Προς το περιεχόμενο

asus striker II extreme + q6600 overclock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερες καλημερες :P

εφαγα μια ολοκληρη μερα προσπαθοντας να κανω oc

οτι μα οτι και να κανω μετα τα 1200 fsb τo pc δεν κανει καν post και αναγκαζομαι να κανω clear cmos

.Ειτε το κανω manual το oc ειτε με το αυτοματο ανεβασμα που εχει στις επιλογες τις η μητρικη,

δοκιμασα να ριξω τον πολλαπλασιαστη στα 6χ μηπως και εφταιγαν τα ρευματα αλλα παλι τπτ

με το ιδιο συστημα + αλλες μνημες και αλλη μητρικη (p5n32-e sli) δουλευε αψογα που δεν κλοκαρει καλα τους quad.

καμια ιδεα?

cpu q6600

mobo asus striker II extreme

ram corsair xms3 1600

Επεξ/σία από DjAde
Δημοσ.

εεε και εσυ.1200fsb Χ 6 πολλαπλασιαστη 7200 στο χαλαρο.

αμαν ρε Σουηδε....

εχεις χιονια κατα εκει?

Το παλεύει αλλα δεν έχει καταφέρει να χιονίσει καλά ακόμη.

Δημοσ.

Εχεις μπερδέψει λιγο της εννοιες αλλα τεσπα... το base fsb του επεξεργαστή σου σε μαμα ρυθμίσεις είναι 266 οποτε με τον μεγαλυτερο πολλαπλασιαστή που είναι το 9 έχεις την βσική συχνότητα.. 266Χ9 = 2400Mhz...

To 1066 που λες είναι το fsb διαμετεγωγής... και βγαινει απο το 4Χ266 = 1066.

Αν οπως λες πας το 1066 στα 1200 τοτε βάζεις base fsb 300... 

Αυτο αυτοματα συμαινει οτι προσπαθεις να κανεις τον επεξεργαστή να δουλεψει στα 2700 που δεν ειναι πολυ για τον 6600 αλλα κα ότι ανεβαίνουν και η μνήμες οι οποιες αν και δεν μας λες ποιες ειναι πιθανολογώ οτι βγαίνουν εκτος λειτουργικής συχνότητας με αποτελεσμα να εχες τα προβλήματα που έχεις...... Κοινως πρεπει να κρατησεις τις μνημες χαμηλοτερα χρησιμοποιοντας την επιλογή του διαιρετη στο bios.....

Eπισης πολυ πιθανο είναι να χρειάζεσαι περισσοτερο ρευματακι ειτε στον επεξεργαστή ειτε στο nb.

Αν ολα τα παραπανω σου φαινονται κινεζικα... διαβασε ένα σωστο οδηγο oc (υπαρχει και εδώ στο insomnia), και μετα τα ξαναλεμε....

• Like 2
Δημοσ.

Και στις δυο μητρικες μου βγαζει συνολικα το fsb γιαυτο το εγραψα ετσι,
οι μνημες ειναι 1600 και δεν ξεπερνανε ποτε το φασμα τους.
Επισης εχω δικιμασει και να της κανω unlicked για να τρεχουν σε διαφορετικες συχνoτητες.
Απο ρευμα σε cpu δoκiμασα μεχρι και. 1.4κατι αλλα τπτ

Δημοσ.

εδωσα και σε αυτο 1.40 αλλα τπτ

αρχιζω να πιστευω πως ειναι η μητρικη

γτ μερικοι λενε οτι η συγκεκριμενη mb κλοκαρει καλυτερα και απο χ48 chipset

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχω κ γω το ιδιο προβλημα εχω κανει κ αλλο thread δν μπορω με τπτ να του κανω oc εχω αρχισει να πιστευω οτι φταιει απλα η μητρικη:S

Δημοσ.

Δωσε ρεύμα στο nb ... Τα nvidia chipsets για 775 είναι χεσε μέσα γενικοτερα.

Not really, με το 780i έπαιζα τον Q9650 @ 4GHz χωρίς πολύ ταλαιπωρία.

Δημοσ.

Για δωσε κανα tip ρυθμισεις κλπ

Σώθηκες, έχω να ασχοληθώ μια 3ετία.

Θα τσεκάρω μπας και υπάρχει στο bios κάποιο αποθηκευμένο profile ακόμα και θα σου πω.

Δημοσ.

Σώθηκες, έχω να ασχοληθώ μια 3ετία.

Θα τσεκάρω μπας και υπάρχει στο bios κάποιο αποθηκευμένο profile ακόμα και θα σου πω.

liopyr μηπως τυχαινει να βρηκες κατι? :-D

Δημοσ.

liopyr μηπως τυχαινει να βρηκες κατι? :-D

Κοίταξα, δεν είχαν μείνει saved τα profile, παρόλο που υποτίθεται πως δεν χάνονται ούτε με bios reset.

Θυμάμαι πως άφηνα ρεύμα στον επεξεργαστή --> auto! (ναι, αυτόματο, ήταν stable με πολύ λιγότερο ρεύμα απ'όσο ζητούσε όταν του φόρτωνα manually).

Unlinked οι μνήμες, οι δικές μου δεν ανεβαίναν κιόλας οπότε τις έπαιζα default clocks και έριχνα λίγο τα timings.

Στα υπόλοιπα ελάχιστο ρεύμα, μπόλικο μόνο στο MCP.

Τα lanes τζόκερ μέχρι να σου κάτσουν. (κάποιο pattern υπήρχε και γι'αυτά, αλλά δεν θυμάμαι).

Πάντως γενικά δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο, ελάχιστα πράγματα κερδίζεις σε σχέση με το ρίσκο. 

Το board μου εμένα τουλάχιστον έχει φάει τα ψωμιά του και δεν το ταλαιπωρώ πλέον.

Να αλλάξω πλατφόρμα σύντομα δεν ψήνομαι (ούτε λεφτά μου περισσεύουν), και μια πιθανή στραβή θα πληρωθεί ακριβά.

(άντε να βρεις 775 mobo της προκοπής, οι DDR2 έχουν τριπλάσια τιμή από τότε που τις πήρα κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...