Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους

Το σύστημά μου είναι:

Intel Quad Q9300 2,5GHz

4GB RAM

VGA Radeon HD 7770

ΗDD WD 500GB

έχει λειτουργικό Vista 32

Aσχολούμαι μόνο με gaming (Guildwars2, Skyrim, Total war rome2, Borderlands 2 αυτη τη στιγμή).

Θα έίναι καλύτερα να πάω σε Windows 7 απο Vista που είμαι τώρα? Θα δω διαφορά?

Και εάν ναί, Windows 7 32 ή 64 ?

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοηθειά σας

Δημοσ.

Βασικά δεν θα δεις καμία διαφορά. Ακόμα και να υπήρχε κάποια πιστεύω ότι δεν θα ήταν αντιληπτή παρά μόνο μετρήσιμη με benchmark προγράμματα. Εκτός αν κάποιο/κάποια παιχνίδια έχουν 64bit έκδοση οπότε μπορεί να πηγαίνουν καλύτερα με τα 7 64bit.

Αν θέλεις να κάνεις format, ναι, βάλε 7άρια αλλά αν δεν θέλεις δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε τέτοια διαδικασία.

• Like 4
Δημοσ.

Έπρεπε βασικά να τα ειχες βγάλει ηδη τα vista :P windows 7 x64 με κλειστά μάτια αλλα μπορεις να βάλεις και τα 8

Δημοσ.

Τα Windows 7 στην ουσία είναι βελτιωμένα Windows Vista και όχι ένα καινούριο λειτουργικό. Οπότε τα βελτιωμένα Windows 7.

Δημοσ.

Ας μιλήσει και κάποιος που έχει τα Vista σήμερα, κι όχι πριν χρόνια...

Θα συμφωνήσω με τον micos000.

Αν προχωρήσεις σε αλλαγή από Vista x32 σε 7 x64, θα υπάρχει διαφορά (πλήρη εκμετάλλευση διαθέσιμης μνήμης RAM),
αλλά μη φανταστείς κάτι αξιοσημείωτο. Δε θα'χεις έναν "άλλον" υπολογιστή, θα'χεις απλά έναν σχετικά βελτιωμένο υπολογιστή.
Θα παρατηρήσεις μια γρηγορότερη απόκριση μερικών "δευτερολέπτων" καθώς κινείσαι μεσ' το λειτουργικό, μια πιο γρήγορη εκκίνηση, όπως και γρηγορότερη εγκατάσταση προγραμμάτων... κι ως εκεί! Σε όλες τις υπόλοιπες εργασίες, είτε με προγράμματα που χρησιμοποιείς, είτε Internet, τα πράγματα θα μείνουν όπως έχουν.

Με τον ανιψιό μου έχουμε τον ίδιο υπολογιστή
Intel® Core2 Quad CPU Q660 @ 2,40GHz
4gb RAM
NVidia GForce GT440.

Αυτός έχει 7 Ultimate x64, κι εγώ Vista Ultimate x64.
Aν με ρωτούσες πριν λίγα χρόνια αν υπήρχε διαφορά στις επιδόσεις, θα σου έλεγα "ναι"¨(ασυζητητή)!
Τα Vista όταν είχαν πρωτοβγεί, ήταν για κλάματα.

Σήμερα με τον βομβαρδισμό ενημερώσεων που δέχτηκαν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, με εξαίρεση την εκκίνηση...
...εγώ προσωπικά δε βλέπω ούτε διαφορά, ούτε λόγο να προχωρήσω σε αλλαγή. Ίσως επειδή δεν ασχολούμαι με games!
Εκεί δε μπορώ να εκφέρω άποψη.

Αν πάντως σκοπεύεις να κάνεις format (έτσι κι αλλιώς) και έχεις διαθέσιμα και τα 2 λειτουργικά, εννοείται πως επιλέγεις τα 7άρια. Σε κάθε περίπτωση κερδίζεις σε κάτι. Μόνο αν σκοπεύεις να κάνεις format επειδή πρέπει!

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγώ έχω ακόμα τα vista home premium στο laptop με το sp2. Το έχω πάνω από 5 χρόνια έτσι και δεν έχω κάνει φορμάτ. Στο laptop της γυναίκας έβαλα τα 7άρια για δοκιμή. Εντάξει, έχει διαφορά γιατί είναι ακόμα καινούργιο λειτουργικό. Πάντως με τα vista που έχω είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και δεν έχω κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι (στα όρια του hardware).

Φυσικά, όταν αποφασίσω να κάνω format θα το σκεφτώ καλά και μπορεί να βάλω τα 7άρια 64 bit γιατί το laptop έχει 4gb ram και θέλω να δοκιμάσω το premiere cs6 που δουλεύει μόνο σε x64, ίδωμεν.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα , εγω εχω βαλει απο παλια τα vista sp2 , σε ενα υπολογιστη , και σε ενα αλλο πιο προσφατο τα 7αρια 64 , καλιτερα ειναι φυσικα τα 7,λιγο πιο γρηγορα ,αλλα κυριως τα εργαλεια που διαθετουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα , σε σχεση με τα vista , ενδεικτικα σου αναφερω,που μουρχοντε στο νου , το οτι χειριζοντε καλιτερα τη μνημη ,το οτι μπορεις να διαγραφεις ολα τα σημεια επαναφορας,οτι εχουν δικο τους προγραμμα για image του δισκου , και αρκετες αλλες ευκολιες.Γενικα ειναι πολυ καλο λειτουργικο συστημα,καλογραμμενο και προσεγμενο.Κι απ'οτι διαβαζω,σε διαφορες ιστοσελιδες,μαλλον θαναι γι'αρκετο καιρο ακομη.

Επεξ/σία από kostandinos
Δημοσ.

Δεν διαφωνώ ότι έχει βελτιώσεις αλλά τα 7άρια είναι στην ουσία vista με επιπλέον διορθώσεις και πιο Polished.

Η διαγραφή σημείων επαναφοράς υπάρχει από τα xp (στην εκκαθάριση δίσκου->Περισσότερες ΕΠιλογές->Σκιώδη αντίγραφα) ή γίνεται και μέσα από το ccleaner (στα Εργαλεία).

Η καλύτερη διαχείριση μνήμης, ναι ισχύει αλλά δεν είναι κάτι τρομερό. Σε σχέση με τα xp βέβαια έχει μεγάλη διαφορά.

Το disk image,χμμμ... όποιος χρειάζεται κάτι τέτοιο έχει πολλές επιλογές (norton ghost, acronis κτλ).

Αν διάβασες όλα τα μηνύματα παραπάνω θα είδες ότι δεν διαφωνούμε στο ότι τα 7άρια είναι καλύτερα αλλά στο ότι δεν υπάρχει λόγος να πας υποχρεωτικά σε φορμάτ αν έχεις vista (ιδίως αυθεντικά) μόνο και μόνο για να βάλεις τα 7άρια (σπασμένα).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...