jkoukos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δεν τα πολύ κατάλαβα αυτά που μου λες πως γίνονται βοήθησε λίγο που περίπου είναι αυτές οι επιλογές; Η ρύθμιση MAC Binding ή DHCP Reservation συνήθως υπάρχει στο μενού του DHCP Server. Π.χ. σε TP-Link υπάρχει στο DHCP Server > Address Reservation. Σε ΖΤΕ δεν γνωρίζω και από τα 2 εγχειρίδια που έχει ο ΟΤΕ (ZTE 300 & ZTE H108NS) και τα έριξα μια ματιά, μάλλον δεν υπάρχει ως δυνατότητα. Όσον αφορά την 2η λύση, νομίζω ήμουν κατανοητός. Εκεί που κάνεις port forwarding, αντί να γράψεις την διεύθυνση του υπολογιστή που θέλεις να ενεργοποιήσεις με WOL, γράψε την broadcast, η οποία είναι η τελευταία του υποδικτύου (ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.255 - π.χ. 192.168.1.255).
jkoukos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Πιθανόν να έχεις δίκιο, δεν το γνωρίζω. Στο εγχειρίδιο πάντως που δίνει ο ΟΤΕ, δεν υπάρχει καμία αναφορά αλλά ούτε και στην εικόνα του tab LAN φαίνεται αντίστοιχη επιλογή. Το μόνο Binding που αναφέρει είναι το Port, που όμως δεν έχει καμία σχέση με του DHCP.
jkoukos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Ναι, βλέπω ότι το έχει κανονικά. Πάντως στη σελίδα του ΟΤΕ μόνο 2 ΖΤΕ (108NS & 300) έχει, τα εγχειρίδια των οποίων δείχνουν άλλα πράγματα.
kalts Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μα ξυπνάει αυτό είναι το θέμα αλλά μερικά λεπτά μετά αφού τον έχω κλείσει update το τσέκαρα έχει το τελευταίο. Και εξήγησα ποιο πάνω πως σε 2 διαφορετικά pc συμβαίνει αυτό και σε 2 διαφορετικά δίκτυα ένα σπίτι μου και ένα στην δουλειά. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει. Τοπικά δέν έχω θέμα και μετά από μια μέρα αν στείλω πακέτο ανάβει κανονικά. Πάντως δεν έχει κατι για DHCP BINDING ... Έχει αυτό Address Reservation
kalts Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Την έκανα αλλά πάλι τίποτα έβαλα την ip στο Address Reservation.Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω Την έκανα αλλά πάλι τίποτα έβαλα την ip στο Address Reservation.Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω Αυτό το ZTE έχω αλλά δεν έχει πουθενά το dhcp binding
jkoukos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Επειδή έχω μπερδευτεί, σε ποιο router έχει το Address Reservation και ποια διαδικασία ρύθμισης έκανες; Οι διευθύνσεις IP & MAC που έβαλες συμφωνούν με του PC που θέλεις να ενεργοποιήσεις; Την κάρτα δικτύου του υπολογιστή την γύρισες στο αυτόματο;
kalts Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Στο Tp link είναι αυτή η επιλογή συγνωμη ναι σας τα μπέρδεψα λίγο τωρα κάνω δοκιμες στο ρουτερ του ΟΤΕ δεν έχει αυτήν την επιλογή μόνο με port forward κατάφερα να το ανοίξω αλλά όπως είπα μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που έκλεισε. Την κάρτα δικτύου τι εννοείσ στο αυτόματο;
jkoukos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Όταν κάνεις κράτηση μιας διεύθυνσης ΙΡ μέσω της αντίστοιχης MAC, θα πρέπει ο υπολογιστής να μην έχει σταθερή διεύθυνση χειροκίνητα (άμεσα με ρύθμιση στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου), αλλά αυτή να παίρνεται αυτόματα από τον DHCP server. Έτσι ο τελευταίος θα γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη MAC ανήκει στον τάδε υπολογιστή. Στο ΖΤΕ που όπως γράφεις, δεν έχει τέτοια επιλογή, δοκίμασε να τροποποιήσεις στον κανόνα Port Forwarding που έχεις δημιουργήσει για το WOL, ν' αλλάξεις την διεύθυνση του υπολογιστή στην broadcast, η οποία είναι η τελευταία του υποδικτύου (ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.255 - π.χ. 192.168.1.255). Σημ.: Επειδή ο @rfc δείχνει ότι έχει την επιλογή, δες μήπως εμφανισθεί με firmware update.
kalts Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Α ναι εγώ έβαζα και στατική στο υπολογιστή θα κάνω άλλη μια προσπάθεια έτσι όπως μου λες αλλλα θα κάνω στο TP LINK που έχει αυτήν την επιλογή address reservation.
kalts Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Εντάξει έβγαλα άκρη, έβαλα router όχι modem router πού έχει IP MAC BINDING μόνο έτσι γίνεται να θυμάται την mac address του υπολογιστή που θέλεις να ανοίξεις. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με βοήθησαν!!!!!
mesas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Εντάξει έβγαλα άκρη, έβαλα router όχι modem router πού έχει IP MAC BINDING μόνο έτσι γίνεται να θυμάται την mac address του υπολογιστή που θέλεις να ανοίξεις. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με βοήθησαν!!!!! Συγγνωμη που ξεθαβω ενα τοσο παλιο θεμα αλλα επειδη εμεινα αυπνος χθες το βραδυ ψαχνοντας τη λυση μπορεις να μου πεις που βρηκες αυτη τη ρυθμιση στο router;
MaXsto Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Εντάξει έβγαλα άκρη, έβαλα router όχι modem router πού έχει IP MAC BINDING μόνο έτσι γίνεται να θυμάται την mac address του υπολογιστή που θέλεις να ανοίξεις. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με βοήθησαν!!!!! Συγγνωμη που ξεθαβω ενα τοσο παλιο θεμα αλλα επειδη εμεινα αυπνος χθες το βραδυ ψαχνοντας τη λυση μπορεις να μου πεις που βρηκες αυτη τη ρυθμιση στο router; Δεν το έχουν όλα τα ρουτερ. Κοίταξε στο section με το port forwarding ή virtual server. Ποιο ρουτερ έχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα