NaRcOtIcOn Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα,Έχω ενα Macbook Pro 13' mid 2010 (7.1) και αγορασα χθες εναν SSD Crucial M500 240gb.Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να κανω μόνος μου την αλλαγη (format SSD,Clone Hard Disk και εισαγωγη στο Mac) ή αν αξιζει να δωσω 75€ που μου ζητησε ενα κοντινο καταστημα στη Θεσσαλονικη για τη μετατροπή.Μου ειπαν πως θα μου αναβαθμισουν και το OSX από 10.6.8 σε 10.7 ή 10.8 και θα χρειαστει να μου εγκαταστησουν και προγραμματακια για τα ανεμιστηρακια.Αλήθεια μεταξυ των OSX σε τι μου προτεινετε να αναβαθμίσω και αν θα ηταν καλο να το κανω μιας και μεχρι στιγμης ειμαι ικανοποιημενος απο τα Snow Leopard? Τα Mavericks ειναι αξιόπιστα?.Ευχαριστώ
atheatos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 http://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Unibody+Mid+2010+Hard+Drive+Replacement/4305 Μπορείς ή δε μπορείς? Το mavericks είναι λειτουργικό. Αν δεν σου αρέσει ξαναγυρνας στο snow leopard. Βασική προϋπόθεση να έχεις κάνει back up με timemachine.
NaRcOtIcOn Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Τον εχω δει κι εγω τον οδηγο.Το θεμα ειναι πως δεν εχω sata to usb καλωδιο για να συνδεσω και το αλλον δισκο και να κανω clone τα δεδομενα μου.
atheatos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Ορίστε http://www.skroutz.gr/s/2087237/Raidsonic-Icy-Box-IB-231StU-G.html
NaRcOtIcOn Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Να το τοποθετησω μπορω.Απο κει και περα προτεινεις cloning του παλιου μου σκληρου στον SSD ή να κανω clean install το Snow Leopard και να βαλω μια μια τις εφαρμογες απ την αρχη?
atheatos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Να το τοποθετησω μπορω.Απο κει και περα προτεινεις cloning του παλιου μου σκληρου στον SSD ή να κανω clean install το Snow Leopard και να βαλω μια μια τις εφαρμογες απ την αρχη? Clean install είναι το καλύτερο και μην ξεχάσεις να βάλεις και καμία εφαρμογή για trim. Πχ. Trim enabler ή http://chameleon.alessandroboschini.it/index.php
NaRcOtIcOn Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Παιζει οντως να προκυψει προβλημα με τα ανεμιστηρακια? υπαρχει κανενα προγραμμα για να το ρυθμισω?
atheatos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Παιζει οντως να προκυψει προβλημα με τα ανεμιστηρακια? υπαρχει κανενα προγραμμα για να το ρυθμισω?Πρόβλημα με τα ανεμιστηρακια ξέρω μόνο για κάποια μοντέλα iMac. Για MacBook Pro δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο....Επίσης δες εδώ http://www.insomnia.gr/topic/399699-macbook-pro-ssd-in-superdrive-out/
janus5555 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μαζί με το δίσκο από την κρούσιαλ δεν σου έδωσαν και το καλώδιο μεταφοράς δεδομένων; Αν βάλεις τον ssd μέσα είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσεις το leopard, αρκεί να έχεις τα cd που ήρθαν με το μακ όταν το αγόρασες. Από κει και πέρα, αν θες να κρατήσεις τα αρχεία σου, μπορείς αν συνδέσεις τον προηγούμενο δίσκο ως εξωτερικό (εδώ θα χρειαστείς καλώδιο μεταφοράς δεδομένων) και να αντιγράψεις τον φάκελο user σου στον καινούριο δίσκο, μεταφέρονται έτσι όλα τα αρχεία και οι ρυθμίσεις που έχεις. Για τις εφαρμογές καλό είναι να τις βάλεις απ'την αρχή, ώστε να βάλεις μόνο αυτές που πραγματικά χρειάζεσαι (το φορμάτ είναι πάντα ευκαιρία για ξεσκαρτάρισμα!). Επίσης, βολεύει πολύ να βγάλεις το optical drive και να βάλεις θήκη για τον παλιό σκληρό ώστε να έχεις πάνω δύο, εγώ έχω στον ssd το λειτουργικό και εφαρμογές για να μπουτάρει γρήγορα και στον 2ο, τον παλιό, όλα τα αρχεία. Αν το κάνεις αυτό, η μεταφορά από τν έναν στον άλλο δίσκο είναι ακόμα πιο εύκολη και δεν χρειάζεται καλώδιο, μόνο την εσωτερική θήκη στη θέση του drive.
mistr4l Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 75E σου ζήτησαν ε? Και νόμιζα πως οι εποχές προ 2000 που ζητούσαν για μία εγκατάσταση Windows 20.000δρχ έχουν περάσει... Λοιπόν μία καλή ιδέα είναι να το κάνεις μόνος σου (όπως πολύ σωστά σου προτείνουν και τα παιδιά από πάνω) και μετά να πας στο εν λόγω κατάστημα και να τους πεις 'Αν ζητούσατε 20-30Ε θα τα είχατε πάρει'. (που πολλά είναι αλλά τέλος πάντων). 1. Φτιάχνεις ένα bootable usb ακολουθώντας τις οδηγίες στο video αυτό Αν βέβαια θες το Snow Leopard έχεις και το CD. Γνώμη μου να μην πας σε Mavericks. Υπάρχουν πολλές ασυμβατότητες ακόμα και ενδεχομένως να έχεις πρόβλημα. Αν και για εμένα το Snow Leopard ήταν το καλύτερο OS, μπορείς να πας στο mountain lion που είναι το τελευταίο πριν το Mavericks. Η επιλογή είναι δική σου. 2. Αλλάζεις HDD σε SSD. Όπως στο link που σου έχουν παραθέσει. 3. Ανοίγεις τον υπολογιστή και κάνεις clean install. Απλά, όμορφα κι ωραία. 4. Όταν τελειώσει η εγκατάσταση, είτε επιλέγεις 'migration assistant' και κάνεις time machine backup (υποθέτω πως έχεις ήδη time machine) και τα έχεις όλα όπως πριν, είτε χειροκίνητα περνάς πάλι τις εφαρμογές σου με Time Machine. 5. Done P.S Αν διαβάσεις το άλλο thread με τις 324930483 σελίδες, θα δείς πως κι εγώ προσωπικά, πριν κάνω clean install είχα boot time 45sec. Μετά το clean install όμως είχα boot time 25sec. Οπότε μην το λυπάσαι. Clean install να τελειώνεις, ούτε cloning ούτε τπτ. Βέβαια δεν είχα χρόνο να περάσω χειροκίνητα όλες τις εφαρμογές μου πάλι, αλλά με το migration assistant έκανα περίφημα τη δουλειά μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα