Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως είναι εντυπωσιακό που έχουμε εδώ τόσα μηνύματα ικανοποίησης, ενώ λίγο καιρό πριν όταν συζητούσαμε τα περι lightning conector λέγατε "σιγά το feature"! :P

Καιρός ήταν λοιπόν να συμφωνήσουμε ως προς τα αυτονόητα... 

Το αστείο βέβαια είναι το γεγονός πως λίγο πριν φτάσουμε σε αυτό, εμφανίστηκε πρόσφατα αυτό:

mini_usb3.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Ενα απο τα πλεονεκτήματα του USB πάντως είναι οτι δεν έχει αλλάξει το βύσμα. Με αυτή την κίνηση χάνεται (εν μέρει τουλάχιστον).

Μετά την ενοποίηση φορτιστών και καλωδιών τι άλλα θα μας προσφέρει το πρότυπο?

Ελα ντε, μα καλα μονο εμενα μου φαινεται ΒΛΑΚΕΙΑ αυτη η κινηση; Δηλαδη ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ηταν να μπορει να μπαινει σε παλιες υποδοχες το νεο καλωδιο?

ΠΑΛΙ ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ? Μα καλα, δεν ειπαμε "ενοποιηση φορτιστων κλπ" ακριβως για να κανουμε "οικονομια" (στο περιβαλλον κυριως, εκτος απο την τσεπη μας)... δεν ειμαστε καλα λεω γω, καλα εγραψαν παραπανω σε 2-3 χρονια θα ξαναφερουν τα στρογγυλακια των φορτιστων νοκια για 'νεο usb' κλπ... ελεος. Πανω που ειχα αρχισει να τα κανω ολα με 1 καλωδιο!

Δημοσ.

Πάντως είναι εντυπωσιακό που έχουμε εδώ τόσα μηνύματα ικανοποίησης, ενώ λίγο καιρό πριν όταν συζητούσαμε τα περι lightning conector λέγατε "σιγά το feature"! :P

Μούφα ειναι γενικά οτι βγάζει η apple εδω μιλάμε για usb σύνδεση οχι για παραλλαγές απο μικρο-εταιρίες.

Να σου θυμίσω πως ακόμα εχει usb στα μηχανάκια τις.. Αρα αποτυχία :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Μούφα ειναι γενικά οτι βγάζει η apple εδω μιλάμε για usb σύνδεση οχι για παραλλαγές απο μικρο-εταιρίες.

Να σου θυμίσω πως ακόμα εχει usb στα μηχανάκια τις.. Αρα αποτυχία :)

Innovation λέγεται! :)

8cEBpMB.png

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα με τα usb που δεν μπαίνουν...

Πληροφορικάριος δουλεύω και βάζω/βγάζω συνέχεια usb και κατά 99% το πετυχαίνω σωστά.

Υπάρχει ένα πολύ απλό κολπάκι.

Ρίχνεις μια ματιά στις τρυπούλες του καλωδίου που πας να βάλεις, αν είναι τρύπιες, κοιτάνε πάντα επάνω,

αν έχουν πλαστικό, κοιτάνε πάντα κάτω.

Παρομοίως, όταν οι θύρες είναι κάθετες (απο πάνω στο κουτι, κοιτάνε προς τα εμάς) 

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πληροφορικάριος δουλεύω και βάζω/βγάζω συνέχεια usb και κατά 99% το πετυχαίνω σωστά.

Ρίχνεις μια ματιά στις τρυπούλες του καλωδίου που πας να βάλεις, αν είναι τρύπιες, κοιτάνε πάντα επάνω,

Παρομοίως, όταν οι θύρες είναι κάθετες (απο πάνω στο κουτι, κοιτάνε προς τα εμάς) 

Καλά δεν είναι και το super σημαντικό θέμα. Αλλά είναι από τα πράγματα που θα μπορούσαν από την αρχή να λειτουργούν σωστά με πολύ απλές διαδικασίες. Δεν χρειαζόταν και το σουπερ μυαλό για να σχεδιάσει κάτι που θα κουμπώνει από όλες τις πλευρές! :)

• Like 1
Δημοσ.

Καιρός ήταν λοιπόν να συμφωνήσουμε ως προς τα αυτονόητα... 

Το αστείο βέβαια είναι το γεγονός πως λίγο πριν φτάσουμε σε αυτό, εμφανίστηκε πρόσφατα αυτό:

mini_usb3.jpg

τρισαθλιο βυσμα

φοβασαι μη σπασει

απορω πως τοσο καιρο δεν εχει βγει ουτε ενα κινητο με usb3 συνδεση

• Like 1
Δημοσ.

Καλά δεν είναι και το super σημαντικό θέμα. Αλλά είναι από τα πράγματα που θα μπορούσαν από την αρχή να λειτουργούν σωστά με πολύ απλές διαδικασίες. Δεν χρειαζόταν και το σουπερ μυαλό για να σχεδιάσει κάτι που θα κουμπώνει από όλες τις πλευρές! :)

Αλλά τελικά πόσα βύσματα έχουμε τόσα χρόνια που κουμπώνουν και από τις 2 πλευρές ;

Δημοσ.

πφφφφ, πάλι αλλαγές στα καλώδια;;;

δικαιολογίες του κ@λου για να πουλάνε, λέω εγώ! εντάξει, ας το βάλω και με τη δεύτερη, usb είναι, δε χάλασε ο κόσμος...

όμως, το να πρέπει να αγοράσω ένα σκασμό αντάπτορες ή καλώδια, είναι πρόβλημα... Όλοι έχουμε 3-4 συσκευές που συνδέονται με usb (δίσκοι, εκτυπωτές, σκάννερ, στικάκια)

δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει κι εσείς, αλλά τα τελευταία χρόνια, οι πιο πολλές συσκευές (πχ εκτυπωτές) έρχονται χωρίς καλώδιο.

Επίσης, μέχρι στιγμής ξέραμε: USB παίζει. Τώρα θα λέμε. USB? τι USB? θα κάνει το καλώδιο που έχω; έχω αρκετούς αντάπτορες; κοκ. Μεγάλο πισωγύρισμα το βλέπω και άσκοπο.

• Like 1
Δημοσ.

Μα πως είναι δυνατόν να έχεις 50% πιθανότητες να το βάλεις σωστά και το 99% των περιπτώσεων να το βάζεις λάθος????

Ο νόμος του Μέρφι...

Δημοσ.

Και εγώ του χώρου είμαι, κάποια πράγματα όμως πρέπει να είναι αυτονόητα πολύ πιο απλά, όπως πχ οι πρίζες ρεύματος.

Δεν λεω σε καμία περίπτωση ότι το PC πρέπει να γίνει πορτατίφ ανάβω/σβήνω, αλλά το πρόβλημα με το USB είναι ότι και οι 2 πλευρές του μοιάζουν αρκετά ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ.

Και εσύ μόνος σου είπες "αν είναι τρύπιες κοιτάνε προς τα πάνω κλπ".. Το καλώδιο του ethernet ή του τηλεφώνου ας πούμε δεν το κάνει κανένας λάθος γιατί πολύ απλά οι 2 του πλευρές είναι τελείως διαφορετικές.. :) 

Συνεπώς είναι ένα καλό βήμα, αλλά βέβαια αρχικά θα μας κουράσουν οι αντάπτορες.

Δημοσ.

Εε μια παρενθεση. Καλα ολα αυτα αλλα οπως λεει οτι η συσκευες που θα κανουν την εμφάνιση τους με τετοια θυρα θα ειναι μετα απο 3 χρόνια. Μεχρι τοτε υπομονή

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...