Προς το περιεχόμενο

IQ test

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λεπον, ενας φίλος προετοιμάζεται για κάτι εξατάσεις, μεταξυ άλλων και IQ test...Μεσα στο practice μου ζητησε βοήθεια και οφείλω να ομολογήσω οτι σε αυτες τις 3 δεν εχω βρει ακομα τη λύση. Για ρίξτε μια ματιά και ρίξτε όποιος μπορεί και έχει όρεξη μια χείρα βοηθείας :

Ab2

Ab

Ab3

Ευχαριστώωωω.....

Ας πουμε στην τρίτη προφανώς ενα κομμάτι έχει να κανει με τις γωνίες...Το σχημα που ψάχνουμε πρέπει να έχει 5 γωνίες...Υπάρχουν όμως 3 τέτοια και επίσης δεν βλέπω κάποιο pattern που να ορίζει φορά...

Δημοσ.

Βασικά σε μια πολυεθνική στο εξωτερικο θα δώσει, που έχουν τετοια τεστ...Εχω λυσει και γω αρκετα τέτοια με καλη επιτυχία αλλα με αυτά δεν εβγαλα άκρη....

Δημοσ.

Ε και αυτα να σου πουμε τι νοημα εχει? Ο ιδιος δεν πρεπει να τα βρει??

Πωωω..Αυτες τις απαντησεις δεν μπορω...Και στο σχολείο φιλε μου εσυ πρεπει να λύσεις τα θεματα στις πανελληνιες αλλα έχεις έναν έρημο καθηγητη που σου μαθαίνει πως να σκέφτεσαι. Συνεπως και σε τετοιου τύπου εξετάσεις έχει νοημα να κανεις προετοιμασία για να ξέρεις πως να σκεφτεις αν σου τύχουν ανάλογες ερωτήσεις....Αν μπορεις να βοηθήσεις καλώς, αλλιως δεν υπάρχει νοημα να συζητάμε τα αυτονόητα...

Δημοσ.

Το δεύτερο είναι το Δ γιατί όλα τα σχήματα έχουν μέσα τους 4 γραμμές.

Στο πρώτο ίσως το Ε γιατί έχει 8 γωνίες ενώ το προηγούμενο 6 και το προπροηγούμενο 4. Τα 2 πρώτα σχήματα δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε.

Στο τρίτο πιο πολύ το Γ μου κάνει αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος

• Like 1
Δημοσ.

Το δεύτερο είναι το Δ γιατί όλα τα σχήματα έχουν μέσα τους 4 γραμμές.

Στο πρώτο μάλλον το Ε γιατί έχει 8 γωνίες ενώ το προηγούμενο 6 και το προπροηγούμενο 4. Τα 2 πρώτα σχήματα δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε

Νομίζω έχεις δίκιο για το 2!! Για το πρώτο αυτα τα 2 αρχικα τα χαλανε ολα..το Ε εχει 12 γωνίες!!!

Δημοσ.

Πωωω..Αυτες τις απαντησεις δεν μπορω...Και στο σχολείο φιλε μου εσυ πρεπει να λύσεις τα θεματα στις πανελληνιες αλλα έχεις έναν έρημο καθηγητη που σου μαθαίνει πως να σκέφτεσαι. Συνεπως και σε τετοιου τύπου εξετάσεις έχει νοημα να κανεις προετοιμασία για να ξέρεις πως να σκεφτεις αν σου τύχουν ανάλογες ερωτήσεις....Αν μπορεις να βοηθήσεις καλώς, αλλιως δεν υπάρχει νοημα να συζητάμε τα αυτονόητα...

lol οκ.. Καλη επιτυχια..

Δημοσ.

Το 1ο είναι το A.

Είναι ακολουθία fibonacci, προσθέτεις τις γραμμές απο τα 2 προηγούμενα για βρεις το επόμενο.

Άρα έχουμε 2 2 4 6 ?

2+2=4

2+4=6

4+6=10

Οποτε το σχήμα πρεπει να έχει 10 γραμμές πού είναι το αστέρι

• Like 5
Δημοσ.

Το 1ο είναι το A.

Είναι ακολουθία fibonacci, προσθέτεις τις γραμμές απο τα 2 προηγούμενα για βρεις το επόμενο.

Άρα έχουμε 2 2 4 6 ?

2+2=4

2+4=6

4+6=10

Οποτε το σχήμα πρεπει να έχει 10 γραμμές πού είναι το αστέρι

Ακολουθια φιμπονατσι!!!Indeed. Παρεμπιπτόντως αυτο ειναι που εξηγούσα στον ADHD, η ακολουθία αυτή αν π.χ πηγαινα να δώσω εγώ σε αυτες τις εξετάσεις, κατα 99% δεν θα μου ερχότανε στο μυαλό. Επομένως η προετοιμασία κάνει καλο.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για το 3ο αν βάλεις της γραμμές στην σειρά έχεις:

765

?43

987

Η κάθε σειρά όπως πρόσεξες πάει με φθίνουσα αριθμό γραμμών άρα σίγουρα έχει 5 γραμμές το σχήμα που ψάχνουμε. Τωρα αν προσέξεις το πρώτο και το τελευταίο έχουν τον ίδιο αριθμό γραμμών (7) και είναι το ίδιο σχήμα, άρα και αυτό που ψάχνουμε θα πρέπει να είναι το ίδιο με το 3 σχήμα στην πρώτη στήλη γιατί έχει και εκείνο 5 γραμμές

Άρα είναι το C

Δημοσ.

Πάντως απορώ γιατί λέγονται IQ Test. Δηλαδή αν δε ξέρεις τον τρόπο σκέψης, αυτομάτως γίνεσαι χαζός; Μόλις αναφερθεί ο τρόπος σκέψης για την λύση κάποιου ερωτήματος (πχ μέτρημα γραμμών, γωνιών κλπ) αμέσως πιάνεις το νόημα και τα λύνεις άνετα και όσο λύνεις γίνεται πιο εύκολο. Οπότε ξαφνικά ανεβαζεις IQ? 

ουαου δηλαδή είμαι ο μόνος που πιστεύω πως αυτός που έφτιαξε τέτοιου είδους τεστ και τα ονόμασε IQ, είναι εντελώς πανίβλακας;

• Like 2
Δημοσ.

Το βρηκα το 3ο. Ειναι το D γιατι απο τις 3 πιθανες απαντησεις ειναι το μόνο που αν το διπλώσεις στη μέση οριζοντίως, διπλώνει ακριβως και δημιουργει δηλαδη καθρευτη αν το ξεδιπλώσεις. Έτσι ειναι και όλα τα σχήματα της ερώτησης.

• Like 1
Δημοσ.

Το βρηκα το 3ο. Ειναι το D γιατι απο τις 3 πιθανες απαντησεις ειναι το μόνο που αν το διπλώσεις στη μέση οριζοντίως, διπλώνει ακριβως και δημιουργει δηλαδη καθρευτη αν το ξεδιπλώσεις. Έτσι ειναι και όλα τα σχήματα της ερώτησης.

Από που κι ως που 3 πιθανές απαντήσεις; Και το B και το Ε εχουν άξονα συμμετρίας οριζοντια στη μεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...