Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Προφανώς. Απλά για μένα είναι σα να κλείνεις το γενικό του σπιτιού σου κάθε φορά που βγαίνεις απο αυτό... 😛 

Τώρα υπερβάλλεις λίγο... κανείς δεν βγάζει τον πόλο της μπαταρίας κάθε φορά που βγαίνει από το αυτοκίνητο...

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, billdanos είπε

Προφανώς. Απλά για μένα είναι σα να κλείνεις το γενικό του σπιτιού σου κάθε φορά που βγαίνεις απο αυτό... 😛 

Προφανώς μιλάμε για αυτους που θα αφήσουν το αυτοκίνητο 20, 30 + μέρες ακίνητο. 

Αν το αφήσεις με την μπαταρία συνδεδεμένη , ειδικά το χειμώνα απλά θα πρέπει να αγοράσεις νέα μπαταρία μετά. 

Αν βγάλεις τον πόλο και μετά από 3 μηνες θα είναι όπως ήταν 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, billdanos είπε

αν φεύγεις για 1-2 μήνες απ το σπίτι δεν κλείνεις τον γενικό?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ziaba είπε

Όχι, αν έχεις συναγερμό.

• Super Moderators
Δημοσ.
12 hours ago, ziaba said:

Όχι προφανώς! 

Δημοσ.

Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Αν αφήσεις το αυτοκίνητο για 1-2 μήνες χωρίς να αποσυνδέσεις τη μπαταρία, το πιθανότερο είναι μετά να μην παίρνει μπρος(με ότι συνεπάγεται αυτό σε ταλαιπωρία ή και έξοδα).

Αν φύγεις 1-2 μήνες από το σπίτι χωρίς να κατεβάσεις το γενικό, το πιθανότερο είναι να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Τώρα όποιος για τους δικούς του λόγους δεν βλέπει ως σωστή λύση το βγάλσιμο πόλου, ας μην το κάνει! 

• Like 1
Δημοσ.

Στο ερώτημά μου guys:

Έχουμε στο χωριό ένα αυτοκίνητο 15ετίας+  το οποίο κινείται μόνο όταν πηγαίνει κάποιος, μπορεί να μείνει δηλαδή και 2-3 μήνες ακίνητο.

Η μπαταρία του προφανώς τα έχει φτύσει και θέλει αλλαγή.

Τι είδους μπαταρία να του βάλω;

Όταν φεύγουμε αρκεί να βγάζω τον ένα πόλο;

Με αυτές τις συνθήκες πόσο καιρό θα αντέξει και η καινούργια.

Μήπως αξίζει να πάρω κάποιου είδους φορτιστή ή κάτι άλλο?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, 41ex είπε

Μήπως αξίζει να πάρω κάποιου είδους φορτιστή ή κάτι άλλο?

Αν το παρκάρεις σε κλειστό χώρο αξίζει να επενδύσεις σε έναν ποιοτικό συντηρητή μπαταρίας (ειδικά μάλιστα αν μπορεί κάποιος να επιτηρεί τη λειτουργία του)

Δημοσ.

το να βγαλεις τον πολο ειναι ενας μυθος κατα την αποψη μου απο την στιγμη μαλιστα που δεν υπαρχει ουτε συναγερμος που ας πουμε θα καταναλωνε καποιο mA δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει να βγαζεις τον πολο

προσωπικα εχω μοτοσυκλετα που μενει ακινητοποιημενη απο τελη οκτωμβριου εως τελη απριλιου.σε αυτο το διαστημα αντε να την ξεκινησω κανα 10 λεπτο 4 φορες

μια χαρα δουλευει η μπαταρια της

και αν ειναι πεσμενη θα την βαλω στον φορτιστη και θα φορτισει

δεν υπαρχει κανενας λογος "προληψης" να βγαλω πολο.αποψη μου

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, georgeγ είπε

το να βγαλεις τον πολο ειναι ενας μυθος κατα την αποψη μου απο την στιγμη μαλιστα που δεν υπαρχει ουτε συναγερμος που ας πουμε θα καταναλωνε καποιο mA δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει να βγαζεις τον πολο

προσωπικα εχω μοτοσυκλετα που μενει ακινητοποιημενη απο τελη οκτωμβριου εως τελη απριλιου.σε αυτο το διαστημα αντε να την ξεκινησω κανα 10 λεπτο 4 φορες

Μία "ταλαιπωρημένη" μπαταρία αυτοκινήτου, ειδικά τον χειμώνα που έχει χαμηλές θερμοκρασίες, αρκεί να μην δουλέψει για μία εβδομάδα για να αποφορτιστεί. Για διάστημα, δε, μεγαλύτερο του τριμήνου, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα πλήρους καταστροφής των στοιχείων της μπαταρίας. Εκτός από τον συναγερμό, ρεύμα τραβάει και το immobilizer.  

Δημοσ.
19 ώρες πριν, georgeγ είπε

Η εντύπωση που έχεις είναι λανθασμένη, χωρίς ρεύμα από την μπαταρία ούτε η αναμονή από το κεντρικό κλείδωμα δουλεύει, χωρίς ρεύμα δεν κρατάει καμία ρύθμιση πουθενά, ούτε καν τους σταθμούς του ραδιοφώνου κρατάει στη μνήμη, χωρίς ρεύμα ο μερικός χιλιομετρητής μηδενίζει, συνεπώς έχει νόημα να βγάζεις τον πόλο.

Επίσης κάτι άλλο, κάθε φορά που μια μπαταρία εκκίνησης "πέφτει" χάνει μήνες από τη ζωή της, για να έχεις τη μέγιστη διάρκεια ζωής της το ποσοστό φόρτισης δεν πρέπει να πέσει ποτέ κάτω από το 80%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...