koystado Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Γεια σας, έχω ένα βιντεάκι 22 λεπτών (mp4, 720p hd) από το οποίο θέλω να επιλέξω από το 1 μέχρι το 5 λεπτό μόνο και επίσης θέλω αν γίνεται στα δεξιά άκρη από το βίντεο να μην φαίνεται κάποιος κάτι δηλαδή σαν crop στις εικόνες. Μπορει κάποιος να μου πει ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω, όχι κάτι δύσκολο γιατί δεν το έχω ξανα κάνει. Ευχαριστώ. ΥΓ: Ξέσασα να αναφέρω ότι δεν θέλω να χάσω σε ποιότητα.
micos000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Με το avidemux 2.6 (δωρεάν) μπορείς να κόψεις και να κρατήσεις όποιο σημείο θέλεις χωρίς να χάσεις ποιότητα. Το 2ο όμως που θέλεις δεν μπορεί να γίνει χωρίς να κάνεις επανακωδικοποίηση το βίντεο. Και αυτό μπορεί να γίνει με το demux. - Αφού φορτώσεις το βίντεο στο πρόγραμμα θα πας στην αρχή που θέλεις να ξεκινάει το βίντεο που θα κρατήσεις (στο 1ο λεπτό) και θα πατήσεις από τα εικονίδια στο κάτω μέρος το Β και μόλις σου μαρκάρει το αρχικό κομμάτι θα πατήσεις DELETE στο πληκτρολόγιο για να το διαγράψει. - Μετά θα πας στο τέλος από το κομμάτι που θα κρατήσεις (στο 5ο λεπτό που μετά το κόψιμο θα είναι το 4ο λεπτό) και θα πατήσεις το κουμπάκι με το Α. Μόλις μαρκάρει από εκεί μέχρι το τέλος θα πατήσεις πάλι DELETE και θα στο σβήσει. - Τώρα έχεις το σημείο που θέλεις και μπορείς να το σώσεις επιλέγοντας στα αριστερό στο output format το MP4 Muxer και πατώντας Save. Επιλέγεις φάκελο και όνομα, προσθέτεις την κατάληξη .mp4 (δεν την βάζει αυτόματα το πρόγραμμα) και σώζεις. - Τώρα για το crop. Επέλεξε στο Video Output το Mpeg4 AVC (x264) και πάτα Configure. Στο Encoding Mode βάλε Average Bitrate (Two Pass) και αν θέλεις όρισε το bitrate που θέλεις ή και πάτα ΟΚ. - Μετά πάτα από κάτω στο Filters και κάνε διπλό κλικ στο crop. Προχώρα με το slider σε ένα σημείο που φαίνεται περισσότερο αυτός που θέλεις να κόψεις και με από το Right μίκρυνε το νούμερο μέχρι να κρυφτεί το άτομο. Μετακινήσου στο βίντεο σε όλο το μήκος του να δεις αν κόβεται σωστά και αν όλα είναι καλά πάτα ΟΚ. - Μετά κάνε διπλό κλικ στο swresize. Εδώ ξετσεκάρισε το Lock Aspect ratio και βάλε στο Width το οριζόντιο μέγεθος από το αρχικό βίντεο και άσε το Heigth όπως είναι. Αν είναι όπως είπες 720p το Width μάλλον θα είναι 1280. - Πάτα τώρα στο Preview και δες αν είσαι ευχαριστημένος. Κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις (αν χρειάζονται) και πάτα Close. - Κάνε τώρα Save σε MP4 όπως σου είπα παραπάνω και περίμενε να τελειώσει.
koystado Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 χίλια ευχαριστώ φίλε μου έλυσες τα χέρια
micos000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Το avidemux είναι πολύ καλό πρόγραμμα και καλό είναι να υπάρχει κάπου στον υπολογιστή. Βοηθάει πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις όπως και αν θέλεις να κάνεις το αντίθετο, δηλαδή να ενώσεις κάποια βίντεο που έχουν τις ίδιες διαστάσεις σε ένα μεγαλύτερο, π.χ. τα parts από ένα βίντεο από το youtube,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα