Προς το περιεχόμενο

ebay - ipad mini 149 ευρώ

sweeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να τοποθετηθώ αναφορικά με το παρόν νήμα.

Πολλά μέλη παρουσίασαν μια εξαιρετικά ανώριμη συμπεριφορά όσον αφορά τους κανόνες του ebay και paypal

Στη κυριολεξία έπρηξαν τον πωλητή ,σε σημείο που αμφιβάλλω αν θα στείλει προϊόντα ξανά στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια τα κακεντρεχή σχόλια ανάμεσα σε αυτούς που αγόρασαν και αυτούς που δεν αγόρασαν (και όχι μόνο) έπεσαν βροχή.

Σαν να μην έφταναν αυτά ,το θέμα του τελωνείου διογκώθηκε σε απίστευτο βαθμό, που είναι απίθανο να μην έφτασε στα αυτιά των τελωνειακών.

Μια από τις καλύτερες ever προσφορές που έχουν υπάρξει κατάντησε να γίνει χώρος στεναχώριας αντί χαράς.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει πόσο ανώριμος και ανόητος μπορεί να είναι κάποιος.Αυτό είναι δικός του λογαριασμός.

Από τη στιγμή όμως που πολλοί πωλητές αποκλείουν την Ελλάδα (εξαιτίας τέτοιων συμπεριφορών) γίνεται και δικός μου λογαριασμός.

Παρακαλώ τον διαχειριστή να το κοιτάξει το ζήτημα. 

• Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 720
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Άντε να γίνω κακός πάλι. Όταν γράφαμε τα διάφορα ρίσκα-αρνητικά βγαίνατε κάποιοι και λέγατε ότι δεν ενδιαφέρει η γνώμη των ζηριάρηδων isomniacs. Δικά μας είναι τα λεφτά τα κάνουμε ότι θέλουμε.

Το ότι 20-30 άτομα στην Αθήνα δεν πλήρωσαν τελωνείο δεν σημαίνει ούτε ότι είναι νόμιμο και φυσικά δεν είναι επιχείρημα για να μην πληρώσει κανένας.Όπως δεν είναι και σωστό να λέω αφού μου έκατσε εμένα τελωνείο να πληρώσουν και όλοι οι άλλοι. Τώρα βγαίνετε και τα πουλάτε γιατί λέει δεν είχατε σκοπό να πάρετε ταμπλετ στα 200+. Καλά τόσο καιρό που το παρακολουθείτε το θέμα δεν ξέρατε ότι 50-50 είναι αν θα χρεωθείτε παραπάνω ? Αλλά όταν σε κάποιο σχόλιο το μυαλό δούλευε μόνο στο γιατί να το λέει τώρα αυτός - τί πόνηρό σκοπό έχει ? Φυσικά στα 240 δύσκολα θα φύγει όταν μιλάμε για προϊόν παραεισαγωγής και όταν ακολούθησε η προσφορά του Public. Το 32αρι μαζί με τα δώρα μου βγήκε σε τιμή χώμα και ούτε άγχος για θέμα εγγυήσεων-εξτρά χρεώσεων.

Αυτό είχα να σχολιάσω,για ένα θέμα που παρακολούθησα εξαρχής, μπορούσα να το πάρω αλλά όπως εξήγησα έκρινα ότι είναι ρίσκο και τελικά βγήκε προσφορά ισάξια που την τίμησα.

• Like 5

• Moderators

Θα ήθελα να τοποθετηθώ αναφορικά με το παρόν νήμα.

Πολλά μέλη παρουσίασαν μια εξαιρετικά ανώριμη συμπεριφορά όσον αφορά τους κανόνες του ebay και paypal

Στη κυριολεξία έπρηξαν τον πωλητή ,σε σημείο που αμφιβάλλω αν θα στείλει προϊόντα ξανά στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια τα κακεντρεχή σχόλια ανάμεσα σε αυτούς που αγόρασαν και αυτούς που δεν αγόρασαν (και όχι μόνο) έπεσαν βροχή.

Σαν να μην έφταναν αυτά ,το θέμα του τελωνείου διογκώθηκε σε απίστευτο βαθμό, που είναι απίθανο να μην έφτασε στα αυτιά των τελωνειακών.

Μια από τις καλύτερες ever προσφορές που έχουν υπάρξει κατάντησε να γίνει χώρος στεναχώριας αντί χαράς.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει πόσο ανώριμος και ανόητος μπορεί να είναι κάποιος.Αυτό είναι δικός του λογαριασμός.

Από τη στιγμή όμως που πολλοί πωλητές αποκλείουν την Ελλάδα (εξαιτίας τέτοιων συμπεριφορών) γίνεται και δικός μου λογαριασμός.

Μια χαρα συμφωνουσα διαβαζοντας το ποστ σου, ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα. Μεχρι που εφτασα στην τελευταια γραμμη...

Τι να κοιταξει ο διαχειριστης; Δεν εχουμε κανονισμο περι ανωριμων ποστς για παραδειγμα αλλα ουτε ειμαι προσωπικα συμφωνος να λογοκρινουμε ποστς που αφορουν/περιγραφουν ανωριμες συμπεριφορες. Καλως η κακως ειμαστε ενα δημοσιο φορουμ και ο καθενας μπορει να λεει ο,τι νομιζει - φυσικα μεσα στα πλαισια σεβασμου και τηρησης των κανονισμων μας.

Ειναι ενα μεγαλο προβλημα αυτο που περιγραφεις, το εχουμε θιξει πολλοι αρκετες φορες στο παρελθον. Η συμπεριφορα ολων στις αγορες θα πρεπει να ειναι η σωστη και να μην εκμεταλλευεται καταστασεις και ομορφες πολιτικες που υπαρχουν στην "χ" αγορα/καταστημα. Αρκετοι ειναι δυστυχως αυτοι που το κανουν προκαλωντας ζημια στους υπολοιπους. Αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ειναι σωστο να σβηνει κανεις ποστς απλα επειδη "διαφωνει" (με ή χωρις εισαγωγικα) μαζι τους. Δεν ειναι τοσο απλο. Μια μικρογραφια της Ελλαδας ειμαστε αλλωστε και εδω. ;)

• Like 12

<p>Άντε να γίνω κακός πάλι. Όταν γράφαμε τα διάφορα ρίσκα-αρνητικά βγαίνατε κάποιοι και λέγατε ότι δεν ενδιαφέρει η γνώμη των ζηριάρηδων isomniacs. Δικά μας είναι τα λεφτά τα κάνουμε ότι θέλουμε.</p>

<p> </p>

<p>Το ότι 20-30 άτομα στην Αθήνα δεν πλήρωσαν τελωνείο δεν σημαίνει ούτε ότι είναι νόμιμο και φυσικά δεν είναι επιχείρημα για να μην πληρώσει κανένας.Όπως δεν είναι και σωστό να λέω αφού μου έκατσε εμένα τελωνείο να πληρώσουν και όλοι οι άλλοι. Τώρα βγαίνετε και τα πουλάτε γιατί λέει δεν είχατε σκοπό να πάρετε ταμπλετ στα 200+. Καλά τόσο καιρό που το παρακολουθείτε το θέμα δεν ξέρατε ότι 50-50 είναι αν θα χρεωθείτε παραπάνω ? Αλλά όταν σε κάποιο σχόλιο το μυαλό δούλευε μόνο στο γιατί να το λέει τώρα αυτός - τί πόνηρό σκοπό έχει ? Φυσικά στα 240 δύσκολα θα φύγει όταν μιλάμε για προϊόν παραεισαγωγής και όταν ακολούθησε η προσφορά του Public. Το 32αρι μαζί με τα δώρα μου βγήκε σε τιμή χώμα και ούτε άγχος για θέμα εγγυήσεων-εξτρά χρεώσεων.</p>

<p> </p>

<p>Αυτό είχα να σχολιάσω,για ένα θέμα που παρακολούθησα εξαρχής, μπορούσα να το πάρω αλλά όπως εξήγησα έκρινα ότι είναι ρίσκο και τελικά βγήκε προσφορά ισάξια που την τίμησα.</p>

Όλοι ξέραμε οτι ειναι ρίσκο γιατι μπορει να κάτσει τελωνείο!!

Οταν ρισκαρεις δε ξέρεις τι μπορει να σου κάτσει!!

Παρολαυτα όμως και σε όσους έκατσε τελωνείο χαλαρά το πουλάνε 230-240 την επόμενη μέρα!

Θα βγάλουν ολα τα χρήματα που έδωσαν!

Όμως όσοι το πήρανε με 150 ευρω το πηραν σε μια απίστευτη τιμη που δεν μπορείς να την συγκρίνεις με αυτη του Public στα 270 γιατι απλα ειναι 120 ευρω παραπανω...

Sent from my iPhone using Insomnia

Όμως όσοι το πήρανε με 150 ευρω το πηραν σε μια απίστευτη τιμη που δεν μπορείς να την συγκρίνεις με αυτη του Public στα 270 γιατι απλα ειναι 120 ευρω παραπανω...

Sent from my iPhone using Insomnia

Και 16GB παραπάνω...

(Και στις δυο περιπτώσεις τόση κουβέντα γίνεται για παλιά μοντέλα! Σίγουρα μαγκιά της Apple :-) )

• Like 1

To πρόβλημα ξεκινά από πολύ πιο πίσω , από την οικογένεια κι το σχολείο. Την αλλαγή την βιώνουμε όλοι μας. Λέγεται έλλειψη παιδείας. Μακάρι ο διαχεριστής να το αντιμετώπιζε αυτό. Βέβαια θα ήθελε μαγικές ιδιότητες...

• Like 6

Θα συμφωνήσω εν μέρει σε αυτό που γράφει ο geopro.

Κάποιοι κακεντρεχείς, ζηλιάρηδες, ελληναράδες κλπ κλπ είχαν θέσει εξ αρχής ζητήματα απάτης, τελωνείου, ρίσκου αγοράς, εγγυήσεων κλπ. Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Σίγουρα μας απασχολεί εφόσον με την γκρίνια, την κουτοπονηριά κλπ επηρεάζουν την μελλοντική στάση κάποιου ή κάποιων πωλητών, δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. H ουσία βρίσκεται εδώ:

To πρόβλημα ξεκινά από πολύ πιο πίσω , από την οικογένεια κι το σχολείο. Την αλλαγή την βιώνουμε όλοι μας. Λέγεται έλλειψη παιδείας.

• Like 2

Θα συμφωνήσω εν μέρει σε αυτό που γράφει ο geopro.

Κάποιοι κακεντρεχείς, ζηλιάρηδες, ελληναράδες κλπ κλπ είχαν θέσει εξ αρχής ζητήματα απάτης, τελωνείου, ρίσκου αγοράς, εγγυήσεων κλπ. Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Σίγουρα μας απασχολεί εφόσον με την γκρίνια, την κουτοπονηριά κλπ επηρεάζουν την μελλοντική στάση κάποιου ή κάποιων πωλητών, δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. H ουσία βρίσκεται εδώ:

ειναι ζηλιάρηδες καποιοι που ήθελαν να προστατέψουν τους συμφορουμίτες τους απο το να φτασουν τωρα να μπλέκουν με τελωνεια και 80ευρα ? εδω βλεπεις στο φορουμ ατομα που θα πληρωσουν τελωνειο να λενε οτι τα πουλανε γιατι δεν θα εδιναν 230 ευρω για ενα ταμπλετ που στην πραγματικοτητα δεν χρειαζονται. αλλά θα δινανε 150 ευρω για κατι που δεν χρειάζονται. σορρυ μπορει εγω να είμαι παράλογος αλλα δεν θα εδινα ουτε 50 ευρω για κατι που δεν χρειαζομαι. αλλα γιαυτο φτασαμε την ελλαδα εδω γιατι μας διναν δανεια που δεν χρειαζόμασταν τα πέρναμε .. μπορουσαμε να παρουμε ενα πανακριβο αμαξι που δεν χρειαζομασταν το περναμε.. και τωρα ασχολουμε αν θα ξαναστειλει ο πωλητης του ebay στην Ελλαδα για να γλιτωσουμε 80 ευρω ενω μας περνουν τα σπιτια οι τραπεζες.

• Like 3

ειναι ζηλιάρηδες καποιοι που ήθελαν να προστατέψουν τους συμφορουμίτες τους απο το να φτασουν τωρα να μπλέκουν με τελωνεια και 80ευρα ? εδω βλεπεις στο φορουμ ατομα που θα πληρωσουν τελωνειο να λενε οτι τα πουλανε γιατι δεν θα εδιναν 230 ευρω για ενα ταμπλετ που στην πραγματικοτητα δεν χρειαζονται. αλλά θα δινανε 150 ευρω για κατι που δεν χρειάζονται. σορρυ μπορει εγω να είμαι παράλογος αλλα δεν θα εδινα ουτε 50 ευρω για κατι που δεν χρειαζομαι. αλλα γιαυτο φτασαμε την ελλαδα εδω γιατι μας διναν δανεια που δεν χρειαζόμασταν τα πέρναμε .. μπορουσαμε να παρουμε ενα πανακριβο αμαξι που δεν χρειαζομασταν το περναμε.. και τωρα ασχολουμε αν θα ξαναστειλει ο πωλητης του ebay στην Ελλαδα για να γλιτωσουμε 80 ευρω ενω μας περνουν τα σπιτια οι τραπεζες.

Αν διαβάσεις το θέμα από την αρχή θα δεις ο,τι εμμέσως πλην σαφώς εγώ και κάτι άλλοι κατηγορηθήκαμε ο,τι ζηλεύουμε, μιζεριάζουμε κλπ κλπ. Προφανώς το ποστ μου είχε ένα τόνο ειρωνείας ως απάντηση στα "κατηγορώ" μερικών.

Για το δεύτερο σκέλος της απάντησης σου νομίζω πως το "αγοράζω κάτι γιατί απλά είναι προσφορά και δεν το χρειάζομαι" δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τους Έλληνες. Η έλλειψη στοιχειώδους παιδείας και πολιτικής οικονομίας που κάναμε παλιά στο σχολείο αλλά και πολλών άλλων παραγόντων μας έφτασε εκεί που βρισκόμαστε τώρα. Παρόλα αυτά δεν νομίζω πως η ανάπτυξη του ζητήματος αυτού είναι της παρούσης.

Και ένα μικρό σχόλιο μιας και πιάσαμε τα τελωνεία: Εξαρχής θα έπρεπε να είχατε στο νου σας ποιο είναι το κόστος του tablet μαζί με το τελωνείο. Αν το συνολικό αυτό κόστος συμπεριλαμβανομένων των εξόδων εκτελωνισμού έβγαζαν το tablet σε συμφέρουσα τιμή τότε καλά κάνατε και προχωρήσατε.

Σκεφτείτε το σαν να πηγαίνετε ταξίδι με το αυτοκίνητο σας από το σημείο Α στο σημείο Β όπου στο ενδιάμεσο υπάρχει και ένα σημείο Ζ το οποίο είναι τα διόδια. Αλήθεια πριν ξεκινήσετε δεν θα υπολογίζατε τα κόστη της βενζίνης (Α ---> Β) + τα κόστη των διοδίων (Ζ); Κάποιοι εδώ μέσα υπολόγισαν μόνο την βενζίνη και στα διόδια θα σήκωναν τις μπάρες. :P Και όντως μερικοί τα κατάφεραν! Οι άλλοι όμως που δεν κατάφεραν να τις σηκώσουν;  :fear:

Ζήτησε κανείς προστασία?

Μπλέξιμο το τελωνείο?Γιατί "μπλέξιμο"?

Από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκε η πιθανότητα τελωνείου και έξτρα κόστους και όσοι προχώρησαν τελικά στην παραγγελία το έκαναν γνωρίζοντας και αυτό το ενδεχόμενο, αφού ακόμη και έτσι η τιμή του 50-60€ κάτω σε σχέση με εδώ

Ε κάποιοι δεν ήμασταν τυχεροί και τη φάγαμε

Πρέπει να έχουμε και σας με τα "εγώ σας τα 'λεγα/καλά να πάθετε" σχόλιά σας?

Το ότι το πήραν άτομα που δεν το χρειάζονται από το μυαλό σου το έβγαλες?

Εγώ που το ήθελα για δώρο και τα 150€ ήταν ήδη υπέρβαση δικαιολογούμαι για την αγορά μου ή όχι?

Από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκε η πιθανότητα τελωνείου και έξτρα κόστους και όσοι προχώρησαν τελικά στην παραγγελία το έκαναν γνωρίζοντας και αυτό το ενδεχόμενο

Ξαναλέω ως συμβουλή πως το σωστό είναι να έχουμε στο νου μας το δεδομένο ο,τι θα περάσει τελωνείο και το ενδεχόμενο να μην περάσει. Και όχι το αντίθετο. Έτσι για future reference.

Έτσι για την ιστορία.. Σχετικά με την κούραση που μπορεί να προκαλέσαμε στον τίμιο πωλητή του συγκεκριμένου tablet άσχετα με το τελωνείο, και το ενδεχόμενο να μην ξαναστείλει κτλ.

10 και παραπάνω άτομα απο εδώ "εξαπατήθηκαν" απο τον συγκεκριμένο σχετικα με την αποστολή του προιόντος, θες γιατι δεν είχε stock και πουλούσε αέρα, θες γιατι τα έκανε αχταρμά με 2000 παραγγελείες. Το να σου δίνει tracking number μόνο με το initial entry USPS οτι έχει πάρει slip χωρίς να έχει δώσει το προιον για αποστολή με αποτέλεσμα να είσαι ξεκρέμαστος 20+ μέρες και σε νέα επικοινωνία να απαντά copy paste το ίδιο στους παθόντες, οτι δλδ χάθηκε και θα φύγει καινούριο...για μένα είναι μαλάκας. Και όχι μα μου, γιατι εδώ ενα media markt πάτε για καμια προσφορά και μετά τρέχετε και βαράτε σταυροφορίες για ψευτικες διαθεσιμότητες προιόντος κτλ οποτε..

Δεν είχε κανενα ιδιαίτερο φόρτο απο εδώ και ότι είχε το προκάλεσε μόνος του. Τα λοιπά περι αποστολής απο ebay στην ελλάδα και μαύρες λίστες να μένουν. τουλάχιστον γραφικά.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

Το προϊόν τελούσε κάτω από την προστασία του pay pal.Στη χειρότερη περίπτωση παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Η βαθμολογία αξιολόγησης του πωλητή ήταν υψηλή.

Τυχόν καθυστερήσεις , αναληθείς αναφορές (το έστειλα-χάθηκε-το ξαναστέλνω) είναι πράγματα που συμβαίνουν.Ειδικά σε περίοδο γιορτών.Αν οι περιπτώσεις αυτές είναι σχετικά λίγες, δεν τον χαρακτηρίζουμε μ_λ_κ_

Αρκετοί παρέλαβαν πριν τις γιορτές,αρκετά γρήγορα δηλαδή, εγώ για να παραλάβω πέρυσι το pipo περίμενα 40 ήμερες.Δεν "έλιωσα" το πληκτρολόγιο να ¨βομβαρδίζω" τον πωλητή από την πρώτη εβδομάδα.

Τον πωλητή τον βρίζουμε όταν δεν μας το στείλει ποτέ και πάει να μας φάει τα λεφτά (πράγμα αδύνατο λόγω paypal)

Η αποστολή έγινε με USPS , το οποίο σημαίνει ότι δύσκολα περνάει τελωνείο.

Το ζήτημα τελωνείου παρατηρήθηκε κυρίως Θεσσαλονίκη και έχω την υποψία για να μην πω βεβαιότητα ,ότι προκλήθηκε από την έκταση που πήρε από τα σχόλια κάποιων .Και τέλος πάντων ας γίνει μια έρευνα εδώ μέσα, πόσοι πέρασαν-πόσοι δεν πέρασαν.

Για το θέμα περί αποκλεισμού της Ελλάδας από τους πωλητές επιτρέψτε μου να έχω την γνώμη μου.

Ναι ο αποκλεισμός μπορεί να προκληθεί από ανώριμες συμπεριφορές χωρίς δόλο ,και από κουτοπόνηρες - απατεωνιστικες συμπεριφορές με δόλο.

Όσοι ασχολούνται με ebay-paypal από παλιά ,( και όχι πριν από είκοσι μέρες) , το έχουν διαπιστώσει.

Ειλικρινά με ενοχλεί όταν ψάχνω να αγοράσω κάτι και να διαπιστώνω ότι ο πωλητής δεν στέλνει Ελλάδα.

Και όλο αυτό το σκηνικό με τα κακεντρεχή σχόλια εκατέρωθεν ήταν απογοητευτικό.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...