Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλός σας βρηκα.

Λίγο ιστορία πριν τις ερωτήσεις,

Κάνω Video Editing και στην εταιρεία που είμαι έχουμε ένα αξιοπρεπές pc για αυτή την δουλειά. Λόγο ανήλικων  παιδιών αρκετές έως πάρα πολλες ώρες περνάω στο σπίτι κάνοντας την δουλειά μου στο δικό μου pc. Θα ήθελα να το αναβαθμίσω ώστε να δουλεύω ποιο άνετα.

Η αναβάθμιση θα γίνει αφού πρώτα πουληθούν τα δικά μου κομμάτια που έχω ώστε από εκεί και πέρα να συμπληρώσω αν χρειάζεται το υπόλοιπο ποσό.

Να πω ακόμα ότι δεν χρειάζομαι να κάνω rendering στο σπίτι αλλά μόνο την όλη διαδικασία του μοντάζ, color correction κτλ.

To υπάρχων Pc είναι:

Asus P5Q Deluxe

Intel Core 2 Quad Q8200

ASUS GTX650TI

8.00GB RAM

OCZ-Vertex4 128Gb

PSU 650W ( no name )

+ 7 χ 1Τ Δίσκους 

WIn 764bit

Και η φόρμα συμπληρωμένη.

Ποσό που διαθέτουμε :

Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποσό που θα πουληθούν τα δικά μου. Πανό κάτω να προσθέσω 100€ στο συνολικό ποσό.

Χρήση υπολογιστή :

Video Editing, επεξεργασία φωτογραφίας, ίντερνετ και κάποιο παιχνίδι πολύ αραιά.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Sony Vegas, ( Photoshop, Lightroom και corel Painter X3 είναι για προσωπική χρήση )

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: 

Από οθόνες είμαι καλυμμένος. ( 2 οθόνες σε ανάλυση 1920χ1080 αν αυτό βοηθά κάπου )

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: Όχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος):

Eshop, Πλαίσιο μου κάνουν.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα:

Από τα 2 παραπάνω που αναφέρω μου κάνουν.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα:

Θα το συναρμολογήσω ο ίδιος.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο:

Δεν επιθυμώ.

Αυτό που ζήτω να αλλάξω προς το παρών είναι το Motherborad /Cpu/Ram και κάποιο αθόρυβο ανεμιστήρα για τον επεξεργαστή. Μελλοντικα θα μπει και ένα καλύτερο τροφοδοτικό.

( Ακόμα στο motherboard θα ήθελα όσες περισσότερες sata γίνεται )

​Ευχαριστώ εκ τον πρότερον για την βοήθεια σας.

Δημοσ.

Το budget σου είναι λίγο ασαφές μιας και δεν υπάρχει λόγος να πουλήσεις όλα τα κομμάτια σου.

Τους σκληρούς λογικά τους κρατάς, όπως και το PSU, ram και κάρτα γραφικών και τον SSD.

Επεξεργαστή: AMD FX 8350 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559642 182€ ή

AMD FX 8320 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559643 145€

Θεωρώ πως η μεταφορά video την κάνεις μέσο Firewire οπότε για mobo προτείνω

Gigabyte 99FXA-UD5  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.526086 στα 165€  (6 x SATA 6Gb/s θύρες)

Για ψύξη Coolermaster 212 EVO http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806759 35€

Αν τώρα επιθυμείς κάτι αντίστοιχο σε intel νομίζω οτι το budget ανεβαίνει τουλάχιστον ενα κατοστάρικο πάνω για παραπλήσια απόδοση.

• Like 1
Δημοσ.

AMD FX 8320 / 8-CORE 3,5hZ / 4gHZ TURBO

GIGABYTE 990XA- UD3 R3.0

COOLERMASTER HYPER 212 EVO CPU COOLER (αν έχεις κάποιο από το παλαιό pc παίζει να μπαίνει και σε αυτό) 

1Χ kONIG SATA III PCI-E CONTROLLER  για τους σκληρούς (12€) 

Διαφορετικά κοιτάς για μητρική την ASUS M5A99 EVO R1.0 (όχι R2.0) η οποία δίνει 8X SATA III θύρες !

http://www.skroutz.gr/s/346353/Asus-M5A99X-EVO.html

product_overview.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που ζήτω να αλλάξω προς το παρών είναι το Motherborad /Cpu/Ram και κάποιο αθόρυβο ανεμιστήρα για τον επεξεργαστή. Μελλοντικα θα μπει και ένα καλύτερο τροφοδοτικό.

( Ακόμα στο motherboard θα ήθελα όσες περισσότερες sata γίνεται )

​Ευχαριστώ εκ τον πρότερον για την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ για τις απάντησης, ναι το ποσό που θα διαθεσω ακόμα δεν το ξέρω μόλις πουληθούν τα πράγματα θα έχω μια εικόνα.

@Ζak3: Ναι φαντάστηκα ότι θα χρειαστώ και ram αυτός ήταν και ο λόγος που ζήταγα ακριβός αυτά τα 3 πράγματα Motherborad /Cpu/Ram.

@adtakis: Με αυτή την λύση είμαι τώρα, με μια καρτουλα pcie σε sata II απλά σκεφτηκα ότι δεν είναι η ποιο ενδεδειγμένη.

Μετάξι Asus και Gigabyte ποια να επιλέξω καλύτερα, η δεν έχει καποια σημασία ?

Δημοσ.

Αναλόγως το μοντέλο θα κοιτάξεις για τη μητρική που ρωτάς.Η asus του adtakh έχει 8 sata όπως σου πε.

Από κάρτα γραφικών τι έχεις; Θα πάρεις;

• Like 1
Δημοσ.

Αναλόγως το μοντέλο θα κοιτάξεις για τη μητρική που ρωτάς.Η asus του adtakh έχει 8 sata όπως σου πε.

Από κάρτα γραφικών τι έχεις; Θα πάρεις;

To υπάρχων Pc είναι:

Asus P5Q Deluxe

Intel Core 2 Quad Q8200

ASUS GTX650TI

8.00GB RAM

OCZ-Vertex4 128Gb

PSU 650W ( no name )

+ 7 χ 1Τ Δίσκους 

WIn 764bit

Ρωτάω για την μητρική μόνο και μόνο για λόγους σταθεροτητας και αξιοπιστίας. 

Δημοσ.

Α θα τη κρατήσεις.Με 1gb vram 2 οθόνες.

Μη στήσεις το σύστημα πάνω σε no name τροφοδοτικό.

Το ξέρω και καταλαβαίνω πως το λες αλλά αυτή την στιγμή είναι αδύνατον για αλλαγές και στο κομμάτι του τροφοδοτικού, στο μέλλον βλέπω τι θα κάνω. Προς το παρόν με το υπάρχων δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά για την δουλειά που κάνω ουσιαστικά και την ώρα που δουλεύω σχεδόν κοιμαται ακόμα και με τις 2 οθόνες, ο επεξεργαστής είναι εκείνος που τερματίζει.

http://www.skroutz.gr/s/292817/Kingston-HyperX-Genesis-8GB-DDR3-1600MHz-KHX1600C9D3K2-8GX.html?from=catspan η χαμηλοτερη τιμη σε μνημες αυτη την στιγμη αν προλαβεις και σε ενδιαφερουν.

Ευχαριστώ με ενδιαφέρουν δεν ξέρω αν θα τις προλάβω.

Δημοσ.

Μιας και προέκυψε ένα πρόβλημα με το τροφοδοτικό μάλλον, για όσους διαβασαν το θέμα η αναβάθμιση θα πάει λίγο πίσω. ο Millennioum προέβλεψε το μέλλον.  :-D

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, μιας και ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση που χρειάζομαι έχω βρει κάποια πράγματα και θα ήθελα τις συμβουλή σας. Κόστος εως 800€

post-275234-0-89926700-1398791012_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίος και συμβατός και με Osx αν θελήσεις και σε βολέψει στο μέλλον όπως πολλούς συνάδελφους σου..  ;)

Δες κ τον ι7 4771, επίσης οι μνήμες να είναι CL 9  και την ψήκτρα βαλτην από την αρχή push pull δηλαδή πρόσθεσε της ένα ίδιο φουρφουρι.

Τώρα τιμες τσέκαρε και στο skroutz μήπως σε συμφέρει να τα πάρεις απο διάφορα καταστήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, μιας και ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση που χρειάζομαι έχω βρει κάποια πράγματα και θα ήθελα τις συμβουλή σας. Κόστος εως 800€

attachicon.gifPC29.04.2014.JPG

cpu παρε τον 4771 αν μπορεις,μητρικη παρε h87 chipset εκτος και αν πας σε 4770k και θες να δωσεις τοσα πολλα για κουτι?(οχι οτι δεν ειναι καλο)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...