Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά ,δεν τους πήραν και με το ζόρι να δουλέψουν!

Βέβαια αν παραβιάζονται οι νόμιμες εργασιακές συνθήκες υπάρχει θέμα ,και το κράτος πρεπει να τους τιμωρήσει!

NAI, με το ζόρι πήγαν όλοι εκεί να δουλέψουν. Γιατί από εκεί που έρχονται χάσανε κάθε ελπίδα.

Βρε γινεται να υπαρχει αστυνομικος σε καθε φαναρι? Γινεται να υπαρχει αστυνομικος σε καθε γειτονια? Γινεται να εχω ενα αστυνομικο μπαστακα συνεχως εξω απο το σπιτι μου?

Δηλαδή για σένα λύση είναι η "αστυνόμευση" και η "απειλή" πως αν κάνεις κάποια εγκληματική πράξη "θα σε πιάσουμε" αντί να στραφεις στην εκπαίδευση, την παιδεία, την καλλιέργεια σωστής συμπεριφοράς και σκέψης, ε; ΩΡΑΙΟΣ!

• Like 2
Δημοσ.

Οχι ασφαλως θα προτιμουσα μια ιδεατη κοινωνια που να εχουν ολοι την εκπαιδευση και την παιδεια και να μην χρειαζεται αστυνομευση.

Επειδη ομως αυτα ειναι παραμυθια για παιδακια ή τουλαχιστον την παρουσα στιγμη αυτο ειναι ονειρο θερινης νυχτος θελω αστυνομευση για να νοιωθω και να ειμαι ασφαλης και ελευθερος.

Δημοσ.

Βρε γινεται να υπαρχει αστυνομικος σε καθε φαναρι? Γινεται να υπαρχει αστυνομικος σε καθε γειτονια? Γινεται να εχω ενα αστυνομικο μπαστακα συνεχως εξω απο το σπιτι μου?

Ευτυχως δεν γινεται. Ακομα τουλαχιστον.

Για το αλλο ποστ, με τις πολλες απαντησεις στο δικο μου μηνυμα, δυστυχως δεν μπορω να απαντησω αναλυτικα διοτι πρεπει α) να εργαστω και β) σεβομαι οτι δεν προκειται να σου αλλαξω γνωμη.

Σε δυο σημεια στεκομα μονο (επειδη δεν ησουν πολυ παρατηρητικος):

- Ναι, στη Γερμανια ο νεοναζι δεν εχει δικαιωμα να ειναι νεοναζι (το γραφω μπακαλιστικα για να το καταλαβεις). Αρα δεν υφισταται η ιδεολογια του. Αν θελει να ειναι νεοναζι, μπορει να ασκει την ιδεολογια του ΜΟΝΟ σε ενα μερος (που περιλαμβανει πληρη αστυνομευση, οπως αυτη που σου αρεσει και ευστοχα περιγραφει ο Μικα παραπανω).

- Ψαχνουν τις τσαντες των εργαζομενων για να μη φυγει κανενα ψωμακι απο το τραπεζι (18'.05'' στο βιντεο). Οχι προϊοντα απο τις αποθηκες. Το ξερω, ειναι πανακριβο το ψωμι στα ξενοδοχεια της Γερμανιας, περιπου οπως και στη Ρωσια επι Σοβιετιας, αλλα φανταζομαι οτι το Αμαζον και η Τρενκβαλντερ μπορει να το αντεξει οικονομικα...

Συμπερασμα: ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ποτε δεν πηρες ποτε εξτρα φλυτζανι καφε για το δωματιο ή φρουτο για το απογευμα/βραδυ απο καποιο πρωινο ξενοδοχειου, ουτε εβαλες ποτε χερι σε ο,τι περισσεψε στο τραπεζι ενω ησουν στον στρατο. Επισης, στο σουβλατζιδικο οπου σταματησες για ενα "ορθαδικο" δεν πηρες το ψωμακι απο το πανερακι "για το δρομο".

Υπαρχουν ομως αλλοι που το κανουν, αναμεσα τους κι εγω. Και ελπιζω να μην ψαξει κανεις την ip μου για να με συλλαβει κανενας απο τους πολλους ικανοτατους αστυνομικους της πατριδας μας για τα εγκληματα μου. Αλλωστε, ξερουμε ποσοι νεοναζι βρισκονται αναμεσα τους και δεν θα ηθελα να τους γνωρισω προσωπικα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε δυο σημεια στεκομα μονο (επειδη δεν ησουν πολυ παρατηρητικος):

- Ναι, στη Γερμανια ο νεοναζι δεν εχει δικαιωμα να ειναι νεοναζι (το γραφω μπακαλιστικα για να το καταλαβεις). Αρα δεν υφισταται η ιδεολογια του. Αν θελει να ειναι νεοναζι, μπορει να ασκει την ιδεολογια του ΜΟΝΟ σε ενα μερος (που περιλαμβανει πληρη αστυνομευση, οπως αυτη που σου αρεσει και ευστοχα περιγραφει ο Μικα παραπανω).

Sorry καταρχην που σε κανω να τα γραφεις μπακαλιστικα ωστε να καταλαβει τι λες το κατωτερο μυαλο μου...

Αν δεν ειχαν δικαιωμα θα ηταν φυλακη ολοι τους. Η ιδεολογια δεν ειναι κατι που μπορει να φυλακιστει ή να απαγορευτει εφοσον φυσικα δεν κανεις παρανομες πραξεις.

Κατα τα αλλα στην δουλεια τους στο amazon δεν ασκουν την ιδεολογια τους οι συγκεκριμενοι. Απλα δουλευουν...

Και ουσιαστικα το ερωτημα παραμενει ενα. Πρεπει να ειναι κριτηριο για την εργασια η ιδεολογια του καθενος?

- Ψαχνουν τις τσαντες των εργαζομενων για να μη φυγει κανενα ψωμακι απο το τραπεζι (18'.05'' στο βιντεο). Οχι προϊοντα απο τις αποθηκες. Το ξερω, ειναι πανακριβο το ψωμι στα ξενοδοχεια της Γερμανιας, περιπου οπως και στη Ρωσια επι Σοβιετιας, αλλα φανταζομαι οτι το Αμαζον και η Τρενκβαλντερ μπορει να το αντεξει οικονομικα...

Περα απο το γεγονος οτι στο βιντεο δεν ειδαμε τιποτα τετοιο και επομενως μενουμε στην ''αντικειμενικοτητα'' αυτων που εκαναν το ντοκυμαντερ, σιγα τα ωα...

Να κλεισουμε το amazon γιατι δεν παιρνουν τα ψωμακια οι εργαζομενοι απο το εστιατοριο...

Ευτυχως δεν γινεται. Ακομα τουλαχιστον.

Εχεις σκοπο να παρανομησεις μηπως και το φοβασαι αυτο? Ποιος ο λογος ενας νομιμος πολιτης να μην θελει αστυνομικους?

Δημοσ.

Καλά ,δεν τους πήραν και με το ζόρι να δουλέψουν!

Ισχύει. Κανένας άλλος Ευρωπαίος δεν είναι αναγκασμένος να δουλέψει οπουδήποτε... Ολοι οι άλλοι επιλέγουν τη δουλειά που τους αρέσει, υπό τις συνθήκες εργασίας της αρεσκείας τους, γιατί ως γνωστόν όλη η Ευρώπη σφύζει από επαγγελματικές ευκαιρίες...

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις σκοπο να παρανομησεις μηπως και το φοβασαι αυτο? Ποιος ο λογος ενας νομιμος πολιτης να μην θελει αστυνομικους?

Οχι. Απλα εχω σκοπο να μην επιτρεψω σε κανεναν να με παρακολουθει. Αν σου αρεσει εσενα (ή οποιον αλλον), δεν εχω κανενα προβλημα. Μπορεις να βαλεις κι εναν αστυνομικο στην τουαλετα του σπιτιου σου, εγω δεν τον θελω. Αν μου ερθει, θα στον στειλω (ή σε οποιον αλλον ενδιαφερεται) για διπλη προστασια.

(Σημειωση @Κρομ: Δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ δοση ειρωνιας στις παραπανω τρεις αραδες. Δυστυχως ο γραπτος λογος ειναι λιγο "παραξενος", απλα τα γραφω με αυτον τον τροπο -οπως θα τα ελεγα σε εναν φιλο μου- για να δωσω εμφαση στις πεντε παραπανω προτασεις).

Ως τοτε, θα προτιμουσα να βλεπω αστυνομικους να κανουν τη δουλεια τους αντι να πινουν καφε στον Δεληολανη στη Συγγρου, στις κεντρικες πλατειες των προαστειων (οχι ολων, οπου ειναι περασμα για κανενα γκομενακι κυριως) και σε αλλα hot spot της πολης.

Δημοσ.

Ποιος ο λογος ενας νομιμος πολιτης να μην θελει αστυνομικους?

Λες να ρωτησουμε τον Γρηγοροπουλο;

• Like 5
Δημοσ.
10 χρονια πριν, φοιτητής,δούλευα στην amazon... στα κλασικά πόστα του vasaniari... κουβάλημα και πακετάρισμα...όντως είναι πολύ δύσκολα.... αλλα το ξέρεις εξαρχής... στο λένε και σε προετοιμάζουν...έχεις πολύ πίεση συνεχεια απτούς team leader ...διαλείμματα και φαγητό φυσικά κανονικά...

3 μήνες άντεξα...

δεν ξέρω πως είναι τώρα αλλα σίγουρα τα media τα φουσκώνουν όλα...
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θελω αστυνομευση για να νοιωθω και να ειμαι ασφαλης και ελευθερος.

Σε έχω διαβάσει και σε άλλα θέματα και ξέρω πως τα πιστεύεις αυτά που λες. Αλλά όχι ρε γαμώτο τόση αφέλεια πια.

Επεξ/σία από subdee
  • Like 1
Δημοσ.

Αν δεν ειχαν δικαιωμα θα ηταν φυλακη ολοι τους. Η ιδεολογια δεν ειναι κατι που μπορει να φυλακιστει ή να απαγορευτει εφοσον φυσικα δεν κανεις παρανομες πραξεις.

Να εξηγήσουμε στον χαμηλού επιπέδου φίλου μας τι συμβαίνει στη Γερμανία. Strafgesetzbuch section 86a, ο οποίος αν είχε εργαστεί έστω και μία μέρα στη ζωή του, θα ήξερε τη διαφορά της "αστυνόμευσης" από τον τραμπουκισμό.

• Like 1
Δημοσ.

Ως τοτε, θα προτιμουσα να βλεπω αστυνομικους να κανουν τη δουλεια τους αντι να πινουν καφε στον Δεληολανη στη Συγγρου, στις κεντρικες πλατειες των προαστειων (οχι ολων, οπου ειναι περασμα για κανενα γκομενακι κυριως) και σε αλλα hot spot της πολης.

Συμφωνω σε αυτο. Δεν ειπα ποτε πως δεν υπαρχουν κακως κειμενα στην αστυνομια...

Λες να ρωτησουμε τον Γρηγοροπουλο;

Η δολοφονια δεν δικαιολογειται ασφαλως αλλα και ο γρηγοροπουλος δεν ηταν και ΕΝΤΕΛΩΣ αμοιρος ευθυνων, με την εννοια πως περπατουσε αμεριμνος στο δρομο και την εφαγε... Στο αβατο των εξαρχειων ΟΛΟΙ ξερουμε τι γινεται...

Η απαντηση κατα τα αλλα ειναι η ιδια που εδωσα απο πανω...

Σε έχω διαβάσει και σε άλλα θέματα και ξέρω πως τα πιστεύεις αυτά που λες. Αλλά όχι ρε γαμώτο τόση αφέλεια πια.

Μιας και τονιζεις το ελευθερος. Με ποιο τροπο θα μπορουσε η αστυνομια να περιορισει την ελευθερια μου? Φερε μου κανενα παραδειγμα...

Αντιθετα αν λειτουργουσε καλυτερα θα μπορουσε να μου την διευρυνει.

Θα μπορουσα π.χ. αν η αστυνομευση ηταν καλυτερη να κυκλοφορησω στα εξαρχεια με σημαια κομματος μη προσκειμενου στους θαμωνες της πλατειας.

Θα μπορουσα το βραδυ να κυκλοφορω σε οποια ''κακοφημη'' περιοχη θελω χωρις να κοιταω πισω μου...

Να εξηγήσουμε στον χαμηλού επιπέδου φίλου μας τι συμβαίνει στη Γερμανία. Strafgesetzbuch section 86a, ο οποίος αν είχε εργαστεί έστω και μία μέρα στη ζωή του, θα ήξερε τη διαφορά της "αστυνόμευσης" από τον τραμπουκισμό.

Τι λεει το συγκεκριμενο? Για καποια συμβολα που απαγορευονται.

Αντιθετα στη γερμανια μια χαρα κατεβαινει νεοναζιστικο κομμα στις εκλογες.

Αλλα εστω οτι λογω ιστοριας στη Γερμανια απαγορευοταν (πραγμα που δεν συμβαινει ασφαλως)  η ιδεολογια του νεοναζισμου.

Θα ηταν σωστο αυτο?

Προσωπικα σαν δημοκρατης πολιτης το βλεπω ανεπιτρεπτο. Εκτος και αν ο ναζισμος απεναντι σε ναζιστες δεν σας ενοχλει...

Δημοσ.

Αλλα εστω οτι λογω ιστοριας απαγορευοταν (πραγμα που δεν συμβαινει ασφαλως)  η ιδεολογια του νεοναζισμου.

Θα ηταν σωστο αυτο?

Προσωπικα σαν δημοκρατης πολιτης το βλεπω ανεπιτρεπτο. Εκτος και αν ο ναζισμος απεναντι σε ναζιστες δεν σας ενοχλει...

Έλα πρώτα στη Γερμανία να ζήσεις 2-3 εβδομάδες, πριν εκφέρεις απόψεις με τη λογική του κλασσικού Ελληνάρα "αφού το λέω εγώ έτσι είναι". Το κόβω εδώ γιατί είναι offtopic.

Επί της ευκαιρίας, μιας κι η ξάπλα πάει σύννεφο, άνοιξε και κανένα βιβλίο ιστορίας, μήπως και καταλάβεις γιατί στην Γερμανία ποινικοποιήσαν το ναζισμό.

Δημοσ.

Έλα πρώτα στη Γερμανία να ζήσεις 2-3 εβδομάδες, πριν εκφέρεις απόψεις με τη λογική του κλασσικού Ελληνάρα "αφού το λέω εγώ έτσι είναι". Το κόβω εδώ γιατί είναι offtopic.

Επί της ευκαιρίας, μιας κι η ξάπλα πάει σύννεφο, άνοιξε και κανένα βιβλίο ιστορίας, μήπως και καταλάβεις γιατί στην Γερμανία ποινικοποιήσαν το ναζισμό.

Το NPD γιατι κατεβαινει στις εκλογες τοτε?

Η σιωπή δείχνει πως το λύσαμε και αυτό έτσι baslir;

Μου αρέσει πως ελεγες εμένα ξερόλα...

Αντε παω για κανένα ποτάκι και ελπίζω οταν γυρίσω να μου πεις για ποιο λόγο κατεβαίνει στις εκλογές το NPD αφού είναι παράνομο όπως λες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...