Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσοχή με τα υποστρώματα και τις ηλεκτρικές κουβέρτες λόγο ζέστης στα επίμαχα σημεία δεν θα μείνει σπ@ρμ@.

• Like 3
  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειται παρεις convector 2000W 100ΕΥΡΩ ειται 350 ευρω στα ιδια watt ειναι το ιδιο πραγμα...

Εξαιρετικος ειναι και της Lidl στα 40 ευρω με ψηφιακο θερμοστατη και προγραμματιστη...το εχω και λειτουργει 10 ωρες την ημερα και σε 30 τμ με εξαιρετικη μονωση (βγηκαν κουφωματα αλουμινιου και μπηκαν pvc 9 θαλαμικα με triplex τζαμι) στα 1200watt ρυθμιση κραταει 23 βαθμους ανετα .... δυστηχως ομως ο κοσμος δεν εχει ουτε αυτα τα 200-300-400 πολλες φορες ευρω για το χειμωνα ειδικα στα βορεια...της  χωρας. Και δεν εκαναν τιποτα...ας μοιραζαν κουβερτες του στρατου ας εκαναν ΚΑΤΙ...δεν κανουν τιποτα. Μετα ο κοσμος τους φταιει που λεει για τη χουντα , να βλεπεις απο τα παραθυρα τους γειτονες-γεροντες να κυκλοφορουν σπιτι με τα μπουφαν...αγροτες απο τα 12 τους και στα 80 τους να μηνε χουν να ζεσταθουν...ποσο αγνομωνη χωρα ρε γμτ

• Like 3
Δημοσ.

Ας πω κάτι παραπάνω από αυτά που είπα ειδικά για τα υποστρώματα και τις κουβέρτες.

Το υπόστρωμα είναι μάλλον καλύτερο γιατι η θερμότητα δε φεύγει προς τα κάτω μια και είναι το στρώμα και πάει όλη προς τα πάνω που είσαι εσύ. Με την κουβέρτα η μισή θερμότητα θα πηγαίνει σε σένα και η μισή θα φεύγει εκτός του κρεβατιού. Η κουβέρτα θα βόλευε αν κάποιος θέλει να ξαπλώνει στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση όμως γιατί είναι πιο φορητή. Το υπόστρωμα αν το βάλεις το ΄βαλες. Δε γίνεται να στρώνεις και να ξεστρώνεις κάθε φορά.

Όσον αφορά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι σαν ένα οποιοδήποτε καλώδιο. Αμελητέα μάλλον. Το κινητό θα πρέπει να είναι χιλιάδες φορές πιο δυνατό όσον αφορά τα μαγνητικά πεδία και το έχουμε στο κομοδίνο διπλα μας το βράδυ.

Τώρα για τη ζέστη στα ειδικά σημεία αυτό δεν το ξέρω. Βασικά εγώ το βάζω τέρμα πριν κοιμηθώ και μόλις πέφτω στο ζεστό κρεβάτι μου το βαζω στο πολύ χαμηλό. Πιστέυω ότι έτσι είναι όσο ζεστό θα ήταν και το καλοκαίρι χωρίς τιποτα. Βέβαια εγώ έχω καθαρίσει και με τα παιδιά. Έχω και δε θέλω άλλα. Αν κάποιον τον απασχολεί το θέμα ας το ψάξει να μας πει και εμάς.

Δημοσ.

Ρε παιδιά μια ερώτηση. Για ένα σαλόνι 40 με 45 τμ ο συγκεκριμένος θα κάνει δουλειά;

δυο. Αντικριστά, να κυκλώνουν το χώρο.

Σε χωριστές γραμμές ρεύματος-ασφάλειες βέβαια.

Ο ένας αν τοποθετηθεί μόνος του θα δουλεύει στο φουλ και μάλλον δεν θα μπορεί να ανεβάσει αρκετά τη θερμοκρασία.

*Ενα 12ρι κλιματιστικό μήπως θα ήταν καλύτερη επιλογή;

Δημοσ.

Έχω ένα αλλά δεν κάνει καλή δουλειά. Το σπίτι είναι στο ενοίκιο και μάλλον θα φύγω σε κανα 6μηνο.Αντικριστά δεν γίνεται. Το σαλόνι κάνει ένα Γ (είναι χωλ 5χ5) και δεν έχει αντικριστές μπρίζες.

Δημοσ.

Έχω ένα αλλά δεν κάνει καλή δουλειά. Το σπίτι είναι στο ενοίκιο και μάλλον θα φύγω σε κανα 6μηνο.Αντικριστά δεν γίνεται. Το σαλόνι κάνει ένα Γ (είναι χωλ 5χ5) και δεν έχει αντικριστές μπρίζες.

Όσο μπορείς πιο αντικριστά (με ποδαράκια ίσως) ή να κλείσεις τον έναν χώρο (έχεις συρόμενη πόρτα?)

Επίσης πολύ σημαντικό αυτό που είπε ο fonzi. Σε ξχωριστέ γραμμές να έχει ο καθένας την δική του ασφάλεια. Και αν υποθέσουμε ότι θα βάλεις δύο θερμοπομπούς συνολικά 3500W να ελέγξεις τί γίνεται με την παροχή ρεύματος που έχεις σίγουρα δεν θα πρέπει να ανάβεις όλα τα σώματα μαζί και κουζίνα και θερμοσίφωνα ή ίσως ούτε τα σώματα και θερμοσίφωνα ή να κλείνεις το ένα σώμα και να ανάβεις θερμοσίφωνα. έλεγξέ  τα όλα αυτά γιατί μία φορά μπορεί να γίνει στραβή και να είναι άσχημη.

Δημοσ.

Αυτός ο ελληνικός που είδα να διαφημίζεται στην τηλεόραση, λέει τίποτα ? Υποτίθεται έχει και μοτερ για τον αέρα ?

http://mamashome.gr/vm-categories/klimatismos-thermansi-5/thermansi-31/thermopompoi-152/2135200001-thermopompos-chalazia-privilege-by-serton-detail

Προσωπικά δεν γνωρίζω. Ο πατέρας μου έβαλε στο σπίτι σε σαλόνι (40-50 τετραγωνικά) τέτοιο σώμα με χαλαζία (δεν θυμάμαι watt) και μου πε ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και κρατάει 20 βαθμούς άνετα σε καλά μονωμένο σπίτι. Από όσο έψαξα στο internet αν πάθουν κάτι οι λάμπες είναι πολύ μεγάλο το κόστος αντικατάστασης. Δε σου λέω να μην την πάρεις αλλά ψάξε το λίγο παραπάνω. 

από περιέργεια τώρα ξέρει κανείς τί σημαίνει η περιγραφή  "TEXNΟΛΟΓΙΑ ECO ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ KATA 40% ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΝΒΕΚΤΟΡΑ 2000W ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 1400W"

στον παρακάτω θερμοπομπό? τί είναι τεχνολογία eco? στο manual παντως λέει πως έχει διακόπτη για θέση eco1200W, medium για 1200W και ενισχυόμενο εξαερισμό, rapid για 2000W, ultra rapid για 2000W και ενισχυόμενο εξαερισμό.

http://www.carad.gr/el/component/eshop/catalog/item/imetec/84-konbektores/421-eco-th1-100.html

Δημοσ.

το θέμα είναι να μην μπουν παράλληλα στον ίδιο τοίχο. Το δοκίμασα έτσι και μου έδινε 4+ βαθμούς διαφορά στο ένα μέρος του σαλονιού σε σχέση με το άλλο.

Πρόσεξε αυτό που λέει παραπάνω ο spigrig.

Πολύ προσοχή με τις γραμμές. Αν στο σαλόνι καταλήγει μια γραμμή με 10ρα ασφάλεια στον πίνακα, φυσικά θα πέφτει αμέσως αν μπει ο 2000w θερμοπομπός + 300w ακόμα. Στα χαρτιά οι θερμοπομποί (και όχι μόνο) γράφουν να έχουν δική τους ασφάλεια στον πίνακα (και μάλιστα ζητάνε συνήθως ενισχυμένη γραμμή και ασφάλεια 16Α).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...