Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γεια σας παιδια..εχω ενα προβλημα με το λαπτοπ μου και χρειαζομαι καποια συμβουλη.εχω το acer 5920..δεν μπορω να το δουλεψω χωρις την μπαταρια.και επειδη ειναι πεθαμενη αν κουνηθει λιγο το καλωδιο το pc σβηνει...αν βγαλω την μπαταρια ανοιγει για καποια δευτερολεπτα κ σβηνει...οποιος γνωριζει ας βοηθησει..  ευχαριστω!!!!!

Δημοσ.

καλησπέρα, γνωστό πρόβλημα σε φορητούς

ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πλην της μπαταρίας

αν κατάλαβα καλα έχει πρόβλημα και ο ανταπτορας, το βύσμα δηλαδή που κουμπώνει στο τροφοδοτικό?

η λύση είναι να αγοράσεις μια καινούργια μπαταρία

με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτήν και αυτήν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"επειδη ειναι πεθαμενη αν κουνηθει λιγο το καλωδιο το pc σβηνει"<br><br>

Απαντήθηκε , νέα μπαταρία .<br><br>

"αν βγαλω την μπαταρια ανοιγει για καποια δευτερολεπτα κ σβηνει"<br><br>

Αυτό είναι άλλο πρόβλημα , προς μητρική μού κάνει . Και υποθέτω ότι είναι αναμμένο το μπλε led (σχήμα με γωνία, κοντά στην οθόνη , πάνω από την υποδοχή dc-in που βάζεις το τροφοδοτικό) και μόλις πατάς power on δείχνει ότι πάει να ξεκινήσει να ποστάρει αλλά σου σβηνει , και ξαναπροσπαθεί να ποστάρει αλλά σβηνει . <br>

Σωστά ?<br>

Αν ναι , δοκίμασε 2-3-4-5 φορές , κάποια στιγμή θα ανάψει .<br>

Αν δεν ανάψει παρόλη την επιμονή , πρόβλημα μητρικής μού μυρίζει .<br>

Αν δεν σου εμφανίζεται κάτι τέτοιο , απλώς αγνόησε αυτά που έγραψα και ψάξε για νέα μπαταρία .

edit :

"αν κουνηθει λιγο το καλωδιο το pc σβηνει" .

Γράφοντας pc , μάλλον εννοείς το laptop .

Το τροφοδοτικό σου είναι σε καλή κατάσταση ? Χωρίς γωνίες και φθαρσίματα ? Αν ναι , τότε μάλλον έχεις θέμα με το dc-in port , που για καλή σου τύχη μέσα στην ατυχία σου , είναι ξεχωριστό εξάρτημα , και δεν βρίσκεται πάνω στη μητρική . Είναι σχετικά φθηνό , αλλά και μια απλή ψυχρή κόλληση (κατόπιν ελέγχου) θα σου λύσει το πρόβλημα .

Επεξ/σία από NeOSL
Δημοσ.

Αν αναφέρεσαι στο dc-in cable , θέλει λύσιμο όλο το λάπτοπ μέχρι να φτάσεις σε σημείο να έχεις πρόσβαση στη μητρική . Ίσως χρειαστεί και κόλληση με κολλητήρι (ή αγορά καινούργιου εξαρτήματος) .

Δημοσ.

φιλε μου εκανα κομματια ολο το λαπ τοπ τελικα το dc-in cable χρειαστηκε συγκολιση.το μαζεψα και δουλεψε κανονικα με μπαταρια.μετα εβγαλα την μπαταρια και δεν αναψε.την ξανα εβαλα και παλι δεν αναβε.εχεται καμια αλλη ιδεα? 

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι όλα τα ξαναέβαλες στην σωστή θέση , δεν ξέχασες να συνδέσεις κάτι (π.χ. πλαϊνή καλωδιοταινία ή την καλωδιοταινία του power on button (περνάει κάπως περίεργα κάτω από το middle cover και καταλήγει στη μητρική) , έχει κρατήσει η κόλληση που έκανες (εννοώ ότι δεν έσπασε η ψυχρή κόλληση ή δεν προξένησες κάποιο βραχυκύκλωμα) , υπάρχει ακόμη λύση .

Βγάζεις κεντρική μπαταρία , vga και πληκτρολόγιο . Βγάζεις cmos battery και με έναν συνδετηρα ενώνεις τους 2 ακροδεκτες (προκαλείς cmos reset με αυτόν τον τρόπο) . Συνδέεις τροφοδοτικό ΜΕ τον συνδετήρα να κάνει βραχυκύκλωμα , και πατάς power on button και περιμένεις 3 δευτερόλεπτα . Βγάζεις τροφοδοτικό και το κάνεις άλλες 2 φορές πάλι .

Τα συνδέεις όλα πάνω , και δίνεις power on .

Αν πάλι δεν παίξει , θέλει περισσότερο ψάξιμο . Πιθανόν λύσιμο τα πάντα , και σύνδεση ενα-ένα και μεταξύ τους έλεγχο αν ανάβει .

Btw .. τι εννοείς "δεν ανάβει" ?

Δεν ανάβει το led όταν συνδέεις το τροφοδοτικό ?

Δεν ποστάρει ?

Δεν έχεις εικόνα αλλά ακούς το αρχικό beep ?

Δε μπαίνει windows ?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

γεια σας και παλι . αγορασα καινουριο power jack εκανα cmos resset το αναψα χωρις μπαταρια και λειτουργησε  κανονικα(μπηκε στα windows ολα οκ...) με το που εκανα restart κανει παλι τα ιδια (χωρις μπαταρια αναβουν τα led και σβηνει το lap top,με μπαταρια αναβουν τα led κανει το μπιπ και τπτ αλλο). εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο? ευχαριστω προκαταβολικα. 

Δημοσ.

Μια old school δοκιμή ίσως σε βοηθήσει.

Αφαίρεσε την κάρτα γραφικών (αν θυμάμαι καλά 2 βίδες την συγκρατούν) και φύσηξε την υποδοχή που βρίσκεται στη μητρική (αν δεν έχεις κάποιο πιστόλι αέρος, απλά με το στόμα).

Με μια κλασσική γομα (μπλε/κόκκινο) καθάρισε τα pins της κάρτας γραφικών (και απ' τις 2 πλευρές) με το μπλε μέρος της γόμας. Τον καθαρισμό της κάρτας γραφικών τον κάνεις σε απόσταση από το λάπτοπ για να μην πέσουν τα ξύσματα της γομας μέσα.

Με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας πέρνα τα pins να μαζέψεις όποια υπολείμματα υπάρχουν. Καλό είναι να μην τα ακουμπήσεις με το χέρι σου.

Στην συνέχεια κούμπωσέ την και θέσε σε λειτουργία το λάπτοπ.

Κάνε το ίδιο και με τη μνήμη.

Ενημέρωσε μας.

Δημοσ.

Πολύ φοβάμαι ότι είναι θέμα μητρικής (του power board block) συγκεκριμένα.

Γενικά τα 5920G είχαν θεματάκια με μητρικές και κάρτες γραφικών κι αν δεν απατώμαι στα συγκεκριμένα η κάρτα γραφικών ήταν soldered chip πάνω στη μητρική, αλλά δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά 100% γιατί ίσως υπήρχαν και παραλλαγές του μοντέλου.

Δημοσ.

<p>Πολύ φοβάμαι ότι είναι θέμα μητρικής (του power board block) συγκεκριμένα.</p>

<p>Γενικά τα 5920G είχαν θεματάκια με μητρικές και κάρτες γραφικών κι αν δεν απατώμαι στα συγκεκριμένα η κάρτα γραφικών ήταν soldered chip πάνω στη μητρική, αλλά δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά 100% γιατί ίσως υπήρχαν και παραλλαγές του μοντέλου.</p>

Κι εγώ προς μητρική το κόβω (για το συγκεκριμένο πρόβλημα) αλλά μια δοκιμή δεν βλάπτει .

Το 5920G έβγαινε με ξεχωριστή κάρτα γραφικών, όπως επίσης και όλα τα μοντέλα της Acer (τότε) που είχαν το G στο τέλος. Το "χωρίς G στο τέλος" ήταν όπως το περιέγραψες.

Δημοσ.

φιλε μου εκανα αυτο που ειπες αλλα δεν εγινε κατι...το προβλημα υπαρχει ακομα...υπαρχει μηπως καποια ιδεα?νομιζω οτι πρεπει να το παω σε καποιον τεχνικο αλλα οσους ρωτησα ειπαν για αντικατασταση μητρικης κ πως δεν αναλαμβανουν την αλλαγη...

Δημοσ.

χμ , τελευταία λύση (αν δεν πιάσει ούτε κι αυτό είναι θέμα μητρικής) , κάτω από τις μνήμες έχει ένα αυτοκόλλητο .

αφαίρεσε το προσεκτικά (π.χ. με ένα κοπίδι) και θα δεις 2 pins .

αφαίρεσε τη κεντρική μπαταρία και την cmos battery .

σύνδεσε τον φορτιστή και με ένα πλατύ ίσιο κατσαβίδι ακούμπησε τα 2 pins και πάτησε το power on button . δεν έχει σημασία αν ανάψει ή όχι . κάνε την ίδια διαδικασία 1-2 φορές .

Αφαίρεσε τον φορτιστή και δοκίμασε πάλι 1-2 φορές (χωρίς φορτιστή και μπαταρίες, απλώς να βραχυκυκλώσεις τα 2pins) .

Σύνδεσε φορτιστή , κεντρική μπαταρία (όχι τη cmos ακόμη) , μία από τις 2 μνήμες σου και πάτησε το power button .

Αν δώσει σήμα , μπες bios και κάνε ένα load defaults settings , σύνδεσε τη cmos , save and exit .

Μπες windows , περίμενε λίγο , shutdown , περίμενε λίγο , πάτησε πάλι το power on button να δεις αν συνεχίζει να postάρει .

Όλα αυτά με την προϋπόθεση να υπάρχουν τα 2pins κάτω από το αυτοκόλλητο (δεν είμαι σίγουρος αν το 5920g έχει τα 2pins όπως κάποια άλλα μοντέλα) . ΑΝ ούτε αυτό παίξει .. επανέρχομαι στην αρχική μου εκτίμηση ότι είναι θέμα μητρικής.

Καλό κουράγιο και καλή τύχη .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...