Cloud_7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μια χαρά σε βρίσκω με αυτήν την τάση στα 4.0 αν δε σου βγάλει error το prime. Και να μη σου βγάλει πάντως κάνε λίγο ακόμα undervolt μέχρι να σου βγάλει για να είσαι σίγουρος ότι έχεις ακριβώς το offset που πρέπει. Εγώ π.χ για τα 4ghz έπρεπε να το πάω στο -0.075V αν και μου έδινε περισσότερη τάση από 'σένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μια χαρά σε βρίσκω με αυτήν την τάση στα 4.0 αν δε σου βγάλει error το prime. Και να μη σου βγάλει πάντως κάνε λίγο ακόμα undervolt μέχρι να σου βγάλει για να είσαι σίγουρος ότι έχεις ακριβώς το offset που πρέπει. Εγώ π.χ για τα 4ghz έπρεπε να το πάω στο -0.075V αν και μου έδινε περισσότερη τάση από 'σένα. Eχεις δικιο γιατι χτες που εκανα δοκιμες ειχα πιασει πολυ καλυτερη θερμοκρασια στα 4.0ghz νομιζω γυρω στους 46 βαθμους και οντως θελει undervolt κιαλο νομιζω... Δεν ειχα error με το συγκεκριμενο ρευμα 20λεπτα prime ολα καλα... Θα περιμενω και συμβουλες απο τον Storm1978 μιας και το ειχε δοκιμασει νομιζω και με την 212 του παλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Throttling είναι αυτό που περιγράφεις στο #1, είτε από θερμοκρασίες (που λες ότι έχεις in check) είτε από τo protection των phases της Giga. Cheers 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Throttling είναι αυτό που περιγράφεις στο #1, είτε από θερμοκρασίες (που λες ότι έχεις in check) είτε από τo protection των phases της Giga. Cheers Βαζοντας το HPC mode =on σταματησε ομως...τωρα παιζει μονιμα στα 4.0ghz.Νομιζω αυτο λυθηκε τωρα ειναι η ωρα να δω που θα φτασει 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Οπως ειχα πει δοκιμασα πιο χαμηλο ρευμα αφου τελικα ηταν στο -0.075 το πηγα -0.050 αλλα δεν ηταν καλα. Τελικα το πηγα -0.100V και ειχα καλα αποτελεσματα στα 4.0ghz.Ολη την ωρα ηταν 51-52 βαθμους απλα μολις εβγαλα φωτο πηγε στους 53. Το τεστ εγινε με prime95 να τρεχει 1 ωρα και 40 λεπτα. Δειτε Υ.Γ ξαναεπεσε στους 51-52. Πειτε μου πως σας φαινεται και ποσο να το ανεβασω ακομα κατα την γνωμη σας?? απο οτι ειδαμε 4.0ghz με -0.100 V ειναι τελειο για καντε προτασεις για δοκιμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Με τη στοκ ψυκτρα ειπαμε οτι εισαι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cloud_7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Καταρχάς 1 ώρα και 40 λεπτά το άφησες στο -0.100V? Περίεργο μου φαίνεται με τόσο undervolting να αντέχει τα 4. Το 1.272V σ'το δίνει με -0.100V? Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι να σου κάνουμε προτάσεις γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας σε τι κομμάτι έχεις πέσει και πόση τάση αντέχει στο τάδε frequency. Απλά συνέχισε το undervolting μέχρι να σου βγάλει error, π.χ αν σου βγάλει στο -0.100V και δε σου βγάλει στο -0.075V, θα ξέρεις ότι το -0.075V είναι το offset που χρειάζεσαι για την τάση. Μιλώντας πάντα για 4.0GHZ. Συνήθως σου πετάει error μέσα στο 10λεπτο το prime οπότε δε χρειάζεται να το αφήνεις τόσο πολύ (μιλώντας πάντα για την εύρεση σφάλματος σε ένα vcore που δεν αντέχει). Συνέχισε μέχρι να δεις σφάλμα σε κάποιον πυρήνα, και μόλις δεις ανέβασε το offset στο bios μέχρι να βρεις την επιθυμητή τιμή. Μπορεί να σου πετάξει error βέβαια και μετά από 1-2 ώρες, απλά αν σ'το βγάλει αμέσως θα ξέρεις ότι απορρίπτεται ασυζητητί το συγκεκριμένο vcore. Επίσης, να κάνεις το πρώτο τεστ στο prime, το Small FFT's. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papajohn87 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα έχω και εγώ μια απορία. Είμαι κάτοχος της gigabyte fxa990 ud-3 rev.4 και το dynamic vcore voltage στο bios είναι κλειδωμένο στο auto. Δεν μπορώ να το πειράξω. Επίσης μόλις κάνω restart κάνει πάνω από 30 δευτερόλεπτα για beep. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Με τη στοκ ψυκτρα ειπαμε οτι εισαι?? Οχι με την evo 212 ειμαι Καταρχάς 1 ώρα και 40 λεπτά το άφησες στο -0.100V? Περίεργο μου φαίνεται με τόσο undervolting να αντέχει τα 4. Το 1.272V σ'το δίνει με -0.100V? Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι να σου κάνουμε προτάσεις γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας σε τι κομμάτι έχεις πέσει και πόση τάση αντέχει στο τάδε frequency. Απλά συνέχισε το undervolting μέχρι να σου βγάλει error, π.χ αν σου βγάλει στο -0.100V και δε σου βγάλει στο -0.075V, θα ξέρεις ότι το -0.075V είναι το offset που χρειάζεσαι για την τάση. Μιλώντας πάντα για 4.0GHZ. Συνήθως σου πετάει error μέσα στο 10λεπτο το prime οπότε δε χρειάζεται να το αφήνεις τόσο πολύ (μιλώντας πάντα για την εύρεση σφάλματος σε ένα vcore που δεν αντέχει). Συνέχισε μέχρι να δεις σφάλμα σε κάποιον πυρήνα, και μόλις δεις ανέβασε το offset στο bios μέχρι να βρεις την επιθυμητή τιμή. Μπορεί να σου πετάξει error βέβαια και μετά από 1-2 ώρες, απλά αν σ'το βγάλει αμέσως θα ξέρεις ότι απορρίπτεται ασυζητητί το συγκεκριμένο vcore. Επίσης, να κάνεις το πρώτο τεστ στο prime, το Small FFT's. Ναι το 1 ωρα και 40 λεπτα ηταν στα -0.100 και ναι το 1.272v μου το δινει στα -0.100v. Το δοκιμασα και χτες στα 4.0ghz με -0.100 και δουλευει αψογα... Τωρα για να το παω 4.2-4.3 πρεπει να πανε τα V στο 0.075 ξερω γω;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cloud_7 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Τωρα για να το παω 4.2-4.3 πρεπει να πανε τα V στο 0.075 ξερω γω;; Trial & error! Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Όπως είπαμε αναλόγως το κομμάτι στο οποίο έχεις πέσει. Συνήθως 4.2 και πάνω σηκώνει από 0.000V στο default κι όσο ανεβαίνεις θα χρειάζεσαι overvolt (+0.025 κτλπ). Το δικό σου κομμάτι το κόβω για αρκετά καλό αν όντως σηκώνει τα 4 στο 1.272V~-0.100, για κάθε αύξηση όπως και να 'χει πρέπει να κάνεις πειράματα. Δεν έχεις και την καλύτερη αερόψυχτρα πάντως για βαρύ OC, οπότε μην το παρακάνεις. Στη θέση σου δε θα ανέβαινα πάνω από 4.2-4.3, θα δεις ότι τα temps θα χτυπήσουν 60άρια (για το καλοκαίρι δεν το συζητώ ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Trial & error! Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Όπως είπαμε αναλόγως το κομμάτι στο οποίο έχεις πέσει. Συνήθως 4.2 και πάνω σηκώνει από 0.000V στο default κι όσο ανεβαίνεις θα χρειάζεσαι overvolt (+0.025 κτλπ). Το δικό σου κομμάτι το κόβω για αρκετά καλό αν όντως σηκώνει τα 4 στο 1.272V~-0.100, για κάθε αύξηση όπως και να 'χει πρέπει να κάνεις πειράματα. Δεν έχεις και την καλύτερη αερόψυχτρα πάντως για βαρύ OC, οπότε μην το παρακάνεις. Στη θέση σου δε θα ανέβαινα πάνω από 4.2-4.3, θα δεις ότι τα temps θα χτυπήσουν 60άρια (για το καλοκαίρι δεν το συζητώ ). Ωραια τα λες και μαθαινω ! Λοιπον ελεγα να το παψ 4.3 ξερω γω γνωριζω οτι η 212evo δεν ειναι κατι τρομερο καταλαβαινω...Ηθελα να δω ποσο μπορω να τον φτασω σταθερα με την 212 και ψηνομαι να αλλαξω ψυκτρα σε λιγο καιρο....να παω σε υδροψυξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Trial & error είναι όλη η φάση. Λογικά τα 4.4 με περίπου 1,3v παίζει να τα έχεις με περίπου 62 βαθμούς με την 212. Εδώ τα είχα εγώ με την στοκ με 1,31V με 65 βαθμούς! Με την Seidon 240M βέβαια τα βλέπεις στην υπογραφή μου. LLC EXTREME. HTP ON, ότι turbo είναι στο off και offset αν θυμάμαι 0,00. θα το βρεις το όριο μην ανησυχείς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Θα ξεκινησω τις δοκιμες αυριο και θα σας ενημερωσω πως παει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeoKim Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά είπα να μην ανοίξω καινούργιο thread για 8320.. Θέλω να ρωτήσω εσείς έχετε βάλει έξτρα ψύξη στο vrm ? Εγώ που ακόμα προσπαθώ να σταθεροποιηθώ ενώ οι θερμοκρασίες μου είναι εντάξει στα 4500 (1.38-9 vcore) και όλα δείχνουν μια χαρά, μετα από τρία λεπτά OCCT αρχίζει τρελό vdrool και έχω δοκιμάσει να το σταματήσω αλλά μάταια.. όταν έβγαλα το cool n quite κράσαρα στα τρία λεπτά.. Asus M5A99fx evo r2 OCZ 650 h80i Μερικές φωτό.. http://imageshack.us/g/1/10446109/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Kλειστο το εχω WalkerSW. Ειναι λογικο αυτο? Να πηγαινει σε 14.5X200 ??? Παρατηρησα οτι το κανει και σε deufault ρυθμισεις...Μηπως θελει clear cmos? μεσα απο τα windows Πηγαινε στο Power options Και βαλε high performance αντι για balanced Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα