louben Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Παιδια να κανω μια ερωτηση.Εχω εναν παλιο εσωτερικο ο οποιος σχεδον παρεδωσε πνευμα (και λεω σχεδον γιατι αν και ειναι συνδεδεμενος στη μητρικη ποτε δουλευει και ποτε οχι και οταν δουλευει δεν μπορω να εχω προσβαση σε αυτον και κολλαει το συστημα γενικως).Εχω ηδη παραγγειλει τον διαδοχο του (hd caviar black) και αναμενω,Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν υπαρχει τροπος να συνδεσω των παλιο και ημικατεστραμμενο σκληρο εξωτερικα με αλλο pc μεσω usb ας πουμε τινι τροπω(πχ καλωδιο) μπας και τον διαβασει και σωσω καποια αρχεια που θελω χωρις να κανω την οποιαδηποτε ζημια στον αλλο υπολογιστη (πχ μητρικη).
skoulas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Η συνηθης τακτικη που ακολουθουμε ειναι ακριβως το αντιθετο απο αυτο που σκεφτεσαι να κανεις...οταν εχουμε εναν "χαλασμενο" δισκο προσπαθουμε να τον συνδεσουμε απευθειας στην μητρικη (να τον εχουμε δηλαδη "εσωτερικο" οπως ο δικος σου...) για να δουμε ΑΝ σωζεται κατι...μπορει να συνδεθει μεσω USB με αλλο υπολογιστη αλλα θα χρειαστεις ειτε μια εξωτερικη θηκη ειτε ενα docking station...Υπαρχουν αρκετες φθηνες λυσεις οπου με 10-15ευρο max μπορεις να κανεις τις "δοκιμες" σου...Αν θες κατι πιο μονιμο (πχ να εχει usb 3.0 κτλ) θα ανεβει η τιμη...αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι να δεις τι ειδους ειναι ο σκληρος σου (sata ή ide) ωστε να παρεις το καταλληλο...Υποθετω οτι ειναι 3.5αρης (και οχι 2.5αρης οπως οι σκληροι δισκοι των laptop) οποτε να ξερεις οτι η εξωτερικη τροφοδοσια ειναι απαραιτητη...
louben Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 ναι ειναι 3.5αρης οποτε χαιρετισματα......Εχω δοκιμασει παντως σχεδον τα παντα το μονο πυ μου εχει μεινει ειναι να bootαρω με ubuntu (καπου διαβασα οτι μπορει να δουλεψει) και να δει τον προβληματικο σκληρο αλλιως πεταμα και τελος.
skoulas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Καλο θα ηταν να κανεις εναν ελεγχο για την εγγυηση...βρες το serial number και μπες στο site του κατασκευαστη...προσφατα ειχα μια εξαιρετικη αντιμετωπιση απο την Western Digital (μου αντικατεστησαν δισκο που ειχε ληξει ενα μηνα η εγγυηση...) Οντως η καλυτερη λυση για να δεις αν σωζεται οτιδηποτε ειναι με ubuntu...
louben Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 ebala to serial στην ιστοσελιδα της εταιρειας (seagate barracuda)και μου εβγαλε οτι ειναι εκτος εγγυησης(+1 μηνα απο το τελος της τριετους που ειχε) + to οτι ηταν αγορασμενος απο το e-shop opote ta πραγματα ειναι μαλλον δυσκολα.Εχω ελπιδα αντικαταστασης? Το βραδυ θα δοκιμασω ubuntu και ο θεος βοηθος.
skoulas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Κατεβασε το διαγνωστικο προγραμμα της seagate...Λογικα δεν θα περασει το test οποτε ειναι για αλλαγη/πεταμα...Στειλε ενα mail στην seagate και πες τους οτι κολλαει και δεν περναει το διαγνωστικο και τονισε τους οτι ειναι μολις ενα μηνα εκτος εγγυησης...περιμενε απαντηση τους ετσι κι αλλιως δεν εχεις να χασεις τιποτα...εγω ειχα στειλει στην WD screenshot απο hard disk sentinel δειχνοντας τους τις ωρες λειτουργιας και τα bad sectors που δημιουργηθηκαν μεσα σε 3 ημερες....
SPANK Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μπορείς απλα να το βάλεις σε μια εξωτερική θήκη και με ενα πρόγραμμα ανάκτησης οπως το Ontrack EasyRecovery να δεις αν μπορείς να σώσεις μερικά απο τα πράγματα σου
washcloud Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) προσφατα ειχα μια εξαιρετικη αντιμετωπιση απο την Western Digital (μου αντικατεστησαν δισκο που ειχε ληξει ενα μηνα η εγγυηση...) ...Χμ; Δεν είναι ότι σε αμφισβητώ, αλλά αν μου έλεγαν να στοιχηματίσω, θα έλεγα ότι πιο πιθανό είναι η Τρόικα να άρει τα μνημόνια, παρά ένας κολοσσός σαν την WD να κάνει "χάρες" σε έναν τυχαίο χρήστη...(...ΑΝ υπήρχε μια περίπτωση, φαντάζομαι πως θα ήταν τέτοια "εξυπηρέτηση" να την κάνει κάποιος "μεταπωλητής", και δη κάποιο "συνοικιακό" κατάστημα, που για τους -πελατειακούς- λόγους του, θα επωμιζόταν το βάρος, και στην ουσία θα σου "χάριζε" κάποιον δίσκο-αντικαταστάτη, μη μπορώντας να φανταστώ τί θα έκανε τον παλιό...). Θα ήθελες να πεις τί ακριβώς παίχτηκε; Για λόγους συγκέντρωσης εμπειριών δηλαδή... (....υποθέτω πως με βάση το αυτοκόλλητό του, υπολόγισες ημερομηνία ισχύος εγγύησης, και καπάκι τσέκαρες και στο site της WD, και παρ' ό,τι επιβεβαίωνε η σελίδα την λήξη της εγγύησης, επικοινώνησες με mail και σου είπανε να τον στείλεις παρ' ολ' αυτά, και τελικώς όντως σου τον αντικαταστήσανε; Χωρίς κάποια αρχική αντίρρηση και υπόδειξη ότι "λυπούμαστε αλλά αυτό δεν γίνεται" από τη στιγμή που βάσει του σειριακού αριθμού η εγγύηση τέλος; Γίναν' έτσι ακριβώς τα πράγματα, κι αν όχι, πώς...; ) Λούμπεν, όπως σου είπε ο Σκουλάς, η πιο "ασφαλής" διαδρομή για να βγάλεις συμπεράσματα για δίσκο, είναι να τον βάλεις εσωτερικά -σε κάποιο άλλο μηχάνημα- και να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά και εκεί. Οι USB συνδέσεις είθισται να είναι πιο μανίκι και να μη βγει σωστό συμπέρασμα. Από την άλλη, αν υπάρχει διαθέσιμη θήκη ή αντάπτορας για σύνδεση μέσω USB, δεν χάνεις τίποτα να τον δοκιμάσεις (θα ήμουν όμως αντίθετος στο να ξοδέψεις για να κάνεις αγορά για κάτι σχετικό). Όσο επίσης για το αν θα προκαλέσει η παρουσία "προβληματικού" δίσκου κάτι στο άλλο μηχάνημα (στη μητρική για παράδειγμα που ρωτάς), η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι (τα μηχανήματα, και δη τα τροφοδοτικά τους, αν είναι, δύνανται να κάνουν ζημιά σε δίσκους, και όχι το αντίθετο). Τέλος, το να μπουτάρεις από διανομή Λίνουξ, δίνει την εξασφάλιση ότι δεν ανακατεύονται τα !@#$%^&* Windows στην αναγνώριση του δίσκου, το οποίο σημαίνει ότι αφήνεις στην άκρη κάθε πιθανότητα να στραβώνει ένα %$!#@λειτουργικό όπως αυτά, οπότε αν και τα Λίνουξ δεν μπορούν να τον διαχειριστούν, τότε όντως ο δίσκος αντίο. Μην περιμένεις "μαγικά" όμως, καθώς κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος δεν. (...αν και η αλήθεια είναι ότι το "πότε δουλεύει και πότε όχι", σηκώνει κουβέντα, σχετικά με το τί ακριβώς τελικά έχει ο δίσκος...) Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2013 από washcloud
skoulas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Για να μην τα ξαναγραφω δες Site: εδω Διαβαζοντας τις οδηγιες απο το site της WD τον πακεταρα και τον εστειλα... Δεν ξερω αν επαιξε ρολο το οτι ειναι "ΜΗ-δημοφιλης" δισκος ή επειδη εχω 6-7 δισκους WD καταχωρημενους στον λογαριασμο μου...
washcloud Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 (...μ' αρέσει που δεν πρόκοψε κανείς να σου απαντήσει στο θρεντ που υπέδειξες...Ευτυχώς πήγαν όλα καλά για 'σένα παρ' ολ' αυτά. Πόσα πλήρωσες, αλήθεια; Λογικά, το λιγότερο που θα μπορούσες, θα ήταν -αν η συσκευασία που ετοίμασες δεν ξεπέρασε τα 1.000 γραμμάρια- 7.80€, με το πακέτο συστημένο, ως "ακανόνιστο, επιστολικού ταχυδρομείου και Β' προτεραιότητας"...Ήταν κουτάκι, ή φάκελος αλήθεια; ) Στο μέιλ που σου στείλανε, δεν εξηγούσαν το "γιατί" της επέκτασης; Ή μήπω έστω, αναφέρανε την έκταση αυτής (για πόσο ακόμη ήτανε); Λογικά ως Ράπτορ θα είχε 5 χρόνια, συμφωνεί αυτό με το τί έγραφε το αυτοκόλλητο του δίσκου σχετικά με την ημερομηνία παραγωγής; Ήταν δηλαδή -με βάση αυτά που έγραψες- τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη 2008; Ρωτάω όπως είπα για λόγους συγκέντρωσης εμπειριών...
skoulas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Τον εβαλα μεσα σε αντιστατικο σακουλακι,τον τυλιξα με bubble wrap και μετα τον εβαλα μεσα σε χαρτινο κουτι...καπου στα 12ευρο πρεπει να κοστισε αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι το tracking (το εστειλα συστημενο) δεν τον "εντοπιζε" εκτος συνορων αλλα μονο μεσα στην Ελλαδα...Εβλεπα οτι βρισκοταν Αθηνα ενω τον ειχαν παραλαβει στη Γερμανια και μου ειχαν στειλει τον "αντικαταστατη"...ευτυχως ειχα καλη ενημερωση απο την WD... Η απαντηση που ελαβα μετα το mail που εστειλα (εκτος απο τις "οδηγιες" για τη συσκευασια και ποιο RMA να επιλεξω -Advance RMA and Standard RMA) ηταν: The warranty has been now updated for swap procedures. και αν θυμαμαι καλα "επεκταθηκε" εως τον Μαρτιο 2014... Το ποτε ειχε κατασκευαστει δεν το θυμαμαι...
washcloud Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 ...τότε μάλλον σου πήραν 11,20€ συγκεκριμένα, ως Α' προτεραιότητας αποστολή (αλλιώς 12,50, ως άνω των 1.000γρ και Β' προτεραιότητας - αν και χλωμό να ξεπέρασε το 1Kg). Eυτυχώς πάντως που το έστειλες συστημένο, κι ας μην το έβρισκε το tracking (μηχέσω...) system των ΕΛΤΑ. Να 'σαι καλά για τις πληροφορίες (βέβαια δεν μπόρεσα να αποσαφηνίσω τους λόγους για τους οποίους δεχτήκανε την...όψιμη αντικατάσταση/επέκταση και θα μείνει "μύστήριο", αλλά ΟΚ...) Τί δίσκο σου στείλανε; Ράπτορ 74άρη; Ή κάτι άλλο;
skoulas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Raptor 74Gb 10000rpm...δεν ειμαι και αχαριστος...μονο και μονο που δεχτηκαν να τον αντικαταστησουν εφτανε...
washcloud Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Ναι, σαφώς. Ρώτησα απλώς από περιέργεια, μπας και σου στείλανε μεγαλύτερον (όταν δεν έχουν "αναλόγων δυανατοτήτων" μοντέλο, στέλνουν το "αμέσως καλύτερο"). Mακάρι να ζήσει αρκετά και αυτός πάντως (κατά πάσα πιθανότητα θα αναφέρει το στίκερ του ότι είναι "refurbished" - ή κάτι τέτοιο τεσπα- χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αντέξει μεγάλο διάστημα, όπως και το να είναι καινούριος δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει πρόβλημα γρήγορα...).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα