Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα κανω μια απλη ερωτησουλα που μπορει να φαινεται γελοια για τους περισσοτερους αλλα εγω δεν εχω ιδεα απο ηλεκτρολογικα και δεν ξερω τι να κανω..

Πηρα το 4ΜΒ του ΟΤΕ και θελω να αλλαξω την απλη και μοναδικη πριζα τηλεφωνου που εχω και να τραβηξω ενα καλωδιο 4 μετρων για το τηλεφωνο και ενα καλωδιο 16 μέτρων για αλλο δωματιο..

Τι χρειαζομαι τωρα να παρω ? ενα απλο κουτακι με μια εισοδο και δυο εξοδους για RJ45?

Θα μου φτιαξει το μαγαζι τα καλωδια με κλιπσακια ετοιμα?

Ανοιξα το κουτι και το καλωδιο του ΟΤΕ εχει συνδεδεμενα 2 καλωδια μονο..

για εξηγειστε λιγο τι πρεπει να κανω μην τα διαλυσω..

Δημοσ.

Τα καλώδια μεγάλου μήκους για να μην έχουν απώλειες πρέπει να είναι συνεστραμμένα μεταξύ τους

το πλακε τηλεφωνικο καλωδιο δεν κανει? ποιο λες το κοκκινο-μπλε που ειναι για εσωτερικη εγκατασταση?

Δημοσ.

η αυτό που λες θα βάλεις η utp

ακυρωνουν τα ηλεκτρομαγνητικα τους πεδια το ενα με το αλλο λεει εδω ενα σαιτ και πρεπει να ειναι διακλαδισμενα.. ΟΚ. θα ρωτησω ποσο παει το μετρο και αμα συμφερει θα παρω utp..

και δε μου λες.. πως θα κανω την συνδεση μεσα στο κουτι? μηπως εχεις κανα λινκ που να τα λεει?

Δημοσ.

Στην πρίζα θα βάλεις το splitter. Στη μία έξοδο θα βάλεις το τηλέφωνο και στην άλλη πάρε ένα έτοιμο καλώδιο απο rj11 σε rj 11 και τράβα το μέχρι το άλλο δωμάτιο και εκεί συνέδεσε το modem.

Το καλύτερο θα ήταν βέβαια να συνδέσεις το modem στο πρώτο δωμάτιο και μετά να πάρεις ένα utp για το δευτερο, που να συνδέεται απο το modem στον υπολογσιτή. 

Δημοσ.

Στην πρίζα θα βάλεις το splitter. Στη μία έξοδο θα βάλεις το τηλέφωνο και στην άλλη πάρε ένα έτοιμο καλώδιο απο rj11 σε rj 11 και τράβα το μέχρι το άλλο δωμάτιο και εκεί συνέδεσε το modem.

Το καλύτερο θα ήταν βέβαια να συνδέσεις το modem στο πρώτο δωμάτιο και μετά να πάρεις ένα utp για το δευτερο, που να συνδέεται απο το modem στον υπολογσιτή. 

splitter ειχε μεσα το κουτι του ΟΤΕ αλλα εγω θελω να βγαλω την μπριζα που εχω στο τοιχο και να του βαλω ενα μονιμο με δυο εξοδους.. μια για το τηλεφωνο στο ενα δωματιο και μια για το ρουτερ στο αλλο δωματιο..

πως θα κανω την συνδεση βασικα δεν ξερω..

σορυ εγραψα και λαθος το κωδικο και δεν καταλαβατε τι θελω να κανω.. 

rj11 καλωδιο ηθελα να πω.. αμα του βαλω 14 μέτρα rj11 απο τη μπριζα στο αλλο δωματιο θα εχω απωλειες?

το utp εχει 4 ζευγαρια καλωδιακια μεσα ενω εγω χρειαζομαι μολις ενα ζευγαρι..

Δημοσ.

splitter ειχε μεσα το κουτι του ΟΤΕ αλλα εγω θελω να βγαλω την μπριζα που εχω στο τοιχο και να του βαλω ενα μονιμο με δυο εξοδους.. μια για το τηλεφωνο στο ενα δωματιο και μια για το ρουτερ στο αλλο δωματιο..

πως θα κανω την συνδεση βασικα δεν ξερω..

σορυ εγραψα και λαθος το κωδικο και δεν καταλαβατε τι θελω να κανω.. 

rj11 καλωδιο ηθελα να πω.. αμα του βαλω 14 μέτρα rj11 απο τη μπριζα στο αλλο δωματιο θα εχω απωλειες?

το utp εχει 4 ζευγαρια καλωδιακια μεσα ενω εγω χρειαζομαι μολις ενα ζευγαρι..

Ποιο είναι το κουτί του οτε?

To UTP είναι συνεστραμμένο και δεν έχει τόσες μεγάλες απώλειες. Άσε που έχει και 0,35€ το μέτρο. 5 ευρώ θα δωσεις. Κάντο σωστά αν είναι. Στην τελική ίσως να είναι καλύτερα αντί για

μπριζα->καλώδιο 15μ-> μοντεμ -> υπολογιστής

να ακολουθήσεις->

μπριζα-> μοντεμ -> καλώδιο 15μ-> υπολογιστής

Οπότε το UTP θα σε βολέψει και σε αυτό

• Like 1
Δημοσ.

μην βαλεις διπλη πριζα.μονη πριζα και splitter.και διπλη να βαλεις στην μια εξοδο θα πρεπει να βαλεις φιλτρο.αλλα καλυτερα με splitter.ειναι πιο σωστο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...