Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα.σκεφτομαι για αγορα σκληρου εσωτερικου δισκου για σταθερο υπολογιστη.

ο υπολογιστης εχει

επεξεργαστης intel 4440

μητρικη asus h87m-e

ραμ 4gb 1600 mhz

τροφοδοτικο 550 watt

τον σκληρο τον θελω γιατι ενα προγραμμα που θελω να χρησιμοποιησω λεει οτι θελει ειτε 7200 rpm hdd ειτε καλυτερα  να ειναι ssd  ο σκληρος.

γενικα δεν εχω προβλημα ουτε θελω να χω το πιο γρηγορο pc  του κοσμου απλα λογω του προγραμματος ΙΣΩΣ κανω καποια στιγμη την αλλαγη του σκληρου.

απο ssd εχω δει αυτον http://www.you.gr/proionta/ypologistes-anavathmisi-perifereiaka/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/solid-state-drives-(ssd)/diskos-ssd-corsair-force-ls-120gb

γενικοτερα στον υπολογιστη δεν εχω πολλα αποθηκευμενα οποτε και αυτος ο 250 gb hdd  που εχω τοσα χρονια ειναι μια χαρα απο χωρητικοτητα.

νομιζω το τροφοδοτικο εχει σατα 2 υποδοχες.θα χανω πολυ απο την ταχυτητα του αν τον συνδεσω με το τροφοδοτικο με σατα 2 υποδοχη??

βαισικα θα μπορει να μπει στη μητρικη και στο τροφοδοτικο χωρις να εχω προβλημα με τα ρευματα?

εχετε να μου προτεινεται καποιον σκληρο και να μου καταθεσετε τις αποψεις σας για τον αν θα πρεπει να παρω hdd ή ssd?

γενικοτερα ο υπολογιστης δουλευει για internet,2-3 προγραματα μουσικης σημειογραφιας,2-3 προγραμματα ηχογραφησης και league of legends

γενικοτερα δεν ειμαι και πολυ σχετικος οποτε σορρυ αν εχω γραψει καποιο λαθος.

ευχαριστω

Δημοσ.

αν δεν εχεις αναγκη μεγαλης χωρητικοτητας, ωστε να "αναγκαστεις" να αγορασεις HDD, τοτε δεν το συζητω, η καλυτερη λυση ειναι ο SSD..!! 

θα κερδισεις πολυ σε ταχυτητα του συστηματος..!  

http://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html

Δημοσ.

Για μένα πας για ssd δαγκωτό. Τρελή διαφορά θα δεις και ας έχεις κ sata 2. Και εγώ με σατα 2 τον έχω κ δουλέυει.Και με τις απώλειες κ πάλι είναι μέρα με την νύχτα σε ταχύτητα σε σχέση με έναν απλό σκληρό.Για την ιστορία να μαθαίνεις και κάτι, με την μητρική συνδέεις σε σατα 2 οσον αφόρα τι ταχύτητες αναγνωσης ή εγγραφης και τι θα πιάσεις.Το τροφοδοτικό απλά λειτουργεί σαν πρίζα για τα σωθικά ενος υπολογιστή,οπότε αν έχεις ήδη σκληρό σατα 2 λογικά θα έχει καλώδιο που να ταιριάζει και με τον ssd όσον αφορά την παροχή ρέυματος.Απο εκέι κ πέρα θες ένα καλώδιο σατα για να συνδέσεις την μητρική με τον ssd και ίσως bracket(ενα είδος βάσης για τον ssd γιατί ειναι πολυ μικρός σε σχεση με hdd για να τον στερεώσεις μέσα στο κουτί) και λέω ίσως γιατί σε ορισμενους ssd περιλαμβάνει και brackets k sata καλώδιο μαζί με τον ssd.

Όσον αφορά τον corsair δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί και εγώ πρόσφατα μπήκα στο κλαμπ τον κατόχων ssd και δεν ξέρω τι παίζει σε ποιότητα κ αξιοπιστία αλλά σίγουρα αξίζει σαν μάρκα αν υπολογίσω την ιστορία της στους υπολογιστές.

Εγώ θα σου πρότεινα αυτόν που τον έχουν βάλει πολλοί εδώ μέσα μαζί με εμένα κ έχουν μείνει ευχαριστημένοι.

http://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html

Δημοσ.

ο υπολογιστης εχει

επεξεργαστης intel 4440

ραμ 4gb 

...αυτά είναι τα δύο πιο βασικά για να τρέχεις "προγράμματα απαιτήσεων" (σχεδιαστικά κυρίως). Και με τα συγκεκριμένα, είσαι εντάξει...

τον σκληρο τον θελω γιατι ενα προγραμμα που θελω να χρησιμοποιησω λεει οτι θελει ειτε 7200 rpm hdd ειτε καλυτερα  να ειναι ssd  ο σκληρος.

Χμ. Δεν θα τον κόψω κι όλας, αλλά χλωμό μου φαίνεται μια τέτοια "απαίτηση" να είναι και σοβαρή...

γενικα δεν εχω προβλημα ουτε θελω να χω το πιο γρηγορο pc  του κοσμου [...] γενικοτερα στον υπολογιστη δεν εχω πολλα αποθηκευμενα οποτε και αυτος ο 250 gb hdd  που εχω τοσα χρονια ειναι μια χαρα απο χωρητικοτητα.

...οπότε αφού δεν θες "τσίτα" επιδόσεις, και, ΚΥΡΙΩΣ, γρήγορες ΕΓΓΡΑΦΕΣ πολλών αρχείων ΣΥΧΝΑ σε δίσκο, τότε εγώ θα έλεγα ότι έναν SSD να τον πάρεις ΜΟΝΟ εάν το να δώσεις γύρω στο κατοστάρι για 120GB αποθηκευτικού χώρου όχι απλώς δεν σε χαλάει, αλλά σου περισσεύουν κι όλας...

νομιζω το τροφοδοτικο εχει σατα 2 υποδοχες.θα χανω πολυ απο την ταχυτητα του αν τον συνδεσω με το τροφοδοτικο με σατα 2 υποδοχη??

...τα "μπερδεύεις" λίγο εδώ  : το τροφοδοτικό και οι κονέκτορες ρεύματός του, ουδεμία σχέση έχουν με την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Όσο αφορά την σύνδεσή του με την SATA II της μητρικής σου, αν ο SSD θα είναι SATA III, ναι, βέβαια και υπάρχει πτώση στην προαναφερθείσα ταχύτητα (θα ήταν "αμελητέα" αν μιλούσαμε για HDD).

βαισικα θα μπορει να μπει στη μητρικη και στο τροφοδοτικο χωρις να εχω προβλημα με τα ρευματα?

Aπολύτως κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις -αν και δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω την ερώτηση "περί ρευμάτων- διότι ένας SSD είναι απλά μια σύσκευή με SATA interface, όπως κι ένας HDD ή ένα optical drive ("DVD").

εχετε να μου προτεινεται καποιον σκληρο και να μου καταθεσετε τις αποψεις σας για τον αν θα πρεπει να παρω hdd ή ssd?

Πρόταση για SSD εγώ δεν έχω, αλλά όσον αφορά άποψη περί SSD για την περίπτωσή ΣΟΥ, όπως ήδη είπα το ουσιαστικό που έχει σημασία, είναι ότι εγώ την θεωρώ μια "μικρή πολυτέλεια". Εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα (χωρίς να ζοριστείς δηλαδή) να πάρεις έναν, καν' το. Δεν νομίζω ότι τον "χρειάζεσαι" πάντως.

Δημοσ.

παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

τελικα τα ειχα μπερδεψει με τις συνδεσεις συγγνωμη γι αυτο αλλα με βοιηθησατε και το καταλαβα

το προγραμμα ειναι για μουσικη ενορχηστρωση (silelius 7) και θα βγει και καινουριο σε λιγο καιρο το 8.στο site  στα requirements απο το επισημο site τους λεει οτι χρειαζεται 7200 hdd ή ssd (preferable) για το 7 αυτα.οποτε φανταζομαι οτι και στο 8 θα εχει αντιστοιχες απαιτησεις.

σιγουρα ειναι λιγο τραβηγμενο να εχει τετοιες απαιτησεις  αλλα λεει οτι θα αργει να φορτωσει τους ηχους των οργανων και επειδη εκει συνηθως βαζω 30 οργανα ή και παραπανω,για τις αναγκες της συμφωνικης ορχηστρας, αν αργει να φορτωσει τους ηχους ή τους παραμορφωνει θα ειναι καπως προβλημα.

ενταξει δεν τρελενομαι ομως..αν εχω καποια στιγμη τη δυνατοτητα για αγορα σκληρου (πλησιαζει η γιορτη μου) ισως παρω αλλιως θα βολευτω ετσι οπως ειμαι και θα δουλευω στα  προγραμματα μικροτερων απαιτησεων οπως τωρα.

ευχαριστω ολους οσους μπηκαν στον κοπο να μου απαντησουν

και συγγνωμη για το λαθος με τις συνδεσεις που ειχα κανει στο αρχικο post

να στε καλα!!

Δημοσ.

Αν δεν έχεις ήδη πρόβλημα (που κάτι μου λέει πως δεν έχεις), δεν νομίζω πως θα έχεις και με την νέα έκδοση του προγράμματος που λες. Σε κάθε περίπτωση, μην προχωράς σε αγορές πρωτού δεις τί παίζει...

(...γενικά πάντως οι "preferabilities" που αναφέρουν διάφορα προγράμματα, είθισται να είναι φλου και οφφ...)

...μη ζητάς δα και συγγνώμη (αν και αυτό λέει πολλά -καλά- για τον χαρακτήρα σου), ούτε υποχρεωμένος είναι κανείς να ξέρει πράγματα, ούτε να μην κάνει λάθη - και αυτό ισχύει για όλους μας. Όπως κι όσοι διευκρινήσαμε, άλλωστε, για καλό το κάναμε...

Να 'σαι καλά.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις ήδη πρόβλημα (που κάτι μου λέει πως δεν έχεις), δεν νομίζω πως θα έχεις και με την νέα έκδοση του προγράμματος που λες. Σε κάθε περίπτωση, μην προχωράς σε αγορές πρωτού δεις τί παίζει...

(...γενικά πάντως οι "preferabilities" που αναφέρουν διάφορα προγράμματα, είθισται να είναι φλου και οφφ...)

...μη ζητάς δα και συγγνώμη (αν και αυτό λέει πολλά -καλά- για τον χαρακτήρα σου), ούτε υποχρεωμένος είναι κανείς να ξέρει πράγματα, ούτε να μην κάνει λάθη - και αυτό ισχύει για όλους μας. Όπως κι όσοι διευκρινήσαμε, άλλωστε, για καλό το κάναμε...

Να 'σαι καλά.

+1 απο μένα ειδικά το δεύτερο σκέλος

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδια.ειστε σπουδαιοι..

θα το παρω το προγραμμα μες στη βδομαδα απο το μαεστρο και θα το δοκιμασω.το 7.αν τρεχει καλα,που ειναι και το πιο πιθανο πιστευω, δεν θα προχωρησω σε αγορα σκληρου..

καλη ημερα να 'χετε με πολυ μουσικηηη!!  

Δημοσ.

μια διευκρινηση, οσον αφορα το δισκο. 

μαλλον θα εννοουν τους πολυ παλιους δισκους, οι οποιοι ηταν πολυ πιο αργοι σε σχεση με τους σημερινους..(ταχυτητες 40-60ΜΒ/s) !!

αν θελεις να φορτωνεις 30+ ηχους, ενας πολυ παλιος δισκος, οντως θα εχει προβλημα. αλλα προφανως δεν εννοουν τους 7200 δισκους τελευταιων γενεων, καθως εχουν φτασει να διαβαζουν με ταχυτητες 3πλασιες απο τους παλιοτερους..!!!  

EDIT.  αν παντως, υπαρχει ευχερεια αγορας ενος SSD, θα ηταν ο,τι καλυτερο -απο πλευρας ταχυτητας- για το συστημα σου, ανεξαρτητως αν τον χρειαζεται ενα προγραμμα η οχι....!!! 

θα δεις αλλο υπολογιστη, σε ταχυτητα..!!!

Δημοσ.

Intel Core i7 3820 (s LGA 2011 , 3.6 GHz , 10 MB)
Gigabyte X79-UD3 (s 2011 , X79 , DDR3)
Sapphire HD7950 With Boost
Corsair DDR3 8GB (2x4)Kit 1600MHz Vengeance
Corsair PSU Corsair Series 700W 80+
Corsair 600T Black Midi tower

Η Samsung παρουσιάζει τη νέα σειρά 840 των μονάδων SSD με τεχνολογία SATA 6 Gb/s.Δεν πρόκειται για αναβάθμιση αλλά για ολοκληρωτική μεταμόρφωση του υπολογιστή σας. Η υψηλή ταχύτητα τυχαίας ανάγνωσης της Samsung (μέχρι και 95 000 λειτουργίες εισόδου / εξόδου ανά δευτερόλεπτο-IOPS) μεγιστοποιεί την απόδοση όταν πραγματικά την έχετε ανάγκη. Η μονάδα SSD της Samsung αποτελεί την ιδανική λύση για τις καθημερινές σας εργασίες, όπως είναι η πλοήγηση στο διαδίκτυο, η δημιουργία εγγράφων, η προβολή και η επεξεργασία αρχείων πολυμέσων, η αναπαραγωγή παιχνιδιών υπολογιστή και πολλά άλλα.Χάρη στην ταχύτητα διαδοχικής ανάγνωσης 530 MB/s της σειράς 840, η πρόσβαση στα αρχεία σας και η φόρτωση μεγάλων αρχείων πολυμέσων πραγματοποιούνται εκπληκτικά γρήγορα και εύκολα.

• Χωρητικότητα: 256GB.
  • Τύπος δίσκου: Σώμα 2,5 ίντσες.
  • Σειρά: 840 PRO.
  • Συνδεσιμότητα: SATA 6 Gb/s και συμβατότητα με SATA 3 Gb/s και SATA 1,5 Gb/s.
  • Ταχύτητα ανάγνωσης: έως 540 MB/s.
  • Ταχύτητα εγγραφής: έως 520 MB/s.
  • Τυχαία Ταχύτητα ανάγνωσης: έως και 100K IOPS.
  • Τυχαία Ταχύτητα εγγραφής: έως και 90K IOPS.
  • Κατανάλωση: 0,069 Watt.
  • Τάση: 5 V ± 5%.
  • Αξιοπιστία (MTBF): 1,5 εκατομμύρια ώρες
  • Συμβατότητα: Windows 7 (32-bit and 64-bit), Vista, XP, MAC OSX, Linux.
  • Θερμοκρασία λειτουργίας: 0 έως 70 °C.
  • Διαστάσεις: 100 x 69,85 x 6,8 (mm)
  • Βάρος: Μέγ. 53,5 g
  • Περιεχόμενα: Samsung SmartMigration Software, Samsung Software & Manual CD, Quick User Manual.
  • Εγγύηση: 5 χρόνια. DOA 7 ημερών
  • ΕΓΩ ΠΙΣΕΥΩ ΟΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 221 EURO
  • ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕΚΤΕΣ ΟΛΕΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...