Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε ποιος από αυτούς τους επεξεργαστές θεωρείται καλύτερος, ο Intel Pentium G3420 @3.2GHz ή ο AMD A6 6400k @4.1Ghz; Θα ήθελα να συγκριθούν και από πλευράς CPU αλλά και από πλευράς iGPU.

Ξέρω ότι ο A6 6400k είναι ξεκλείδωτος, αλλά αυτό είναι αδιάφορο. Από θέμα τιμής είναι σχετικά κοντά, με τον pentium να είναι λίγο φθηνότερος...

Για πείτε καμιά άποψη.. :-D

Δημοσ.

Εξαρτάται γιατί τον θελεις. Σε CPU είναι ο G3420 σε IGP ο 6400K

Η γνώμη μου είναι A8 5600K quad core και την φτηνότερη FM2+  με A75/ A85/ A88 chip . o 5600Κ πέρα από x4 έχει ακόμα καλύτερη κάρτα από τον 6400k ...

Από εκεί και πέρα FM2+ πλατφόρμα για την πληρότητά της σε χαμηλές τιμές. (6 ή 8 SATA III, 4X USB III, PCI-E V3.0, 4 SLOT μνήμης, RAID κ.λ.π.

• Like 1
Δημοσ.

Προορίζεται για ένα απλό pc για browsing, office, fullhd ταινίες ...τέτοια πράγματα. Δεν θα υπάρχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών (σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μελλοντικά θα δουμε), οπότε θα θελα τα ενσωματωμένα γραφικά να είναι επαρκή.

Αν πήγαινα σε AMD σίγουρα σε FM2+ θα πήγαινα (κάτι σαν αυτήν ίσως http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-F2A88XM-D3H-FM2-A88X-m-ATX.htm) ώστε να υπάρχουν καλά περιθώρια μελλοντικής αναβάθμισης..

Δημοσ.

Και οι δυο μητρικές αντέχουν «μόνο» μέχρι 100w tdp,οπότε για μελλοντική αναβάθμιση και ιδίως o/c είναι πολύ περιορισμένα τα πράγματα,ο fx-6300 π.χ. θέλει 95w tdp χωρίς καθόλου o/c.

(για της δουλειές που αναφέρεις ο g3420 είναι αρκετά καλύτερος ακόμα και από τον A8-5600 και πολύ φτηνότερος,αν θες παιχνίδια ο A8 είναι πολύ καλύτερος λόγου γραφικών)

Δημοσ.

ο 6300 είναι AM3+, όχι FM2+. Σαλάτα τα έκανες με τις πλατφόρμες ;)

Ε,το πρόβλημα όμως παραμένει το ίδιο, ο A8-5600 θέλει ήδη 100w οπότε περιθώρια για αναβάθμιση δεν θα υπάρξουν.

Δημοσ.

max TDP

Επίσης από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια μεγαλύτερη apu δεν θα σου γράψει οτι δέχεται και TDP 200W άσχετα αν έχει τις δυνατότητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...