kavaliotis Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Γνωρίζετε καμμιά αξιόπιστη εταιρεία που να έχει πολύ φτηνή διάγνωση σε χαλασμένους δίσκους ή flash drives και να ΜΗΝ χρεώνει με το GB;;; Ξέρω, ζητάω πολλά..
SPANK Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Υπάρχουν πολλές εταιρίες (αν ψάξεις στο google) αλλα απο οτι ξέρω στις περισσότερες οι τιμές ειναι τσιμπημένες μονο για έλεγχο αν σου κανουν. Πες λιγο ομως τι πρόβλημα εχεις μηπως μπορούμε να βρούμε λύση εδω αντι να πας σε καποια εταιρία.
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 ..."φτηνή διάγνωση", και σοβαρή δουλειά, do not compute μαζί. Έτσι γενικά αυτό - αν κι εξαρτάται τί αρκιβώς έχεις κατά νου με το "φθηνή". Ή μάλλον, για να το θέσω ακόμη καλύτερα, "φθηνή ΔΟΥΛΕΙΑ", από πραγματικά σωστές επαγγελματικές εταιρίες ανάκτησης, δεν παίζει (...το θέμα του ορισμού "φθηνή", συνεχίζει πάντως να παραμένει). Από εκεί και πέρα, κι εκτός κι αν σχετικά πρόσφατα έχει αλλάξει κάτι, τουλάχιστον τα τελευταία 2-3 χρόνια η πλειονότητα των σοβαρών εταιριών ανάκτησης εν Ελλάδι, προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ "εξέταση/εκτίμηση(κόστους, της πιθανής απαιτούμενης εργασίας που θα ζητηθεί)", με διακριτή εξαίρεση την παλαιοτάτη (και ίσως πιο πρεστίζιους όλων) Tic-Tac. Και αν δεν κάνω λάθος, μιλάμε όχι για μη-χρέωση της διάγνωσης ΜΕΤΑ την σχετική εργασία ανάκτησης, αλλά για φάση τους πας το αποθηκευτικό μέσο, το εξετάζουν πρώτα, σου λένε το μπουγιουρντί για να προχωρήσουν (όπως και εκτίμηση για το εύρος της επιτυχίας της ανάκτησης), τους δίνεις, αν είναι, το ΟΚ, και τότε συνεχίζουν. (Bρες μέσω Google και) πάρε τηλ. πάντως και ρώτα : Tic-Tac Αθήνα Anaktisis >> Datalabs >> Οktabit >> Northwind Σαλονίκη Greek Recovery Ξάνθη Ενδεικτικά αυτές (παίζει να έχει και κάποιες άλλες, φαντάζομαι, αλλά προσωπικά αυτές τις βλέπω συχνόπυκνα και τις "ξέρω", χωρίς καμμία περαιτέρω / ίδια εμπειρία με αυτές). Συγκεκριμένα για την ξανθιώτικη, αν είσαι Καβάλα και μπορείς να πεταχτείς "δίπλα", κάνε μια βόλτα, να δεις αν έχουν σχετικό εξοπλισμό, "clean room" και λοιπά προαπαιτούμενα για να χαρακτηριστούν "σοβαροί" (αν και χμ, χλωμούλι το πιθανολογώ - ίσως τα "σοβαρά" τα στέλνουν πουθενά, ίσως κι εξωτερικό). *...αυτό πάντως με το "να ΜΗΝ χρεώνει με το GB", εμπίπτει στα όσα λέγαμε "φθηνή και σοβαρή μαζί ΔΕΝ". ΛΟΓΙΚΑ, με το GB θα σε χρεώσουν όλες (κατά βάση, γιατί ο τιμοκατάλογος περιλαμβάνει και άλλες χρεώσεις - ανάλογα την περίπτωση φυσικά). Τώρα το πόσο θα χρεώσει η κάθε μία το κάθε GB, δεν ξέρω, όπως δεν ξέρω αν θα κάνει μετά τον αρχικό υπολογισμό κάποια "προσφορά" τύπου "τόσο % μείον" στο συνολικό πόσο. Ψαχ' το πάντως, έστω και τηλεφωνικά. Γενικά έχουν προσωπικό για ν' απαντάει ερωτήματα, που δεν σ' αντιμετωπίζει λες και πήρες σε Δημόσια Υπηρεσία... 1
SPANK Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Αν κρίνω παντως απο τις τιμές που εχουν αυτες οι εταιρίες δεν νομιζω οτι απευθύνονται τοσο πολυ στον οικιακό χρήστη αλλα σε εταιρίες (μικρές/μεγάλες) που ειναι ανάκτηση των δεδομένω μπορει να σημαίνει ποσα χιλιάδες ευρο η πολυ σημαντικά αρχεία
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Κοίτα Σπανκ : δυστυχώς οι ουσιαστικές υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων προϋποθέτουν γενικά ανάλογο χώρο, ανάλογο εξοπλισμό, ανάλογο προσωπικό (με ανάλογη κατάρτιση/εμπειρία). Κι επειδή όπως πχ ένας οδοντίατρος δεν μπορεί να στήσει εργαστήριο σε μια σοφίτα, με διαθέσιμα εργαλεία/υλικά μια τανάλια, ένα καλέμι, μια λίμα, πηλό, σύρμα, βρύση για να πιάσει πελάτες του 10ευρου - έτσι και ένα εργαστήρι ανάκτησης είναι ιστορία που γενικά απευθύνεται ακριβώς στα χοντρά ψάρια που είπες. Ή τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία χρόνια έτσι πήγαινε και προσωπικά δεν πήρα ποτέ χαμπάρι να στήνονται "μικροεργαστήρια" που να απευθύνονται στον μέσο "end user". Ίσως να μην είχε και νόημα, καθώς όταν ένας δίσκος βαρέσει, πονάει μεν, αλλά δεν πονάει όσο ένα δόντι, και ο κόσμος δεν πολυψάχνεται με τέτοια (μιλάμε σε βαθμό που να καταστήσει βιώσιμα τέτοια εργαστήρια. Πιο πολύ χωμί έχουν οι μικρομαλακίες τύπου "εγκατάσταση λειτουργικού", "πέρασμα διαφόρων προγραμμάτων και παιχνιδιών", "ψιλοεπιδιορθώσεις", "ψιλοαναβαθμίσεις", (ακόμη και "σοφτγουερικές ανακτήσεις δεδομένων" όταν το hardware είναι εντάξει) κτλ, που δεν χρειάζονται δα και ΤΟΝ εξοπλισμό, THN τεχνογνωσία, THN επαγγελματική προσέγγιση που απαιτεί πχ η μεταφορά platters από body σε body...Γιατί να χρεωθεί κανείς πολλές χιλιάδες για να έχει χώρο και μηχανήματα προσπαθώντας να τα βγάλει από τον κάθε τυχόντα που του βαράει ο δίσκος, όταν περνώντας απλώς Windows βαράει (τουλάχιστον) ένα 40άρι και τα δέοντα στη μαμά του πελάτη....Χωρίς χώρο, χωρίς έξοδα, χωρίς πανάκριβα μηχανήματα. H αλήθεια είναι ότι τα προαναφερθέντα είναι απλώς οι εκτιμήσεις και ό,τι μου υπαγορεύει η λογική μου και τίποτα δεν με σιγουρεύει 100% ότι δεν μπορεί να έχω πέσει κι έξω - πάντως κάπως έτσι το φαντάζομαι το πράγμα... Κι άντε "τα χρόνια της χλιδής" [η δεκαετία των '00ies - κουτσή κι αυτή, γιατί στην ουσία το μπαμ στη χρήση των υπολογιστών έγινε περίπου τους καιρούς της εμφάνισης της ADSL, σε συνδυασμό με το ευρύ development του multimedia software (=χοντρικά, "ταινίες στο πισί") και τις κάρτες τηλεόρασης. Κι αν βγάλεις από την εν λόγω δεκαετία και τα χρονάκια του μπαμ της κρίσης λεφτού, δηλαδή τα '09-'10, μένουν σκάρτα 7-8 χρονάκια "υπολογιστικής φρενίτιδας"] πες πως να είχε νόημα. Τώρα όμως; Ποιός να επενδύσει, έστω σε κάτι "συμμαζεμένο", που να απευθύνεται (κυρίως) στον οικιακό χρήστη, ο οποίος είναι άνεργος, άψιλος και χρεωμένος και δεν βγάζει καν την καθημερινότητα; ...για να μη βάλω στην παραπάνω εξίσωση τον "φόβο" της εξάπλωσης της χρήσης των SSD... Θα μου πεις, εν μέσω διάλυσης της οικονομίας, δεν θα μπορούσαν αυτές οι υπάρχουσες εταιράρες με τις τσουχτερές χρεώσεις, να ρίξουν κάπως τις τιμές για τους home users...; Η πρώτη αλήθεια είναι ότι γενικά έχουν ψαλιδίσει, απ' όσο ξέρω, τις χρεώσεις τους (δεν ξέρω αν αφορά τους HU που είπα ή είναι γενικό) : παλιότερα ακουγόντουσαν ποσά που χαλαρά περνάγαν το χιλιάρικο, ως μέσος όρος. Πλέον αυτός ο μέσος όρος, ίσως να έχει φτάσει και κάτω απ' το 500άρι. Τώρα πόσο παρακάτω θα μπορούσαν να το πάνε (και για το δικό τους το καλό ίσως), δεν ξέρω.
SPANK Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Προφανώς ομως για να μην εχουν ρίξει πολυ τις τιμές σημαίνει οτι εχουν δουλειά / πελάτες κυρίως εταιρίες αλλιως θα έκλειναν η μια μετα την αλλη
trujillo2008 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Γνωρίζετε καμμιά αξιόπιστη εταιρεία που να έχει πολύ φτηνή διάγνωση σε χαλασμένους δίσκους ή flash drives και να ΜΗΝ χρεώνει με το GB;;; Ξέρω, ζητάω πολλά.. μιλαμε για σκληρο η' για φλασακι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα