Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλημερα μου σε ολους-ες βρηκα ενα cd των windows 95 compaq και ειπα να το δοκιμασω μεσω του virtual pc και το προβλημα ειναι οταν τελιωνει η εγκατασταση των windows κανει επαννεκινηση και μετα το πεταει αυτο:

post-242068-0-72523800-1386152529_thumb.png

το δοκιμασα 5 φορες σημερα.

Ξερετε πως απενεργοποιηω αυτο το driver ;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Ο σκληρος δισκος που εκανες εγκατασταση πρεπει να ειναι IDE και οχι Scsi.

Με ποιο προγραμμα εκανες το virtual machine?

vbox, vmware ή καποιο αλλο?

τωρα ειδα πως λες για Virtual PC......δεν το εχω δοκιμασει ποτε σε virtual pc και δεν νομιζω να μπορεις να κανεις πολλα......

Δημοσ.

Την καλημερα μου σε ολους-ες βρηκα ενα cd των windows 95 compaq

Ενδέχεται να έχει προστασία, ή ποιο πιθανά, να είναι φτιαγμένο για συγκεκριμένο υλικό (αυτό που είχε το compaq) και να μην τρέχει πουθενά αλλού.

Και να σου έτρεχε δηλαδή, μέσα σε μισό λεπτό θα το είχες ξανά σβήσει ... (δεν αντέχεται ποια)

Δημοσ.

Τα windows 95 δεν παίζουν με διπύρηνο/τετραπυρηνο/χιλιαπυρηνο επεξεργαστή .

Δοκίμασε από τις ρυθμίσεις να βάλεις χαμηλό επεξεργαστή (μονοπύρηνο) περίπου 300MHz . Δεν χρειάζεται παραπάνω . Και μνήμη 64MBs είσαι καλά .

Ελπίζω έτσι να λυθεί το πρόβλημα σου . Αλλιώς ... κάποιο κόλλημα θα τρώει επειδή είναι virtual .

Δημοσ.

Ενδέχεται να έχει προστασία, ή ποιο πιθανά, να είναι φτιαγμένο για συγκεκριμένο υλικό (αυτό που είχε το compaq) και να μην τρέχει πουθενά αλλού.

Και να σου έτρεχε δηλαδή, μέσα σε μισό λεπτό θα το είχες ξανά σβήσει ... (δεν αντέχεται ποια)

Φιλε μου και ενα παρομιο cd με windows 98 πρωτη εκδοση -( compaq παλι) το εκανα εγκατασταση μεσω virtual pc 2007 sp1 (συγκεκριμενα) και το ετρεχε μια χαρα και στα windows μπηκα και ολα οκ. τα win95 compaq γιατι το κανει αυτο ενω τελιωνει η εγκατασταση ; Δεν μπορω να καταλαβω :S

Τα windows 95 δεν παίζουν με διπύρηνο/τετραπυρηνο/χιλιαπυρηνο επεξεργαστή .

Δοκίμασε από τις ρυθμίσεις να βάλεις χαμηλό επεξεργαστή (μονοπύρηνο) περίπου 300MHz . Δεν χρειάζεται παραπάνω . Και μνήμη 64MBs είσαι καλά .

Ελπίζω έτσι να λυθεί το πρόβλημα σου . Αλλιώς ... κάποιο κόλλημα θα τρώει επειδή είναι virtual .

Πως εχω δυνατοτητα να επιλεξω επεξεραστη μεσω virtual pc 2007 sp1 ή αν ξερεις καποιο αλλο προγραμμα για εικονικα μηχανακια τοτε πες το που να εχει αυτη την επιλογη.

Δημοσ.

555
Μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος που χρησιμοποιείς μπορείς να παίξεις πριν κάνεις εγκατάσταση το VMware Player (είναι δωρεάν το απλό) , download: http://www.vmware.com/go/downloadplayer/
Στις φωτογραφίες που βλέπεις , έκανα μόνο τις γρήγορες ρυθμίσεις . Δεν έχω πρόχειρο ένα cd win95 τώρα , αν και .. αν ψάξω καλύτερα κάπου θα βρω .

Αν δεν σου παίξει ούτε έτσι , έχε στο νου σου ότι τρέχεις ένα virtual pc , όπου το σημερινό hardware ίσως να μην είναι συμβατό με cd εγκατάστασης λειτουργικού πριν από .. σχεδόν 20 χρόνια .
Πριν ξεκινήσεις οοπιαδήποτε εγκατάσταση στο virtual δίσκο , καλό θα ήταν να δεις αν μπορείς να πειράξεις και καμιά ρύθμιση μέσω του virtual bios .

Ελπίζω πάντως να σου παίξει !

αν δεν φαίνονται οι φωτός .. κλικ εδώ :

001.png

002.png

003.png

Δημοσ.

post-242068-0-14666600-1386326315_thumb.jpg

post-242068-0-26088800-1386326345_thumb.jpg

To cd και το βιβλιο των windows 95 ειναι τα παραπανω. Σας τα παραθετο για να τα δειτε και να καταλαβετε για ποιο cd των windows 95 greek της compaq λεω.

Δημοσ.

Πάνω στο cd πάντως λέει "Only for use with compaq restore pc".

Σε virtualbox δοκίμασες;

Ναι φιλε μου και δουλευει μια χαρα δοξα τον θεον αλλα οταν τελιωσε η εγκατασταση και μου ζητησε να βαλω το cd μεσα γιατι ειχε να εντοπιση το υλικο κλπ δοκιμασα r:\ d:\ e:\ τιποτα δεν ξερω γιατι και ετσι μενουν τα αρχεια χωρις να εγκαταστασουν δεν ξερω τι να κανω.

ξερεις πως αντιγραφω τα αρχεια απο το r:\win95 στο c:\ ; ετσι ωστε οταν τα ζητησει να βαλω c:\ και να αντιγραφουνε.

Δημοσ.

Πότε στο έβγαλε αυτό; Κατά την εγκατάσταση ή μετά που τελείωσε;

Κάντο iso και φόρτωσε το στο virtual box. Θα στο εμφανίσει σαν cd. Εγώ τουλάχιστον έτσι το κάνω.

Δημοσ.

Πότε στο έβγαλε αυτό; Κατά την εγκατάσταση ή μετά που τελείωσε;

Κάντο iso και φόρτωσε το στο virtual box. Θα στο εμφανίσει σαν cd. Εγώ τουλάχιστον έτσι το κάνω.

Ετσι το εκανα φιλε μου μου το εμφανιζει οταν τελιωνει η εγκατασταση εκει που προετοιμαζετε το υλικο πριν λεει προετοιμασια των windows.

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...