Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω αν γίνεται να έχω ένα λογαριασμό στο play store και έναν άλλο στο gmai app. Γίνεται? Επίσης γίνεται να μην συγχρονίζει τίποτα πέρα από το Gmail? Το έχω κάνει να συγχρονίζει μόνο gmail και drive αλλά εισάγωντας επαφές ήθελε να τις αποθηκεύσει στο google cloud. Υπάρχει κάτι άλλο που συγχρονίζει? Επισης στα Google settings ολα ειναι off.

Δημοσ.

Θα τα βρεις όλα στις ρυθμίσεις, στο συγχρονισμό λογαριασμών. Μπορείς να έχεις όσα Google account θέλεις και να χρησιμοποιείς διαφορετικό σε κάθε εφαρμογή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε Anubis,

Χτες κατάφερα να ξεμπλέξω και να βρω οριστική λύση για την αναβάθμιση του Samsung Galaxy S I9000 (εις πείσμα της Samsung να το θάψει για να πουλήσει τα νεότερα μοντέλα) σε Android KitKat 4.4.1, αφού μετά την χρήση της CM 11, ο κύριος λογαριασμός μου πάγωσε, ενώ είχα κι άλλα προβλήματα με εφαρμογές του google.

Η απάντηση τελικά (που βρήκα από έναν ευλογημένο άνθρωπο και μετά από αρκετό ψάξιμο) ήταν ότι τα google gapps (δηλαδή τα google applications) για την καινούργια έκδοση (που ακούει στο όνομα kitkat) είναι διαφορετικά και δεν συμβαδίζουν με τις παλαιότερες εκδόσεις. Οπότε αν πρόκειται κάποιος φίλος να κατεβάσει τη νέα rom (τουλάχιστον από cyanomed) να κατεβάσει (απ' όπου βρει) και τα συμβατά gapps (που αφορούν σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές "πυρήνες" της google) για το αντίστοιχο νέο λειτουργικό, το οποίο φαίνεται ότι είναι πιο δυνατό και έξυπνο καθώς κάνει καλύτερη διαχείριση της μνήμης.  Να ψάξει δηλαδή για "gapps for kitkat".

Οπότε κατεβάζεις δύο αρχεία σε zip μορφή: Το λειτουργικό από τη μια και τη σουίτα της Google από την άλλη. Θα τα περάσεις στη συσκευή σου, στην SD.

Προτίμησε η εγκατάσταση να γίνει σε recovery mode.

Και το σημαντικότερο, αφού έχεις κρατήσει backup, είναι πριν κάνεις επανεκκίνηση για κάθε εγκατάσταση που κάνεις είναι επιλέξεις μετά το πέρας της εγκατάστασης το wipe cache.

Εσύ βεβαίως έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα.  Δηλαδή έχεις εγκαταστήσει το λειτουργικό. Οπότε σε μένει μονάχα η σουίτα. Βρες την πέρασέ την στη μνήμη, κάνε επανεκκίνηση σε recovery mode, κάνε εγκατάσταση το αρχείο zip έτσι όπως το βρήκες, έπειτα κάνε οπωσδήποτε και wipe cache και τέλος reboot!

Άντε να χαμογελάσει και λίγο το χειλάκι μας.

Επίσης πολύ καλή εφαρμογή είναι το super backup που περιλαμβάνει επαφές, μηνύματα, αρχείο κλήσεων, αλλά και εφαρμογές, έχει ως εικονίδιο ένα πράσινο "εξωτερικό σκληρό δίσκο" (ή κάτι τέτοιο).

Καλή συνέχεια και Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...