dpress Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Και το πιςτολακι για τα μαλιά το ίδιο καίει.. Άλλο όμως να καίει σερί μια ωρα χωρις διακοπή ένα θερμαντικο σώμα και άλλο ανάλογα με τη θερμοκρασία που πιάνει και ρυθμίζει ο ηλεκτρονικός θερμοστατης.. 1
teodor_ch Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Και το πιςτολακι για τα μαλιά το ίδιο καίει.. Άλλο όμως να καίει σερί μια ωρα χωρις διακοπή ένα θερμαντικο σώμα και άλλο ανάλογα με τη θερμοκρασία που πιάνει και ρυθμίζει ο ηλεκτρονικός θερμοστατης.. ακριβώς το ίδιο καίει. μπράβο για το πρόβλημα που αναφέρεις ιδού το αποτέλεσμα της επιστήμης http://www.skroutz.gr/c/1499/Aerotherma.html?from=catspan&keyphrase=%CE%B1%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF απο 10 ευρώ ξεκινάνε
samth8 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Σήμερα το έστησα και το δοκίμασα για αρκετές ώρες. Γενικά ικανοποιημένος είμαι, είναι αυτό που έψαχνα. Το χρησιμοποιώ στο δωμάτιο μου (πιστεύω είναι γύρω στα 12 τμ μόνο), σε ένα σπίτι 40ετίας με πολύ χάλια μόνωση. Εξαρχής το έχω ρυθμίσει στους 30 C. Ουδέποτε δεν έπιασε την θερμοκρασία για να κλείσει απο τον θερμοστάτη. Παρόλα αυτά, το δωμάτιο μου ζεστάθηκε για τα καλά (ΟΚ... οι 30 C είναι λίγο υπερβολή, και πιστεύω αν το αφηνα και αλλες ώρες καποια στιγμή θα σβήσει)...Το μεγαλύτερο του μείον κατ'εμέ, όσον αφορά την απόδοση είναι ότι σχετικά αργεί να δώσει θερμοκρασία. Δηλ. απο τι βλέπω δεν ειναι για να το ανάψεις μισή ώρα το πρωί για να ετοιμαστείς για την δουλεία. Θέλει την ώρα του... Για τετοιες περιπτώσεις ίσως μια σόμπα χαλαζία να ταν καλύτερη. Μέχρι χθές άναβα το aircodition, αλλά σαν ποιότητα προτιμάω 1000 φορές αυτόν τον θερμοπομπό. Ούτε θόρυβος, και η ποιότητα της ζέστης μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που ανάβαμε καλοριφέρ!! Συμφωνώ ότι θα χρειαζόταν ενα χερούλι, γιατί ειδικά οταν είναι ζεστός δεν πιάνεται εύκολα για να μεταφερθεί. Όσον αφορά τον θερμοστάτη την επόμενη φορά θα ελατωσω την θερμοκρασία για να γλυτώσω και $$ απο τον θερμοστάτη. Αυτά, απο μένα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, ευχαριστώ αυτόν που άνοιξε το thread. YΓ. Δεν ξέρω άν έχει σημασία, τώρα που έπαιξα λίγο με τον θερμοστάτη, παρατήρησα ότι κλείνει στους 23 C. Δηλαδή μετά από 3-4 ώρες αυτή είναι η θερμοκρασία που έχει πιάσει το δωμάτιο μου.
dpress Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Αν διαβάσεις και το βιβλιαράκι θα δεις ότι γράφει πως δεν έχει νόημα να το βάλεις στους 30 βαθμούς γιατι δεν πρόκειται να τους πιάσει ποτε. Η λογική του θερμοπομπού ειναι να τον έχεις ανοικτό συνέχεια σε μια λογική θερμοκρασία. Εγω το έβαλα μεταξύ 17-20 και πράγματι στο δωμάτιο ανέβηκε η θερμοκρασία και ο θερμοπομπός έσβησε. Το βράδυ το γύρισα στο Eco το πρωί ηταν χλιαρος προς το κρύο με σβηστό στο λαμπάκι και στο δωμάτιο δεν είχα τις πολικές θερμοκρασίες. Πριν το θερμοπομπο το πρωί άνοιγα το αερόθερμο των 20 ευρω και των 2000watt στο φουλ και το έπαιρνα αγκαλιά για κανα μισάωρο... Και έμενε ετσι για καμια ωρα μεχρι να φύγω για τη δουλεια ή για κανα τρίωρο τετραώρο τα ΣΚ
teodor_ch Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Σήμερα το έστησα και το δοκίμασα για αρκετές ώρες. Γενικά ικανοποιημένος είμαι, είναι αυτό που έψαχνα. Το χρησιμοποιώ στο δωμάτιο μου (πιστεύω είναι γύρω στα 12 τμ μόνο), σε ένα σπίτι 40ετίας με πολύ χάλια μόνωση. Εξαρχής το έχω ρυθμίσει στους 30 C. Ουδέποτε δεν έπιασε την θερμοκρασία για να κλείσει απο τον θερμοστάτη. Παρόλα αυτά, το δωμάτιο μου ζεστάθηκε για τα καλά (ΟΚ... οι 30 C είναι λίγο υπερβολή, και πιστεύω αν το αφηνα και αλλες ώρες καποια στιγμή θα σβήσει)... Το μεγαλύτερο του μείον κατ'εμέ, όσον αφορά την απόδοση είναι ότι σχετικά αργεί να δώσει θερμοκρασία. Δηλ. απο τι βλέπω δεν ειναι για να το ανάψεις μισή ώρα το πρωί για να ετοιμαστείς για την δουλεία. Θέλει την ώρα του... Για τετοιες περιπτώσεις ίσως μια σόμπα χαλαζία να ταν καλύτερη. Μέχρι χθές άναβα το aircodition, αλλά σαν ποιότητα προτιμάω 1000 φορές αυτόν τον θερμοπομπό. Ούτε θόρυβος, και η ποιότητα της ζέστης μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που ανάβαμε καλοριφέρ!! Συμφωνώ ότι θα χρειαζόταν ενα χερούλι, γιατί ειδικά οταν είναι ζεστός δεν πιάνεται εύκολα για να μεταφερθεί. Όσον αφορά τον θερμοστάτη την επόμενη φορά θα ελατωσω την θερμοκρασία για να γλυτώσω και $$ απο τον θερμοστάτη. Αυτά, απο μένα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, ευχαριστώ αυτόν που άνοιξε το thread. YΓ. Δεν ξέρω άν έχει σημασία, τώρα που έπαιξα λίγο με τον θερμοστάτη, παρατήρησα ότι κλείνει στους 23 C. Δηλαδή μετά από 3-4 ώρες αυτή είναι η θερμοκρασία που έχει πιάσει το δωμάτιο μου. ακόμα και χάλια air/con να έχεις ένα συντελεστή 1:2.5 θα τον έχει οπότε για την ίδια ακριβώς θερμότητα θα καταναλώνεις πλέον 2.5 φορές περισσότερο ρεύμα ζέσταινε το δωμάτιο αρχικά με το air/con και μετά βάζε την αντίσταση αφού σε ενοχλεί πολύ ή απλά περίμενε το λογαριασμό της ΔΕΗ
xRs Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Το γράφω και εδώ μιας και έχω όρεξη Οποιοδήποτε θερμαστήρι και να αγοράσετε με ηλεκτρική αντίσταση για την ίδια θερμότητα θα καταναλώσουν το ίδιο ρεύμα. (1:1 απόδοση) Τα χρήματα τα δίνετε για τον τρόπο (αέρα, ακτινοβολία, όγκο, χρώμα, σχήμα θερμαστηριού) με τον οποίο θα πάρετε τη ζέστη ακριβώς το ίδιο καίει. μπράβο για το πρόβλημα που αναφέρεις ιδού το αποτέλεσμα της επιστήμης http://www.skroutz.gr/c/1499/Aerotherma.html?from=catspan&keyphrase=%CE%B1%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF απο 10 ευρώ ξεκινάνε Καλήμερα, Επειδή διαβάζοντας το thread είδα αρκετές φορές να συγχέεται η κατανάλωση μιας οποιαδήποτε συσκευής με ηλεκτρική αντίσταση με τον τρόπο που αποδίδει τη θερμότητα στο περιβάλλον και να φτάνουμε πολύ εύκολα στο συμπέρασμα ότι σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο μιας και μιλάμε για ωμικές αντιστάσεις (όπου η απόδοση σε κάθε περίπτωση είναι <1) θα ήθελα να αναφέρω ένα ακραίο παράδειγμα για προβληματισμό... Δηλαδή αν βάλουμε πιστεύετε σε ένα χώρο 15 μ2 ένα θερμοπομπό 2000W, μια εστία ηλεκτρικής κουζίνας η οποία καταναλώνει επίσης 2000W (μπορούμε ακόμα να βάλουμε και μία κατσαρόλα απάνω αν θέλετε ) ή ακόμα και το πιο ακραίο, μία λάμπα πυρακτώσεως 2000W το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ως προς τη θερμοκρασία του χώρου μας μετά από μία συγκεκριμένη ώρα? Είναι το ίδιο το αποτέλεσμα μία μικρής επιφανείας αντίστασης που τοπικά φτάνει μερικές χιλιάδες βαθμούς κελσίου(!) με μία αντίσταση που μέσω διαχύτη αλουμινίου (για ψύκτρα πρόκειται στην ουσία επιφανείας πχ 1 μ2) κρατάει μία θερμοκρασία <100 βαθμών Κελσίου σε όλη την επιφάνειά της? Για να μη θεωρηθεί ότι υποστηρίζω τη θέρμανση με ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα αντίστασης, να αναφέρω ότι φυσικά και δεν αποτελεί οικονομικό τρόπο θέρμανσης.. απλά είναι μία καλή επικουρική λύση ανάγκης όταν οι ανάγκες είναι αυξημένες Η μόνη συμφέρουσα, ως προς την απόδοση, σε κάθε περίπτωση λύση είναι η αντλία θερμότητας (είτε με εναλλάκτη αέρος-αέρος -κοινώς AC- είτε με εναλλάκτη αέρος-νερού) μιας και ο βαθμός απόδοσης μπορεί σε μικρά καλά inverter μοτέρ να ξεπεράσει πρακτικά και το 4... Με τα όποια επακόλουθα μειονεκτήματα φυσικά τα οποία ανήκουν σε άλλη συζήτηση 3
harisman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Σήμερα το έστησα και το δοκίμασα για αρκετές ώρες. Γενικά ικανοποιημένος είμαι, είναι αυτό που έψαχνα. Το χρησιμοποιώ στο δωμάτιο μου (πιστεύω είναι γύρω στα 12 τμ μόνο), σε ένα σπίτι 40ετίας με πολύ χάλια μόνωση. Εξαρχής το έχω ρυθμίσει στους 30 C. Ουδέποτε δεν έπιασε την θερμοκρασία για να κλείσει απο τον θερμοστάτη. Παρόλα αυτά, το δωμάτιο μου ζεστάθηκε για τα καλά (ΟΚ... οι 30 C είναι λίγο υπερβολή, και πιστεύω αν το αφηνα και αλλες ώρες καποια στιγμή θα σβήσει)... Το μεγαλύτερο του μείον κατ'εμέ, όσον αφορά την απόδοση είναι ότι σχετικά αργεί να δώσει θερμοκρασία. Δηλ. απο τι βλέπω δεν ειναι για να το ανάψεις μισή ώρα το πρωί για να ετοιμαστείς για την δουλεία. Θέλει την ώρα του... Για τετοιες περιπτώσεις ίσως μια σόμπα χαλαζία να ταν καλύτερη. Μέχρι χθές άναβα το aircodition, αλλά σαν ποιότητα προτιμάω 1000 φορές αυτόν τον θερμοπομπό. Ούτε θόρυβος, και η ποιότητα της ζέστης μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που ανάβαμε καλοριφέρ!! Συμφωνώ ότι θα χρειαζόταν ενα χερούλι, γιατί ειδικά οταν είναι ζεστός δεν πιάνεται εύκολα για να μεταφερθεί. Όσον αφορά τον θερμοστάτη την επόμενη φορά θα ελατωσω την θερμοκρασία για να γλυτώσω και $$ απο τον θερμοστάτη. Αυτά, απο μένα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, ευχαριστώ αυτόν που άνοιξε το thread. YΓ. Δεν ξέρω άν έχει σημασία, τώρα που έπαιξα λίγο με τον θερμοστάτη, παρατήρησα ότι κλείνει στους 23 C. Δηλαδή μετά από 3-4 ώρες αυτή είναι η θερμοκρασία που έχει πιάσει το δωμάτιο μου. Καλησπέρα παιδιά, παρέλαβα κι εγώ εχθές. Γενικά οι εντυπώσεις είναι παρόμοιες με του φίλου που κάνω quote. Γενικά πάντως έχει ώραίο design, δείχνει ποιοτική κατασκευή (δεν είναι τυχαία τα 5 χρόνια που δίνουν....) και εκπέμπει μια "γλυκιά" ζέστη. Πάντως αργεί να αποδώσει, οπότε δεν έιναι για γρήγορη θέρμανση ενός χώρου αλλά παράγει ζέστη που μένει (ως το καλοριφερ πετρελαίου). Επι του πρακτέου. Επειδή παιδευτηκα να το βρω, τα ποδαράκια κουμπώνουν στην συσκευή πιέζοντας τις ασφάλειες, προσεκτίκα προς το εσωτερικό της συσκευής, οπότε και ασφαλίζουν. Για το χερούλι που λέτε, στην συσκευασία με τα ποδαράκια, έχει και 1 λευκό χερούλι με 2 βιδάκια, που βιδώνουν στο πάνω μέρος της συσκευής (θα δείτε ότι έχει 2 οπές για βίδα στο άνω-πίσω μέρος της συσκευής). Αντε να τους χαιρόμαστε.......!!!!
samth8 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, παρέλαβα κι εγώ εχθές. Γενικά οι εντυπώσεις είναι παρόμοιες με του φίλου που κάνω quote. Γενικά πάντως έχει ώραίο design, δείχνει ποιοτική κατασκευή (δεν είναι τυχαία τα 5 χρόνια που δίνουν....) και εκπέμπει μια "γλυκιά" ζέστη. Πάντως αργεί να αποδώσει, οπότε δεν έιναι για γρήγορη θέρμανση ενός χώρου αλλά παράγει ζέστη που μένει (ως το καλοριφερ πετρελαίου). Επι του πρακτέου. Επειδή παιδευτηκα να το βρω, τα ποδαράκια κουμπώνουν στην συσκευή πιέζοντας τις ασφάλειες, προσεκτίκα προς το εσωτερικό της συσκευής, οπότε και ασφαλίζουν. Για το χερούλι που λέτε, στην συσκευασία με τα ποδαράκια, έχει και 1 λευκό χερούλι με 2 βιδάκια, που βιδώνουν στο πάνω μέρος της συσκευής (θα δείτε ότι έχει 2 οπές για βίδα στο άνω-πίσω μέρος της συσκευής). Αντε να τους χαιρόμαστε.......!!!! Φίλε μου thanks για το tip του χερουλιού, δεν ήξερα τί ήταν αυτό , και δεν του είχα δώσει πολύ σημασία.
skar1983 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Για το χερούλι που λέτε, στην συσκευασία με τα ποδαράκια, έχει και 1 λευκό χερούλι με 2 βιδάκια, που βιδώνουν στο πάνω μέρος της συσκευής (θα δείτε ότι έχει 2 οπές για βίδα στο άνω-πίσω μέρος της συσκευής). Αντε να τους χαιρόμαστε.......!!!! Βγαλε μια φωτο για το χερουλι αν μπορεις. Πραγματικα δεν εχω καταλαβει την χρηση του...
teodor_ch Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δηλαδή αν βάλουμε πιστεύετε σε ένα χώρο 15 μ2 ένα θερμοπομπό 2000W, μια εστία ηλεκτρικής κουζίνας η οποία καταναλώνει επίσης 2000W (μπορούμε ακόμα να βάλουμε και μία κατσαρόλα απάνω αν θέλετε ) ή ακόμα και το πιο ακραίο, μία λάμπα πυρακτώσεως 2000W το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ως προς τη θερμοκρασία του χώρου μας μετά από μία συγκεκριμένη ώρα? Εάν ο χώρος έχει μηδενικές απώλειες τότε ναί. Κάποια στιγμή θα μεταφερθεί η θερμότητα απο την εστία της κουζίνας στο χώρο. Αν και δε πρότεινε κανείς να ανοίγουμε τα μάτια, ο ηλεκτρικός φούρνος με το αερόθερμο είναι μια μέση λύση. Αν και τα αερόθερμα ξεκινάνε απο πολύ χαμηλά. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι τα >50 ευρώ που δίνουμε σε αυτή τη περίπτωση είναι ΟΧΙ για οικονομία αλλά για άλλου λόγους. Πόσο μάλλον όταν κάποιος έχει ήδη A/C !!! 1
xRs Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Εάν ο χώρος έχει μηδενικές απώλειες τότε ναί. Κάποια στιγμή θα μεταφερθεί η θερμότητα απο την εστία της κουζίνας στο χώρο. Αν και δε πρότεινε κανείς να ανοίγουμε τα μάτια, ο ηλεκτρικός φούρνος με το αερόθερμο είναι μια μέση λύση. Αν και τα αερόθερμα ξεκινάνε απο πολύ χαμηλά. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι τα >50 ευρώ που δίνουμε σε αυτή τη περίπτωση είναι ΟΧΙ για οικονομία αλλά για άλλου λόγους. Πόσο μάλλον όταν κάποιος έχει ήδη A/C !!! Ναι το παραπάνω ισχύει μόνο για ένα σύστημα που βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Μιλάμε δηλαδή για ένα ιδανικό σύστημα με τέλεια μόνωση, σε σταθερή θερμοκρασία κλπ κλπ... κάτι που δεν ισχύει φυσικά για το χώρο μας για τον οποίο και έφερα το -ακραίο επαναλαμβάνω- παράδειγμα και το οποίο και μας ενδιαφέρει Και φυσικά ένας θερμοπομπός δεν προσφέρει καμία οικονομία σε σχέση με ένα φτηνό αερόθερμο (σε πλήρη λειτουργία μόνο βέβαια γιατί το αερόθερμο με το φτηνιάρικο μηχανικό θερμοστάτη έχει πολύ μεγαλύτερη θερμική αδράνεια επομένως σε πολύωρη χρήση υπάρχει τελικά διαφορά ως προς την κατανάλωση!) Όμως και η ποιότητα θέρμανσης δεν είναι τελικά και η ίδια.. δηλαδή το αερόθερμο θα ξηράνει τελικά την ατμόσφαιρα ενώ ένα ένας θερμοπομπός ή ένα καλοριφέρ λαδιού όχι Επομένως ο καθένας μπορεί να κρίνει με βάση την περίπτωσή του και τις προτεραιότητές του το κατά πόσο τα >50 ευρώ αξίζουν τη διαφορά ή όχι Επίσης αν έχεις ήδη κλιματιστικά, αλλά κάποιες ημέρες του χρόνου χρειάζεσαι κάποια KW επιπλέον θερμότητας λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών τότε τα ηλεκτρικά θερμαντικά είναι μία πολύ καλή λύση μιας και το κόστος τους είναι κλάσμα του κόστους αγοράς/τοποθέτησης/συντήρησης ενός επιπλέον κλιματιστικού
Προτεινόμενες αναρτήσεις