Kyriakos131211 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά .Θέλω να μου πείτε τις βασικές διαφορές !Διαθέτω ένα budget 450 ευρώ μαξ και θέλω να δω αν αξίζει μια mirroless σε αυτά τα λεφτά σε σχέση με μια dslr ίδιας αξίας ...Ποια από το τα δύο είδη είναι πιο ποιοτικό ; Η χρήση είναι καθαρά ερασιτεχνική και αν μπορείτε βγάλτε στην απ'έξω την παράγοντα ''μέγεθος'' .Ευχαριστώ πολύ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Για μένα, ο σημαντικότερος παράγοντας ήταν ο όγκος της μηχανής με τον καθημερινό φακό, σε συνδυασμό με την ποιότητα της φωτο και του βίντεο, όταν αποφάσισα να περάσω σ' αυτή την κατηγορία. Το γεγονό ότι την έχεις στην τσέπη και όταν δεις το θέμα που σ' ενδιαφέρει το αποτυπώνεις αμέσως και δεν στεναχωριέσαι που δεν την είχες μαζί σου, είναι ένα καταλυτικός παράγοντας για να προτιμήσεις την mirrorless. Ξεκίνησα πέρυσι το ΦΕΒ με την Olympus e-pl1 που την αγόρασα refurbished από το site της Olympus και τον ΟΚΤ πέρασα στην e-pm1 που τη βρήκα σε μια φοβερή προσφορά του Amazon με τους δύο φακούς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο από την ποιότητα των φωτο όσο και από το βίντεο που τραβάει. Στο budget που βάζεις μπορείς να έχεις πολλές επιλογές, τουλάχιστον από τις Olympus που γνωρίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyriakos131211 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Σίγουρα ο παράγοντας μέγεθος είναι κάτι που προβληματίζει πολλούς , αν όμως στα λεφτά αυτά θα μπορούσα να είχα μια πιο αξιόλογη dslr από μια mirrorless δεν θα το σκεφτόμουν καν ... Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου ... Έχω ενθουσιαστεί με την σειρά nx της Samsung ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Offtopic Με την ευκαρία, βλέποντας την υπογραφή σου, σκέφτηκα ότι θα σου είναι χρήσιμη η παρακάτω διεύθυνση, στην οποία καταθέτω ένα YES, τους τελευταίους μήνες, κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή ... http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147 Μπορείς και να τη διαδώσεις, αν το κρίνεις σκόπιμο. Ontopic Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2013 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyriakos131211 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Off επίσης ... Καιρό τώρα έπαιρνα μέρος στο vote Ευχαριστώ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirlian_camera Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Πλεον mirrorless με dlsr δεν εχουν διαφορες στην ποιοτητα. Επισης πλεον υπαρχουν mirrorless με αιθητηρα apc-s τυπου sony nex.Αν αυτο που σκεφτεσαι ειναι η ποιοτητα φωτογραφιας δεν κρινεται απο το mirrorless η οχι. Ολα ειναι θεμα μοντελου και χαρακτηριστικων. Δες μερικα μοντελα που σου αρεσουν και μετα προσπαθησε να δεις τα χαρακτηριστικα και την ποιοτητα τους με δειγματα στο ιντερνετ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexisgt Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Η επιλογή ανάμεσα σε mirrorless και dslr έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες σου. Όπως σωστά είπε ο kirlian_camera, ποιοτικό αποτέλεσμα μπορείς να έχεις και απο τα 2 συστήματα. Το budget που αναφέρεις είναι μόνο για σώμα ή για σώμα+φακό? Επίσης καινούργια ή μεταχειρισμένα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Εκανα την μεταβαση απο dslr σε samsung nx1000 στην αρχη του χρονου και πριν 1 μηνα περιπου την εδωσα για να παρω την nx300. Με το μικρο τους μεγεθος εχουν το θετικο οτι ειναι παντα μαζι σου οπου στην περιπτωση μου η παλια μου 450D εμενε αρκετα συχνα στο ντουλαπι. Επισης σε θεμα ποιοτητας μου φαινεται καλυτερη η samsung αλλα δεν ειναι και τοσο ιση η συγκριση μιας και ο αισθητηρας της 450D ηταν παλιος και δεν ειχα παρει καποιον αξιολογο φακο (περα του 50mm f1.8) για να την δοκιμασω. Επισης σημαντικο για εμενα ηταν και οι τιμες των φακων, στην samsung εχω φτιαξει ενα σε με τους 30mm f/2, 12-24, 50-200 οπου καλυπτει στο 90% ολες τις φωτογραφιες που βγαζω με χαμηλο κοστος. Το μονο αρνητικο με τις mirrorless της samsung ειναι η ταχυτητα εστιασης (οπου στην nx300 εχει διορθωθει αρκετα το προβλημα), η ελειψη viewfinder και η μικρη ποικιλια στα flash της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Με την έλευση της A7R, οι mirroless έχουν γίνει πιο ποιοτικές, θα τολμήσω να πω. Υγ: την θελω ωσαν κολασμένος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyriakos131211 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ... Οδεύω προς την απόκτηση της nx300 . Τα βιντεάκια στο youtube , με έχουν αφήσει άφωνο με την ποιότητα βίντεο και φωτογραφίας ... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας . Πιστεύω όσο προχωράει η τεχνολογία , πρέπει να προχωράμε και εμείς μαζί της ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKE5 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Αν δεν σε ενδιαφέρει ο έλεγχος του βαθους πεδίου και το γρήγορο af σε κινούμενα θέματα οι φθηνές μ4/3 ή οι samsung είναι πολύ καλές λύσεις. Εχω την αίσθηση ότι στο αμέσως προσεχές μελλον ο διαχωρισμός στις μηχανές θα πάψει να είναι αν έχει καθρέφτη ή όχι αλλά στο μέγεθος του αισθητήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyriakos131211 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Η επιχείρηση αγοράς από το ebay χωρίς τελωνείο ήταν ανεπιτυχής για την nx300Κοιτάω και για την nx2000 . Τι λέτε ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Στην σταματήσανε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kyriakos131211 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Όχι απλά είδα ότι έχει έξοδα τελωνίου στο ebay και έτσι την απέρριψα γιατί βγαίνει όσο στην Ελλάδα...Άρα πάμε για κάτι άλλο .Nx2000 ή Nx210 (Ποιες οι διαφορές ; ) Nikon d3200Κάτι αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά ; Έχετε να προτείνετε ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
samniotis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 δεν κοιτάς πρός sony nex3n μεριά? αυτές τις μέρες παίζει αρχική στα φωτο-καταστήματα στα 300€ και ίσως να παίρνει και λίγο παζάρι αν τους πάρεις τηλέφωνο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα