Vassilis_24 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα οι ποδηλάτες δε σέβονται κανένα ενώ αντιθέτως οι οδηγοί αυτοκινήτων σέβονται απόλυτα τους ποδηλάτες...Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει σε αυτό μόνο το θέμα, οι ποδηλάτες δεν μπορούν να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, δεν μπορούν να κυκλοφορούν μες στη μέση του δρόμου, δεν μπορούν να περνούν ξυστά από πεζούς ή αυτοκίνητα, επομένως δεν μπορούν να κυκλοφορούν ούτε στην άκρη του δρόμου, οπότε το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κάθονται ακίνητοι για να τους αρχίσουμε στις κλωτσιές!!!Δεν ξέρω αν ζείτε σε μια μαγική πόλη όπου υπάρχουν παντού ποδηλατόδρομοι, πάρτε ένα ποδήλατο και βγείτε στους δρόμους, είναι και καλή γυμναστική και μετά ελάτε να ξαναγράψετε τι κακή φάρα είναι αυτοί οι ποδηλάτες...Βέβαια, αν είχαμε ανάλογη κουβέντα για πεζούς ή μηχανόβιους πάλι στα ίδια θα καταλήγαμε πάνω κάτω, νομίζω ότι γενικά μας αρέσει να κατηγορούμε όλο τον κόσμο αντί να προσπαθήσουμε να τον καταννοήσουμε και να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο...
zeniath Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Είσαι στον δρόμο, ακολουθείς τον Κ.Ο.Κ. end of story Δεν είπε κανείς να μην είναι στον δρόμο. Τα γ@μημένα τα φανάρια να σέβονται μπορούν; Τα σήματα στον δρόμο; Ή μήπως ζητάμε πολλά. Στην τελική τα κλοτσίδια είναι για αν έρθει κανένας και πέσει πάνω σου ενώ παρανομούσε. Όπως θα αρχίσεις στα κλοτσίδια τον εκάστοτε οδηγό ΙΧ ή μοτό έτσι και τον ποδηλάτη. Χώρια ότι πολλοί που είναι με ποδήλατο δεν έχουν δίπλωμα για ΙΧ/Μοτό οπότε δεν έχουν ιδέα από Κ.Ο.Κ. άρα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στον δρόμο. Ναι για τις hitsterογκόμενες λέω που το παίζουν enviroment friendly against the pollution, οι άντρες συνήθως όλοι έχουν δίπλωμα. 5
mylo Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Είσαι στον δρόμο, ακολουθείς τον Κ.Ο.Κ. end of story Δεν είπε κανείς να μην είναι στον δρόμο. Τα γ@μημένα τα φανάρια να σέβονται μπορούν; Τα σήματα στον δρόμο; Ή μήπως ζητάμε πολλά. Στην τελική τα κλοτσίδια είναι για αν έρθει κανένας και πέσει πάνω σου ενώ παρανομούσε. Όπως θα αρχίσεις στα κλοτσίδια τον εκάστοτε οδηγό ΙΧ ή μοτό έτσι και τον ποδηλάτη. Χώρια ότι πολλοί που είναι με ποδήλατο δεν έχουν δίπλωμα για ΙΧ/Μοτό οπότε δεν έχουν ιδέα από Κ.Ο.Κ. άρα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στον δρόμο. Ναι για τις hitsterογκόμενες λέω που το παίζουν enviroment friendly against the pollution, οι άντρες συνήθως όλοι έχουν δίπλωμα. ναι πρέπει να έχεις επαγγελματικό δίπλωμα για να γνωρίζεις ότι στο στοπ και στο κοκκινο φαναρι πρεπει να σταματάς. έλα πες την αλήθεια, μικρός έπεφτες συνέχεια από το ποδηλατο σου και τα άλλα παιδακια σε κορόιδευαν γιαυτό και το μίσος προς τους ποδηλάτες, δεν εξηγείτε αλιώς 1
tehAllantin Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Zeniath, σοβαρα τώρα ομως! Δοκίμασες να πας με ποδήλατο απο το ένα σημείο Α ως ένα σημείο Β;; Σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Ελληνική πόλη! Θα αναθεωρησεις Μαλάκες υπάρχουν παντού φυσικά. ΤΩΡΑ, στη Λάρισα υπάρχει "ποδηλατόδρομος" σε ένα δρόμο (Παπαναστασίου) που στην ουσία είναι μέρος του πεζοδρομίου με διαφορετικό χρώμα πλάκα και σηματοδότηση για την πορεία (τα κλασσικά βελάκια). ΛΟΙΠΟΝ, παρακαρισμένα αυτοκίνητα, ΠΕΖΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ, ποδήλατα, μηχανάκια, πωλητές διάφορων ειδών, βροντόσαυροι, το τσίρκο μεντράνο.. Μόνο καρεκλοκαθίσματα που δεν έχουν βγάλει πάνω στον ποδηλατόδρομο. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καμία παιδεία ΠΟΛΛΟΙ απο τους ποδηλάτες όπως και οι πεζοί/οδηγοί αυτοκινήτων/ταξι/αστικών, καταστηματάρχες κλπ. Ο καθένας πατάει πάνω στον άλλον γιατί είμαστε καβλάντιδες. Αυτάαααα 3
Ntinaras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 ξεκιναω να παω με το ποδηλατο απο το Χ μερος στο Ψ μερος αν παω απο το δρομο θα με βριζουν τα αυτοκινητα που τους καθυστερω και θα κινδυνευω ασε που εχει παντου παρανομα παρκαρισμενα που κλεινουν 1-2 λωριδες αν παω απο το πεζοδρομιο ειτε θα κανω 2 μερες ειτε θα πατησω κανεναν αν παω απο τις ελαχιστες ποδηλατολωριδες που υπαρχουν θα πηγαινω σαν ανθρωπος,μεχρι που θα πετυχω πεζο ,που θα γκρινιαζει κιολας που τολμησακ αι χρησιμοποιησα τη ποδηλατολωριδα,η κανα παρκαρισμενο που την κλεινει ολη τι να κανω? να κουβαλαω ενα μαδερι να σπαω παρκαρισμενα και ενα αλυσσοπριονο να κοβω τους πεζους που δε κανουν ακρη?
lepaterious Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Ρε παιδια μην ειστε των ακρων.... Εισαι πανω στον δρομο με το ποδηλατο?Βλεπεις κοκκινο φαναρι σταματας και εσυ γιατι θα σε μαζεψει κανα αμαξι που ερχεται απο δεξια αριστερα και γιατι να κανεις φονια τον αλλον. Το φαναρι ισχυει και για σενα εκτος αμα εισαι ζωο... Εισαι σε πεζοδρομιο γιατι στην Ελλαδα δεν παιζουν ποδηλατοδρομοι δεν πας με 300 πας με μια μικρη φυσιολογικη ταχυτητα και προσεκτικα....Μπορει να πεταχτει κανα παιδακι απο πουθενα Μην το παιζεις θιγμενος αγαπητε ποδηλατη γιατι εσυ δεν τρως κινηση περνας αναμεσα απο αμαξια κτλ ενω ο οδηγος του αυτοκινητου εχει φαει κινηση και τα νευρα του ειναι πανω απο το κεφαλι οποτε μην προκαλεις χωρις λογο και μην κανεις οτι σου κα....ει.... Χτες με το που αναψε πρασινο και ξεκιναω πεταγεται απο τα αριστερα ενας ποδηλατης που δεν σταματησε στο φαναρι και παραλιγο να τον χτυπησω και ο αχρηστος ελληναρας μου πεταει και ατακα "προσεχεεεεεεε" εχει χαρη που ειμαι ειρηνιστής αλλος θα τον ακολουθουσε και θα παιζανε μπατσες μετα... 1
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Χαίρομαι που βλέπω απόψεις κατά του τρόπου που συμπεριφέρονται οι ποδηλάτες. Πραγματικά δεν το περίμενα. Ναι πρέπει να τους προσέχουμε όταν τους πετυχαίνουμε με κάνα αμάξι γιατί δεν έχουν καθόλου ασφάλεια πάνω στο ποδήλατο, αλλά εννοείται πως και εκείνος πρέπει να σκέφτεται έστω και κάποια στοιχειώδη πραμματα πριν το καβαλήσει μέσα σε κεντρικούς δρόμους. Καταρχήν υπάρχει ΚΟΚ για τα ποδήλατα. Το γνωρίζει κανείς αυτό; Ποιος να το γνωρίζει αφού δεν έχει αξιωθεί κανένας μπάτσος να σταματήσει έστω έναν ποδηλάτη που θα κυκλοφορεί σαν μαλάκας πέρα δόθε στη μέση του δρόμου, παρέα με άλλους 5 δίπλα δίπλα (πράγμα που απαγορεύεται από το νόμο) και χωρίς φώτα! Και δε σχολιάζω το βρωμόστωμα που ανοίγουν μερικοί επειδή το έχουν καβαλήσει το καλάμι που καβαλάνε ποδήλατο μεσα στις πόλεις και θεωρούν τον εαυτό τους πάνω από όλους (έχω και καλά προτεραιότητα επειδή είμαι ποδήλατο) και με οικολογική συνείδηση. Ειδικά αυτό με τους οικολόγους με τσιτώνει αφάνταστα και θέλω να σπάσω κεφάλια, διότι ο ίδιος ο ποδηλάτης αύριο θα πάρει το αμάξι του για να πάει στη δουλειά του και αμφιβάλλω αν θα σεβαστεί και τους ποδηλάτες που θα πετύχει ύστερα από την κίνηση και την ταλαιπωρία που θα έχει φάει στο δρόμο από διάφορους μαλάκες με αυτοκίνητα και μηχανάκια. Και για το ότι έχουν προτεραιότητα ναι δεν αντιλλέγω, και οι πεζοί έχουν αλλά δε θα φταίει κανένας αν πατήσει κάποιον πεζό που θα πεταχτεί στη μέση του δρόμου στα καλά καθούμενα χωρίς να πρόσέξει και στην τελική βρε στόκε πεζέ/ποδηλάτη εσύ θα σκοτωθείς όχι το αυτοκίνητο, σκέψου και λίγο την δίκή σου ασφάλεια και βάλε και όρια μέχρι εκεί που σε παίρνει. Αλλιώς άντε στο χωριό σου να κάνεις όσο ποδήλατο θες. 1
elenh22 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Γεια σας. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση περί του θέματος και οποίος γνωρίζει απαντάει. Πριν δυο μέρες καθώς οδηγούσα το όχημα μου με 20χμ. το πολύ σε μια πλατεία και εννοείτε πως δέξια και αριστερά είχε παρκαρισμένα οχήματα, ξαφνικά βγαίνει μπροστά από ένα παρκαρισμένο Βουνάκι ένας ποδήλατης ο οποίος κατέβηκε από το πεζοδρόμιο χωρίς να ελέγξει, σε αυτήν την περίπτωση ποιος φταίει εγώ? ή ο ποδήλατης?, γιατί μου προκάλεσε κάποιες ζημιές στο όχημα η οποίες θέλουν φτιάξιμο... Υ.Γ. Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων...
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Αυτός, το θέμα είναι φώναξες τροχαία να κάνει καταγραφή του περιστατικού; Αλλιώς ούτε ζωγραφιστό δεν θα τον δεις ξανά. 1
elenh22 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 ξέρω και το όνομα του και που μένει... το θέμα είναι ότι μου το παίζει λίγο τρελίτσα ότι και κάλα επειδή εγώ οδηγούσα όχημα και έχω δώσει εξέτασης για το δίπλωμα και αυτός όχι γιατί έχει ποδήλατο θα έπρεπε να τον προσέξω εγώ, και μιλάμε για μια απόσταση 2μετρων και όχι καταμέτωπο άλλα στην αριστερή πλευρά του οχήματος
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Βρε την αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό την φέρατε; Αν δεν την φέρατε δεν έχει γίνει καταγραφή, άρα επίσημα δεν υπήρξε καν το περιστατικό ώστε να τον κυνηγήσεις. Οι ποδηλάτες γενικά το παίζουν τρελίτσα. Δεν προσέχουν καθόλου και πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να τους προσέξουμε. Μην ψάξεις να βρεις άκρη.
Ghost_Rider Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Σημερα πηγα να περασω απεναντι αφου το φαναρι για τους πεζους ηταν πρασινο και ενας ποδηλατης παρολο που ειναι κοκκινο ο δρομος οπως ετρεχε πηγε να με χτυπησει και το απεφυγα τελευταια στιγμη. Μου εχει τυχει και σε πεζοδρομο παλι το ιδιο. Αληθεια τι θα γινει αν σε χτυπησει και στο 1ο παραδειγμα αλλα και σε πεζοδρομο; Και σε τραυματισει(πχ σπασεις κανα χερι, δοντια, οπως πεσεις); Τι γινεται σε μια τετοια περιπτωση; Λιγοι ειναι οι ποδηλατες που σεβονται παντως τον κοκ. Ειδικα φαναρια διαβασεις κλπ παρα πολλοι κανουν οτι γουσταρουν. λεει αντιο ζωη
blazar Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 λεει αντιο ζωη lol Απάντηση μετά από σκέψη 3,5 ετών;
Ghost_Rider Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 lol Απάντηση μετά από σκέψη 3,5 ετών; οταν εισαι σε καλο ποστο...
γροσερισοπ Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2017 δυσκολια πίανεται ο ποδηλάτης συνήθως θα γίνουν καπνός (όσο σέβονται τα φανάρια τόσο θα σεβαστούν και εσένα)... λόγω κένων στους νόμους..ακόμα και οι ασφαλιστικές καμιά φορά δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν εμπλέκεται ποδηλάτης στο ατύχημα... όταν είναι να τον πληρώσουν... (πληρώνεται για πλάκα.. και ακριβά..εχω δει ζημιά του 100άρικου να καταφέρνει ο αλλος να παίρνει τα δεκαπλασια.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα