετσι κι αλλιως με αλλη καινουρια? μηπως φταιει κατι αλλο?συνδεσα ολες τις πριζες σε ενα πολυπριζο ασφαλειας τωρα τα παντα απο τον υπολογιστη και δουλευει μια χαρα και ο πινακας και ο υπολογιστης...να τοου αλλαξω μπαταρια μηπως βραχυκυκλωνει αυτο? το ups μου ειναι αυτο..</p> <p><span style="color:rgb(136,136,136);font-family:arial, sans-serif;font-size:13px;">Digitus Line Interactive 1000VA UPS Model: DN-170021</span></p> <p> </p>

φιλε μου οι μπαταριες μπορουν να δημιουργησουν τετοιο θεμα μονο αν εχουν διαρροη υγρων. Και αυτο το πιθανοτερο ειναι να σου ριχνει το ρελε προστασιας στον πινακα και οχι το γενικο. Στην καλυτερη θα εχει καψει varistor ή το κυκλωμα φορτισης της μπαταριας. Γενικα μπορει να ειναι πολλα και δεν ξερω αν σε συμφαιρει να το φτιαξεις

Τωρα ειδα οτι η ασφαλεια ειναι καλη. Μηπως να αλλαζες το καλωδιο που μπαινει στην πριζα;

Δημοσ.

@noobogadgetakias

Τα πολυκαιρισμένα Line Interactive και Online ups συνήθως ρίχνουν ασφάλειες όταν πατώσουν ή βραχυκυκλώσουν οι μπαταρίες τους.

Μπορείς να αποσυνδέσεις τις μπαταρίες του και να το συνδέσεις χωρίς φορτίο σε μια πρίζα να δεις αν κάνει τα ίδια.

Προσοχή στους φορτισμένους πυκνωτές.

@f_chronis

Οι μπαταρίες βραχυκυκλώνουν και αν στραβώσουν οι πλάκες τους, δεν είναι απαραίτητο να χάνουν υγρά.

/sc

Δημοσ.

Μαλλον ο συνδυασμός των απαντήσεων δίνει τη βέλτιστη λύση δοκιμής. Προχωρά μεχρι να εμφανιστεί το πρόβλημα να πεφτει γενικος

1. Με πολύμετρο μετράς την πριζα στην οποία συνδεεις το ups. Μετράς με πολύμετρο (φαση-ουδετερο, φαση-γειωση, ουδετερο-γειωση). Αν ειναι φυσιολογικά πήγαινε στο επομενο
  2. Αλλαζει καλώδιο τροφοδοσίας (τοίχος --> ups)
  3. Βγάζει μπαταρία και συνδεει ups χωρίς φορτιο. Αν ρίξει γενικό ειναι κάποιο mov (varistor) ή πλακέτα, οποτε θελει ηλεκτρονικό και ισως να μη φτιάχνει ή να μη συμφερει να φτιαχτει.
  4. Βαζει μπαταρία και συνδεει ups χωρίς φορτίο. Αν ρίξει γενικό ειναι μπαταρία θελει αλλαγη
  5. Συνδεει φορτίο ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΟΡΤΑΤΙΦ. Αν ρίξει γενικό τοτε ειναι η διαταξη μετά την μπαταρία (π.χ. πριζες εξόδου) που θελουν επισκευή
  6. Μέτρηση εξόδο με πολύμετρο (φαση-ουδετερο, φαση-γειωση, ουδετερο-γειωση). Αν ειναι φυσιολογικά πήγαινε στο επομενο
  7. Συνδεει κάποιο αλλο φορτίο, π.χ. οθόνη υπολογισή. Αν ρίξει γενικό τοτε ειναι πρόβλημα της οθόνης και ίσως συνδυαστικό με την πλακέτα του ups. 
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...