Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω το εξής πρόβλημα έχω κάνει το pc μου να ανοίγει με wake on lan. Όλα καλά ανοίγει πάντα τοπικά όμως, Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν θέλω απομακρυσμένα, έβαλα στατική ip στο pc έκανα port forward (έχω στατική ip από τον ΟΤΕ). Ανοίγει το pc μέσα σε λίγα λεπτά από την στιγμή που το κλείνω μετά από κανά 20 λεπτο δεν ανοίγει, έχω σκάσει το προσπαθώ εδώ και μία βδομάδα δεν μπορώ να βγάλω άκρη μάλλον κάποια ρύθμιση από το router θα είναι. Σαν να <<ξεχνάει>> την mac address το router.

Όποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει..

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μήπως ο router "αποσυνδέεται" από τον isp μετά απο μερικά λεπτα; (π.χ. 20)

Ψάξε στις ρυθμίσεις του router κάποια ρυθμιση που να εχει επιλογή κάτι σαν "Always stay on"

Δημοσ.

Συνήθως ειναι στις ρυθμίσεις που αφορούν τη σύνδεση με τον isp σου (login, password, κλπ), αλλά πάντα εξαρτάται απο το router.

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα στο να μην δουλεύει το WOL από το Internet, με τα περισσότερα να οφείλονται στις δυνατότητες των routers.

Δεν αρκεί να δώσεις σταθερή διεύθυνση στον υπολογιστή, αλλά πρέπει αυτή να δοθεί και στο arp table του router.

Αυτό συνήθως γίνεται μέσω της ρύθμισης MAC Binding ή DHCP Reservation ή όπως αλλιώς ονομάζεται από την κάθε εταιρεία.

Ουσιαστικά συνδέουμε τη διεύθυνση MAC του υπολογιστή με την αντίστοιχη δοθείσα σταθερή ΙΡ, έτσι ώστε να είναι γνωστό στον router.

Κάποια router (π.χ. Fritz) έχουν δυνατότητα για ενεργοποίηση κάποιου υπολογιστή του δικτύου, μέσω αντίστοιχης επιλογής.

Ποιο router έχεις;

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει και στο σπίτι και στην δουλειά με διαφορετικά pc και διαφορετικά modem router το ίδιο πράγμα δεν νομίζω να έχει σχέση update της μητρικής, Το ένα είναι ZTE του OTE pstn γραμμή. Και το άλλο είναι TP-Link δεν θυμάμαι τώρα το μοντέλο ISDN γραμμή.

Δημοσ.

Ουσιαστικα, Wake On WAN θες και οχι Wake On LAN.

Ειναι ψιλο-παλουκι να γινει αυτο, τουλαχιστον στο παρελθον και οι δικες μου προσπαθειες απεβησαν άκαρπες.

Η μονη λυση που ειχα/βρηκα, ηταν να κανω remote login στο interface του router (ή μεσω ssh), και να τρεχω απο εκει το Wake On LAN, να μην προσπαθω δηλαδη για... On WAN. Αλλα φυσικα μιλαμε για OpenWrt, οποτε ισως να μην σε βοηθα και πολυ η απαντηση μου...

24436m9.png

Anyway, αν βρεις μια λυση, μοιρασου την να μαθαινουμε και εμεις... :-)

Δημοσ.

Μα γίνεται με port forward ανοίγει απομακρυσμένα αλλά μετά από λίγη ώρα που έχει κλείσει εκεί είναι το ζητούμενο...

Δημοσ.

Μα γίνεται με port forward ανοίγει απομακρυσμένα αλλά μετά από λίγη ώρα που έχει κλείσει εκεί είναι το ζητούμενο...

Δοκίμασες να ορίσεις σταθερή διεύθυνση μέσω της ρύθμισης MAC Binding ή DHCP Reservation ή όπως αλλιώς ονομάζεται, που σου έγραψα παραπάνω;

Άλλη πιθανή λύση είναι στον κανόνα forwarding αντί να δώσεις την διεύθυνση του υπολογιστή (π.χ. 192.168.1.5) να ορίσεις την αντίστοιχη broadcast του δικτύου (192.168.1.255).

Αν καμία από τις παραπάνω λύσεις δεν έχει αποτέλεσμα, τότε δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα με τα συγκεκριμένα router.

Δημοσ.

Δεν τα πολύ κατάλαβα αυτά που μου λες πως γίνονται βοήθησε λίγο που περίπου είναι αυτές οι επιλογές;

Δημοσ.

Ενα update της μητρικης θα εκανα παντως για να ξυπνησει μηπως και....

Magic pattern Πως στελνεις? Και που? Σε ip ή σε mac ad?

Σε mac πρεπει να στελνεις.

Τις ρυθμισεις στο Bios για το wake τις εχεις κανει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...